ono sto je zanimljivo je to da su samo 2 igraca imali dvoznamenkasti broj poena. Neznam zasto daju Artestu onoliki broj suteva kad ih ovaj masi.adnan24 je napisao/la:95-92 za prednost od 2-0.
Mnogo veci otpor Oklahome nego u prvom mecu ali tu je tata Kobe da odradi posao...39 poena,15 u posljednjoj cetvrtini i 7 od zadnjih 9 poena za Lakerse. Nije to jos bilo najbolje od njega ali ocigledan napredak kada je u pitanju njegov sut...pored njega najzasluzniji za pobjedu je Pau.
Slijede 2 meca u Oklahomi,idemo po jednu pobjedu
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- majestic24
- Kontakt:
Re: LA Lakers
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- majestic24
- Kontakt:
Veceras prva utakmica u Oklahomi. Pocetak,kakav-takav je. Vazno je da smo ostvarili pobjede i da nam se gl igraci polako zagrijavaju za ono sta slijedi. Bilo bi dobro da iskoristimo ovo nase iskustvo i da zavrsimo pricu s oklahomom u 4 utakmice. Tamam se odmorimo za 2 krug,a nasi rivali ce jako moguce igrati 6 ili 7 utakmica.
Veceras vjerujem u pobjedu Lakersa. Odavno nisam bio ovako siguran u to. Cak i u Artesta vjerujem (sam se cudim tome,al tako je).
Lakersi samo naprijed.
Veceras vjerujem u pobjedu Lakersa. Odavno nisam bio ovako siguran u to. Cak i u Artesta vjerujem (sam se cudim tome,al tako je).
Lakersi samo naprijed.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
jedino to osta od svih navijaca lakersa gdje nestadose ostali
Iskreno u voe dvije utakmice smo odigrali ispod nivoa i to je bilo dovoljno za Thundere, samo se pitam sta ce biti protiv Utah-e ili Denvera ukoliko ne udjemo u formu. Slazem se da bi bilo dobro da se sve rjesi u cetiri ili pet utakmica, a Denver-Utah ce ici i do sedme utakmice, pa bi bilo dobro da se Bynum i Bryant oporave od povreda, a Gasol malo odmori.
Ovo sve lijepo zuvci, ali imam osjecaj da ce ih veceras Oklahoma razvaliti, nesto slicno kao u poljednjem susretu u regularnom djelu sezone, ali niko sretniji od mene ukoliko bude drugacije.
Ovo sve lijepo zuvci, ali imam osjecaj da ce ih veceras Oklahoma razvaliti, nesto slicno kao u poljednjem susretu u regularnom djelu sezone, ali niko sretniji od mene ukoliko bude drugacije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- majestic24
- Kontakt:
Ni od mene. Iskustvo ce odluciti ovu utakmicu kao i prvu. Ovo ce biti 4:0 u seriji za nas. Odjednom sam postao optimista,kako za Lakerse tako i za HSVamerosm je napisao/la:Iskreno u voe dvije utakmice smo odigrali ispod nivoa i to je bilo dovoljno za Thundere, samo se pitam sta ce biti protiv Utah-e ili Denvera ukoliko ne udjemo u formu. Slazem se da bi bilo dobro da se sve rjesi u cetiri ili pet utakmica, a Denver-Utah ce ici i do sedme utakmice, pa bi bilo dobro da se Bynum i Bryant oporave od povreda, a Gasol malo odmori.

@ Majestic 24
nemoj vise biti optimista, samo cemo imati glavobolje na dva fronta. naravno nakon odlicnog prvog poluvremena, oni su se poceli zahebavati i tako vratili Thundere u igru, i ne bih me cudilo da sutra isto kiksaju i zatim odu u sestu ili sedmu utakmicu. Kobe Bryant je opet uzeo 29 suteva i od toga pogodio samo 10, i dobro mu je rekao Phil Jackson nakon druge utakmice, ili preciznije sutaj, ili gledaj saigraca. Ukoliko ne zele igrati mozda bi bilo i bolje da odmah na pocetku ispadnu da se ne zahebavaju vise.
nemoj vise biti optimista, samo cemo imati glavobolje na dva fronta. naravno nakon odlicnog prvog poluvremena, oni su se poceli zahebavati i tako vratili Thundere u igru, i ne bih me cudilo da sutra isto kiksaju i zatim odu u sestu ili sedmu utakmicu. Kobe Bryant je opet uzeo 29 suteva i od toga pogodio samo 10, i dobro mu je rekao Phil Jackson nakon druge utakmice, ili preciznije sutaj, ili gledaj saigraca. Ukoliko ne zele igrati mozda bi bilo i bolje da odmah na pocetku ispadnu da se ne zahebavaju vise.
