FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

vrbanjusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la vrbanjusa » 15 jun 2015, 14:56

champions1921 je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:
Plavojesrceumeni je napisao/la:zna li neko ima li sta za ova 2 igraca sto je Oda rekao? hoce li potisati? je li ovaj Sahman potpisao ? i zna li iko koja su 4 igraca na probi (campara i sahman, dakle jos 2)?i ima li iko info pokusava li se dovesti Joco?
Šahman je već vraćen kući. Tražio 3000 EUR-a platu.
Sad ce ovaj da kritikuje upravu sto mu nisu dali 3000eura..
Sram ih bilo :D
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Plavojesrceumeni
Kontakt:

Post Postao/la Plavojesrceumeni » 15 jun 2015, 14:59

vrbanjusa je napisao/la:
Plavojesrceumeni je napisao/la:zna li neko ima li sta za ova 2 igraca sto je Oda rekao? hoce li potisati? je li ovaj Sahman potpisao ? i zna li iko koja su 4 igraca na probi (campara i sahman, dakle jos 2)?i ima li iko info pokusava li se dovesti Joco?
ako si mislio da cu ja kritikovati lupas... nikad nisam nikog kritikovao, a ovo sam samo pitao zna li neko nesto prosto me zanima. tako da majstore samo opusteno :D

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 jun 2015, 15:01

Nisam na tebe mislio..
BUDI ŽELJO !!!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 jun 2015, 15:02

omladina1921zeljina je napisao/la:Pozdravljam vas sve, ovo je moje prvo javljanje i nadam se da ću doprinijeti svojim komentarima. Čitam ovaj forum jako dugo, i vjerujte, da i prvotimci čitaju kad imaju vremena. :D

Ja sam iz generacije 1995., i trenirao sam u Želji do skoro polovine juniorskog staža (dva, tri mjeseca te sezone). Kao i svi klinci imao sam prvu ljubav, i cilj da istrčim grbavičkim travnjakom dok mi Manijaci i drugari s tribine skandiraju ime, ali se ta želja, nažalost nikad nije ostvarila. Škola mi je ipak bila preča.

Kao bivši saigrač, imam dobar uvid u to koliko su dobri i kvalitetni momci koji su iz moje generacije prešli u prvi tim. Zašto još nisu dobili priliku, pretpostavljam zbog navikavanja i pored toga što imaju vrlo jaku konkurenciju.

Krenut ću od gola, mislim da svi znate koliki je talent Vedran Kjosevski. Brat s makedonskom krvlju u sebi, uvijek spreman na zezanciju. Čovjek je na trening utakmici između '94 (Armin Hodžić, Nermin Zolotić, Haris Hajradinović, itd) i '95, bacio loptu iz svog šesnaesterca
u drugi šesnaesterac našem napadaču Lepiru (Nedim Lepir, sad u Pofalićkom). Eso Ibrahimović nije mogao vjerovati šta je uradio Kesa. Jednom prilikom je Faćo (Fadil Žerić, trener najluđi u omladinskom pogonu, i vodio je tu generaciju) rekao da moramo počastit Kjosevskog ukoliko na šuterskom ne primi gola. Čovjek je vadio sve, ali sve, potpuna nevjerica. Penale iz rašlji, pucanja sa 15, 20 metara, nikad mu neću zaboravit onaj kez nakon odbranjenog penala (ispružio se ko mačka i izvadio iz donjeg lijevog ćoška). Oni kojima je bio nepoznanica, vidjeli su o kome se radi u onoj kup utakmici i nevjerovatnim refleksom. Po meni, njegova najveća mana, ukoliko se ona može tako nazvati, je njegova visina. Nadam se da će uskoro dobiti priliku, možda čak ove sezone jer je Antolović pod upitnikom nakon evropskih utakmica.

