FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
nedo turković, bio prošle godine odmah na prozivci 

- samogrbavica
- Kontakt:
Aha, pa tako recite da je poenta uzeti tih 200.000 a da ne ulozis nista u igracki kadar. Hvala na odgovoru.
KHAJ PRICE
ChWilla je napisao/la:nedo turković, bio prošle godine odmah na prozivci

http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Smirite malo tenzije. Imam i ja odredenih zamjerki na mnogo stvari ali ne treba sada negativnost proizvoditi jer nam to nece donjeti apsolutno nista.
Pusite neka rade pa cemo vidjeti rezultat koji je ujedno vidjelo svega.
Samo znam da klub tipa FK Zeljeznicar sebi ne smije dozvoliti da je trecu sezonu bez trofeja, pa kako god to zvucalo, a takoder da glavni konkurent i rival velikom brzinom odmice kao naprijed a mi eto kao saniramo dugove.
Tako, neka ljudi rade svoje, pa cemo vidjeti sta i kako dalje.
Od mene imaju jos podrsku...
Bojim se da ce prica kako mi "nemamo para" za nesto vise sto se godinama potencira samo vise zakomplikovati sitvaciju kod raje i ono najgore jos vise otjerati ljudi sa stadiona.
Pusite neka rade pa cemo vidjeti rezultat koji je ujedno vidjelo svega.
Samo znam da klub tipa FK Zeljeznicar sebi ne smije dozvoliti da je trecu sezonu bez trofeja, pa kako god to zvucalo, a takoder da glavni konkurent i rival velikom brzinom odmice kao naprijed a mi eto kao saniramo dugove.
Tako, neka ljudi rade svoje, pa cemo vidjeti sta i kako dalje.
Od mene imaju jos podrsku...
Bojim se da ce prica kako mi "nemamo para" za nesto vise sto se godinama potencira samo vise zakomplikovati sitvaciju kod raje i ono najgore jos vise otjerati ljudi sa stadiona.
- samogrbavica
- Kontakt:
Gledajuci onako povrsno koliko smo mi para u minusu od plata, premija, stanarine i ostalog sve godine do sad.
Losi smo na Stanicu i Tomicu od gore navedenog sigurno 150.000KM. Odnosno toliko smo ulozili u njih a dobit 0KM (necemo gledati titule kao vrstu dobiti nego pare, jer gdje su ostali igraci, uposlenici i sve pare koje se drugim isplacuju). Zeljkovic,Hasanovic,Varea (12 mjeseci tu nek mu je plata 4.000KM = 48.000KM= dobit 0Km).
Prva dvojica neka su zajedno 50.000KM ali nema sanse Zeljkovic je tu dugo = dobit 0KM. Ovo je sve ugrubo, od oka, ali Boga pitaj koliko smo mi losi samo na 5. igraca. Necemo dalje ..
Svaka cast nasoj upravi kad mogu ovako ulagati u igrace i onda ih pustati dzaba a uz to vracati dugove koji su milionski. Svaka cast i skidam kapu.
Losi smo na Stanicu i Tomicu od gore navedenog sigurno 150.000KM. Odnosno toliko smo ulozili u njih a dobit 0KM (necemo gledati titule kao vrstu dobiti nego pare, jer gdje su ostali igraci, uposlenici i sve pare koje se drugim isplacuju). Zeljkovic,Hasanovic,Varea (12 mjeseci tu nek mu je plata 4.000KM = 48.000KM= dobit 0Km).
Prva dvojica neka su zajedno 50.000KM ali nema sanse Zeljkovic je tu dugo = dobit 0KM. Ovo je sve ugrubo, od oka, ali Boga pitaj koliko smo mi losi samo na 5. igraca. Necemo dalje ..
Svaka cast nasoj upravi kad mogu ovako ulagati u igrace i onda ih pustati dzaba a uz to vracati dugove koji su milionski. Svaka cast i skidam kapu.