- majestic24
- Kontakt:
Poceo se Kobe previse kurciti po terenu. Imamo 2 odlicna igraca pod kosem,al ih nismo iskoristili. Umjesto da Gasol i Bynum imaju skupa preko 50 koseva,a sut bi im sigurno bio preko 50%. Ovako Kobe ima vise suteva nego poena. Ja se nadam da ce vec u iducoj utakmici dobiti Oklahomu,i u 5 utakmici rijesiti sve. Drugo poluvrijeme su izgubili s 10-15 razlike. Sramota.
Kakva crna sramota,necemo pretjerivati...Oklahoma je odlican tim,nista slabiji od ostatka zapada...uostalom,to i broj pobjeda u regularnom dijelu pokazuje...posebno su dobri kuci i ova pobjeda je potpuno ocekivana,ja sam ocekivao i mnogo laksu pobjedu Oklahome. Posebno na 2-0 je ocekivana pobjeda domacina...eto i Cavsi su izgubili iako je objektivno Oklahoma jaci tim od Bullsa. Sto se tice Kobe-ja itekako je puno da on uzima 29 suteva ali isto tako Lakersi imaju problema ove sezone da spuste loptu centrima a to je posebno izrazeno protiv brzih Thunder-a...jedno vrijeme su sutirali trice jer nisu mogli spustiti loptu,sada je Kobe poceo uzimati te suteve i tu je problem...losa egzekucija a ne sto Kobe forsira...
Cetvrta utakmica je dosta vazna,sa pobjedom zavrsavamo posao dok za porazom treba se nositi sa pritiskom u petoj utakmici...naravno ko se zna nositi s njim ako mi ne znamo!?????
Cetvrta utakmica je dosta vazna,sa pobjedom zavrsavamo posao dok za porazom treba se nositi sa pritiskom u petoj utakmici...naravno ko se zna nositi s njim ako mi ne znamo!?????
- elninho_resTO
- Kontakt:
ma nema veze zbog poraza i dalje sam siguran da ovo uzimamo 4-1...a brajant ce uc u formu,samo nezz za bynama-povrede ga jebu maximalno,a slazem se da bi gasola trebalo malo odmorit
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
- majestic24
- Kontakt:
Sada nema odmora...sta su se odmarali-odmarali su se. Ma dobar je Bynum za sada. Moraju samo vise igrati na centra. Bynum u 2 utakmice nije imao vise od 20 suteva,a jako dobar mu je procenat suta.
- elninho_resTO
- Kontakt:
dobar mu je procenat je ugl uzima lakse suteve,,,al objekivno on je odlican igrac,al jos nije na tom nivou da uzima vise suteva od kobija,gasola,i artesta(kojeg ne gotivim tolko al je sjajan u odbrani)...al postice on taj nivo uskoro,al jos je mlad i jos se poboljsava i mislim da je broj suteva koji uzima savim dobar
"BEEN THERE WON THAT"
"BEEN THERE WON THAT"
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma Ron kao da baca topovsko đule. Lik ne treba uopšte uzimati šuteve. Nisam očekivao metlu Lakersa; mislim da niko nije. Prve 2 utakmice nikakvi, posebno druga, ali su u trećoj bili bolji, da bi je na kraju izgubili. Ipak je bolje kada loše igraju, tada se makar mogu nadati povoljnom rezultatu. Mislim da je večeras gostujuća pobjeda, te da se konačno ubacuje u brzinu više.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Oklahoma je još jednom odigrala odlično protiv Lakersa, Orlando je poveo sa 3-0 protiv Charlottea, Portland je poravnao protiv Phoenixa na 2-2, a Milwaukee je smanjio na 2-1 protiv Atlante.
Iako im niko nije davao velike izglede u duelu sa Lakersima, momčad Oklahoma Thundera je drugi put u dva dana savladala aktuelne prvake sa 110:89 i poravnala seriju na 2-2. Lakersi su imali prednost samo jednom tokom cijelog meča (u 5. minuti prve četvrtine), a onda je Thunder preuzeo vodstvo koje je do samog kraja bilo izraženo dvocifrenom razlikom.
Loša igra Kobe Bryanta u drugoj utakmici natjerala je Phila Jacksona da ga drži na klupi veći dio prve i kompletnu posljednju četvrtinu. Utakmicu je Kobe završio sa 12 poena, Andrew Bynum i Pau Gasol su dali po 13, a Bynum je imao i deset skokova. 12 poena je još dao Lamar Odom. Kevin Durant je kod Thundera bio najbolji sa 22 poena, iako je cijelu posljednju četvrtinu presjedio na klupi, a Russell Westbrook je dodao 18 poena, 8 skokova i 6 asistencija.
