FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Je li nam se to vratio onaj Gačan Faruk ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Svraku ne dovoditi ni pod razno, od toga nema nista. Niti nam treba niti ima mjesta u 11.
Igrat cemo 4-3-3 ili 4-5-1 sto smo igrali i cijelo proljece. Nemamo igrace za 4-4-2
Igrat cemo 4-3-3 ili 4-5-1 sto smo igrali i cijelo proljece. Nemamo igrace za 4-4-2
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- champions1921
Ma nije bitno koja je formacija.. Meni bas s obzirom kakve igrace imamo 4-4-2 djeluje najlogicnije. Oda ce to sloziti kako treba..
@ZZtop10
Tu je na probi..
@ZZtop10
Tu je na probi..
BUDI ŽELJO !!!
malo ko igra, onako, demode je. ali kad bi htjeli igrati, mislim da bi dženis i baja bili savršeni za to. nazad bi sigurno malo izgubili ali ko zna. možda bi se to nadoknadilo smanjenjem pritiska zbog prebacivanja igre naprijed.
- zubanovic89
- Kontakt:
Ako uzmemo u obzir da su Amir, Dzenis i Memija iskusniji za po godinu, da Bajic s obzirom na staz i koliko je napredovao se u ovoj ekipi namece kao vodja (sto mu moze biti motiv vise ukoliko mu ga fali jer se jos nije prodao), da smo do sada doveli 3 igraca koji su bili medju boljima u svojiim ekipama na mjestima gdje nam najvise gori i da smo prikljucili 4 juniora ekipi, ja sam pravo zadovoljan prelaznim rokom do sada. Na papiru izgledamo kao leprsava ekipa koja ce ic na to da igra lopte (ono sto Oda pokusava od kad je dosao) jer trenutno svi osim mozda stopera imaju zavidnu tenhniku i znaju lopte (mada su i Bogdanovic i Kosoric par puta prosle polusezone imali finih pasova i driblinga nazad). Za malo para smo skupili respektabilnu ekipu i prvo pretkolo Europe ne bi trebalo doci u pitanje. Eh sad, prolazak nam donosi puniji stadion i raju koja ce se nafurati, ali i pritisak na upravu da to konacno iskoristi po pitanju sponzora najvise. Da dodju i kazu evo ovo smo napravili ulozili smo pravo malo, sa 20% vise u budzetu napravili bi duplo vise. Mislim da ako se poklopi par stvari: prolazak 2 pretkola, taj istok oko kojeg se vec prica duze vrijeme i generalni sponzor sa ovom ekipom koja na papiru izgleda pravo kompaktno, mogli bi imati jednu od ljepsih sezona u posljednje vrijeme i po pitanju igre i rezultata pa na kraju i posjete.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
---------------------------Bajic/Beganovic--------------------------------
Djelmic/Hiros------------Kokot/Sadikovic--------------Memija/Diatta
-----------Hadziahmetovic/Sadikovic--Blagojevic/Hasanovic---------
Kvesic/Hadzovic--Bogdanovic/Alihodzic--Kosoric/Uzelac-- Livaja/Sehic
-----------------------Antolovic/Kjosevski--------------------------
u slučaju odlaska bajića zaganjati jednog napadača, a ako ovako ostane situacija ja bi probao dovesti još jednog veznjaka (predragović) te krilo ili beka
Djelmic/Hiros------------Kokot/Sadikovic--------------Memija/Diatta
-----------Hadziahmetovic/Sadikovic--Blagojevic/Hasanovic---------
Kvesic/Hadzovic--Bogdanovic/Alihodzic--Kosoric/Uzelac-- Livaja/Sehic
-----------------------Antolovic/Kjosevski--------------------------
u slučaju odlaska bajića zaganjati jednog napadača, a ako ovako ostane situacija ja bi probao dovesti još jednog veznjaka (predragović) te krilo ili beka
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Ako ode Bajic tu je Beganovic. Po meni je vec sada bolji napadač od Bajica. Ko Inzaghi je uvijek na pravom mjestu.
