FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 11 jun 2015, 19:21

kao što rekoh tek to bi bilo bacanje para kroz prozor, na stranu sva priča naši-njihovi.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 11 jun 2015, 19:24

Oni koji misle da je jako vazno sta se pise na forumu,kakva je ovdje atmosfera i sl.,potpuno su u zabludi. Ovdje se vrti tridesetak ljudi,pa nek je pedesetak,nije vise. A onda ti se ovdje natakari provokator i uhljup SAMO GRBAVICA i opogani temu,sjebe atmosferu i ljudi podju crnjaciti i pisati svasta.
U klubu su uobicajene aktivnosti. Ne odmara administracija i uprava. Priprema se promocija juniora,prvaka BiH. U subotu u 17.30 igraju na glavnom protiv Celika. Bice uprilicena dodjela pehara i medalja.
Ljudi koji su zaduzeni za taj dio posla obavljaju razgovore sa potencijalnim proinovama u nasem klubu. Pet,sest je ozbiljnih kandidata i kako se sta bude zavrsavalo,organizirace se uobicajene procedure u plavom salonu. Budite sigurni da ce biti par novih igraca koji bi mogli biti pojacanja.
Sto se tice Jankovica,pred trojicom ljudi iz kluba je sve dogovoreno,pruzio je ruku predsjedniku kluba. Nakon dva dana je poslao poruku sportskom direktoru da se on malo konsultovao sa suprugom te da ipak ne moze prihvatiti dogovoreno. Iznio je novi zahtjev koji je bio skoro 50% visi od dogovorenog. Apsurdna je njegova izjava da klub nesta nije ispostovao. Pa tek je dogovoreno,on otisao za Beograd i trebao doci na potpis dan prije prozivke.Tad se trebalo ispostovati to sta je dogovoreno.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 11 jun 2015, 19:27

Vjerovatno ste moj post pogrešno razumili samo mi smeta što kod nas kažu nema para pa ne dovodimo mi nijednog igrača da za njega plačamo obeštečenje, pa ljudi dragi mi nismo nikoga kupili nego ljudi dođu đaba samo da za platu igraju....imaš sponzore pare od uefe prodaješ igrače, pare od fife nešto malo od ns Bih Ministarstava kantona Opština i opet nema para, pa gdje su brate, jedini igrač koji je bio kupljen od iza rata to je sergej Tica a zna se zašto je on plačen jedan igrač u 20 godina znači da čemo do 2035 možda još jednog igrača dovest sa obeštečenjem.... pa ljudi dragi koga mi više lažemo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 jun 2015, 19:28

a ko to kupuje i plaća obeštećenja?

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 11 jun 2015, 19:30

Uglavnom nama je navijat i volit Zelju samo ne mogu više brate pret prošla sezona i prošla polu sezona je bila patnja što se tiče igre (ne toliko što se tiče rezultata) ko ide zna o čemu pišem poželio sam ono kad zakasniš dest minuta a ono 2 0 za Želju....

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 11 jun 2015, 19:32

ja fakat ne mogu da vjerujem sta pisete sve u ovih par dana.. zato se i ne javljam, i necu se javljati neko vrijeme, pozz :salut:
Željezničar živimo !

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 11 jun 2015, 19:32

Hajmo biti malo pozitivni. Klub i igraci sad najvise trebaju nasu podrsku, pogotovo mladji igraci koji su nas nosili cijelo prventsvo (Bajic, Memija, Beganovic, Hadziahmetovic, D. Sadikovic). Moramo doci u sto vecem broju da ih podrzimo u evropskim utakmicama i da se nadamo njihovom sto duzem igranju na tom takmicenju. To je najbolji nacin da se zaradi novac i privuku investitori. Uz prodaju Dzeke (ako ove godine ne ode iz City-a nece nikad otici) i novcem od Mersina mozemo se nadati dobrom plasmanu na kraju prventstva.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 11 jun 2015, 19:33

samogrbavica je napisao/la:
champions1921 je napisao/la: Pa nemamo generalnog 100 godina pa nekako funkcionisemo.. Da se radilo odgovorno u proslosti marke duga nebi imali. Svi su tada brkove mastili na racun Zelje.. Muljalo se na sve moguce nacine.. Imas ostale manje sponzore, prijatelje kluba, upravu koja nesto iskamci, kirije od poslovnih prostora. To je koliko toliko dovoljno da prezivis i da vratis ono duga sto moras. Za sve vise potreban je investitor i samim tim mi je prica o nekim silnim pojacanjima nelogicna..

