Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sheyi » 14 jun 2015, 22:24

Ajax je napisao/la:Ma Bundesliga jeste malo bolja i posjecenija samo talijanska liga se dize. To je sigurno.
Sto se tice Dzeke Gazzetta pise da se je Pallotta vratio danas sa odmora i Garcia se vraca ove sedmice iz Grcke. Prva tema je navodno Dzeko koji im je velika zelja :njanjanja: :njanjanja: samo je problem visoka odsteta. Mada sumnjam da ce uspjeti uvaliti Ljajica Cityu. Prije nekom drugom klubu.
Begović, Pjanić i Džeko u Romi naredne sezone :pray:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 jun 2015, 22:25

Opet ovaj Redzepagic prica da je Dzeko zadovoljan i da ne ide nigdje. :damn:

Gledam ove managere razne i uvijek nesto petljaju i diskretno najavljuju transfere da bi dizali cijene svojim igracima, a ovaj uvijek sve negira i prica o ostanku. :facepalm: Iskreno me ne bi cudilo da opet ostane. On nece isforsirat transfer. Zavisi kako ce City ispetljat sa FFP-om i koga mogu prodat i dovest. Ne bi me cudilo da prodaju Jovetica a ostave Dzeku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 14 jun 2015, 22:34

Cartman je napisao/la:Opet ovaj Redzepagic prica da je Dzeko zadovoljan i da ne ide nigdje. :damn:

Gledam ove managere razne i uvijek nesto petljaju i diskretno najavljuju transfere da bi dizali cijene svojim igracima, a ovaj uvijek sve negira i prica o ostanku. :facepalm: Iskreno me ne bi cudilo da opet ostane. On nece isforsirat transfer. Zavisi kako ce City ispetljat sa FFP-om i koga mogu prodat i dovest. Ne bi me cudilo da prodaju Jovetica a ostave Dzeku.
Ima ugovor do 2018, sa mjesečnom platom od 110k funti - morao bi se odreći velike love, što očigledno ne želi. Romi niti bilo kome drugom ne pada na pamet da to plaća i mislim da se na tome priča i završava.
Šteta...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 jun 2015, 22:36

Nije do njega, do kluba je ako puste/prodaju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 14 jun 2015, 22:39

Jovetic je izjavio da hoce da ide, i kapa dole za to, nece covjek da bonyu i agueru grije klupu, dok ovaj nas i kopacke ce da im jezikom cisti.. Pa zar mu stvarno manjka para?? Ja se nadam da ce ipak otici iz mancestera, inace je gori od tog crnca jer taj nikad ni kvalitet nije imao

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jun 2015, 22:40

Pellegrini ostaje a pokazao je pred kraj sezone da ne racuna na Edina. Mozda su ove izjave od Redzepagica samo taktika da pokaze da on ne zeli ici po svaku cijenu i da mu tako poveca vrijednost. Ako drugi klubovi misle da je Dzeko desperatan da napusti City onda ce ponude biti slabe.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 jun 2015, 22:50

Ma Dzeko da nije produzivao ugovor sada bi mogao da bira klub koji hoce. A ovako prvo mora platit klub Cityu odstetu ( oko 20 miliona ) i ostaje im manje za platu koja je ocigledno najbitnija. Roma, Dortmund, Inter svi bi mogli da plate oko 6 miliona. Arsenal, Liverpool bi mogli da plate njegovu sadasnju platu ( posebno ako bi mu istekao ugovor ) ali **** ga sad. Prvo treba izbrojat 20 miliona odstete. Ne vidim kako je sebi pomogao na ovaj nacin. A imas igraca koliko hoces koji su smanjili platu. Navest cu samo ove Dzekine saigrace. Baloteli je smanjio platu za 50% samo da bi presao u Liverpool. Tevez je smanjio za preko 40%. Samo taj isti Tevez je sada prvo ime finaliste lige prvaka. Pravio je probleme nebi li ga prodali, igrao golf ... jer je znao da ce biti druga violina pored Aguera prije ili kasnije. Ima toga koliko hoces. Dzeko je napravio puno pogresaka jer je gledao samo i iskljucivo pare. Ovo mu je jedna od zadnjih prilika da ih popravi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 jun 2015, 22:53, ukupno mijenjano 2 puta.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 14 jun 2015, 22:51

