Arsenal - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Arsenal - Transferi
Znaci sad poredimo igrace i razlicitih pozicija(tj. Rooney je ove godine bio sve, samo en spic). A sta recimo ako sad Kane ponovi jos tri sezone sa ovakvim golovima hoce li se moci porediti sa Rooneyem? Naravno. Samo ti igras na kartu "historije". Tacnije, Rooney je duze u fudbalu i svi ce reci da je naravno bolji(osim toga sto ja mislim da je bolji igrac, mozda ne bolji spic), dakle poredis igraca koji igra 10 godina i onog koji igra 2.
Selektor Francuske ga nije pozvao i to ti je glavni argument. A to sto lik u JACOJ ligi ima bukvalno svi aspekt defanzivne igre bolji to nije bitno.
Selektor Francuske ga nije pozvao i to ti je glavni argument. A to sto lik u JACOJ ligi ima bukvalno svi aspekt defanzivne igre bolji to nije bitno.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Sta ako, sta bi bilo sta ako Miyaichi osvoji zlatnu loptu? JA ne gledam historiju ja gledam ovaj momenat Rooney je opet bolji napadac iako ima manje golova, kompletniji igrac moze i da ne zabije napraviti razliku.
Samo ti vjerujes u te gluposti koje pises ni u jednom segmentu Coqelin nije bolji, Kondogbia je mnogo bolji igrac, to sto je francuski reprezentativac a Coqelin nije a Kondogbia mladji to je samo jedan od argumenata. Tvoj argument su statisticki parametri po kojima je Fabianski bolji golman od Curtoisa, Lovren jedan od ucinkovitijih stopera lige itd itd.
Samo ti vjerujes u te gluposti koje pises ni u jednom segmentu Coqelin nije bolji, Kondogbia je mnogo bolji igrac, to sto je francuski reprezentativac a Coqelin nije a Kondogbia mladji to je samo jedan od argumenata. Tvoj argument su statisticki parametri po kojima je Fabianski bolji golman od Curtoisa, Lovren jedan od ucinkovitijih stopera lige itd itd.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
A kako ce ga selektor pozvati kada je bukvalno otkriven uvod drugog dijela sezone?! Sacekaj jos jednu dok covjek potvrdi igre ima da bude standardan. 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:

E ako je ovo najucinkovitiji stoper lige, ti si pametan.
Golmani nemaju takvih statistickih parametara. Sta mozes porediti? Broj primljenih golova? Za to je i odbrana zasluzna. Broj odbrana? Pa ako je losija odbrana golman ce imati vise prilike da brani pa cak i one smijesne suteve. Dok se DMF moze bas fino vidjeti kroz ovu statistiku. A i druga stvar, znamo kakav je Arsenal bio prije Coqua i poslije.
Dakle, nit je Lovren najucinkovitiji, nit mozes porediti Fabianskog i Courtoisa, nit je Kondogbia bolji DMF(covjek cak to i nije).
Celik!3,2,2.
Kondogbia je životinja od igraca i mislim da bi dobro odgovarao Arsnealu, nešto ala Viera svojevremeno....dobro nije još nivo Viere, ali to je ta tipa igraca, mrcina koja je jaka u duelima, pošto ima visinu jak je i u vazdušnim duelima, može trcati ko konj u oba pravca, nije ni spor, ima solidnu tehniku, a zna i dobro povuci loptu, što bi rekli stariji "ima dobar cug"
Schneiderlin mi je više tehnicki igrac, dobar je, zna igrati - ali za fighta na sredini i protiv jacih sredina Kondogbia je bolje riješenje.
Ivica Švabo Osim ima neku teoriju koju sam više puta procitao u njegovim izjavama, po kojoj se snaga tima ogleda upravo na poziciji DMF i tu poziciju smatra najpodcijenjenijom u svih ostalih....hoce reci, ako je pozicija DMF jaka (jedan ili dva igraca zavisno od formacije) onda je i tim jak...po njemu, to je kicma i pluca tima, ako je to slabo- slab je i tim.
I malo kad bolje razmisliš, pa i jest u pravu...DMF jest najpodcijenjenija pozicija u današnjem fudbalu, a opet s druge strane ne možeš igrati takvih igraca...prije se možda i moglo igrati, ali u današnjem fudbalu nema šanse.

