FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rooney88
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rooney88 » 13 jun 2015, 08:20

ceze je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: To ti mislio kako je ta stavka univerzalna u svakom transferu ikada?
Da, FIFA fond za solidarnost, mizerni procenti su u pitanju, ali postoje.
Ja sam mislio na procente od transfera igrača koje dogovorio tokom prodaje. Tipa 15% od narednog transfera sto klubovi ubacuju u ugovore.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2015, 09:17

ugovornog procenta nema, ali dobijamo od svakog transfera tu naknadu za solidarnost, procenat ovisi od broja godina koje je igrač proveo kod nas.

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 13 jun 2015, 09:22

Ma sta se brinete vi iz Zvijezde nikad niste doveli loseg igraca bogdanovic vasilic savic samo bubu morate naucit malo s loptom bit ce to dobro
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2015, 09:28

fczeljo je napisao/la:
Baš tako. Pitari su doveli jednog i prezentuju ga kao Zlatana da su doveli.

Sjećam se Čolića, kad smo ga doveli bio je prvi strijelac Veleža. Konto sam da će kod nas zabiti 20 golova u sezoni. Poslije skontamo da je običan q.

Jedno je igrati u Veležu gdje je ok kad pobjediš svaku treću, a drugo kad moraš zabijati i pobjeđivati svaku utakmicu. Posebno je tu bitno kako igrač živi van terena. Kad igraš u Veležu ti možeš imati pristup kao da dolaziš na termin - petak 3-4 pive i rakija, subota 2-3 pive i kladionica, nedelja utakmica pa šta bog da.
Tako nešto je nedopustivo kad moraš pobjeđivati i u prvenstvu i u kupu.
čolić je propao jer je šifra u glavi. ko ima terminski pristup imaće ga i u veležu i u želji. mislim lako je sad biti pametan, ali tad su ga svi željeli vidjeti kod sebe, frajer bio završio odličnu sezonu sa 22 godine, svi mislili da samo može bolje.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jun 2015, 09:31

I Brkovic je doveden kao nosilac igre u Velezu a kod nas nije sastavio utakmicu za svo vrijeme koje je proveo u klubu.. Kajtaz i Vladavic su jedino ostavili neki trag.. Ima dosta do psihe.. Nije isto igrati u Zelji i u nekom drugom klubu koji nema rezultatski pritisak..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2015, 09:40

on je doveden još mlađi i više kao potencijal (jer je velež bio odron sezonu prije i gledao opstanak skoro do kraja). a i on je šifra u glavi.

moj je utisak da oda kod dovođenja gleda skroz druge stvari nego amar. a i situacija u klubu kod nas je radikalno drukčija. tako da mislim da raniji transferi nisu tako bitni ni relevantni za poređenje. ako gledamo kokota i đelmića kao njegove želje od zimus - to su ljudi koji pasu travu za želju 90 minuta iako nisu ranije bili željovci, vrlo, vrlo karakterni igrači.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 13 jun 2015, 09:43

ChWilla je napisao/la:on je doveden još mlađi i više kao potencijal (jer je velež bio odron sezonu prije i gledao opstanak skoro do kraja). a i on je šifra u glavi.

moj je utisak da oda kod dovođenja gleda skroz druge stvari nego amar. a i situacija u klubu kod nas je radikalno drukčija. tako da mislim da raniji transferi nisu tako bitni ni relevantni za poređenje. ako gledamo kokota i đelmića kao njegove želje od zimus - to su ljudi koji pasu travu za želju 90 minuta iako nisu ranije bili željovci, vrlo, vrlo karakterni igrači.
e upravo to gledam od kad je oda dosao vecina igraca daje 100% od sebe svaku utakmicu delmic npr covjek gore dole gore dole dugo to u zelji nisam vidio .......zato bas vjerujem odi i nek mu dovedu koga god on hoce pa da je i iz 5 lige :D :D :D

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jun 2015, 09:44

Kokot i Djelmic su i zavidan kvalitet ako govorimo u okvirima nase lige. Za Kokota sam bio siguran da ce izgarati na terenu jer je takav tip, zeljan dokazivanja. Jos da se fizicki 100% spremi i moze biti jedan od boljih igraca u ligi. Neka se i ovi novi pokazu kao njih dvojica i svi cemo biti prezadovoljni..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2015, 09:47

ja hoću da kažem da nije slučajno doveden takav tip, nego ciljano. trenirao ga je ranije i insistirao baš na njemu.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 13 jun 2015, 10:24

