Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Čitam malo ove priče, pa se prisjetih jednog događaja koji mi je ostao urezan u sjećanju tolike godine..
Mislim da je to bilo kad sam imao pet, eventualno šest godina. Dobili smo neke nove komšije, ljudi iz Sandžaka, što bi se reklo "u se i u svoje kljuse", takvi su bili..
A ja, ja se volio igrati s njihovom djecom, bili smo nekako vršnjaci, u godinu-dvije razlike između nas. Često sam bio kod njih, pa nam se roditelji sprijateljiše, ko biva "kone" i tako kafe se pile, igralo se.. jeli jedni kod drugih.. Hajd nije to bitno.
Ono što je bitno jeste da smo jedne večeri mama i ja bili na "sijelu" kod njih, ali vani. Ljetnji mjeseci, tople noći.. mrak se spustio, al' ko djeca.. Ganjali loptu, bumbare, igrali se žmire po mraku jer je to bilo zanimljivo..
I hajd, negdje oko 11 sati, sjeli mi.. et ko hoće se ići kući pa se i djeca primire. Još se malo pričalo, kad onako svi ugledasmo nekakvu babu na cesti. Ne znam ni opisati taj osjećaj. U ulici nije bilo rasvjete, samo ispred kuće obična sijalica od 90W.. sve okolo mrak.
A ta baba.. Izgledala je slično ovom čudu u spojleru ->
Mislim na tu čohanu dekicu ili prekrivač, taj štap, držanje (nije bilo vrane)
Sporo se kretala i gledala u nas nekih pola minute. Mi ko zaleđeni, ne smiješ progovoriti.. Ode istim putem kojim je došla. Znam samo da je zapuhao snažan vjetar, a tim putem se mi morali vratiti kući. Taj novopečeni komšija kren'o s nama, ponio lampu.. Nema šanse da je ona bila brža od nas.. krenuli smo kroz 2 minute nakon toga, morali smo je stići, a sve kuće su već bile zatvorene sa svjetlima pogašenim vani.. Kud li je nestala, ni sam ne znam, samo znam da je bilo izuzetno strašno.. Ne bih volio vidjeti tu babu opet.
Mislim da je to bilo kad sam imao pet, eventualno šest godina. Dobili smo neke nove komšije, ljudi iz Sandžaka, što bi se reklo "u se i u svoje kljuse", takvi su bili..
A ja, ja se volio igrati s njihovom djecom, bili smo nekako vršnjaci, u godinu-dvije razlike između nas. Često sam bio kod njih, pa nam se roditelji sprijateljiše, ko biva "kone" i tako kafe se pile, igralo se.. jeli jedni kod drugih.. Hajd nije to bitno.
Ono što je bitno jeste da smo jedne večeri mama i ja bili na "sijelu" kod njih, ali vani. Ljetnji mjeseci, tople noći.. mrak se spustio, al' ko djeca.. Ganjali loptu, bumbare, igrali se žmire po mraku jer je to bilo zanimljivo..
I hajd, negdje oko 11 sati, sjeli mi.. et ko hoće se ići kući pa se i djeca primire. Još se malo pričalo, kad onako svi ugledasmo nekakvu babu na cesti. Ne znam ni opisati taj osjećaj. U ulici nije bilo rasvjete, samo ispred kuće obična sijalica od 90W.. sve okolo mrak.
A ta baba.. Izgledala je slično ovom čudu u spojleru ->

Sporo se kretala i gledala u nas nekih pola minute. Mi ko zaleđeni, ne smiješ progovoriti.. Ode istim putem kojim je došla. Znam samo da je zapuhao snažan vjetar, a tim putem se mi morali vratiti kući. Taj novopečeni komšija kren'o s nama, ponio lampu.. Nema šanse da je ona bila brža od nas.. krenuli smo kroz 2 minute nakon toga, morali smo je stići, a sve kuće su već bile zatvorene sa svjetlima pogašenim vani.. Kud li je nestala, ni sam ne znam, samo znam da je bilo izuzetno strašno.. Ne bih volio vidjeti tu babu opet.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
naježih se 

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Moj drug se jednom kasno vratio iz grada i izisao je na balkon da zapali cigaretu a kroz bastu je prolazio brod i na njemu su ljudi mahali njemu a on njima.. da ne spominjem da je prije toga pio,naduvavao se i koristio jos neke supstance 