Nije svjestan kako ce se zayebat ako ostane u City-u...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 jun 2015, 22:58

jesu ovi strumfovi malereri nikako da ih procepi ta prodaja
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 15 jun 2015, 06:12

Saurman je napisao/la:Stadioni u Italiji su poluprazni svaki igrač koji nešto vrijedi ide iz Italije.
Ekipe iz Engleske nigdje se vidit u kljucnim fazama Champions League, a ni u Europa League. Vec nekoliko godina. Svaki igrac koji nesto valja hoce da bjezi iz tog precjenjenog smeca od lige.
uNbx je napisao/la:Nije svjestan kako ce se zayebat ako ostane u City-u...
:lol:

Ti ovo kazes ko da se podsmatra da on zeli da igra vise nego sto hoce para. Sada ima svaku sansu da ode u ekipu koja mu je vrlo dobra opcija iz vise razloga, pogotovo kada se uzme u obzir kakvu je sezonu upravo imao. Ali to on nece, jer na kraju on igra za samo jednu ekipu:

slika

Ako ostane u Citiju radi tih prokletih para, nadam se da ce se nasjedit na klupi, kao sto i sigurno hoce. Pa onda kad mu konacno istekne ugovor, da ce mu sljedeci klub biti u nekoj istocno-Europskoj ligici za malu platu tako da mu se izjednaci sve na kraju sto se tice para.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jun 2015, 09:43

ZgemboAdislic je napisao/la:Ako ostane u Citiju radi tih prokletih para, nadam se da ce se nasjedit na klupi, kao sto i sigurno hoce. Pa onda kad mu konacno istekne ugovor, da ce mu sljedeci klub biti u nekoj istocno-Europskoj ligici za malu platu tako da mu se izjednaci sve na kraju sto se tice para.
Ovo si dobro napisao. On ce biti 99% rezerva Agueru osim u slucaju povrede. A sto se tice Bonya to je maksimalno 50%-50% ako uopste budu igrali sa dvojicom napadaca jer zadnji dio sezone vec drugu zaredom igraju sa samo jednim spic igracem. A sto se tice ukupne zarade to si isto upravu. Da je zamjenio klub imao bi 20-30% manju platu maksimalno mada i to je upitno da je ostavio da mu istekne ugovor prosle sezone. Ali u konacnici kao igrac u formi potpisao bi sa 31,32 godine opet za kakva 4-5 miliona za neki klub prvi vrhu lige5. A ovako ako ne bude igrao u Cityu potpisat ce za puno manje i u konacnici kad podvuce crtu zaradit ce skoro isto samo sto je najbolje godine karijere proveo na klupi. Sto se toga tice covjek je fenomen jer ogromna vecina igraca zamjeni klub. Evo nesto bas citam cak i vecina navijaca Citya govori da bi bilo za njegovo dobro da zamjeni klub jer je predobar napadac da bi grijao klupu i da nigdje nece naci tako kvalitetnig drugog-treceg napadaca samo ipak zasluje klub gdje ce biti prvo ime. I jos da se radi o napadacu koji ce sa lakocom zabijati 20+ po sezoni ako bude glavni napadac.