Schneiderlin mi je više tehnicki igrac, dobar je, zna igrati - ali za fighta na sredini i protiv jacih sredina Kondogbia je bolje riješenje.
Ivica Švabo Osim ima neku teoriju koju sam više puta procitao u njegovim izjavama, po kojoj se snaga tima ogleda upravo na poziciji DMF i tu poziciju smatra najpodcijenjenijom u svih ostalih....hoce reci, ako je pozicija DMF jaka (jedan ili dva igraca zavisno od formacije) onda je i tim jak...po njemu, to je kicma i pluca tima, ako je to slabo- slab je i tim.
I malo kad bolje razmisliš, pa i jest u pravu...DMF jest najpodcijenjenija pozicija u današnjem fudbalu, a opet s druge strane ne možeš igrati takvih igraca...prije se možda i moglo igrati, ali u današnjem fudbalu nema šanse.
-
- Kontakt:
Nisam jos dobio odgovor na heat map posto vidim da i dalje lupas gluposti kako Kondogbia nije DMF, reci mi jel i dalje tvrdis daon igra istu poziciju ko Ramsey?
Ima jos tih statistika nije to jedina stranica, Arsenal prije Coqelina je bio ekipa koja sezonu zavrsi u top4, Arsenal sa Coqelinom je ekipa koju sezonu zavrsi u top4 dakle sve je isto cuj prije i poslije Coqelina
Ako sam dobro apsolivrao sve ovo, Pirlo je DMF posto je njego nasljednik Verati koji je DMF a DMF nisu ni Motta ni Matuidi, Kondogbia niej DMF vec je on isti igrac ko Ramsey tj. istu poziciju igraju iste zadatke imaju
i sta sad momci razvaljuju argumentacijom svi ovi sto sam se sa njima raspravljao prste od znanja...
Meni samo nije jasno ovaj AGB pa da li ti stvarno vjerujes u nebuloze koje pises, pa bolan ohladi glavu i skontaj da postoje dvije opcije samo na trzistu za dmfa Coqelin i Kondogbia sta ti mislis koga bi Real, Barcelona, Juventus, United, Chelsea, City, Bayern prije doveli? Je li ti stvarno mislis da bi iko odabrao Coqelina?
Ima jos tih statistika nije to jedina stranica, Arsenal prije Coqelina je bio ekipa koja sezonu zavrsi u top4, Arsenal sa Coqelinom je ekipa koju sezonu zavrsi u top4 dakle sve je isto cuj prije i poslije Coqelina

Ako sam dobro apsolivrao sve ovo, Pirlo je DMF posto je njego nasljednik Verati koji je DMF a DMF nisu ni Motta ni Matuidi, Kondogbia niej DMF vec je on isti igrac ko Ramsey tj. istu poziciju igraju iste zadatke imaju

Meni samo nije jasno ovaj AGB pa da li ti stvarno vjerujes u nebuloze koje pises, pa bolan ohladi glavu i skontaj da postoje dvije opcije samo na trzistu za dmfa Coqelin i Kondogbia sta ti mislis koga bi Real, Barcelona, Juventus, United, Chelsea, City, Bayern prije doveli? Je li ti stvarno mislis da bi iko odabrao Coqelina?

Hvala na pitanju, PSG se raspitivao oko Coquelina u zadnje vrijeme.BigBigBang je napisao/la:Meni samo nije jasno ovaj AGB pa da li ti stvarno vjerujes u nebuloze koje pises, pa bolan ohladi glavu i skontaj da postoje dvije opcije samo na trzistu za dmfa Coqelin i Kondogbia sta ti mislis koga bi Real, Barcelona, Juventus, United, Chelsea, City, Bayern prije doveli? Je li ti stvarno mislis da bi iko odabrao Coqelina?
Nego, dobar ti je primjer Deschampsovo stručno mišljenje. Francuski selektor više voli Sakhoa nego Koscielnyja. Je li bolji Sakho ili Koscielny?