Pa to najveca svjetska misterija. Hajde da se svi udruzimo i pokusamo je rijesiti, za bolje sutra..
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Philae, Europe's comet lander, wakes up
European Space Agency says comet lander wakes up and contacts Earth after going to sleep when solar-powered battery ran flat in November

European Space Agency says comet lander wakes up and contacts Earth after going to sleep when solar-powered battery ran flat in November

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Fantasticno!
http://www.space.com/29661-philae-comet ... es-up.html
svakako veliki dan za istrazivanje svemira
http://www.space.com/29661-philae-comet ... es-up.html
svakako veliki dan za istrazivanje svemira

Sta je ovo pomjerio se na sunce pa se baterije napunile ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
haha
. Trenutno je okrenut ka suncu pa dobija solarnu energiju. Inače je sletio na pogrešno mjesto, pa dobija izuzetno malo svjetlosti.

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- storm_raider
- Kontakt:
shzna je napisao/la:Zayebi ti to, ja sanjao da sam se baš zakačio i posvađao sa komšijom i skontam kako da mu naudim, da mu se iserem pred vrata, i u toku sna, to jest kad sam kovao plan u snu kako da mu naudim, ustanem i odem do ulaznih vrata i otključam ih i krenem vani. Tad sam čuo mamu kako me zove iz sobe i pita jesam li dobro. Sreća pa me probudi tu i spasi brukanja, ovako sam otišao u wc i tu bio jedno pola sata

Sport je lijek za tijelo i duh.
Meni se cesto desi da kad pjesacim u vecernjim satima, ulicna rasvjeta se pocne gasiti ili treperiti. Bas je uvrnuto. Sve svjetiljke normalno osvjetljavaju osim one do koje sam ja dosao. Bolest!
ŠVRLJ
Rusija poziva da se istraži da li su Amerikanci uopće prvi sletjeli na Mjesec
Povećane tenzije između SAD-a i Rusije sada su prešle na novi nivo - Rusija istražuje slijetanja Amerikanaca na Mjesec.
U ruskim novinama Izvestia, glasnogovornik vladinog Istražnog komiteta Vladimir Markin, napisao je kako bi takva istraga dala novi uvid u historijska svemirska putovanja. Istakao je kako bi podržao istragu nestanka originalnog snimka prvog slijetanja na Mjesec 1969. godine i boravljenju na lunarnim stijenama koji je vraćen na Zemlju tokom misija
"Ne tvrdimo da oni nisu letjeli i napravili film o tome. Ali svi ti naučni ili kulturološki artefakti su nasljeđe čovječanstva, a njihov nestanak bez traga je naš zajednički gubitak. Istraga će otkriti šta se dogodilo", rekao je Markin.
Ovo je dodatno zabrinulo NASA-ine službenike koji su 2009. godine priznali da su izbrisali originalne snimke s prvog slijetanja na Mjesec skupa sa 200.000 ostalih kaseta kako bi sačuvali novac. No, uspjeli su nabaviti kopije tih snimaka sa televizijskih stanica, uz tvrdnju da je taj snimak boljeg kvaliteta.
U svom tekstu Markin nije rekao da li će i kada istraga biti pokrenuta.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Donnie Darko
- Kontakt:
Uranili su.
hm možda si ti supernatural?!?Vedo20 je napisao/la:Meni se cesto desi da kad pjesacim u vecernjim satima, ulicna rasvjeta se pocne gasiti ili treperiti. Bas je uvrnuto. Sve svjetiljke normalno osvjetljavaju osim one do koje sam ja dosao. Bolest!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Illmatic09
- Kontakt:

[youtube][/youtube]
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
Ko stoji iza ISILA? CIA?
Ne vjerujem da bi i jedan musliman ovako klanjao.

Ne vjerujem da bi i jedan musliman ovako klanjao.

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Pa ne obavljaju namaz vec cine sedzdu zahvalnosti. Nesto kao kad Demba Ba "raznese" gol 

100% sportski i krajnje opušten potpis
joj propagande, samo da se okrivi amerika.. isprani mozgovi, jbo li vas SAFF
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.