KHAJ PRICE
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@samogrbavica - Da u teoriji, ali cisto sumljam da je u praksi tako djelovalo jer su vjerovatno bili dugovanja prema igracima pa se zbog toga odlucilo dati ljudima slobodne papire. Kazem, "vjerovatno"...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Cisto sumnjam da iko u klubu ima platu od 4.000KM jer za to para nemamo. Nemoj me drzat za rijec ali u jednom intervju Greda je rekao da ima namjeru smanjiti mjesecne izdatke (ne znam da li je samo mislio na igrace ili sve uposlene u klubu) na nekih 50-tak hiljada maraka mjesecno tako to da neko ima platu od 4.000KM cisto sumnjam..samogrbavica je napisao/la:Gledajuci onako povrsno koliko smo mi para u minusu od plata, premija, stanarine i ostalog sve godine do sad.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- champions1921
Jedan je imao odprilike toliku platu a jedan jos ima, doduse malo vecu..
BUDI ŽELJO !!!
- samogrbavica
- Kontakt:
Nema sad sigurno ali oni su tu dugo. Po par godina. Racunaj da je Zeljkovic imao 1.000 platu bez stana i ostalog na 24 mjeseca, to ti dode 24.000KM. Stanicu je Amar podigao platu na finu cifru to znam 100%.A za Vareu ne znam, ali se sjecam da su ovdje pisali da ima platu vecu nego sto sam napisao a imao je ugovor 1+1. Znaci moras mu isplatiti ovu godinu tj 12.mjeseci ako neces da te tuzi. Nisi mogao mu dati slobodne papire ako mu je istekao ugovor.Jedino ako nije bilo po odigranom broju utakmica, ucinku i slicnom.zeljocity je napisao/la:Cisto sumnjam da iko u klubu ima platu od 4.000KM jer za to para nemamo. Nemoj me drzat za rijec ali u jednom intervju Greda je rekao da ima namjeru smanjiti mjesecne izdatke (ne znam da li je samo mislio na igrace ili sve uposlene u klubu) na nekih 50-tak hiljada maraka mjesecno tako to da neko ima platu od 4.000KM cisto sumnjam..samogrbavica je napisao/la:Gledajuci onako povrsno koliko smo mi para u minusu od plata, premija, stanarine i ostalog sve godine do sad.

Sad racunaj da moras dovesti nove igrace i njima dati platu a potpisat ces na 1. godinu. Kako god nekoga moras dovesti pa makar iz Pofalickog.
Fino bas..
KHAJ PRICE
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
A ja navijaca i k.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ima ih dosta takvu platu. Nemaju radnici u Klubu al sigurno znam da poneki igraci imaju i vise od 4000. Trenutno je najveca plata 5200. Tacno je da odlaskom gore navedenih igraca ostvarujes "sloobodnog" novca oko 100hiljada na godisnjem nivou. Iskoristi taj novac u druge svrhe, povecaj plate mladjim momcima, i dovedi jednog ili dva solidna igraca koji ce imati znacajnije uloge il u Kupu il u Ligi..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- champions1921
Varea je odradio godinu ugovora.. Klauza o produzenju nece biti aktivirana i njemu se nece morati placati nikakva dodatna godina.. Ne znam od kud ti ta ideja..
BUDI ŽELJO !!!
- samogrbavica
- Kontakt:
Nisam to ni rekao. Ako je imao platu 4.000 KM moras mu isplatiti 48.000KM ili su mu isplatio, otisao dzaba, dobit 0KM.champions1921 je napisao/la:Varea je odradio godinu ugovora.. Klauza o produzenju nece biti aktivirana i njemu se nece morati placati nikakva dodatna godina.. Ne znam od kud ti ta ideja..
KHAJ PRICE
Stanceski nekako seksi Amar je kraljboccaccio je napisao/la:ChWilla je napisao/la:nedo turković, bio prošle godine odmah na prozivciEto vidis, do mene je...doduse bio je onda i Perica Stanceski