I, yebote više Monaco dateyebo. Toliko su nam izdominirali u dvije utakmice Kondogbia na kojeg bacaš i njegova družina da smo imali 30 i kusur šuteva po golu. Da Giroud i Mertesacker nisu igrali k'o da im je noć prije Ospinin rođak Pablo podijelio najgoru kolumbijsku robu, nabili bismo ih k'o staru kantu i u prvoj utakmici. Ako je Kondogbia dominator u sredini terena, kako je Giroud mogao imati 6 šansi, a Welbeck i Walcott promašivali zicere? Kako je taj bajni Monaco curio k'o razyeban radijator kojeg je spasila samo loša noć nosatog penetratora?
-
- Kontakt:
PSG? Vise vjerujem da ce Arsenal dovesti Pogbu za 100 miliona nego sto PSG trazi Coqelina...
Pa nije Kondogbia=Monaco, ja pricam da je Kondogbia izdominirao i izdominirao je insam mu ja dao najbolju ocjenu od svih igraca koji su igrali u osmini finala LP, logicno je da ce Arsenal koji je dosta jaci tim sa boljim igracima stvarati sanse protiv Monaca na svom terenu, Kondogbia je individualnoodigrao savrsen mec i to je jedino bitno a zasto je Arsenal ispao svi znamo...
Pa nije Kondogbia=Monaco, ja pricam da je Kondogbia izdominirao i izdominirao je insam mu ja dao najbolju ocjenu od svih igraca koji su igrali u osmini finala LP, logicno je da ce Arsenal koji je dosta jaci tim sa boljim igracima stvarati sanse protiv Monaca na svom terenu, Kondogbia je individualnoodigrao savrsen mec i to je jedino bitno a zasto je Arsenal ispao svi znamo...
Ko je davao ocjene ? UEFA ili neki portal ?BigBigBang je napisao/la: PSG? Vise vjerujem da ce Arsenal dovesti Pogbu za 100 miliona nego sto PSG trazi Coqelina...
Whoscored je izabrao Spahica u tim sezone lige prvaka,da li to znaci da bi dovodjenjem Spahica dobili jednog od najboljih štopera u Evropi ?
Ovo ako nisi napisao dosad bar 30 puta nek me sad banuju.BigBigBang je napisao/la:Da ih Walnut nije naceo, mocna Villa bi nas sigurno pobjedila hahaha. Steta sto voajer nije inteligentan da da ovog panja Walnuta za Cecha, voajeroljubci bi bili na dvostrukim aparatima, svjetska klasa u Arsenal na gol Ospina balvan klupica a Scezcny prodaja ili posudba a Walnut sut karta i to u mrski Terek haha
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Coq je odigrao savrsen mec protiv Citya, i City nije napravio prilike. Kondogbia odigrao savrsen mec(a podsjetimo da je prema Paji ista pozicija kao i Coq), Arsenal napravio 8 prilika.
Logicno nema sta.
Logicno nema sta.
Celik!3,2,2.
A u revansu je bio i gori. Jedini nacin da zaustavi po vecini ovde polovnjaka Cazorlu je bio faul. 

