Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

filip13

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la filip13 » 10 jun 2015, 19:21

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:je li đedović stvarno nema vise nase drzavljanstvo?
Izvini zar ti ja ne napisa da su to potvrdili službeno iz vjeća ministara i cipsa, ne kontam koja ti relevatnija potvrda treba od te[/quot

ma jesi ali nesto ne mogu da vjerujem,ne kontam nikako sto bi to neko na njegovom mjestu uradio,probacu provjeriti nesto na poslu oko toga,ako je tako onda on vise nije za ovog pdf

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Nihad Đedović

Post Postao/la bhsport » 10 jun 2015, 19:52

nerminh74 je napisao/la:
Izvini zar ti ja ne napisa da su to potvrdili službeno iz vjeća ministara i cipsa, ne kontam koja ti relevatnija potvrda treba od te
Fali Hugo da baci peticu i nastavi igricu
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 10 jun 2015, 20:39

Ako nastavi ovako da igra bit ce mvp bundeslige...trenutno za nekih 14min ima 13poena

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 10 jun 2015, 20:45

Jedna od rijetkih tekmi gdje Djedovic zakucava :)

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 jun 2015, 21:01

zna li ko kako se zove ovaj novinar koji je u poluvremenu razgovarao sa markom pesicem?

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 10 jun 2015, 21:24

filip13 je napisao/la:zna li ko kako se zove ovaj novinar koji je u poluvremenu razgovarao sa markom pesicem?
Frank Buschmann

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 jun 2015, 21:27

edo07 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:zna li ko kako se zove ovaj novinar koji je u poluvremenu razgovarao sa markom pesicem?
Frank Buschmann

eeeee,hvala

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 10 jun 2015, 21:37

Pa evo Misimovic je sada uzeo drzavljanstvo Njemacke i tako izgubio nase. Nema apsolutno nikakav razlog da tamo neki Djedovic nije isto tako izgubio. Ko je on da Njemacka za njega pravi izuzetak?

Ili je glup ko tocak ili ga boli qurac za repkom. Moguce oboje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 jun 2015, 21:39

ma nije on onda vise za ovog pdf ako je tako

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 11 jun 2015, 01:35

Ja eto jedino ne kontam zasto je to uradio momak je bio u repci od 16 te godine , ginuo na terenu davao je cak i svoje pare za pripreme itd , zaista ne razumijem tu odluku pred EB ... Sto je najgore ocito da je to istina s obzirom da suti i savez a i on sam nije nista rekao od samog pocetka u vezi ovog , razumijem ukoliko je porodica u pitanju ali brate mili nije zidar u njemackoj .. Svakako nadam se pozitivnom raspletu u ovome svemu jer sa njim i mirzom mi smo sasvim druga ekipa , najvise mi je zao zbog toga jer je ovo EB na kojem trebamo napraviti korak vise ali eto nece nas nikako mirzina bolest, jusuf vs savez sad i slucaj herr djedovic **** , al eto ako nista znam da smo najbolji bili kad sam se najmanje nadao pa neka bude tako i ovaj put samo definitivno ne bi mogao podnjet vise da nam fali jedna pobjeda ili da odlucuje kos razlika iz neke druge utakmice ako ce tako biti ne moramo ni proc a sanse bez djedovica i mirze su zaista jako male ali ipak tu je Dusko ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 jun 2015, 10:54

Ugovor za dvojno postoji,a vrlo je moguce da je se Nihad zajebao i ne ispunjava sve uslove za to..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 jun 2015, 10:56

Nebi bilo lose da se za promjenu pogleda malo njemacki zakon kada se prica o tome da li je nesto ili ne... Kod nas uvijek neka mahalska prica.

Ja sam ga sada "preletio" i po onome sto u zakonu pise Nihad je imao pravo podnijeti "klasicni" zahtjev za drzavljanstvo.

NE BRKAJTE ovaj slucaj recimo sa slucajem Kolasinca, jer je on rodjen u Njemackoj, tako da je cinjenicno stanje, pa samim time i put do drzavljanstva, drugaciji. Ne bih sada da idem u dubiozu slucaja kada je dijete rodjeno u Njemackoj, jer su preduslovi o dobijanju njemackog drzavljanstva i zadrzavanju drugog razliciti ovisno o tome da li je jedan od roditelja njemacki drzavljanin ili ne, da li je dijete odraslo u njemackoj ili ne itd. Uglavnom, pod odredjenim uslovima dijete ne mora da se do 23. godine odluci za jedno od dva drzavljanstva, nego moze imati/zadrzati oba, a to je kod Kolasinca slucaj.

Dakle, to sto je Nihad proveo kao dijete 6 godina u njemackoj mu ne daje neko specijalno pravo na drzavljanstvo u smislu djece koja su rodjena tamo, vec mu se taj boravak (samo) koristi pri podnosenju klasicnog zahtjeva za njemacko drzavljanstvo.

Eh sada, prije sticanja njemackog drzavljanstva po osnovu clana 10 se podnosioc zahtjeva mora odreci drugog drzavljanstva, osim ukoliko ne ispunjava jednu od okolnosti koje su navedene u clanu 12. Pomenuti clan 12 regulise pitanje pod kojim uslovima neko NE MORA da se odrekne svog drzavljanstva prije sticanja njemackog.

Te okolnosti su taksativno/eksplicitno navedene i nema tu nekog izmisljanja tople vode kao sto pisu pojedini koji o zakonu uglavnom pojma nemaju i neargumentovano pisu.

