Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

BigBigBang
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 16:11

AllGunsBlazing je napisao/la:Paja ti nemas blage. Fino ti covjek nacrta ko je defanzivni vezni, ali jok, ti po svom. Uostalom da je Kondogbia tolika klasa nije, imamo i mi tonu igraca koji mogu biti klase.
Kao npr. koji to igraci mogu biti klase? Kondogbia je vec sada klasa iznad svih nasih igraca na toj poziciji. Sta je on to nacrtao? Objasnio nam da postoje ekipe koje igraju sa vise od jednog DMFa eto sta je nacrtao...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 jun 2015, 16:11

Oba su igraci Arsenala tako da sam kranje objektivan. OX jeste opak ali dok ima statistiku od 5 golova i 4 asistencije po sezoni on meni nikada nece biti ispred Walcotta.

A inace za narednu sezonu neka bude:
OX--------------Ozil------------Alexis
---------------Walcott------------------- I ja najsrecniji...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 jun 2015, 16:16

BigBigBang je napisao/la:
Vjerovatno si o gledo samo monacove tekma protiv arsenala gdje su svi bili zadnji vezni, kondogbia to ove godine nije igrao fino ti je čovjek napiso je kontam kontriranje?? Da bi mogao to odigrat u arsenalu koji igra ofanzivnije, vjerovatno bi al to je na wengeru da procjeni ;)
Isto tako ko je gledao real mnogo je vidjet konje zadnji vezni u paru xabi-khedira ;)

I da ja bi iskreno volio Thea kad već cech ide ;)
Nisu svi bili defanzivni vezni ali postoje ekipe ako nisi znao koje igraju i sa vise od jednog defanzivnog veznog u formaciji pa ako je taj jedan od dva a nekad cak i tri takva igraca igrac koji nekad povuce loptu naprijed ne znaci to da on prestaje biti defanzivni vezni. Smijesni ste sa tom neubuloznom pricom kako Kondogbia niej DMF to je isto ko kad bi ja rekao pa vidi Matuidi nije DMF jer zna otici nekad naprijed dok je u PSGu samo Thiago Motta DMF a ustvari oba su defanzivni vezni sao sa razlicitim karaktersitikama tako je u Monacu sa Kondogbiom.

Dati Walnuta i pare za Cecha jeste skupo po nas ali ja bi dao iskreno ako bi moglo kako razmjena Walnut-Cech bez ikakvog novca ja da se pitam odma bi pristao dvostruka pobjeda uvalis kloca konkurentu a sebe pojacas golmanom svjetske klase.

Wow imamo dva internacionalna golmana :lol: :lol: :lol: dva internacionalna golmana Poljske i Kolumbije :mrgreen: jake su im te reference treba ih cuvati da nam ih neki bogati tim ne uzme :lol: transfer Cecha ne treba odugovlaciti i rizikovati sto prije to zavrsiti pa ako traze stvarno Walnuta eto im Walnut to je krampa i Welbeck i Ox su bolji od njega.
Eto vidis Matuidi je klasicni BTB igrac, vecinu vremena provede na lijevoj strani.DMF onaj klasicni u PSGu je Veratti, ujedno i igrac koji je DPL playmaket kao Pirlo u Juventusu.Motta je CMF sa extra kvalitetnom defanzivom, ali je CMF.Sto ne implicira da mora biti glavni kreator i srce veznog reda.Da si jednom pogledao kvalitetno Pariz znao bi da je Veratti ta spona odbrane i veze a ne Matuidi koji je klasicni trkac. No dobro,kad u tvojoj glavi on i Kondogbia igraju klasicne DMF role,onda je moguce i da Pogba igra DMFa samo sto se krece cesto naprijed....

BigBigBang
Kontakt:

Re: Odg: Arsenal - Transferi

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 16:23

JoseMourinho je napisao/la:Čekaj onda tim soker rijecnikom ako Kondogbia nije CMF sta je onda?