Ono sto bih ja volio je da se redovnije podnose javni izvjestaji o vracenim dugovima. Koliko smo vratili, koliko je ostalo i sl..
Ma nisu bitna pojacanja nego mi je krivo i nerviram se sto idu u evropu ako znaju da nemaju para i da se ne mogu pojacati. Budi 5. vracaj dugove, ubacuj juniore, probaj nekog prodati i miran sam. Isao sam na utakmice kad smo bili gori, ici cu uvijek. Nego ovo je postala totalno neozbiljno. Nece i ne mogu da zadrze igrace koji su tu a izgleda ne mogu nikoga ni dovesti.
Doci ce nam neki amateri izbacit ce nas i ? Brukat se samo i jesti svoj zeludac.
Bas navijaca zanima sto oni sad imaju radno vrijeme, kao fol neki red. To je prica cijela.
:roll: Od Evrope imas najvise prihoda tokom godine.Mi samim ucescem u 1.pretkolu imamo sigurnih 420k KM.Ako prodjemo u 2. pretkolo to je jos dodatnih 420k KM.Od tih para mi mozemo da isplatimo plate igracima i svim uposlenicima za citavu godinu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

champions1921

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 11 jun 2015, 19:34

IvicaOsim je napisao/la:Vjerovatno ste moj post pogrešno razumili samo mi smeta što kod nas kažu nema para pa ne dovodimo mi nijednog igrača da za njega plačamo obeštečenje, pa ljudi dragi mi nismo nikoga kupili nego ljudi dođu đaba samo da za platu igraju....imaš sponzore pare od uefe prodaješ igrače, pare od fife nešto malo od ns Bih Ministarstava kantona Opština i opet nema para, pa gdje su brate, jedini igrač koji je bio kupljen od iza rata to je sergej Tica a zna se zašto je on plačen jedan igrač u 20 godina znači da čemo do 2035 možda još jednog igrača dovest sa obeštečenjem.... pa ljudi dragi koga mi više lažemo.
Pa čovječe znaš li uopće koliko košta organizacija jedne utakmice, koliko ode na plate i doprinose za igrače i ostale uposlenike, koliko se potroši na pripreme i putovanja.. Ne laže tebe niko. Sam se lažeš..
BUDI ŽELJO !!!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 11 jun 2015, 19:34

Rooney88 je napisao/la:
IvicaOsim je napisao/la:Bez jakog sponzora mi ne možemo puno .... uglavnom sezona još nije gotova(kalendarski ona traje još do 30.06). .... ali ukoliko ovako nastave nemojte da opet čudi slaba posjeta nikakva prodaja u fan shopu. Trpiili smo 2 godine rekli su da če krajem 2014. godine izači iz krize , a ono opet nema para , samo jedno pitanje odakle recimo veležu pare mi svake godine izađemo u evropu, eto para od uefe, od gledalalca... pa se svsake godine skoro proda neko Bekrić, Zolotić, Višča , Adilović , Đeko... dok Velež nikada nije izašao u evropu nikakda nisu igrača prodali pa opet plačaju Maletić, Hebibiovića, Zolja, Jankovića isl i to vjerovatno redovno jer svake godine dobiju licencu.....P zar se ne može omogučiti plata za prvih 11 po pet Hiljada KM to je mjesečno 55 Hiljada KM na godišnjem nivou to je 660 000 km pa, mi čemo u slučaju prolaska u drugo pretkolo Ako Bog da dobiti 800 000 km a da ovi što su na klupi ... budu iz naše škole fudbala...
Ja ga **** ko Kokotu, Kosoricu ili Bucanu da 5 milja mjesecno.

