Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Dex » 11 jun 2015, 11:18

uschtipak je napisao/la:Dex, pogledaj film 'Savrsen krug', mozda ti sta bude jasnije. :tralala:

Kad kazes najbolji u kantonu, mislis na ZDK?

I kako si do neka doba tu, pa opet ujutro poranis? :yawn:
Ako misliš na Kenovićev film, to sam gledo davno :ljepota:

Ma na ZDK, osim ako se moji nisu gdje preselili u međuvremenu :rol:

Ma zaglavio sinoć, gledo ona videa što objašnjava kola, pa ustanem jutros u 7, cura me probudila :rol: Al to joj ja kažem da me probudi :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 11 jun 2015, 11:28

Haj' je zaduzi i mene da budi. :yawn:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 11 jun 2015, 11:29

Daću joj broj, pa ako vidiš 032, znaš ko je :mrgreen:

steelcity
Kontakt:

Post Postao/la steelcity » 12 jun 2015, 23:28

bodi123 je napisao/la:
afa97 je napisao/la:Imal' ko sa etf u Sarajevu da malo opise kakva je situacija? :D Informatika ili neki drugi smjer
imam ja, informatika je najlaksi smjer uz TK, ako bih volio citav zivot sjediti za racunarom i tapkati kodove i programe pisat onda je to za tebe, cak su od ove godine cini mi se drugi semestar promjenili samo za taj odsjek, pa su izbacili krugove,sklopove i fiziku a ubacila neka 3 shega predmeta, mnogo laksa od ova 3...

ja sam na automatici, najtezi odsjek al kad to volis moze se uciti fakat...

sto se tice prijemnog ako hoces da upadnes u redovne upisi TK odsjek na upisu(jer na taj odsjek najmanje dodje raje i ogromna je sansa da upadnes na budzet) a svake godine se vrsi nakon 1. semestra promjena odsjeka, tako da mozes upast na redovne kao TK odsjek i onda ga promjenis na koji zelis u pauzi izmedju 2 semestra...
Brate, MLTI je sve samo ne šega, da se razumijemo... Uzmi malo baci oko recimo na zadnja 2-3 predavanja, da vidiš što su fina :D
Realno MLTI je jedan od težih, pa haman i najtežih predmeta na prvoj godini općenito (moRe pod ruku sa IM2), sad na drugoj parcijali bi prolaznost, da profesor (Jurić) to strogo ocjenuje, mogla komotno bit oko 10%, al eto možda će nagurat na nekih 20%, da ne bude skandala ko na krugovima(ono je realno bilo iživljavanje čisto, to je jasno)...
A realno, ova 2 ostala predmeta nisu teška, taman bare-bare sa fizikom i sklopovima :P

Realno, RI kao smjer je fin, ne vrti se sve oko programiranja suhog, radi se tu i dosta drugih stvari, tako da... ako te to oko računara, baza podataka i programiranja zanima, preporuka brate za RI :D

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 13 jun 2015, 23:48

steelcity je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
afa97 je napisao/la:Imal' ko sa etf u Sarajevu da malo opise kakva je situacija? :D Informatika ili neki drugi smjer
imam ja, informatika je najlaksi smjer uz TK, ako bih volio citav zivot sjediti za racunarom i tapkati kodove i programe pisat onda je to za tebe, cak su od ove godine cini mi se drugi semestar promjenili samo za taj odsjek, pa su izbacili krugove,sklopove i fiziku a ubacila neka 3 shega predmeta, mnogo laksa od ova 3...

ja sam na automatici, najtezi odsjek al kad to volis moze se uciti fakat...

sto se tice prijemnog ako hoces da upadnes u redovne upisi TK odsjek na upisu(jer na taj odsjek najmanje dodje raje i ogromna je sansa da upadnes na budzet) a svake godine se vrsi nakon 1. semestra promjena odsjeka, tako da mozes upast na redovne kao TK odsjek i onda ga promjenis na koji zelis u pauzi izmedju 2 semestra...
Brate, MLTI je sve samo ne šega, da se razumijemo... Uzmi malo baci oko recimo na zadnja 2-3 predavanja, da vidiš što su fina :D
Realno MLTI je jedan od težih, pa haman i najtežih predmeta na prvoj godini općenito (moRe pod ruku sa IM2), sad na drugoj parcijali bi prolaznost, da profesor (Jurić) to strogo ocjenuje, mogla komotno bit oko 10%, al eto možda će nagurat na nekih 20%, da ne bude skandala ko na krugovima(ono je realno bilo iživljavanje čisto, to je jasno)...
A realno, ova 2 ostala predmeta nisu teška, taman bare-bare sa fizikom i sklopovima :P

Realno, RI kao smjer je fin, ne vrti se sve oko programiranja suhog, radi se tu i dosta drugih stvari, tako da... ako te to oko računara, baza podataka i programiranja zanima, preporuka brate za RI :D
A kakva je prolaznost na RI? Ima svakakvih prica od 10-15 % pa vise do 60% :D
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

steelcity
Kontakt:

Post Postao/la steelcity » 14 jun 2015, 17:35

A realno, na nekim predmetima je prolaznost 80%, a recimo na ovom MLTI-ju što je danas bio, čak bi mogla bit tako, oko 20-ak %, ko i moglo se za prolaza uradit.

