FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- imekorisnicko
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ja sve vas uopšte ne kontam,jedni furaju pesimizam,drugi optimizam baziran na nečemu što bi mi svi trebali da pročitamo između redova jer pobogu svi imaju neke informacije. Naravno da je potpuno neprofesionalno i ofirno kad ovako dogovori propadnu u zadnji tren,pa još kad igrač kaže da su mu jedno obećali a drugo ponudili.Da li je to istina i zašto se to tako radi pojma nemam, ali ako se to radi za dobrobit kluba nemam problem s tim.Ova era kluba je počela sa sezonom 09-10,od tada imamo 5 trofeja plus još 2 finala kupa,svake godine smo izašli u evropu u kojoj realno nemamo nekih naročitih uspjeha izuzev možda Šerifa i nekih naročitih neuspjeha izuzev Metalurga, Igrače smo prodavali loše,ali da je bilo manje pehova sa povredama siguran sam da bi u tom segmentu bili bolji. Kada se uporedimo sa ostalim klubovima iz BiH i sa samim sobom u eri prije ove,može se reći da smo imali uspješnih 6 sezona, a poredit se trebamo jer ne možeš biti uspješan ako to nije u odnosu na nekog ili nešto. Zamislimo da ova era završava nakon 10 godina tj. sa sezonom 2018-2019,dakle imamo još 4 sezone i msm da trebamo upravo tako,malo dugoročnije razmišljati, u naredne 4 godine msm da bi morali uzeti bar 2 trofeja, svake godine otići u evropu, napraviti nekoliko dobrih transfera, i u zavisnosti od okolnosti doci do playoff-a europa lige,a ne smijemo dopustiti da ispadnemo od slabijih ekipa. Sve to uraditi,a 2019-u završiti finansijski stabilni,to bi mogli nazvati dobrom decenijom i okrenuti se ka sljedećoj. Da li je ova uprava to u stanju,ne znam ali im vjerujem jer vjerujem Osimu,a on njima.
-
- Kontakt:
Švabo je rijetko koga falio u životu, a Dogana je baš falio. Ali eto šta zna Švabo. Pratim Želju decenijama i odgovorno tvrdim da nikad nam veća seljadija nije u klubu bila kao posljednjih godina da ne kažem decenija. Sve go papak do posljednjeg. Amar je tip na svoju ruku, ali sam ga volio što ga je znao seljacima šuknut kao rijetko ko. Zato mi ga je najviše žao, ali vratit će se kad tad. Papcima niko ne valja i svakome živom su našli mahanu, a ovcu iz tora u tor ne bi znali dovesti. Sramota. Jedini ko je nešto znao i kontao u omladinskom pogonu je bio Dogan, ovo sve ostalo što se tamo vrti mogu samo na taksiju završiti.
Dogane bježi od ovih papaka, barem ti možeš birati gdje ćeš raditi. Ovo jeste početak kraja najjače fudbalske škole na ovim prostorima, ali ti nisi kriv. Sretno brate.
Dogane bježi od ovih papaka, barem ti možeš birati gdje ćeš raditi. Ovo jeste početak kraja najjače fudbalske škole na ovim prostorima, ali ti nisi kriv. Sretno brate.
Svaka čast na riješavanju dugova imaju moj aplauz za to.MrRiccoli je napisao/la:ja nezz u cemu je problem ovih koji kritikuju Gredica isto kao da on ne bi volio da nemamo dugova (KOJE NIJE NAPRAVIO ON) i da imamo para dam ozemo dovoditi igrace, praviti stadion, terene za omladinski pogon ma sve zivo, ponasate se isto kao da je Gredic u klubu sa misijom, a da je ta misija da unisti Željeznicar. Pa nemojte biti plitki i nasjedati na pricu onih koji su krivi za ovolike dugove, koji su krivi za raznorazne probleme u klubu, a koji se vuku vec mnogo mnogo godina i tek sad napokon se rijesavaju. Ja smijem slobodno reci da sad klub posluje i radi po zakonu vise nego ikada i to ubjedljivo. Nema vise pare na ruke pa onda kasnije da se pita gdje je potroseno sta je potroseno. Sjecam se naslova kad je Gredić izjavio da smo zamalo dozivjeli sudbinu kk Bosna e da je tad revizija usla u klub i da je znao stanje ko bi se prihvatio takvog posla. Revizija je bila nedavno i ustanovila da ima jos nekih dugova za kojih se nije znalo. Ogroman uspjeh je i potpisivanje reprograma sa poreznom upravom i sto se to redovno izmiruje.