Ne mozes ocekivati da svi igraci imaju tolike pare, pa u Sarajevu nemaju svi toliko jbte, jos pricas samo za prvih 11, kao da imas samo 11 igraca u klubu, ostali nek` igraju za topli obrok? Put je tezak za izlazak iz krize, nece to moci za godinu-dvije, to je na duze staze, zasto mislis da se okrecemo omladinskom pogonu? Nije sigurno zbog sezonu/dvije nego je plan na duze staze. Ne trebaju ti insajderi, ukljucis mozak i vidis sam neke stvari.

Najgori trenutak se izabrao za kuhanje i pljuvanje, nije sada vrijeme ljudi moji za to. Zelji je tesko a svejednos e bori za trofeje, polako, prema mojim informacijama sve ide svojim tokom.
Zavisi kako gledas na to najgori. Mozda je za nekoga najbolji moguci trenutak za ovakve stvari. Ali ne vjerujem da ce im to proci, Zeljo ce nastaviti dalje kao i stotinu godina prije. Kako god prodjemo u Evropi, pa i naredne sezone u ligi, ne smijemo dozvoliti da nam neki sumnjivi likovi kroje sudbinu kuba.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 jun 2015, 19:35

--------------------------Antolović--------------------------

Memija------Bogdanović---------Kosorić---------Kvesić

-----------D. Sadiković---------A. Hadžiahmetović----

Đelmić-----------Dž. Beganović------------------Kokot

--------------------------Bajić-------------------------------

Tu su još: Kjosevski, B. Čolić, Uzelac, E. Sadiković......plus juniori koji će dobiti priliku ove sezone i nadam se da će je iskoristiti kao što su je iskoristila ova petorica mladića. čemu crnjak. Ova ekipa će biti samo bolja i na kraju krajeva, ova ekipa nije izgubila ni jednu utakmicu na proljeće, a išli smo i Širokom i Zrinjskom i Veležu i čeliku i Sarajevu....

Pa ova djeca uz par iskusnijih igrača se borila do zadnjeg kola za titulu prvaka. Ekipa ostaje i dalje jaka i uz vjerovatno par prinova ćemo opet biti u igri za titulu. Navodite tamo neke igrače koji dolaze u Sarajevo, Slobodu, Zrinjski,..... a isti dolaze iz ekipa koje je Željo pomeo i pokazao da smo kvalitetniji.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 11 jun 2015, 19:35

FKZ1921 je napisao/la:Oni koji misle da je jako vazno sta se pise na forumu,kakva je ovdje atmosfera i sl.,potpuno su u zabludi. Ovdje se vrti tridesetak ljudi,pa nek je pedesetak,nije vise. A onda ti se ovdje natakari provokator i uhljup SAMO GRBAVICA i opogani temu,sjebe atmosferu i ljudi podju crnjaciti i pisati svasta.
U klubu su uobicajene aktivnosti. Ne odmara administracija i uprava. Priprema se promocija juniora,prvaka BiH. U subotu u 17.30 igraju na glavnom protiv Celika. Bice uprilicena dodjela pehara i medalja.
Ljudi koji su zaduzeni za taj dio posla obavljaju razgovore sa potencijalnim proinovama u nasem klubu. Pet,sest je ozbiljnih kandidata i kako se sta bude zavrsavalo,organizirace se uobicajene procedure u plavom salonu. Budite sigurni da ce biti par novih igraca koji bi mogli biti pojacanja.
Sto se tice Jankovica,pred trojicom ljudi iz kluba je sve dogovoreno,pruzio je ruku predsjedniku kluba. Nakon dva dana je poslao poruku sportskom direktoru da se on malo konsultovao sa suprugom te da ipak ne moze prihvatiti dogovoreno. Iznio je novi zahtjev koji je bio skoro 50% visi od dogovorenog. Apsurdna je njegova izjava da klub nesta nije ispostovao. Pa tek je dogovoreno,on otisao za Beograd i trebao doci na potpis dan prije prozivke.Tad se trebalo ispostovati to sta je dogovoreno.
Neka se sad autor teksta o Jankovicu javi da malo ljudima pijasni neke stvari..