- champions1921
Varea je promasena investicija i jedan od najvecih Zeljinih zajeba.. Ovi koji su igrali su izborili europu i na taj nacin opravdali ono sto se ulozilo u njih.. Nije bas da si izgubio na njima.. Nek prodjemo u drugo predkolo i eto nam 400000 eura.
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
Sta je ovo raju neki crnjak opalio ?
Bice ovo sve dobro na kraju, tako je uvijek i bilo. Sto boccaccio napisa navikli smo na ovakve stvari. Dolazi nam nekih sest, sedam igraca s nekog spiska, pa otpadaju jedan po jedan, pa neki drugi dolaze. Ja, realno, nisam ni imao neka velika ocekivanja sto se tice dovodjenja toliko dobrih igraca, pa i iz nase lige. Zakrpiti cemo se opet nekako, koji junior ce biti prekomandovan, mozda neko dodje na kraju kada vidi da nema nigdje drugo i to je to uglavnom. Valjda se raja previse nalozila s onim spiskom ODOVICEVIH ZELJA, pa sada tuguju. To se trebalo posebno naglasiti da su to bile samo zelje trenera, a nikako poslovi blizu ostvarenja. Evo stotinu godina zivimo bez nekih velikih para, i mozemo vala prezivjeti i ovu godinu bez nekog razora i prepucavanja.
Sto se mene tice ja ni od sljedece godine ne ocekujem nista, zapravo vjerujem da ce biti mnogo teza i slabija za nas od ove koju smo pregurali. Ni od Evrope ne ocekujem mnogo, kao ni od prodaje nekih igraca. Al eto valjda smo zato zivi, da se mozemo posteno zajebati i ne biti u pravu.
Bice ovo sve dobro na kraju, tako je uvijek i bilo. Sto boccaccio napisa navikli smo na ovakve stvari. Dolazi nam nekih sest, sedam igraca s nekog spiska, pa otpadaju jedan po jedan, pa neki drugi dolaze. Ja, realno, nisam ni imao neka velika ocekivanja sto se tice dovodjenja toliko dobrih igraca, pa i iz nase lige. Zakrpiti cemo se opet nekako, koji junior ce biti prekomandovan, mozda neko dodje na kraju kada vidi da nema nigdje drugo i to je to uglavnom. Valjda se raja previse nalozila s onim spiskom ODOVICEVIH ZELJA, pa sada tuguju. To se trebalo posebno naglasiti da su to bile samo zelje trenera, a nikako poslovi blizu ostvarenja. Evo stotinu godina zivimo bez nekih velikih para, i mozemo vala prezivjeti i ovu godinu bez nekog razora i prepucavanja.
Sto se mene tice ja ni od sljedece godine ne ocekujem nista, zapravo vjerujem da ce biti mnogo teza i slabija za nas od ove koju smo pregurali. Ni od Evrope ne ocekujem mnogo, kao ni od prodaje nekih igraca. Al eto valjda smo zato zivi, da se mozemo posteno zajebati i ne biti u pravu.
- invincible1921
- Kontakt:
Jes al Amar je osvajo sve sto je mogo i ispisao najsvjetlije strnice historije kluba i prvi i drugi mandat... sta da prigovoris takvom covjeku ?Schwarz je napisao/la:Ne znam zasto ovoliko negativnosti, jer nisu Ordagic i Jankovic potpisali.Pa sjetimo se prije par godina kako su nas Kajkut i Salcinovic izradili.Vec sve bilo dogovoreno, dolaze na pripreme a onda iznenada odustase.Tada niko nije govorio kako je Amar nesposoban jer nije uspio da ih dovede, vec da su ti igraci supci i kako su nas izradili.
Eo vec tri godine se poteze prica stabilizacija, nema se para, mladi igraci, dugovi, ok. Navijaci su podrzali klub u svakom segmentu i dali im punu pordsku. Kad je bilo dobrih rezultata slavilo se kad su bili losi nije se pljuvaljo. Na grbavici eo vec dvije godine nema zvizduka nego su igraci uvijek nagradjeni aplauzom i oprosten im je kiks(naravno govorim za vecinu navijaca, to sto pojedinci psuju stalno to je drugo), ali postavlja se pitanje do kad ?
Jbg realno treba reci ako ove godine ne osvojimo titulu da smo donji, jer se postavlja opasan presedan u toliko godina bit bez trofeja, a konkurenti ti stalno napreduju. Uprava je trazila strpljenje i dobila ga je , sad mi trazimo trofeje...jbg znam da nije bajna situacija, ali sta treba da se zadovoljimo time sto cemo bit medju 4-5 svake godine i izbacit par mladih igraca ? Pa nismo mi Olimpic jbt ili sta ti ja znam. Ne mora niko doc, sto se mene tice nek osvoje sa Odom u spicu napadu i sabljom na golu, al nek osovje.
Ovi sto ce sad rec vidis kako smo bili jaki ove godine sa mladim ...pa zar mislite da cemo bit stalno? Ove godine je bilo vise plod neke srce i srcanosti nego li kvalitete, to ti moze jednom proc, al ne vise. Uostalom mi smo mali klub u poredjenju sa nekim EURO klubovima i mi ako izbacimo u jednoj generaciji jednog igraca koji je za prvih 11 seniora to je uspijeh, a pojedini ovdje misle da smo sposobni da izbacujemo po 7 8 svake godine. Ja nesto mislim da to nije moguce, jer ova generacija Bajic, Beganovic, itd se ne ponavlja stalno.
Necu da kritikujem nikoga osobno nit upravu niti tim niti sponzore niti pare...kao sto rekoh trazli ste vrijeme dobili ste, mi sad hocemo rezultate dajte ih! Za mene nije rezultat suplja prica koja se prosipa vec nekolko godina, a ustvari samo sjedis i molis boga da prezivis i ostanes u vrhu i cekas te FAMOZNE PARE OD DZEKE I SEHICA.
Neko je odlican primjer naveo za Hajduk

=\_1921_/=
"toliko godina" su trenutno dvije. tim rezonom za fk sarajevo ne bi ostao da navija niko do prošle godine, a za nas u periodu 2004-2009 isto tako.
i nije racionalno vjerovati da 15 utakmica možeš jedini u ligi ostati neporažen na sreću. ili da će naši mladi igrači dogodine biti lošiji, a ne bolji. mislim vjerujte slobodno, ali je praznovjerje.
i nije racionalno vjerovati da 15 utakmica možeš jedini u ligi ostati neporažen na sreću. ili da će naši mladi igrači dogodine biti lošiji, a ne bolji. mislim vjerujte slobodno, ali je praznovjerje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.