Na beku, i to lijevom, Edin Hadžović. Miran momak koji voli Želju, i buraz mu je na tribini i na svakom treningu, jednostavno ljudi žive za klub. On je u svim selekcijama uvijek igrao stopera, rijetko kad lijevog beka jer je tu poziciji igrao drugi igrač. Možda je tu poziciju igrao više u juniorima, ne znam. Mentalno dobar, stabilan, preciznih pasova, ima tu mirnoću koju treba stoper imati. Ja je nikad nisam imao i nikad nisam znao šta ću s loptom kad me napadač pritisne osim da je izbijem, vjerovatno mi je to bila velika mana. :D Njegova visina za tu poziciju je sasvim dovoljna, ali ga masa izdaje. Dueli su mu, koliko sam pratio, dosta slabija strana. Nek je igrač imalo korpulentniji i snažniji, teško bi uzeo bilo kakav duel. Kad bi to popravio, uz to i centaršut s obzirom da bek treba imati pristojan centaršut, vjerujem da bi mogao zamjeniti Kvesu.

Hasković Dino, sjajnog driblinga u mjestu koji stvara višak, odličnih dubinskih lopti, bio je srce tima. Slobodnjaci su uvijek bili njegovi. Čitao sam ovdje po postovima da bi on mogao upasti na tu famoznu poziciju defanzivnog veznog, u šta ne vjerujem previše. On je uvijek bio kreativac, a ne defanzivac. Moguće je da je uvježbavao igranje na ovoj poziciji, i defanzivnu igru. Volio bih da je tako, ali ja njega više vidim na poziciji Dade Sadikovića, s obzirom da može trčati ko kpnj, uvijek prespreman, i uvijek grize kad ganja loptu, tako da, volio bih da me demantira.

Senad Kašića nikad nisam imao prilike dobro upoznati. Mislim da djeluje po krilima i ima nevjerovatan osjećaj za gol. To je vrlo pozitivna stvar kad svu pažnju preokupira napadač, njemu ostavlja ogtoman prostor. Brz, dobre tehnike, mislim da će ove sezone imati veću minutažu s obzirom da su Varea i Sejo dobili papire.

Eto, nadam se da nisam smorio.

In Oda we trust.
A sjecas se kad su celnici Sevilje gledali nase utakmice zbog Vece :D Nekad prije 5,6 godina :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 15 jun 2015, 15:31

vrbanjusa je napisao/la:
Bruka da takvom igracu nisu mogli dati tu platu :D

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 15 jun 2015, 15:38

zna li neko ima li sta za ova 2 igraca sto je Oda rekao? hoce li potisati? je li ovaj Sahman potpisao ? i zna li iko koja su 4 igraca na probi (campara i sahman, dakle jos 2)?i ima li iko info pokusava li se dovesti Joco?[/quote][/quote][/quote]

Nacuo sam neku mahalsku :D da pregovaramo sa nekim mladim igracima iz Partizana (isticu im ugovori). Ako ima neko nesto konkretnije nek podijeli :D
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 15 jun 2015, 15:39

Dobro si naglasio mahalsku...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 15 jun 2015, 15:42

tm8782 je napisao/la:Dobro si naglasio mahalsku...
:D Pa kontam gdje ima dima.... :)
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 15 jun 2015, 15:43

sta bi s onim mexinacem i da li dolaze kakvi igraci ili je to to??
51%--------49%

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 15 jun 2015, 15:44

ZELJOx4xlife je napisao/la:
Vatra je ugasena... :D :D :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 15 jun 2015, 15:44

ZELJOx4xlife je napisao/la:
Neko je zapalio vatru? :mrgreen:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 15 jun 2015, 15:44

Meksikanac je šuplja priča, a doći će neki igrači. Tek su počeli dolaziti.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 15 jun 2015, 15:44

Dobro bi bilo da su ove sezone ispale 4. ekipe mozda bi mogli dovesti nekog igraca. Ovako nam je malo sto su ispale 2. ekipe. Otislo 6-7 igraca, dosla 2, evropa za 15 dana.

Niti imamo igraca za prvih 11, niti imamo igraca za rostera. Sta nasi misle, i hoce li ispostovati Odu cisto sumnjam.

