FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arelinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arelinho » 11 jun 2015, 23:53

Dobio sam info da bi se jedan igrac Veleza trebao pojaviti na prozivci,a nije Jankovic. :) Pa cemo vidjeti da li ce se to desiti.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 11 jun 2015, 23:59

arelinho je napisao/la:Dobio sam info da bi se jedan igrac Veleza trebao pojaviti na prozivci,a nije Jankovic. :) Pa cemo vidjeti da li ce se to desiti.
Mislim da bi nam iz Veleža najbolji bio Nikolić. Igra defanzivnog veznog a ima 26 godina i poslije odlaska Hebibovića u mrski klub uz Stokića on bi nam bio najbolje pojačanje.

manijakgotti
Kontakt:

Post Postao/la manijakgotti » 11 jun 2015, 23:59

arelinho je napisao/la:Dobio sam info da bi se jedan igrac Veleza trebao pojaviti na prozivci,a nije Jankovic. :) Pa cemo vidjeti da li ce se to desiti.
zolj?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 jun 2015, 00:01

manijakgotti je napisao/la:
zolj?
nije Zolj...

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 12 jun 2015, 00:02

Blagojevic je u pitanju.
Solidan fudbaler, pa vidjecemo kakav ce biti ovdje

Plavojesrceumeni
Kontakt:

Post Postao/la Plavojesrceumeni » 12 jun 2015, 00:21

Blagojevic je dosta dobar zadnji vezni... sad ako dodje vidjecemo kako ce se uklopiti, ali ako je u Veležu dobar bice kod Ode bar vrlodobar

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 12 jun 2015, 00:24

Ma ne mora da znaci, do sada su ovdje velezovci bili uglavnom slabiji za 70%. Sta im se desi to niko ne zna

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 12 jun 2015, 00:26

I ne mogu zamisliti koliko bi mi teško palo kada bi Amir otišao poslije Europe. Onaj mali ne da je kod nas najveći talenat nego vjerovatno i komplet lige, tek maturirao a već čuda radi :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 12 jun 2015, 00:34

bistrikboy je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Pa nije Amir valjda toliko glup da ode u Tursku :facepalm:
Nije se vala ni Visca zajebao a isti su menadzeri...
Ja koliko znam Zubanovic i co su menadzeri vecini igraca...

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 12 jun 2015, 01:01

Ako ode mali, ne znam na ćemu smo. Hajde da uzmemo neke velike pare pa bi razumio. Idealno bi bilo kada bi se klub u narednom periodu riješio svih menadžerčića i imao glavnu ulogu kada su transferi u pitanju. Ovako ih menadžeri forsiraju da idu zbog svog ličnog interesa.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 jun 2015, 01:48

Dinara je napisao/la:Ako ode mali, ne znam na ćemu smo. Hajde da uzmemo neke velike pare pa bi razumio. Idealno bi bilo kada bi se klub u narednom periodu riješio svih menadžerčića i imao glavnu ulogu kada su transferi u pitanju. Ovako ih menadžeri forsiraju da idu zbog svog ličnog interesa.

Jedino ko zna kako sa menaderima izaci na kraj, jeste ujedno gospodin Zdravko Mamic. ;) Ali moras imati dobro "lovu" prije svega za te stvari i jaku mrezu ljudi u krugu nogometa koji ti mogu preporuciti, tj prodati igraca. (U prevodu, jak lobi)

Danas je to postao business bogatih, tako da je vrlo tesko da cemo "mi" moci pronadi nekoga za neke novce za kojim bi bas bili mi zadovoljni. Moze neka cifra za kisel osmijeh, ono da kazes na kraju, bolje ista nego nista, ali nesto iznad ocekivanja, vrlo tesko. Trebalo bi se desiti cudo...