I 99% ekipa ima jednog tog zadnjeg veznog u velikoj većini slučajeva ;)
Tim soker rijecnikom ako ej Kondogbia CMF jel to znaci da je on igrac kao Ramsey ili Wilshere pa da je njima konkurencija a ne Flaminiju, Coqelinu, Arteti (ovog spominjem jer je kod nas dmf mada to nikako nije)? Boli mene ku??c kako ces ti njega nazvati pa eto ako ste zapeli toliko nazovimo Kondogbiu CMFom eto neka je CMF ali onda ako ga stavis u taj sirok pojam kao sto je CMF onda to fino podjeli na CMFove sa vise ofanzivnim zadatcima (Ramsey, Wilshere) i CMFove sa defanzivnim zadatcima (Kondogbia) sto ti ga dodje isto sto i DMF samo se drugacije zove. Briga me boli kako ces nazvati Kondogbiu i sta on igra na papiru, ko to od vas smije reci da Kondogbia nije defanzivni vezni i da to ne moze igrati?

Sto se tice ovog sto poredi Walnuta i Welbecka, Welbeckov gol Unitedu ti je donio trofej, Walnutovi golovi nista nisu donijeli bez njih bi mi na istom bili, strasno su bitna ona 3 WBA sto ej zabio da toga nije bilo ne znam stvarno, spasena nam je sezona. A imam i ja konja za statisticku trku

Walnut za Englesku 40 nastupa 5 golova, Welbeck 33 nastupa 14 golova...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 16:27

ahaahaha pa ne mogu da vjerujem sta citam dakle Verati je DMF taj razbijac u Parisu a Motta i Matuidi kreatori? :lol: Ti si pobrkao citav fudbal Veratti je CMF ili ti taj BTB igrac kojeg stalno prozivate a ne DMF. I Verati ima dosta defanzivne igre i PSG je ekipa za koju mozes reci da imaju tri vezna igraca sa defanzivnim zadatcima, neko ce da kaze da imaju tri defanzivna vezna a neko tri cmf-a koga briga sta su na papiru na terenu se sve vidi.

Ti sad meni hoces da kazes da Arsenalu ne fali igrac tipa Kondogbia nego jos jedan patuljak, dodavac, tehnicar (doduse koji dosta trci i koristi u defanzivi) kakvih imamo na bacanje u ovom Arsenalu jel to hoces da kazes?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 jun 2015, 16:34

BigBigBang je napisao/la:ahaahaha pa ne mogu da vjerujem sta citam dakle Verati je DMF taj razbijac u Parisu a Motta i Matuidi kreatori? :lol: Ti si pobrkao citav fudbal Veratti je CMF ili ti taj BTB igrac kojeg stalno prozivate a ne DMF. I Verati ima dosta defanzivne igre i PSG je ekipa za koju mozes reci da imaju tri vezna igraca sa defanzivnim zadatcima, neko ce da kaze da imaju tri defanzivna vezna a neko tri cmf-a koga briga sta su na papiru na terenu se sve vidi.

Ti sad meni hoces da kazes da Arsenalu ne fali igrac tipa Kondogbia nego jos jedan patuljak, dodavac, tehnicar (doduse koji dosta trci i koristi u defanzivi) kakvih imamo na bacanje u ovom Arsenalu jel to hoces da kazes?
Aha, znaci da bi bio DMF moras biti razbijac. :tokralju:

Inace Veratti igrac koji prosjecno uzme vise lopti po utakmici nego ostatak tima i ima daleko najveci koificient zutih kartona i faulova.