Na izvoru dobar intervju sa Brkom iz tri dijela pa preporucujem da pogledate i poslusate :D
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 jun 2015, 10:27

Koliko kostaju mjesecno ova dva prosjecna igraca sto su dosli? Diata, realno nema mjesta, a opet mozda se nametne radom i zalaganjem. Rece mi da ga Oda gotivi. Ovaj drugi totalna nepoznanica, ali vjerovatno doveden namjenski, a svakako nemamo nikog na toj poziciji. Pozitivno, radi se nesto, negativno, mrtvi prosjek. Ne znam detalje primanja jos uvijek pa cu se suzdrzati od komentara.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jun 2015, 10:51

Nadam se da ce sada dosta vise pratiti ljudi iz kluba pripreme, pa da i mi imamo dosta vise informacija ... Nadam se da ce se oficijalna stranica aktivirati , pa pisati nam dosta vise o tome sta se desava. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

galeb
Kontakt:

Post Postao/la galeb » 13 jun 2015, 11:10

Ubjedljivo najjaca stvar na ovom forumu je kada neko uzme uporedjivati bilo kojeg igraca sa E.Colicem. Taj momak, ko ga iole zna (a posebno njegovi Mostarci) znaju da je on uvijek bio dilajla svoje vrste. Plus otkako se ozenio frajer od zene u prodavnicu (kladionicu :D :D) ne smije otici. U Zelju dosao kao pojacanje, reakcija mog oca na sve je bila: Propast ce za pola godine ko zeton. Tako i bi. A Brkovica je nezahvalno uporedjivati, znate da je bio doobro bolestan, nakon bolesti iz kojekakvih razloga ne dobi nikakvu sansu i to je to. Sto se tice novih igraca, nek se pokazu kao Kokot i Dzelmic, dovoljno za pocetak :D

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 jun 2015, 11:16

da, nezahvalan lik za poređenja. jedan od rijetkih igrača u našoj ligi koji je zaista jednako dobro pucao i lijevom i desnom nogom... :D

galeb
Kontakt:

Post Postao/la galeb » 13 jun 2015, 11:27

hahaha dobro si :D

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jun 2015, 11:48

Jos 12 minuta do prozivke?
Hajmoooo

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 13 jun 2015, 11:49

Rooney88 je napisao/la:
ceze je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: To ti mislio kako je ta stavka univerzalna u svakom transferu ikada?
Da, FIFA fond za solidarnost, mizerni procenti su u pitanju, ali postoje.
Ja sam mislio na procente od transfera igrača koje dogovorio tokom prodaje. Tipa 15% od narednog transfera sto klubovi ubacuju u ugovore.
to se odnosi na samo iduci transfer koji dogovoris, fond solidarnosti se donosi za cijelu karijeru ;)
Neandertalac je napisao/la:Koliko kostaju mjesecno ova dva prosjecna igraca sto su dosli? Diata, realno nema mjesta, a opet mozda se nametne radom i zalaganjem. Rece mi da ga Oda gotivi. Ovaj drugi totalna nepoznanica, ali vjerovatno doveden namjenski, a svakako nemamo nikog na toj poziciji. Pozitivno, radi se nesto, negativno, mrtvi prosjek. Ne znam detalje primanja jos uvijek pa cu se suzdrzati od komentara.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
da im kažem da za tebe postave njihove platne liste na stranicu pa da procjeniš?

CARSON

Post Postao/la CARSON » 13 jun 2015, 12:10

Igrac koji dobije svaki duel protiv Kvesica nije atleticar sigurno ,100% sam siguran da ce biti dobar u Zelji

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 13 jun 2015, 12:22

Imao sam priliku da upoznam Bubu dok je igrao kod nas, jaaako fin i kulturan momak. Za razliku od vecine ovih vonna be fudbalera. Napredovao je mnogo u Zvijezdi u odnosu na ono sto je pruzao u Sarajevu. Sad da li je njegova uloga u zvijezdi bila rezultat sto mozda nisu imali boljih fudbalera ili sto je on bio dobar ne znam. Bice zanimljivo vidjeti Bubu kako ce se snaci kod vas. Njemu iskreno zelim sve najbolje u karijeri jer je insan da valja.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 13 jun 2015, 12:29

Hajde ljudi , ima li sta novo?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 105 gostiju.