Mislio sam da je Greda u MOstaru zbog igraca, ali bio je u pravu cvila, blizu je Uni credit banka..
KHAJ PRICE

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 15 jun 2015, 15:46

Ne odustaje lik. Nevjerovatno.
VAŽNO JE BITI ČLAN!

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 15 jun 2015, 15:48

vrbanjusa je napisao/la:Ne odustaje lik. Nevjerovatno.
Pusti ga, da ga nema bilo bi dosadno yebi ga. :kafa:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

blue36
Kontakt:

Post Postao/la blue36 » 15 jun 2015, 15:58

vrbanjusa je napisao/la:Ne odustaje lik. Nevjerovatno.
Stvarno prelazi sve granice , citav dan skace po zivcima ljudima!

EdisMulalic
Kontakt:

Post Postao/la EdisMulalic » 15 jun 2015, 15:59

Željooooo je napisao/la:
omladina1921zeljina je napisao/la:Pozdravljam vas sve, ovo je moje prvo javljanje i nadam se da ću doprinijeti svojim komentarima. Čitam ovaj forum jako dugo, i vjerujte, da i prvotimci čitaju kad imaju vremena. :D

Ja sam iz generacije 1995., i trenirao sam u Želji do skoro polovine juniorskog staža (dva, tri mjeseca te sezone). Kao i svi klinci imao sam prvu ljubav, i cilj da istrčim grbavičkim travnjakom dok mi Manijaci i drugari s tribine skandiraju ime, ali se ta želja, nažalost nikad nije ostvarila. Škola mi je ipak bila preča.

Kao bivši saigrač, imam dobar uvid u to koliko su dobri i kvalitetni momci koji su iz moje generacije prešli u prvi tim. Zašto još nisu dobili priliku, pretpostavljam zbog navikavanja i pored toga što imaju vrlo jaku konkurenciju.

Krenut ću od gola, mislim da svi znate koliki je talent Vedran Kjosevski. Brat s makedonskom krvlju u sebi, uvijek spreman na zezanciju. Čovjek je na trening utakmici između '94 (Armin Hodžić, Nermin Zolotić, Haris Hajradinović, itd) i '95, bacio loptu iz svog šesnaesterca
u drugi šesnaesterac našem napadaču Lepiru (Nedim Lepir, sad u Pofalićkom). Eso Ibrahimović nije mogao vjerovati šta je uradio Kesa. Jednom prilikom je Faćo (Fadil Žerić, trener najluđi u omladinskom pogonu, i vodio je tu generaciju) rekao da moramo počastit Kjosevskog ukoliko na šuterskom ne primi gola. Čovjek je vadio sve, ali sve, potpuna nevjerica. Penale iz rašlji, pucanja sa 15, 20 metara, nikad mu neću zaboravit onaj kez nakon odbranjenog penala (ispružio se ko mačka i izvadio iz donjeg lijevog ćoška). Oni kojima je bio nepoznanica, vidjeli su o kome se radi u onoj kup utakmici i nevjerovatnim refleksom. Po meni, njegova najveća mana, ukoliko se ona može tako nazvati, je njegova visina. Nadam se da će uskoro dobiti priliku, možda čak ove sezone jer je Antolović pod upitnikom nakon evropskih utakmica.

Na beku, i to lijevom, Edin Hadžović. Miran momak koji voli Želju, i buraz mu je na tribini i na svakom treningu, jednostavno ljudi žive za klub. On je u svim selekcijama uvijek igrao stopera, rijetko kad lijevog beka jer je tu poziciji igrao drugi igrač. Možda je tu poziciju igrao više u juniorima, ne znam. Mentalno dobar, stabilan, preciznih pasova, ima tu mirnoću koju treba stoper imati. Ja je nikad nisam imao i nikad nisam znao šta ću s loptom kad me napadač pritisne osim da je izbijem, vjerovatno mi je to bila velika mana. :D Njegova visina za tu poziciju je sasvim dovoljna, ali ga masa izdaje. Dueli su mu, koliko sam pratio, dosta slabija strana. Nek je igrač imalo korpulentniji i snažniji, teško bi uzeo bilo kakav duel. Kad bi to popravio, uz to i centaršut s obzirom da bek treba imati pristojan centaršut, vjerujem da bi mogao zamjeniti Kvesu.