Covjek je DMF sa genijalnom vizijom i pass igrom.Veliki nasljednik Pirla u Selekciji Italije.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 16:39

U Arsenalu treba, eto neka ti bude ta nebuloza da je Veratti DMF tacna super ali nama takav DMF ne trebe igraca takvih karakteristika i predispozicija imamo na bacanje. Ja sam mislio da je Pirlo playmaker ali evo sad sam upravo skontao da je defanzivni vezni...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 jun 2015, 16:41

Neka tvoj Welbeck da WBA, QPR po 3... Nije po 2 mjeseca davao golove a bio prvi spic... A realno Walcott je prvi probio odbranu Aston Ville tako da i o njemu mozemo pricati kako je donio isto trofej. :urnebes:

Howedes slobodan agent.
Valjalo bi iskoristiti priliku i ugrabit ga za DZ.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 16:46

Da ih Walnut nije naceo, mocna Villa bi nas sigurno pobjedila hahaha. Steta sto voajer nije inteligentan da da ovog panja Walnuta za Cecha, voajeroljubci bi bili na dvostrukim aparatima, svjetska klasa u Arsenal na gol Ospina balvan klupica a Scezcny prodaja ili posudba a Walnut sut karta i to u mrski Terek haha

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 15 jun 2015, 16:58

Ljudi Božji, ja se vama čudim. Raspravljate se sa likom koji ne zna odgovoriti na prosto i logično pitanje: zašto je zadnjeg veznog za Monaco protiv nas igrao Fabinho, po vokaciji bek, ako je Kondogbia taj koji je prirodni DMF?

Yaya Toure kao zadnji vezni - :facepalm: I ptice na grani znaju da je Yaya oduvijek, uz prisilni izuzetak Barcelone, bio poznat kao igrač kojeg boli qrac za odbranom, isključivo mu je bilo bitno šta uradi prema naprijed (Metalurg, Monaco). Onda su u Barci koristili BBB-ov rasni stereotip: "Visok, crn, jak = zadnji vezni/stoper" pa je Yaya silom prilika igrao te defanzivnije pozicije. U Cityju je zadnji vezni Fernandinho, on čuva leđa Toureu i obavlja prljavi posao kako bi Toure mogao ići prema naprijed. Ako se neko sjeća kako su Matić i Mourinho školovali Tourea i Pellegrinija u sezoni 2013-14. na Etihadu, možda se sjeća i toga da nije bilo Fernandinha koji je pred sami početak utakmice otpao zbog ozljede.

Što se tiče HG-igrača kojeg šibicar hoće - nema problema, eto mu Szczesny.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 jun 2015, 16:59

Znam ja da bi ti volio da se tvoj ljubljeni Terek pojaca sa takom klasom ali jbga samo ces ti biti na aparatima. :tralalala:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 jun 2015, 17:09

Map heat Kondogbie

slika

Map heat Ramseya

slika

Kondogbia vs Schneiderlin

slika

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jun 2015, 17:21

slika
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 17:40

Artetitis je napisao/la:Ljudi Božji, ja se vama čudim. Raspravljate se sa likom koji ne zna odgovoriti na prosto i logično pitanje: zašto je zadnjeg veznog za Monaco protiv nas igrao Fabinho, po vokaciji bek, ako je Kondogbia taj koji je prirodni DMF?

Yaya Toure kao zadnji vezni - :facepalm: I ptice na grani znaju da je Yaya oduvijek, uz prisilni izuzetak Barcelone, bio poznat kao igrač kojeg boli qrac za odbranom, isključivo mu je bilo bitno šta uradi prema naprijed (Metalurg, Monaco). Onda su u Barci koristili BBB-ov rasni stereotip: "Visok, crn, jak = zadnji vezni/stoper" pa je Yaya silom prilika igrao te defanzivnije pozicije. U Cityju je zadnji vezni Fernandinho, on čuva leđa Toureu i obavlja prljavi posao kako bi Toure mogao ići prema naprijed. Ako se neko sjeća kako su Matić i Mourinho školovali Tourea i Pellegrinija u sezoni 2013-14. na Etihadu, možda se sjeća i toga da nije bilo Fernandinha koji je pred sami početak utakmice otpao zbog ozljede.