Ali šta ćemo sa timom i igračima? Jel' se šta kontalo oko toga u narednih par godina ili ćemo svake godine dovesti dva tri igrača za dž sa strane i 5,6 juniora i onda moli Boga da uđemo u Europu i kad uđeš onda opet sve ispočetka. Sa druge strane ako ne uđeš slijedi ti katastrofa.
Ja koliko znam rekoše ova sezona vraćanje duga eto još nju da istrpimo i idu bolji dani. Pa statut, pa nekakvi generalni sponzori, inostrane pare pizde materina a ja od toga svega samo viđoh borbu djece za sveti plavi grb

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
jedino što se sigurno može reći :
šuuuti , živa glava
....
šuuuti , živa glava

- themaniaks
- Kontakt:
Ove igracine sto mahalaju po fejsu treba pljunuti i marsnuti **** ti fejs mahalu i profesionalizam
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Ko je u pitanju i sta mrsko mi ih provjeravat na fbthemaniaks je napisao/la:Ove igracine sto mahalaju po fejsu treba pljunuti i marsnuti **** ti fejs mahalu i profesionalizam

11.6.1972. PAMETNOM DOSTA !!!
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Svima onim koji su zaduzeni za dovodjenje igraca i pregovore.Gospodo draga ne igrajte se sa Zeljom, Zeljo nije klub koji vara bilo koga ZELJO ima svoj imidz.Niko kod nas nije zaradio milione ali je imao postovanje i ono sto je dogovoreno.Ne znate li raditi taj dio posla odstupite i neka preuzme neko drugi. Jer ovakav nacin rada i pregovora oko igraca je cisti nerad i kurcobolja a mogla bi vam se lako vratiti i to preko ledja.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- corleone87
- Kontakt:
MOLIM VAS DA VISE NE PISETE KO DOLAZI,KO ODLAZI.IMA ZVANICNA STRANICA KAD ONI OBJAVE ZNACETE I CAO..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
E druze Pile nece ti se niko povuci sa pozicije bez obzira koliko je sposoban/nesposoban ni u jednoj firmi a kamoli na ovakoj finoj kao sto je Zeljo. Nazalost...pile87 je napisao/la:Svima onim koji su zaduzeni za dovodjenje igraca i pregovore.Gospodo draga ne igrajte se sa Zeljom, Zeljo nije klub koji vara bilo koga ZELJO ima svoj imidz.Niko kod nas nije zaradio milione ali je imao postovanje i ono sto je dogovoreno.Ne znate li raditi taj dio posla odstupite i neka preuzme neko drugi. Jer ovakav nacin rada i pregovora oko igraca je cisti nerad i kurcobolja a mogla bi vam se lako vratiti i to preko ledja.
Ja mislim da je najslabija karika u klubu upravo ovo mjesto sportskog direktora zaduzenog za dovođenje igraca. ovo se pod hitno mora promjeniti dovesti covjeka koji zna raditi svoj posao a ne covjeka koji uci da radi ovaj posao i ocigledno da ga nezna obavljati kako treba,neznam ali ovo je potpuno neozbiljno sto se radi ruši se ugled kluba .pile87 je napisao/la:Svima onim koji su zaduzeni za dovodjenje igraca i pregovore.Gospodo draga ne igrajte se sa Zeljom, Zeljo nije klub koji vara bilo koga ZELJO ima svoj imidz.Niko kod nas nije zaradio milione ali je imao postovanje i ono sto je dogovoreno.Ne znate li raditi taj dio posla odstupite i neka preuzme neko drugi. Jer ovakav nacin rada i pregovora oko igraca je cisti nerad i kurcobolja a mogla bi vam se lako vratiti i to preko ledja.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Nisam mislio više pisati na forumu, da me ne bi na kraju neko prozivao ili nazivao nekim insider-om. Informacije koje sam imao i koje je imalo par forumaša su bile 100% provjerene i onda je neko sve to sjebao. Neću više pisati ni onda kad bude 100% završeno ni kada neko potpiše. Međutim neko se fkt igra sa ugledom kluba, ne znam ko. Ukoliko neko nije dorastao funkcije koju obavlja onda nek se fino pokupi i nek radi ono što najbolje zna. Ukoliko se nema novca za igrače koji će biti "pojačanje" onda nek se fino kaže narednih 5 godina nećemo nikoga dovoditi i završena priča. Nije još ništa gotovo, ali mislim da su se neke stvari trebala završiti prije i nego je završila sezona. Mišljenja sam da nije teško kroz sezonu upratiti igrača koji bi nam odgovarao i pokušati s njim dogovoriti saradnju jer mi smo ipak institucija za neke druge timove u ligi, koji to jako dobro rade (npr. Zrinjski, uz dužno poštovanje).