Carl Jenkinson je World Class!!!!
-
- Kontakt:
Hahaha klauna Cazorlu je otresao bez faula kad je stizao, uostalom to i nije neki uspjeh ali eto da se zna, poredjenja koja pravi ovaj AGB su nenormalna uhvati se jednog glupog pravca i sad ako se ja pocnem da vodim njegovom glupom logikom i standardom kojeg sam namece mogu da pitam kako je to Coqelin igracina sa tim statistikama a tim mu od Monaca defanzivnog koji igra sa 2 defanzivna vezna primio 3 komada? Mogao bi u nedogled ovakvu raspravu voditi..
al koji je ovo klaun od forumaša dokazuje jedna obična stvar.
Hvali Kondogbiu što nas je "izdominirao", a u isto vrijeme pljuje panja Girouda što je mašao šanse, plus ostatak tima što je mašao šanse.
Imali smo više šuteva u prvoj utakmici kući, nego Monako kombinovano u obje utakmice.
I sad kad skontaš da bi taj Kondogbia trebao presijecati napade Arsenala zapitaš se šta je koji qurac balvan Giroud mašao. I dođeš do zaključka da čovjek sam sebe pljuje.
Evo jedva čekam odgovor taman da se nasijem pred spavanje
Hvali Kondogbiu što nas je "izdominirao", a u isto vrijeme pljuje panja Girouda što je mašao šanse, plus ostatak tima što je mašao šanse.
Imali smo više šuteva u prvoj utakmici kući, nego Monako kombinovano u obje utakmice.
I sad kad skontaš da bi taj Kondogbia trebao presijecati napade Arsenala zapitaš se šta je koji qurac balvan Giroud mašao. I dođeš do zaključka da čovjek sam sebe pljuje.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Niko ne spori da je Kondogbia vrhunski igrac , vjerovatno bi bio pojacanje u 80% ekipa .Problem je sto pojedini insistiraju na klasicnom DMF igracu a on nije taj tip igraca.Stoga sam se ukljucio u raspravu kada sam vidio da se Bender spominje jer je lik klasicni destruktivac i to radi odlicno vec godinama.Eh sad ,Arsenal i ne treba da gaji stil igre gdje je destruktivac pod "must have" , misljenja da bi Francuz bio veliko pojacanje pa bi vezni red bio cisto izbalansiran jer je trkacki jak a uz to imas i igrace koji znaju cuvati loptu.Problem u svoj prici moze biti Ozil jer mu ponovno moras izmisljati poziciju a zrtvovati jednog od trojca u veznom redu.
-----Remzi---Jack-----Kondogbia
Dosta potentan i agilan vezni red.Nesto sto je Carlo furao u Realu bez klasicnog destruktivca sa puno trke i odlicne kretnje.Znamo da je do same povrede Luke to funkcionisalo strasno.
Sta raditi sa Ozilom pitanje je!?
Wenger bi tu bio i na slatkim mukama jer bi bio u stanju gurnuti i Ozila kao AMFa i igrati 4-3-1-2 s'tim da bi se Wellbz dosta izlavio na stranu a znamo da je u stanju potegnuti i povuci(sve ovo vazi u koliko bi Giroud i Wellbz igrali u napadu).
Eh u ovom sistemu igre idealan igrac kao pratnja Giroudu bi bio igrac tipa Griezmann,Tevez.Igraci koji su "seconda punta".
Btw @ Paki
Konacno napredujes.Shvatio si da je Veratti DMF DL kao sto je to i Andrea.Kondogbia , Matuidi i ostali trkaci nisu destruktivci niti ce to biti.Oba navedena u svojim timovima to ne igraju , vec sam ti u postu ranije rekao ko u Parizu igra tu poziciju a ko u Monacu.
-----Remzi---Jack-----Kondogbia
Dosta potentan i agilan vezni red.Nesto sto je Carlo furao u Realu bez klasicnog destruktivca sa puno trke i odlicne kretnje.Znamo da je do same povrede Luke to funkcionisalo strasno.
Sta raditi sa Ozilom pitanje je!?
Wenger bi tu bio i na slatkim mukama jer bi bio u stanju gurnuti i Ozila kao AMFa i igrati 4-3-1-2 s'tim da bi se Wellbz dosta izlavio na stranu a znamo da je u stanju potegnuti i povuci(sve ovo vazi u koliko bi Giroud i Wellbz igrali u napadu).
Eh u ovom sistemu igre idealan igrac kao pratnja Giroudu bi bio igrac tipa Griezmann,Tevez.Igraci koji su "seconda punta".
Btw @ Paki
Konacno napredujes.Shvatio si da je Veratti DMF DL kao sto je to i Andrea.Kondogbia , Matuidi i ostali trkaci nisu destruktivci niti ce to biti.Oba navedena u svojim timovima to ne igraju , vec sam ti u postu ranije rekao ko u Parizu igra tu poziciju a ko u Monacu.
- SteveHeighway
- Kontakt:
Koliko sam skontao samo ga vrijeđaš bez nekih argumenata,rek'o bi neko da si ti neki vrli stručnjak koji prati fudbal unazad 50 godina,a zapravo čitajući tvoje komentare stiče se dojam da si obični nemač pojma.topnik1 je napisao/la:al koji je ovo klaun od forumaša dokazuje jedna obična stvar.

When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
Postao si dosadan stvarno
. Uglavnom su ti nerezonski postovi i pokušavaš da uvrijediš na ličnoj osnovi i vidim već su te upozorili jer to radiš na temi nba.
Ohladi malo, i na EPL temi si se zakačio za mene, i molim te da me zaobiđeš.
Sve što kažem i napišem i objasnim, kao što je u prethodnom postu fino objašnjena nelogičnost između dvije stvari, jer jelde kad defanzivni vezni epski izdominira utakmicu ova ekipa i ne stvara baš šanse, a gle čuda, Giroud u toj utakmici promašio najviše otvorenih šansi u jednoj utakmici u LP.
Eto objasnio sam ti i molim te ne odgovaraj mi niti me spominji više

Ohladi malo, i na EPL temi si se zakačio za mene, i molim te da me zaobiđeš.
Sve što kažem i napišem i objasnim, kao što je u prethodnom postu fino objašnjena nelogičnost između dvije stvari, jer jelde kad defanzivni vezni epski izdominira utakmicu ova ekipa i ne stvara baš šanse, a gle čuda, Giroud u toj utakmici promašio najviše otvorenih šansi u jednoj utakmici u LP.
Eto objasnio sam ti i molim te ne odgovaraj mi niti me spominji više
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- SteveHeighway
- Kontakt:
Licna osnova? Prvo se edukuj sta je licna osnova pa se onda razbacuj tim pojmovima. Aj zzz,ne mogu se upustati u blesave rasprave sa neznalicama.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
I za to sam ti objasnio. I to što kopiraš paju dovoljno govori o tebi. Al hajde barem ovaj put nisi uzeo nick da blatiš najboljeg igrača nba.
Zadnja izmjena: topnik1, dana/u 15 jun 2015, 23:58, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Imal te moderacije, mozel se malo pocistit. Probat primijenit iste kriterije za sve....
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.