Svog drzavljanstva se ne moras odreci ukoliko

- maticna drzava po svom zakonu ne predvidja po svom zakonu ispis iz knjige drzavljana ili
- maticna drzava ispis u pravilu zabranjuje ili
- ukoliko na zahtjev maticna drzava zabrani ispis iz nekog razloga koji nije u sferi podnosioca zahtjeva, ukoliko ispis iz drzavljanstva uvjetuje uslovima koji su tesko izvodivi i neprihvatljivi za podnosioca zahtjeva, ili ukoliko maticna drzava u nekom normalnom roku ne donese odluku o zahtjevu za ispis
- bi kroz gubitak drzavljanstva pretrpio znacajne gubitke posebno ekonomske prirode
- je podnosioc zahtjeva posjedovao njemacki pasos po clanu 28 zenevske konvencije o izbjeglicama
- dolazis iz drzave koja je clanica EU ili iz Svicarske
- je to regulsano nekim medjunarodnim ugovorom.

To su uslovi na koje se mogao Nihad pozivati, i nema tu nekog palamudjenja. Mozda mi je neka odredba promakla, mada sumnjam. Sve sto ne nalazi uporiste u zakonskim normama je nelegalno i imalo bi posljedice za Nihada i ostale umjesane. A buduci da je Nihad javna licnost, onda svaka moguca malverzacija nebi potrajala.

Sto se tice te price "on je poznati sportista itd.", to mu pomaze samo za brze dobivanje njemackog drzavljanstva, no ne i za zadrzavanje starog, jer njemacka nema neku korist od toga da on zadrzi svoje B&H drzavljanstvo.

Po mojim saznanjima nemamo ugovor sa Njemackom o dvojnom drzavljanstvu. Dakle, mogucnosti su ogranicene, a da dalje palamudim o tome kako je Nihad nesto mogao ili ne, je neozbiljno jer samo povrsno poznajem(o) cinjenicno stanje.

U svakom sl. njemacki drzavljanin koji na zahtjev dobije drugo drzavljanstvo gubi njemacko, osim ako se ne radi o drzavljanstvu EU zemalja ili Svicarske ili ako ne postoji neki medjunarodni sporazum (a za zadrzavanje njemackog drzavljanstva se mora opet podnijeti odgovarajuci zahtjev).

Nihad bi mogao dobiti B&H drzavljanstvo da mu npr. nasi ne zatraze ispisnicu iz njemackog, ali problem za Nihada ne lezi u tome sto ce mu nasi dati /vratiti B&H drzavljanstvo, nego sto bi Njemacka pri saznanju da je Nihad dobio ponovo B&H drzavljanstvo imala osnova da mu oduzme Njemacko drzavljanstvo, a to je nesto s cim se Nihad sigurno ne zeli kockati.

Dakle, poenta je da opet mora ici sve transparentno i uz amin Njemacke, a taj amin ide pod gore navedenim uslovima... Da li Nihad moze nesto iskontruisati ili ne, ne znam, jer ne poznajem cinjenicno stanje.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 11 jun 2015, 11:39, ukupno mijenjano 3 puta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 jun 2015, 11:13

lumani je napisao/la:Ugovor za dvojno postoji,a vrlo je moguce da je se Nihad zajebao i ne ispunjava sve uslove za to..
Gdje pise da postoji?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 jun 2015, 12:36

_dreamer_ je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ugovor za dvojno postoji,a vrlo je moguce da je se Nihad zajebao i ne ispunjava sve uslove za to..
Gdje pise da postoji?

ja ti kazem da postoji ;) ali imaju i uslovi,a neke si gore naveo :thumbup: Malo cudno da je se Nihad u bih odjavio,ispisao a niko iz saveza nije znao za to :idea:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jun 2015, 15:53

lumani je napisao/la:
ja ti kazem da postoji ;) ali imaju i uslovi,a neke si gore naveo :thumbup: Malo cudno da je se Nihad u bih odjavio,ispisao a niko iz saveza nije znao za to :idea:
To i jest hinjski odradio i na tome mu se najvise zamjera.

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 jun 2015, 18:56

nisam bas to pratio,sve kontao uzeo njihovo drzavljanstvo zbog broja stranaca ili sta vec,kad evo ljudi pisu odrekao se naseg drzavljanstva,mislim koji klinac,nas treci najbolji igrač,da je bogdanović to uradio u srbiji bi se sve diglo na noge

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 jun 2015, 20:51

Nihad jeste Bayernu ucinio uslugu,ali sacekajmo kraj priče.. Ovo je samo dokaz da Haruna ne ljube svi, kao što mi mislimo ,a Nihad ni ono pismo nije bio potpisao..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 11 jun 2015, 22:20

_dreamer_ je napisao/la:
Gdje pise da postoji?
Stranci u Njemačkoj mogu imati dvojno državljanstvo, pod uvjetom da u zemlji žive duže od osam godina.

To je jedina mogucnost.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 jun 2015, 22:53

lumani je napisao/la:Nihad jeste Bayernu ucinio uslugu,ali sacekajmo kraj priče.. Ovo je samo dokaz da Haruna ne ljube svi, kao što mi mislimo ,a Nihad ni ono pismo nije bio potpisao..
Kakvog Haruna, Jel igra za državu ili Haruna? Ccc

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.