Gdje je zapelo sa Zericem ...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Samo lijevu stranu malo pojačati i to je to. U slučaju odlaska dovesti nekog malo iskusnijeg, samo da popuni mjesto u timu i da bude na nivou Želje.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
- champions1921
Ne znam jeli zapelo ali moje misjenje je da on jos nije za prvog tima. Igrao je protiv Celika za juniore koji su bili u poprilicno izmjenjenom sastavu i vec u tom uzrastu se ne istice na nacin na koji se istice u kadetima. Treba on jos neko vrijeme provesti u omladincima a da ga treba vezati nekim ugovorom treba.
BUDI ŽELJO !!!
- samogrbavica
- Kontakt:
Na lijevu stranu dovesti Miljana Govedaricu, ali on ima jos ugovor godinu dana. S njim bi napokon rijesili tu lijevu stranu. A isto tako je mlad..
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 17 jun 2015, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
KHAJ PRICE
- champions1921
nidokle, već je u tiraspolu.
- samogrbavica
- Kontakt:
Pripremama ''Želje'' priključili su se Senegalac Secouba Diatta iz Zvijezde i Ivan Livaja iz Viteza, te bivši igrač mostarskog Veleža, srbijanski internacionalac Jovan Blagojević, koji još nije počeo trenirati s novim timom.
Odović je izjavio Feni da Željezničar u narednom periodu želi dovesti još dva provjerena igrača, koji bi kompletirali ekipu uoči odlaska na desetodnevne pripreme u Međugorju.
- Formiranje ekipe za iduću sezonu je proces koji traje. Zadovoljan sam dosadašnjim pojačanjima, a očekujem da će na ''Grbavicu'' doći još dva provjerena igrača. Nadam se da ćemo kompletni započeti prvi dio priprema u Međugorju, a zatim spremni dočekati prvu utakmicu prvog prekola Europske lige. Vodimo računa da na svakoj poziciji imamo nekoliko kvalitetnih igrača. Vjerujem da ćemo u iduću sezonu ući još snažniji - rekao je Odović.
Odović će u novoj sezoni domaće lige, na kraju koje će društvo najboljih napustiti čak šest ekipa zbog odluke Nogometnog saveza BiH o smanjenju lige, na raspolaganju imati i nekoliko mladih igrača, juniora koji su potpisali ili produžili profesionalne ugovore.
- Željezničar se obavezao na rad s mladim igračima. Planirano smo potpisali ugovore s nekolicinom juniora koji će također konkurisati za prvi tim - objasnio je Odović.
Ugovore su potpisali Adnan Alihodžić, Benjamin Šehić, Muris Midžić i Dino Hasanović, dok su vjernost Željezničaru produžili Enis Sadiković i Amer Hiroš.
Ekipa će danas obaviti dva treninga, sutra je slobodan dan, dok će u Međugorje otputovati 19 juna.
Izvlačenje parova prvog pretkola Europa lige će biti obavljeno 22. juna, a prve utakmice su zakazane za 2. juli, dok će revanš mečevi biti odigrani sedam dana kasnije. Željezničar je u prvom pretkolu nosilac.
Odović je izjavio Feni da Željezničar u narednom periodu želi dovesti još dva provjerena igrača, koji bi kompletirali ekipu uoči odlaska na desetodnevne pripreme u Međugorju.
- Formiranje ekipe za iduću sezonu je proces koji traje. Zadovoljan sam dosadašnjim pojačanjima, a očekujem da će na ''Grbavicu'' doći još dva provjerena igrača. Nadam se da ćemo kompletni započeti prvi dio priprema u Međugorju, a zatim spremni dočekati prvu utakmicu prvog prekola Europske lige. Vodimo računa da na svakoj poziciji imamo nekoliko kvalitetnih igrača. Vjerujem da ćemo u iduću sezonu ući još snažniji - rekao je Odović.