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 12 jun 2015, 10:27

Stalno pratim ovaj forum, ponekad nesto i napisem, cisto da kazem svoje misljenje, a netacnim informacijama i poluistinama se obicno ne bavim. Vidim, ima raje koja pise stvari koje i ja cujem po carsiji, pa nekad se to pokaze istinito, a nekad se sve izjalovi, tipa Jankovic. Ima jos malo vremena do priprema, prijave igraca za evropska takmicenja, itd, isl. tako da je najbolje da sve sacekamo do dana kada i zvanicno budemo znali sa kojim to igracima raspolazemo, koga prodajemo, dovodimo, tjeramo, vracamo, itd. Ima vremena da kritikujemo i Upravu ako nam ne bude po volji. Neko na forumu je ranije dobro primijetio da ova ekipa, kako god mi htjeli ili ne, do samog kraja bila pretendent na ttitulu, da nas napustaju igraci koji realno i nisu puno igrali od dolaska Odovica, ili nisu bas najbolje igrali. Kako god, tako da uz dva, tri, eventualno cetiri dobra igraca, imamo tim za narednu sezonu koji se moze svijetla obraza boriti za titulu... Igraci, posebno ovi juniori bogatiji za jednu dobru, i tesku sezonu, imaju i vise samopouzdanja, hrabriji su, nece se morati adaptirati na uslove u prvom timu, nacin rada, ponasanje... Ako vec nekoga moramo prodati, posebno ove dragulje koje imamo, ne treba po svaku cijenu potrcati za nekim eurima, izuzev ako Klub u tom trenutku ne moze dobro zaraditi. Opet, na Upravi je da ove razne mesetare otjera od ove djece, i da ih distancira na jedan kulturan nacin. Sa druge strane, roditeljima ove djece treba objasniti da je godina igranja u prvom timu naseg kluba sa 17, 18, 19 godina vrijednija od sjedenja na klupi, ili gledanja sa tribina, bilo gdje u Evropi, ukoliko zelis postati fudbaler. Ko god da ode, bez njega mozemo, bio je Zeljo i prije svih nas, a bice i poslije insallah. A mi navijaci, trebamo biti realni, i pogledati sami sebe u oci, ne lagati se, ali smo pored par likova iz Uprave MI ti koji smo zadnjih par sezona TOTALNO PODBACILI, ljutio se neko, ili ne. Posjeta ispod svakog prosjeka, na nekim utakmicama bijedno i jadno, a trazimo rezultate. Kakvi smo mi bili ove sezone, rezultat je odlican, mada realno mislim da smo mi kao Klub najveci dobitnici ove sezone. Nadam se da cemo se dozvati, poceti puniti tribine, i biti jos vise odani Klubu. Ovih 2000 stalnih ne racunam...
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 12 jun 2015, 11:42

Za Amira je prerano da ide...i zbog nas a i zbog njega. Tek je skupio koju utakmicu u prvom timu a već u Tursku ligu koja je 10 puta jača od naše. Pregorio bi vrlo brzo
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 12 jun 2015, 11:56

evo tekst iz oslobođenja.
Kako Željo pravi ekipu za Evropu: Otjerali šestoricu, a nisu doveli nikoga
Djeca Željezničara Eldar Hasanović, Benjamin Čolić i Srđan Stanić u narednoj sezoni neće nositi dres tima sa Grbavice. Hasanoviću su ponuđeni neprihvatljivi uslovi za produženje ugovora, a Čoliću i Staniću uopšte nije ponuđen novi ugovor, što je prilično neshvatljivo.

Tim sa Grbavice još nema definisan igrački kadar za narednu sezonu
Niko neće u Želju?

Uz pomenute, ekipu napuštaju i Juan Manuel Varea, zatim Mladen Zeljković, a nakon suspenzije, bilo je jasno da će i Tomislav Tomić (potpisao na godinu za grčku Skodu), napustiti tim.

Na izlaznim vratima je i Sead Bučan, a nejasna je situacija oko Riada Bajića i Josipa Kvesića, koji navodno imaju inostrane ponude.

