Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Aerodromsko
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Aerodromsko » 12 jun 2015, 23:57

westherc je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:
westherc je napisao/la: Ti se zajebaješ jel?
U vezi cega?
U vezi ovih proračuna, šta Husić ima pare i ima Sloboda...
Pa dužni ste Bogu i čovijeku... Sloboda druga po proračunu... Pa ti si dijete ili se zajebaješ

I samo jako...
Pa realno imaju potencijal da budu drugi zbog Azmira..e sad kako stoje ogromni dugovi..
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 12 jun 2015, 23:57

westherc je napisao/la:
U vezi cega?
Pa dužni ste Bogu i čovijeku... Sloboda druga po proračunu... Pa ti si dijete ili se zajebaješ

I samo jako...

Potpisat ces se reprogram duga koji ce vratiti grad Tuzla.....ostalo finansira i finansirat ce Azmir Husic....a njegov proracun je jako velik (milionski, u dolarima :)).....e sad koliko ce on davati kada, koliko i kome, to samo on zna, a jedno je sigurno...od Slobode ce napraviti sigurno jako uspjesan klub.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 13 jun 2015, 00:00

Orton je napisao/la:Joco Stokic u Zrinjskom. Finu ekipu ono ponovo imaju
Odakle info? Nisam nigdje procitao
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2015, 00:07

Skver je napisao/la:Potpisat ces se reprogram duga koji ce vratiti grad Tuzla.....
Imas li link za ovu vijest? Ovo mi djeluje zanimljivo pa me stvarno zanima kao osobu koja pazljivo prati desavanja u vezi ekonomskih pitanja. Ne djeluje mi realno da porezni obveznici grada Tuzle placaju milionske dugove Slobode kada ih oni nisu napravili. Ukoliko je zaista istina, krajnje nepromisljen potez građana jer postoje mnogo bitnija pitanja koje bi grad trebao da rijesi.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 13 jun 2015, 00:13

AnelZ je napisao/la:
Skver je napisao/la:Potpisat ces se reprogram duga koji ce vratiti grad Tuzla.....
Imas li link za ovu vijest? Ovo mi djeluje zanimljivo pa me stvarno zanima kao osobu koja pazljivo prati desavanja u vezi ekonomskih pitanja. Ne djeluje mi realno da porezni obveznici grada Tuzle placaju milionske dugove Slobode kada ih oni nisu napravili. Ukoliko je zaista istina, krajnje nepromisljen potez građana jer postoje mnogo bitnija pitanja koje bi grad trebao da rijesi.
Transa koju grad daje Slobodi usmjeravat ce se prema poreskoj upravi,,,,uskoro treba da se potpise reprogram duga kada poreska uprava uspostavi dug koji Sloboda ima prema poreskoj upravi.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 jun 2015, 00:19

AnelZ je napisao/la:
Još sam jednom spominjao, ali ovaj Husić je pravo mudar čovjek, da ne kažem namazan. Uz pomoć grada (države) će izvući Slobodu iz dugova, a kada bude u mogućnosti će je čistu privatizovati. :hmmmmm: :hmmmmm:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 13 jun 2015, 00:31

hilmo je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Još sam jednom spominjao, ali ovaj Husić je pravo mudar čovjek, da ne kažem namazan. Uz pomoć grada (države) će izvući Slobodu iz dugova, a kada bude u mogućnosti će je čistu privatizovati. :hmmmmm: :hmmmmm:
FK Sloboda je gradski klub, dakle u vlasnistvu grada Tuzle....a ako dodje do privatizacije kluba sigurno da ce imati prednost jer je dosta duga vec vratio svojim novcem i sa svojom sposobnoscu.....naravno covjek je pametan, on daje svoj novac kao pozajmicu i covjek je potpisao dokument koji je ovjeren kod notara da nikada nece traziti povrat svog novca dokle god je klub u vlasnistvu grada. U prevodu, ako dodje do privatizacije sigurno da traziti povrat novca od prodaje kluba ili postati vlasnik kluba..... :).....napisano ukratko.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 jun 2015, 00:34

Pa vec je na neko nacin privatizovao..KO god bude zelio da je kupi.mora pro njemu iskesirat mulion eura. A koliko CE to Jos narast za Godinu dvije
Pametan covjek nema sta
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la hilmo » 13 jun 2015, 00:34

Samo sam konstatovao, a smatram da je Husić kao i Tan dobra stvar za BiH.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 13 jun 2015, 00:39

Sljedeca sezona ce sve da pokaze, iskreno mislim da je Sloboda jos jako daleko od vrha u ovoj ligi. Da me neko ne shvati pogresno ocito da ima i te kako lijepih pomaka u Slobodi, ali treba tu jos puno stvari da se poklopi da se izadje u evropu, ako nista drugo

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 13 jun 2015, 00:42

westherc je napisao/la:
U vezi cega?