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Mnogi mediji su objavili da se DOGOVORILO sa Jankovićem. Malo je čudno, da ni jednu jedinu riječ o tom NAVODNOM DOGOVORU, nismo čuli od zvaničnika Kluba ili sa zvanične stranice Želje.
Ne želim da ulazim u tačnost informacija o dogovoru (samo je Janković to spominjao), ali je isuviše simptomatično da za taj dogovor niko iz Kluba nije znao niti je taj dogovor komentarisao.
Previše šuplje, čak i od medija, a u konkretnom slučaju je prednjačio ovaj portal.
Ne želim da ulazim u tačnost informacija o dogovoru (samo je Janković to spominjao), ali je isuviše simptomatično da za taj dogovor niko iz Kluba nije znao niti je taj dogovor komentarisao.
Previše šuplje, čak i od medija, a u konkretnom slučaju je prednjačio ovaj portal.

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Zamolio bih SUPERA da više neiznosi informacije iz kluba i nepise po forumu dok se neke stvari nezavrše ocigledno da je puno dusmana u i oko kluba.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
pa za jankovića nije on ni iznio već ovaj portal...
Necemo, ovo kazem i u njegovo ime jer smo se tako dogovorili. Imao je dobre namjere ali ocigledno neke stvari nisu u "vinklu".BLU SKY je napisao/la:Zamolio bih SUPERA da više neiznosi informacije iz kluba i nepise po forumu dok se neke stvari nezavrše ocigledno da je puno dusmana u i oko kluba.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Najbolje je tako, jer izgleda da ima dosta dusmana koji jedva cekaju da pokvare gotov posao.tm8782 je napisao/la:Necemo, ovo kazem i u njegovo ime jer smo se tako dogovorili. Imao je dobre namjere ali ocigledno neke stvari nisu u "vinklu".BLU SKY je napisao/la:Zamolio bih SUPERA da više neiznosi informacije iz kluba i nepise po forumu dok se neke stvari nezavrše ocigledno da je puno dusmana u i oko kluba.
Sacekajmo pocetak priprema pa cemo vidjeti hoce li biti novih igraca ili ne
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- champions1921
Ma supera neko iz kluba, s kim je ocigledno blizak, svjesno folira dajuci mu informacije koje su obicne spekulacije. Na taj nacin on, predpostavicu, nesvjesno napravi zbrku i ucini da mnogi koji vjeruju mahalskoj ostanu razocarani i pocnu sa pesimizmom koji se jako brzo siri. Neozbiljno je da neko iz kluba otkriva neke spiskove igraca a iskustvo nas uci da se 99% od toga ne ostvari. Tako je bilo u ovih nekoliko zadnjih prvenstvenih pauza. Zaista nemam nista protiv njega i vjerujem da su informacije od nekog ko je na bitnoj poziciji u klubu. Super ce se sad vjerovatno uvrijediti i trazice od admina da ga banuje jer je to vec par puta uradio. Meni nije namjera da ga uvrijedim ali fakat bi trebao prestati prenositi raznorazne bombe koje mu neko plasira. Uvijek je bilo bolje pustiti ljude u klubu da rade u tisini jer da zele da mahala zna sve vjerovatno bi putem zvanicne stranice izbacili sve informacije kojima ovi forumski insajderi raspolazu.
Dolazaka ce vjerovatno biti ali siguran sam da nnece biti nista "spektakularno". Zakrpice se ovi igraci koji odu nekima slicnim njima, uletice par juniora i to je to. Realno vise se ne moze ni uraditi s obzirom da je finansijska situacija takva kakva jeste.
Dolazaka ce vjerovatno biti ali siguran sam da nnece biti nista "spektakularno". Zakrpice se ovi igraci koji odu nekima slicnim njima, uletice par juniora i to je to. Realno vise se ne moze ni uraditi s obzirom da je finansijska situacija takva kakva jeste.
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 11 jun 2015, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
bgm ovo ne izgleda bas najbolje... mi moramo naci jake SPONZORE ako mislimo biti konkurentni( a red bi bio da smo mi u vijek prvi favorit da ovojimo titulu). Bez para nema uspjeha. Daj Bože da se Džeko proda pa bar da nam ova sezona prodje kako treba a da onda na osonovu tog auprava napokon odradi pravi posao (pronaci izvor novca).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.