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 11 jun 2015, 19:38

avlami97 je napisao/la:--------------------------Antolović--------------------------

Tu su još: Kjosevski, B. Čolić, Uzelac, E. Sadiković......plus juniori koji će dobiti priliku ove sezone i nadam se da će je iskoristiti kao što su je iskoristila ova petorica mladića. čemu crnjak. Ova ekipa će biti samo bolja i na kraju krajeva, ova ekipa nije izgubila ni jednu utakmicu na proljeće, a išli smo i Širokom i Zrinjskom i Veležu i čeliku i Sarajevu....

Pa ova djeca uz par iskusnijih igrača se borila do zadnjeg kola za titulu prvaka. Ekipa ostaje i dalje jaka i uz vjerovatno par prinova ćemo opet biti u igri za titulu. Navodite tamo neke igrače koji dolaze u Sarajevo, Slobodu, Zrinjski,..... a isti dolaze iz ekipa koje je Željo pomeo i pokazao da smo kvalitetniji.
Samo dobrog zadnjeg veznog da igra s Amirom, Dado moze njega mjenjati, kao i Dzenisa ispred. Jedno krilo koje igra lijevom nogom :) i mozda jos jednog ili dva polivalentna igraca. Meni vala nista vise i ne treba.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 jun 2015, 19:44

treba još zamjena jer ih bukvalno nemamo, ako neće gurnuti još 5-6 juniora odmah. ali biće.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 11 jun 2015, 19:45

avlami97 je napisao/la:--------------------------Antolović--------------------------

Djelmica prebaciti na lijevo, a Memiju na desno krilo, Colic desni bek, ako ostane u klubu. Kokot po meni nije za prvu postavu, vec igrac koji ce uci i igrati zadnjih 20 do 30 minuta, za visu minutazu mu treba bolja forma. Ja sam jedan od onih kojem nije drago sto je Hasanovic otisao jer ne moze Sadikovic adekvatno odigrati na poziciji zadnjeg veznog.
Sta je sa Nuspahicem?

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 11 jun 2015, 19:46

Doci ce zadnji vezni.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 jun 2015, 19:49

sergejevic je napisao/la:

Samo dobrog zadnjeg veznog da igra s Amirom, Dado moze njega mjenjati, kao i Dzenisa ispred. Jedno krilo koje igra lijevom nogom :) i mozda jos jednog ili dva polivalentna igraca. Meni vala nista vise i ne treba.
Upravo htjedoh napisati za zadnjeg veznog. To je mozda i najbitnija pozicija i tu je potreban kvalitetan i iskusan igrac. Ako ne bude odlazaka bitnih igraca nama i ne treba puno. Ubaciti iz kadeta Zerica, iz juniora Hasanovica, Sehica i Cubaru za klupe. Eventualno dovesti nekog iskusnijeg ko sa klupe moze nesto napraviti i to je to. Imamo bisera u omladincima a ova sezona je pokazala da su se spremni na pravi nacin nositi sa izazovima. Bilo bi glupo zatvarati vrata tim nasim nadama dovodjenjem nekih polovnjaka..
BUDI ŽELJO !!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 jun 2015, 19:52

ChWilla je napisao/la:treba još zamjena jer ih bukvalno nemamo, ako neće gurnuti još 5-6 juniora odmah. ali biće.
Da su bogdo Hasanovic i Sehic iz juniora u protekloj sezoni dobili sansu umjesto Varee i Bucana..
BUDI ŽELJO !!!

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 11 jun 2015, 19:52

Samo dovesti kakavog dobrog zadnjeg veznog, i igra ce se unaprijediti za 20 %.Vareinu platu preusmjeriti na njega i to je to.
Uz naravno ostanak kljucnih igraca.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 11 jun 2015, 19:53

poprilicno namjestu post
mnogi izgleda brzo zaboravljaju
vjerujem da ce bajic nakon europe ipak otici te da se ceka dzeko :)
oda je doveo djelmica i kokota ako treba iskopace opet nesto
vazda nas je krasila timska igra a jok potez pojedinca, tako da ...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: PointBlank i 13 gostiju.