Ono, na prvoj godini IM2, TP i MLTI su žara prilično, sve zavisi kakav te rok zapadne, ako je neki teži rok prođe 30-ak ljudi, ako ne bude teško onda se i da uradit tako, za nekih 10-ak bodova.
Ugl prolaznost ide od 10-15, pa do nekih 60-70 %, kako koji predmet :)

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 14 jun 2015, 17:38

Dzaba studirate ionako ce te na biro.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 jun 2015, 17:39

steelcity je napisao/la:A realno, na nekim predmetima je prolaznost 80%, a recimo na ovom MLTI-ju što je danas bio, čak bi mogla bit tako, oko 20-ak %, ko i moglo se za prolaza uradit.

Ono, na prvoj godini IM2, TP i MLTI su žara prilično, sve zavisi kakav te rok zapadne, ako je neki teži rok prođe 30-ak ljudi, ako ne bude teško onda se i da uradit tako, za nekih 10-ak bodova.
Ugl prolaznost ide od 10-15, pa do nekih 60-70 %, kako koji predmet :)
Da mi bi znat kako te ne znam :mrgreen:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 jun 2015, 18:23

SteveHeighway je napisao/la:Dzaba studirate ionako ce te na biro.
slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 jun 2015, 23:54

Sto ne mogu ovih sto kazu RI najlaksi smjer, a bjeze od TP-a ko djavo od krsta, po 5 godina vuku taj predmet, nema vise Juric boja da ih ofarba, pa mora svako slovo drugacije, i onda upisu "najtezi" smjer AiE, kod mene brat skrolanjem zavrsio 5 godina, ja se sjebavo kako brzo nauci...
Pola faxa bjezi od RI-a jer ima puno programiranja, a onda ce od tih pola, 3/4 ganjati neke kurseve poslije jer o svom smjeru pojma nemaju.
I onda dodjes na 2. godini, i dodjes na usmeni kod profesora koji drzi dva predmeta na toj godini, i obori te ovaj drugi ako mu prvi nisi polozio, pa te u sept. obori oba, jer Boze moj, ne moze nauciti za sept. ako nisi redovno, pa da upises oba u sept...

steelcity
Kontakt:

Post Postao/la steelcity » 15 jun 2015, 02:49

JHam je napisao/la:Sto ne mogu ovih sto kazu RI najlaksi smjer, a bjeze od TP-a ko djavo od krsta, po 5 godina vuku taj predmet, nema vise Juric boja da ih ofarba, pa mora svako slovo drugacije, i onda upisu "najtezi" smjer AiE, kod mene brat skrolanjem zavrsio 5 godina, ja se sjebavo kako brzo nauci...
Pola faxa bjezi od RI-a jer ima puno programiranja, a onda ce od tih pola, 3/4 ganjati neke kurseve poslije jer o svom smjeru pojma nemaju.
I onda dodjes na 2. godini, i dodjes na usmeni kod profesora koji drzi dva predmeta na toj godini, i obori te ovaj drugi ako mu prvi nisi polozio, pa te u sept. obori oba, jer Boze moj, ne moze nauciti za sept. ako nisi redovno, pa da upises oba u sept...
To Novica, jel? :hmmmmm:
Zar je fakat toliki belaj kod njega?

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jun 2015, 07:39

Nije belaj, moze se poloziti, ali nije jedno vratio tako..Zna se desiti i da mu to promakne nekad..

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 jun 2015, 07:42

Dva ispita danas, nek' mi je Bog na pomoci.
ZZ

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 jun 2015, 08:39

@R32 Zavrsni iz Kinematike sutra :rol: :rol: :rol:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 15 jun 2015, 09:24

Meni danas dinamika :D

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 jun 2015, 09:26

cala je napisao/la:Meni danas dinamika :D
moj uzor-S.G je napisao/la:Dva ispita danas, nek' mi je Bog na pomoci.
Aj nek vam je sa srecom :mrgreen:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 jun 2015, 09:27

theboss_RD07 je napisao/la:
cala je napisao/la:Meni danas dinamika :D
moj uzor-S.G je napisao/la:Dva ispita danas, nek' mi je Bog na pomoci.
Aj nek vam je sa srecom :mrgreen:
Neka nam je svima sa srecom, pa barem do uslova da doguramo :salut:
ZZ

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 15 jun 2015, 10:47

JHam je napisao/la:Nije belaj, moze se poloziti, ali nije jedno vratio tako..Zna se desiti i da mu to promakne nekad..
Još ko karti igra :mrgreen:

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jun 2015, 11:56

Ih... :D

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 jun 2015, 16:13

Prekuco oba ispita, jos uvijek ne mogu da vjerujem!
Nadam se da su i ostali momci polozili :thumbup:
ZZ

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.