bodi123 je napisao/la:afa97 je napisao/la:Imal' ko sa etf u Sarajevu da malo opise kakva je situacija?

Informatika ili neki drugi smjer
imam ja, informatika je najlaksi smjer uz TK, ako bih volio citav zivot sjediti za racunarom i tapkati kodove i programe pisat onda je to za tebe, cak su od ove godine cini mi se drugi semestar promjenili samo za taj odsjek, pa su izbacili krugove,sklopove i fiziku a ubacila neka 3 shega predmeta, mnogo laksa od ova 3...
ja sam na automatici, najtezi odsjek al kad to volis moze se uciti fakat...
sto se tice prijemnog ako hoces da upadnes u redovne upisi TK odsjek na upisu(jer na taj odsjek najmanje dodje raje i ogromna je sansa da upadnes na budzet) a svake godine se vrsi nakon 1. semestra promjena odsjeka, tako da mozes upast na redovne kao TK odsjek i onda ga promjenis na koji zelis u pauzi izmedju 2 semestra...
Brate, MLTI je sve samo ne šega, da se razumijemo... Uzmi malo baci oko recimo na zadnja 2-3 predavanja, da vidiš što su fina

Realno MLTI je jedan od težih, pa haman i najtežih predmeta na prvoj godini općenito (moRe pod ruku sa IM2), sad na drugoj parcijali bi prolaznost, da profesor (Jurić) to strogo ocjenuje, mogla komotno bit oko 10%, al eto možda će nagurat na nekih 20%, da ne bude skandala ko na krugovima(ono je realno bilo iživljavanje čisto, to je jasno)...
A realno, ova 2 ostala predmeta nisu teška, taman bare-bare sa fizikom i sklopovima
Realno, RI kao smjer je fin, ne vrti se sve oko programiranja suhog, radi se tu i dosta drugih stvari, tako da... ako te to oko računara, baza podataka i programiranja zanima, preporuka brate za RI