Odović će u novoj sezoni domaće lige, na kraju koje će društvo najboljih napustiti čak šest ekipa zbog odluke Nogometnog saveza BiH o smanjenju lige, na raspolaganju imati i nekoliko mladih igrača, juniora koji su potpisali ili produžili profesionalne ugovore.
- Željezničar se obavezao na rad s mladim igračima. Planirano smo potpisali ugovore s nekolicinom juniora koji će također konkurisati za prvi tim - objasnio je Odović.
Ugovore su potpisali Adnan Alihodžić, Benjamin Šehić, Muris Midžić i Dino Hasanović, dok su vjernost Željezničaru produžili Enis Sadiković i Amer Hiroš.
Ekipa će danas obaviti dva treninga, sutra je slobodan dan, dok će u Međugorje otputovati 19 juna.
Izvlačenje parova prvog pretkola Europa lige će biti obavljeno 22. juna, a prve utakmice su zakazane za 2. juli, dok će revanš mečevi biti odigrani sedam dana kasnije. Željezničar je u prvom pretkolu nosilac.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
U poređenju Bajića i Beganovića znam samo da obojica imaju neke svoje kvalitete na kojima trebaju nastaviti raditi pa i pokušati poprimiti i nastojati da kod sebe izgrade neke nove. Bajić ima top u nogama, lahko se riješava igrača, ima izvanrednu tehniku te se ne libi na bilo kakav način isprobati svoje mogućnosti (vidjeli smo da su velike sa onim makazicama i golčinom protiv Olimpica). Kada je riječ o Beganoviću njega lazar najbolje opisa, momak je jednostavno svaki put na pravom mjestu, precizan i "kulturan" udarac (slobodnjak protiv neke ekipe ne sjećam se dobro koje ali efe ala Pirlo), dobar udarac glavom. Ono što je sigurno za obojicu je da će izgraditi dobru karijeru, samo da ih povrede zaobiđu. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da se radi o momcima koji imaju po 21 odnosno 18 godina, tako da bi trebali samo raditi na sebi kako bi svoje sposobnosti napadača digli na neki veći nivo. Još uvijek se tu radi o neizgrađenim fudbalerima, talentima. Nisu to oni talenti sa 25 godina 
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Ima Beganović i dobar udarac rukomAjzea je napisao/la:U poređenju Bajića i Beganovića znam samo da obojica imaju neke svoje kvalitete na kojima trebaju nastaviti raditi pa i pokušati poprimiti i nastojati da kod sebe izgrade neke nove. Bajić ima top u nogama, lahko se riješava igrača, ima izvanrednu tehniku te se ne libi na bilo kakav način isprobati svoje mogućnosti (vidjeli smo da su velike sa onim makazicama i golčinom protiv Olimpica). Kada je riječ o Beganoviću njega lazar najbolje opisa, momak je jednostavno svaki put na pravom mjestu, precizan i "kulturan" udarac (slobodnjak protiv neke ekipe ne sjećam se dobro koje ali efe ala Pirlo), dobar udarac glavom. Ono što je sigurno za obojicu je da će izgraditi dobru karijeru, samo da ih povrede zaobiđu. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da se radi o momcima koji imaju po 21 odnosno 18 godina, tako da bi trebali samo raditi na sebi kako bi svoje sposobnosti napadača digli na neki veći nivo. Još uvijek se tu radi o neizgrađenim fudbalerima, talentima. Nisu to oni talenti sa 25 godina
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
-
neroazzuro
- Kontakt:
Ja vjerujem da je u nasoj ekipi Dzenis igrac sa procentualno najvise iskoristenih sansi - suteva. Razvija se u pravog killera. Posle evrope, ako se Baju pusti Beganovic sigurno ide u spic kao prvi napadac, a iza njega ovi ostali.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
i da niko više ne dođe mi bi već trebali biti jači. ovi što su otišli su imali svoje kvalitete, ali su svi bili nezadovoljni, sa nekim opravdanim i nekim neopravdanim razlozima.