Hasković Dino, sjajnog driblinga u mjestu koji stvara višak, odličnih dubinskih lopti, bio je srce tima. Slobodnjaci su uvijek bili njegovi. Čitao sam ovdje po postovima da bi on mogao upasti na tu famoznu poziciju defanzivnog veznog, u šta ne vjerujem previše. On je uvijek bio kreativac, a ne defanzivac. Moguće je da je uvježbavao igranje na ovoj poziciji, i defanzivnu igru. Volio bih da je tako, ali ja njega više vidim na poziciji Dade Sadikovića, s obzirom da može trčati ko kpnj, uvijek prespreman, i uvijek grize kad ganja loptu, tako da, volio bih da me demantira.

Senad Kašića nikad nisam imao prilike dobro upoznati. Mislim da djeluje po krilima i ima nevjerovatan osjećaj za gol. To je vrlo pozitivna stvar kad svu pažnju preokupira napadač, njemu ostavlja ogtoman prostor. Brz, dobre tehnike, mislim da će ove sezone imati veću minutažu s obzirom da su Varea i Sejo dobili papire.

In Oda we trust.
Pozdrav :D
Nadam se da ceš pisati što više na ovom forumu. Dobro si opisao Kjosevskog, samo se ne bih složio da mu je visina mana, on je po meni kompletan golman koji može dostojno zamijeniti Antolovica ako ovaj ode nakon evrope. Pogriješio si kad si rekao da je raja stavljala Dinu Haskovica na zadnjeg veznog, radi se o Dini Hasanovicu koji je zadnji vezni. Što se tice Kašića on je malen pravo, nema uopšte konstituciju za ozbiljnog fudbalera, ono što je radio u omladinskim kategorijama mu nece sad biti od koristi jer je puno zahtjevniji seniorski nivo, morat ce još dosta da popravi svoju igru ako želi da nešto ozbiljno napravi u svojoj karijeri.
p.s. nisi smorio :P
sve najbolje
Kašic i Mekić nisu produzili ugovore, tako da oni nisu vise clanovi kluba

Amerigo
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la Amerigo » 15 jun 2015, 16:51

Nekako se nadam da će se sve to posložiti i vjerujem da Oda zna šta radi pa će nas i ove sezone pozitivno iznenaditi i premašiti rezultatski naša očekivanja . Ja sam lično zadovoljan proteklom polusezonom tako da mislim da ova može biti samo bolja ....

omladina1921zeljina
Kontakt:

Post Postao/la omladina1921zeljina » 15 jun 2015, 17:09

Minjore je napisao/la:

In Oda we trust.
A sjecas se kad su celnici Sevilje gledali nase utakmice zbog Vece :D Nekad prije 5,6 godina :D

Opći haos, kako se ne sjećam hahahahah :)
Kasnije ih je bilo kamaru, svi kamere nose, fol snimaju igrače, niko ništa... Kako smo furali Šabu (buco, višak kila) da ga prati skaut, Helsingborg ga traži... :urnebes:

EdisMulalic
Kontakt:

Post Postao/la EdisMulalic » 15 jun 2015, 17:30

ChWilla je napisao/la:i jedno pitanje za generaciju...jel ovaj hiroš baš tolika šifra kao što izgleda na klipu sa juniorskog derbija kad carini loptu dvije minute? :D

stvarno djeluje k'o super talentovan i super blentav...
E bravo za opis, on je upravo takav :D Strasan potencijal, majstor s loptom, sve joj zna, brz, stvarno ogroman, ogroman talenat. Ali da je blentav, malo je reci.. On je davno trebao zaigrati za 1. tim, cak i prije ovih svih momaka koji sad igraju, ali to nesto u glavi ga sputava, uz to cigare i kocka. Licno ga poznajem bas dugo i stvarno ce mi biti zao ako takav potencijal propadne...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.