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 15 jun 2015, 10:04

Saurman je napisao/la:Za Džeku je najbolje da ostane u Engleskoj ili eventualno da ode u Njemačku.Raspadnute klubove poput Milana,Intera kao i Rome treba zaobići.Nije mu valjda gušt da igra pred 5000 gledalaca.
Ako mu je veci gust sjedit na klupi pred 50 000, da Bog da uvijek sjedio :cool: :cool:
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jun 2015, 10:16

Samo Manchester Utd ( 75,334 ), Arsenal ( 58,142 ) i Newcastle United ( 50,359 ) imaju posjetu 50.000 gledalaca ili vise u prosjeku. City ima manji stadion sa kapacitetom 45,919 sjedecih mjesta. Tako da ni taj podatak nije tehnicki skroz tacan. Naravno istina jeste sto @saurman vjerovatno misli da je engleska najpopularnija liga a mogao je sada preci u Liverpool ili Arsenal vec ove sezone isto kao Milner samo da nije produzio ugovor i ostao bi u Engleskoj ligi za skoro istu platu. A ovako ga City nece pustiti konkurentima jer znaju da bi mogao da tamo proradi i njima smanji sanse za titulu. U Liverpoolu bi bio starter sa Sturridgom koji je sklon povredama svakako. Znaci prvo ime velikog kluba. A u Arsenalu bi imao puno vece sanse da izbaci Girouda nego sto ima da izbaci jednog Aguera koje je uvijek automatski starter kod ovog trenera u kakvoj god on formi bio.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 jun 2015, 11:19

mene je prije mjesec dva (kada sam nakon dugo vremena ušao na ovu temu) začudila sva priča oko transfera džeke u neki drugi klub, kao da se to podrazumijeva.. ono, priča nije bila hoće li otići iz cityja, nego GDJE će otići ovo ljeto
a edin prije godinu dana produžio ugovor sa ekipom.. čak i da želi promijeniti klub (a ne želi), city će za edina tražiti astronomske cifre, kao za bilo kojeg igrača koji je tek u prvoj godini svog ugovora - a koristan ekipi i žele ga zadržati..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 15 jun 2015, 11:55

@Zgembo
Mislio sam na igracku karijeru, a njemu ako nije dosta ovo para sto je skupio, nek se objesi odmah, halal mu konopac od mene bio. A sto se tice Arsenala, kvalitetniji je igrac od Girouda i mislim da bi ga istisnuo iz prvih 11.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jun 2015, 12:13

Čuj ako mu nije dosta para. Nek' dozvoli bilo ko od vas da mu neko mjeri "dubinu" džepa, i odmah ću vas stajati. Čovjek ne ide nigdje, fino mu. Svojim radom, trudom, krvlju, znojem i čime već sve ne zaslužio novce koje zarađiva. Na koji način ih zarađiva, to je drugi par cipela. Ako njemu odgovara da sjedi, neka bude tako.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 jun 2015, 12:18

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 15 jun 2015, 12:21

Ne mjerim ja njemu dzep, daBogda imao deset puta vise, ali kazem da bi mi bilo drago da se sad pozabavi svojom formom i igrackom karijerom. Puno veca imena su se odricala velikih plata da bi mogli igrati. Nek radi on sta mu je volja, mada je steta da grije klupu kada jos uvijek moze imati vrlo zapazenu ulogu u velikim europskim klubovima.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jun 2015, 12:40

Tačno da je šteta. No ono što se dešava trenutno je izričito njegova volja. Dok se ne nađe neki igrač koji može primirisati njegovim igračkim kvalitetama u reprezentaciji, ostaje nam da ga gledamo u prvih 11 i bez utakmica u nogama. Što reprezentacija trpi, druga stvar. Mada, jedan igrač ne može nositi reprezentaciju. Iako bih njegovu ulogu nekoć poredio sa Ibrahimovićevom u švedskoj reprezentaciji.

Sada se kod nas javljaju neki novi momci, ali njegova zadnja riječ u reprezentaciji je još uvijek jako daleko.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jun 2015, 12:40

ZgemboAdislic je napisao/la:Ekipe iz Engleske nigdje se vidit u kljucnim fazama Champions League, a ni u Europa League. Vec nekoliko godina. Svaki igrac koji nesto valja hoce da bjezi iz tog precjenjenog smeca od lige.
:lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, kakarut, nebeskasila, Proximic, Sheyi, StevieG8 i 54 gosta.