U rubrici odlasci, tako se našlo sedam igrača, a na kraju se taj broj može povećati i na 10, dok je u rubrici dolasci i dalje 0.

Istina, plavi su obavili razgovore sa nekolicinom igrača, kao što su Ordagić, Janković, Blagojević, koji su bili želja trenera Milomira Odovića, ali se ti transferi nisu realizirali.
Potom su se plavi okrenuli alternativama, poput Zolja, Bečelića i Mišića, ali ni oni nisu došli na Grbavicu, a do početka priprema je svega dva dana. Uz to, prva evropska utakmica je 2. jula, a plavi imaju tek jednog desnog bočnog, dvojicu defanzivnih veznjaka, jednog napadača, te po jednog lijevog i desnog ofanzivnog veznjaka.

Odović će očito morati posegnuti za rješenjima iz vlasitog omladinskog pogona, koji je do sada iznjedrio nekoliko odličnih igrača, a pitanje je šta će biti u budućnosti, s obzirom na to da se Uprava kluba, sasvim neočekivano, zahvalila na saradnji i Mensuru Doganu, koji je bio koordinator omladinskog pogona plavih.

Džeko, Štilić, Cocalić...

Na Grbavici je Dogan bio u periodu od 2001-2003, te od 2008. do danas. Nebrojen je broj trofeja koje su omladinci osvojili pod njegovim rukovodstvom, a još je veći broj kvalitetnih igrača koje je omladinski pogon izbacio u prvi tim.

Nabrojat ćemo tek neke kao što su Edin Džeko, Edin Cocalić, Semir Štilić, Ervin Zukanović, Ibrahim Šehić, koji su reprezentativci BiH, kao i Armin Hodžić, Riad Bajić, Nermin Zolotić, Haris Hajradinović, Kerim Memija, Dženis Beganović, Damir Sadiković, Eldar Hasanović, Benjamin Čolić, Nermin Jamak, Muamer Svraka i mnogi drugi.
Za Dogana, pak, više nema mjesta, jer Uprava i on nemaju istu viziju razgovja omladinskog pogona tima sa Grbavice.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

manijakgotti
Kontakt:

Post Postao/la manijakgotti » 12 jun 2015, 12:12

BLU SKY je napisao/la:evo tekst iz oslobođenja.
Kako Željo pravi ekipu za Evropu: Otjerali šestoricu, a nisu doveli nikoga
Djeca Željezničara Eldar Hasanović, Benjamin Čolić i Srđan Stanić u narednoj sezoni neće nositi dres tima sa Grbavice. Hasanoviću su ponuđeni neprihvatljivi uslovi za produženje ugovora, a Čoliću i Staniću uopšte nije ponuđen novi ugovor, što je prilično neshvatljivo.

Tim sa Grbavice još nema definisan igrački kadar za narednu sezonu
Niko neće u Želju?

Uz pomenute, ekipu napuštaju i Juan Manuel Varea, zatim Mladen Zeljković, a nakon suspenzije, bilo je jasno da će i Tomislav Tomić (potpisao na godinu za grčku Skodu), napustiti tim.

Na izlaznim vratima je i Sead Bučan, a nejasna je situacija oko Riada Bajića i Josipa Kvesića, koji navodno imaju inostrane ponude.

U rubrici odlasci, tako se našlo sedam igrača, a na kraju se taj broj može povećati i na 10, dok je u rubrici dolasci i dalje 0.

Istina, plavi su obavili razgovore sa nekolicinom igrača, kao što su Ordagić, Janković, Blagojević, koji su bili želja trenera Milomira Odovića, ali se ti transferi nisu realizirali.
Potom su se plavi okrenuli alternativama, poput Zolja, Bečelića i Mišića, ali ni oni nisu došli na Grbavicu, a do početka priprema je svega dva dana. Uz to, prva evropska utakmica je 2. jula, a plavi imaju tek jednog desnog bočnog, dvojicu defanzivnih veznjaka, jednog napadača, te po jednog lijevog i desnog ofanzivnog veznjaka.