I samo jako...
Ne znam kome je Sloboda duzna a kome ne, znam samo da imaju jakog covjeka iza sebe, ne kao mi Tana ali definitvno su odmah iza nas, dugove polako otpisuju, dovode dobre igrace tako da ne kontam zasto se pjenis?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jun 2015, 00:44

A koliko bi Tuzla trebala davati Slobodi na godišnjem nivou ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 jun 2015, 00:52

300 000 CE ostat i komplett transa IDE na reprogram.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 jun 2015, 00:56

ne vise od 60-ak hiljada maraka mjesecno u prvoj godini, u drugoj manje, i svake naredne godine bi taj iznos padao kako bi padao i dug

cilj je da se za 4 godine dodje do 30-ak hiljada KM mjesecno
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 jun 2015, 01:35

perodeformero je napisao/la:Sljedeca sezona ce sve da pokaze, iskreno mislim da je Sloboda jos jako daleko od vrha u ovoj ligi. Da me neko ne shvati pogresno ocito da ima i te kako lijepih pomaka u Slobodi, ali treba tu jos puno stvari da se poklopi da se izadje u evropu, ako nista drugo
Koje to stvari treba da se poklope za evropu..prosvjetli nas
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 jun 2015, 01:36

Ako hocemo u Evropu moramo biti pro Bosnje xd

Znaci ocekujte cirkus da nam prave zbog kvote nacionalne

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 jun 2015, 01:43

AnelZ je napisao/la:
Pa i meni ne djeluje realno da ljudi klepe milijarde od drzave i umjesto u zatvor odu na neku visoko pozicioniranu funkciju...ti ko da si sa marsa pao....jel zivis ti u Bosni uopste...Sloboda je brend regije i grada i ovaj reprogram moze samo grad uzet na sebe ili ugasiti klub

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 jun 2015, 02:07

staragarda je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Pa i meni ne djeluje realno da ljudi klepe milijarde od drzave i umjesto u zatvor odu na neku visoko pozicioniranu funkciju...ti ko da si sa marsa pao....jel zivis ti u Bosni uopste...Sloboda je brend regije i grada i ovaj reprogram moze samo grad uzet na sebe ili ugasiti klub
Pa u tom slucaju mi je mnogo bolja opcija ugasiti klub. Isto bi rekao i za Željeznicar ako bi sutra se dalo da se bira da klub opstane ili da opcina mora platiti zaostala potrazivanja koja ima porezna prema njemu ili sl. Ja navijam za Zeljeznicar, ali novac od poreza ne zelim da dajem njemu, to zelim da vidim da se investira u infratrukturu, skole i sl. Placam karte, kupujem artikle, clansku itd. i to je ono sto dajem njemu. Cak sta vise, nudim se kao ljudski resurs takodjer ako je potrebno da se nesto radi za klub no niposto ne zelim novac koji dajem za druge svrhe da se preusmjerava na klub. Pa opcina merhamet pa da tako pomaze klubu. A Zeljeznicar je mnogo veci brend nego Sloboda ako cemo realno gledati. Klub mora biti u stanju sam da izmiri svoje obaveze inace nema potrebe da postoji ako ce stvarati gubitke i treba mu subvencija lokalne samouprave da opstane/dodje na svoje noge.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 13 jun 2015, 02:14

ultrasstyle_tz je napisao/la:ne vise od 60-ak hiljada maraka mjesecno u prvoj godini, u drugoj manje, i svake naredne godine bi taj iznos padao kako bi padao i dug

cilj je da se za 4 godine dodje do 30-ak hiljada KM mjesecno
Znači za sad oko 700 000 KM godišnje i taj iznos bi se trebao prepoloviti za 4 godine ?
Ovo je 100% dogovoreno ili zavisi od nekih stvari ?

Vise nego velikodušno od strane Grada, fakat ne mogu da vjerujem da je to istina.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 jun 2015, 03:17

e,z a j e b i t e tu pricu oko vracanja duga Slobode...grad je stao iza kluba i pokusat ce mu u svojim mogucnostima pomoci uz novi UO Slobode...vi ako hocete gasite zelju jer ste takodje duzni i to podosta...samo ste laki kad je gasenje nekog drugog kluba u pitanju...Sloboda je pitanje casti grada Tuzle,brend grada i regije nece ce aBd ugasit...nije u proteklih 90 i kusur godina pa nece ni sad...i ne potezite teske teme o ekonomiji jer i meni smeta kako to da stanovnik sarajeva vrijedi duplo vise nego stanovnik tuzle kada su budzeti i raspodjele para u pitanju.....pa vrijedi...odnosi prema drugim gradovima je jos frapantniji....ima tu mali milion primjera...izmedju ostalog Tuzla nije proglasena gradom do skora iz politickih razloga i igara oko para jer kad si opstina dobijas manje kesha iz proracuna nego grad....a tuzla 3 grad po velicini a prosle godine dobila status grada...zajedno sa sirokim jer je to predpostavljam bio neki ustupak....presmijesno al et...kakvi gradovi takva i drzava

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.