„Većina ljudi nije očekivala da ćemo biti ovdje, a kada smo izborili doigravanje onda su govorili kako ćemo biti pometeni i slične stvari. Mi smo znali šta smo sposobni učiniti, znali smo koliko teško treniramo svaki dan. Sa svim našim atributima mislim da kako tim možemo otići daleko. Mi smo ti koji kotrolišemo vlastitu sudbinu“, rekao je nakon utakmice Kevin Durant.
Iako im niko nije davao velike izglede u duelu sa Lakersima, momčad Oklahoma Thundera je drugi put u dva dana savladala aktuelne prvake sa 110:89 i poravnala seriju na 2-2. Lakersi su imali prednost samo jednom tokom cijelog meča (u 5. minuti prve četvrtine), a onda je Thunder preuzeo vodstvo koje je do samog kraja bilo izraženo dvocifrenom razlikom.
Loša igra Kobe Bryanta u drugoj utakmici natjerala je Phila Jacksona da ga drži na klupi veći dio prve i kompletnu posljednju četvrtinu. Utakmicu je Kobe završio sa 12 poena, Andrew Bynum i Pau Gasol su dali po 13, a Bynum je imao i deset skokova. 12 poena je još dao Lamar Odom. Kevin Durant je kod Thundera bio najbolji sa 22 poena, iako je cijelu posljednju četvrtinu presjedio na klupi, a Russell Westbrook je dodao 18 poena, 8 skokova i 6 asistencija.
„Većina ljudi nije očekivala da ćemo biti ovdje, a kada smo izborili doigravanje onda su govorili kako ćemo biti pometeni i slične stvari. Mi smo znali šta smo sposobni učiniti, znali smo koliko teško treniramo svaki dan. Sa svim našim atributima mislim da kako tim možemo otići daleko. Mi smo ti koji kotrolišemo vlastitu sudbinu“, rekao je nakon utakmice Kevin Durant.
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987
Bravo momci. Svaka Vam cast. Pokazali ste kako se bori za sveti dres najpoznatijeg kosarkaskog kluba na svijetu. Treba Vas sve redom poslati u 1000 PM. Da su Jerry Buss i Phil Jackson pametni svi bi trebali dobiti otkaz i naci neke klince s ulice L.A. da odigraju do kraja za Vas. Sigurno bih izgubili, ali bi pokazali i borbenost i srce na terenu.
Poraz nije problem to se svakome moze desiti, ali ne zalaganje i ne pokazivanje borbenosti nece Vam niko oprostiti.
Najbolje bi bilo kada bi Thunderi nas uzeli i rjesili ovu patnju.
Poraz nije problem to se svakome moze desiti, ali ne zalaganje i ne pokazivanje borbenosti nece Vam niko oprostiti.
Najbolje bi bilo kada bi Thunderi nas uzeli i rjesili ovu patnju.
sve mi je jasno ali mi nije jasno kako protiv thundera koji nemaju centra ni blizu ko lal ne moze ic sve pod kos na gasola bunama ili stvarno niko nema muda u lal osim kobija kojeg muci povreda ipak mislim da ce lal proc
lakersi imaju velikih problema u ovom playoffu sa spustanjem lopte pod kos za bynuma ili gasola.
- elninho_resTO
- Kontakt:
fkt skroz losi,pa niko preko 20,a kad bynam i gasol nemogu igrat protiv krstica pa nezz protiv koga mogu.....skroz su izvan forme...mislim da ce proc oklahomu,al da u polufinalu nemaju sanse ko god da im dodje ako se znacajno nedigne forma
"BEEN THERE WON THAT"
"BEEN THERE WON THAT"
lakersi evidentno ne mogu do titule....pitanje je da li mogu do finala...tek sada se vidi sta je znacio ariza...kobe je povrijedjen, ne moze covjek vise..prst, koljeno...krstic koji je sasvim solidan napadacki centar, ali u odbrani je rupa velika, ne moze andrew da igra protiv njega(protiv koga onda moze)...sve u svemu ovo ce biti vjerovatno najinteresantniji duel prve runde....tunder nije nimalo naivna ekipa....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
i ako nista ovi thunderi imaju vecu zelju motiv i nemaju problema s povredama ako ih izbace bice to veliko iznenadenje jer mnogi su im predvidali finale
Ma ovo Oklahoma uzima imaju Duranta najboljeg strijelca u NBA,imaju Brooksa najbolje trenera u NBA,jos kad se dodaju ovi mladi momci puni motiva da izbace prvake,Lakersi nemaju sansi ako Koby ne proradi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.