Odović će očito morati posegnuti za rješenjima iz vlasitog omladinskog pogona, koji je do sada iznjedrio nekoliko odličnih igrača, a pitanje je šta će biti u budućnosti, s obzirom na to da se Uprava kluba, sasvim neočekivano, zahvalila na saradnji i Mensuru Doganu, koji je bio koordinator omladinskog pogona plavih.

Džeko, Štilić, Cocalić...

Na Grbavici je Dogan bio u periodu od 2001-2003, te od 2008. do danas. Nebrojen je broj trofeja koje su omladinci osvojili pod njegovim rukovodstvom, a još je veći broj kvalitetnih igrača koje je omladinski pogon izbacio u prvi tim.

Nabrojat ćemo tek neke kao što su Edin Džeko, Edin Cocalić, Semir Štilić, Ervin Zukanović, Ibrahim Šehić, koji su reprezentativci BiH, kao i Armin Hodžić, Riad Bajić, Nermin Zolotić, Haris Hajradinović, Kerim Memija, Dženis Beganović, Damir Sadiković, Eldar Hasanović, Benjamin Čolić, Nermin Jamak, Muamer Svraka i mnogi drugi.
Za Dogana, pak, više nema mjesta, jer Uprava i on nemaju istu viziju razgovja omladinskog pogona tima sa Grbavice.
Kako moze ovako napisati niko neće u želju.smrad novinarski

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 12 jun 2015, 12:13

Toliko laži i poluistina u ovom tekstu da je to nevjerovatno. Jedina prava istina zbog čega pojedini novinari (dvojica posebno) printanih i elektronskih medija ovako pljuju po Želji je ta da su oba ta nazovi novinara menadžeri u pokušaju i da im je klub ograničio pristup i njima i njihovim igračima. Zato koriste medijski prostor koji imaju i svim sredstvima udaraju.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 12 jun 2015, 12:16

vrbanjusa je napisao/la:Toliko laži i poluistina u ovom tekstu da je to nevjerovatno. Jedina prava istina zbog čega pojedini novinari (dvojica posebno) printanih i elektronskih medija ovako pljuju po Želji je ta da su oba ta nazovi novinara menadžeri u pokušaju i da im je klub ograničio pristup i njima i njihovim igračima. Zato koriste medijski prostor koji imaju i svim sredstvima udaraju.
ma dovoljno je pogledati ko je pisao ovaj nazovi text sve ti je jasno l(j)igata :crazy: :crazy:
51%--------49%

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 12 jun 2015, 12:19

salle86 je napisao/la:Za Amira je prerano da ide...i zbog nas a i zbog njega. Tek je skupio koju utakmicu u prvom timu a već u Tursku ligu koja je 10 puta jača od naše. Pregorio bi vrlo brzo
Mislim da je kod njega fixno obestecenje koje je smijesno u poredjenju koliko zaista vrijedi i za koliko bi ga mogli prodati, ne znam zasto se ne pokusa potpisati novi ugovor jer on vrlo lako moze nakon evrope otici bez da klub iko ista pita, uplati se taj iznos i on ako hoce slobodan je

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 12 jun 2015, 12:20

U Plavom salonu na Grbavici danas u 14.30 sati bit će upriličeno potpisivanje ugovora FK Željezničar sa dva nova fudbalera. Najtrofejniji bh. klub će pojačati bivši kapiten Viteza Ivan Livaja i fudbaler Zvijezde Secouba Diatta.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 12 jun 2015, 12:26

BLU SKY je napisao/la:U Plavom salonu na Grbavici danas u 14.30 sati bit će upriličeno potpisivanje ugovora FK Željezničar sa dva nova fudbalera. Najtrofejniji bh. klub će pojačati bivši kapiten Viteza Ivan Livaja i fudbaler Zvijezde Secouba Diatta.
reci da me zezaš
ovaj niger je moja želja pa tamo negdje od 25-og kola :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.