Što se tiče HG-igrača kojeg šibicar hoće - nema problema, eto mu Szczesny.
Nisam ti ja kriv sto si limitiran pa ne kontas ali evo nacrtacu ti jos jednom jer za razliku od vas voajeroljubaca ja uvijek imam odgovor a odgovor je zato sto Kondogbia nije bio jedini defanzivni vezni na tim utakmicama za Monaco. Opet dokazujes svoju limitiranost pa ja sam i rekao da je u Barceloni igrao defanzivnog veznog i tu imao najvise defanzivnih zadataka jer tamo nije imao pravo da ide naprijed jer su naprijed isli igraci koji su bolji od njega u tome a on je tu igrao samo zbog fizikalija. Neka si nam objasnio da u Cityu Toure nije DMF nisam znao...

A evo ga i statisticar je upravo prezentovao da nam ne treba Kondogbia ni Scneidelin kad imamo boljeg Coqelina :mrgreen:

Ovaj heat map Kondogbie sto je postavio Rajaz me zbunjuje pogotovo akd vidim i Ramseyev, ja na ovom heat mapu ne vidim kretanje BTB veznjaka kako nazivaju Kondogbiu vec vidim veznog igraca sa striktno defanzivnim zadatcima (iako neki vrli eskperti tvrde drugaciej) sto je cudno jer kad pogledam Ramseyev vidim sasvim nesto drugaciej i sad sam zbunjen jer ovde neki strucnjaci tvrde da su to isti igraci.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 15 jun 2015, 17:52

Wenger u Cileu. :hmmmmm:
slika

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 15 jun 2015, 18:13

Samo nam Vidal fali. :facepalm:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 15 jun 2015, 18:21

An unnamed Premier League club is among four to have made an official bid for Juventus striker Carlos Tevez, according to Sky

Otišo čovjek da dogovori Teveza :mrgreen:
A.F.C. Bournemouth!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 jun 2015, 19:31

Naravno da je gori igrac, sa vise oduzetih, izblokiranih lopti, sa vise ciscenja i klizecih. To je logicno naravno. I da, naravno nema razlika izmedju liga.

p.s. kako objasnjavas da defanzivni vezni ima 1.50 suteva po utakmici na gol?
Celik!3,2,2.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 15 jun 2015, 19:36

AllGunsBlazing je napisao/la:Naravno da je gori igrac, sa vise oduzetih, izblokiranih lopti, sa vise ciscenja i klizecih. To je logicno naravno. I da, naravno nema razlika izmedju liga.

p.s. kako objasnjavas da defanzivni vezni ima 1.50 suteva po utakmici na gol?
Sad ce reci 'pa naravno sta imam to objasnjavat vidi se odmah ko je kompletniji igrac, em sto odlicno izvrsava defanzivne zadatke, stigne i osutat gotovo 2 puta na gol po utakmici' :mrgreen:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 jun 2015, 19:40

Dovoljno je da po utakmici dobije jedan zracni duel poslije kornera ili prekida ili uputi neki sut sa distance i eto ga na tom prosjeku, nego kako ti objasnjavas njegov heat map na gore postavljenoj slici? Jel BTB ko Ramsey? :lol:

Pa naravno statistika sve kaze, npr. svi znamo da je Kane bolji igrac od Rooneya jer ove sezone imao je preko 30 golova a Rooney petnestak a ista liga...Malo su mu pomogle te statistike u mecevima osmine finala, da te podsjetim Kondogbia je najbolje ocjenjeni igrac osmine finale jedini igrac koji je dobio ocjenu kao on je Leo Messi, pametnom dosta, nisu to neke bezvezne utakmice to su utakmice gdje igra 16 najboljih ekipa Evrope...Kondogbia je francuski reprezentativac Coqelin koji je stariji to nije, kako selektor Francuske ne vidi da je Coqelin bolji, mora da sam mu ja lose anpricao o Coqelinu pa ga ne poziva.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.