Head je napisao/la:Da sumiramo prihode u proteklu godinu dana. Laicki receno oni su sljedeci
Uefa: 420 000 eura- 840 000 KM
TV prava protiv svaba, ostali prihodi od sponzora u plej offu 200 000 eura- 400 000 KM
Prodaja Dupovca 200 000 eura-400 000 KM
Sponzorski ugovor sa TA i premije za titulu 250 000 eura- 500 000 KM
Prihodi od ulaznica, godisnjih karti, clanarina- 600 000 eura- 1 200 000 KM
Prihodi od Amidze- 2 000 000 dolara- 3 500 000 KM
Prihod od osvajavanja trofeja 550 000 eura - 1 100 000 KM
Prihodi od ostalih sponzora, fan shopa itd 200 000 eura- 400 000 KM
UKUPNO: 8 340 000 KM
Kakva godina, jos kad prodamo Cimija i uzmemo dodatna 2 000 000 KM ode ovo na 10 000 000 KM.
Naravno ima tu bruku rashoda ali jako uspjesna je godina iza nas.
Nas mjescni budjet (svi uposleni u klubu i igraci, voda , struja...porezi i sve ostalo ) je malo manje od 100 000 KM. Pa eto ti cifra da izracunas. Drugo , Cimijeva cijena je 1.250 000 eura , na koju je jedan klub vjerovatno pristao. Trece....prodali smo tv prava jednoj njemackoj tv kuci i jednom njemackom stream-u za 280 000 eura. Cetvrto....dobili smo od amidze i TA , bonus za titulu 600 000 KM (amidja 300 000). Ovo shvati samo kao male ispravke tvojih navoda...ostalo si u pravu.
za skeptike oko Bekica....uz prave pripreme , uz odabir prave pozicije (a to ce se vidjeti na pripremama) od njega se moze napraviti vrlo dobar igrac..sto ce te i vidjeti uskoro
BP 1946
Ma napis'o sam gore da su laicke cifre, sve sam minimaliziro tako da kurcimo se do jaja jer nije humano kol'ko imam para.
Neki su pravili polemiku kako Bekic nije pravi igrač za vas ,moje mišljenje je da ste uboli sa njim al pravo .Ipak imate vi ljude koji znaju raditi prave stvari u tom i novce , neka mu je sa srecom u Sarajevu isto tako vama sa njim . Gledao sam ga uzivo puno puta ,jako dobar igrač ,brz sa loptom i bez nje ,tehnika i pregledom igre na zavidnom nivou.
mnogi eto pricaju da je strasno talentovan bio al se to izgubilo negdje usput, pa se ja iskreno nadam da ce on to nesto ponovo naci u nasem dresu i da ce se za dvije godine i prodati iz Sarajeva a sto ne bi mogao 26 godina ima jos uvijek on moze napraviti nesto u karijeri i nadam se da hoce time bi i nama sigurno mnogo valjao
Hebibović se poceo glupirati,i za to treba snositi posljedice! on nema pravo da odugovlaci sa bilo cim,jer nije nikakva igracina,dolazi iz jednog prosjecnog Veleza gdje je odigrao jako losu sezonu,bio je njihov tek 5-6 igrac po kvaliteti! sreca njegova pa ima nekog kredita od prije godinu-dvije,i na osnovu toga je dobio ponudu Sarajeva,a da se gledala zadnja sezona on bi u fcs mogao samo cistiti kopacke igracima! Jasno je da se menadzeri zele obogatiti na njemu,cim cuju da ga trazi div,odmah zele iz toga izvuci sto je moguce vise,e pa zdravo!
sto se tice Bekica,on za mene nije pojacanje nego samo novi igrac u klubu koji tek treba da se dokaze! nesto slicno sa Hebibovicem ako dodje,iako me nervira njegovo potcjenjivanje sampiona drzave! ja bi ga cekao jos samo do sutra,i lijepo mu se zahvaliti pa neka on ceka ponudu Goska iz Gabele gdje ce na kraju i zavrsiti kao mnogi slicni njemu,koji su umislili sebi da su neke igracine!
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.
sssloboda je napisao/la:Neki su pravili polemiku kako Bekic nije pravi igrač za vas ,moje mišljenje je da ste uboli sa njim al pravo .Ipak imate vi ljude koji znaju raditi prave stvari u tom i novce , neka mu je sa srecom u Sarajevu isto tako vama sa njim . Gledao sam ga uzivo puno puta ,jako dobar igrač ,brz sa loptom i bez nje ,tehnika i pregledom igre na zavidnom nivou.
pozdrav iz Tuzle .
Evo jednog realnog posta i hvala mu puno na ovoj realnosti.
Doveli smo igraca na poziciju koja nam je skripala , ali bas skripala.
Sa pravim pripremama i ostalim dzidzama , vjerujem da ce momak biti na nivou .
Pogotovo kad zna da se od nas moze fino prodati i imati jedno 7-8 puta vecu lovu nego sto je sada ima u FCS
ne znam zasto dajete sud o igracu a nije jos odigrao ni minute za nas klub . momak je bio mladi reprezentativac bio u dinamu ,brz ,dobra ljevica ne znam zasto ga smatrati promasajem . primjera puno Kalasi ,berberovic,milenkovic, matko,baric najavljivani kao neka extra pojacanja koji su igrali po evropi a svi smo vidjeli kako to na terenu izgleda .dok recimo stojcev,cimirot dosli iz leotara koji je ispao pa i rustemoviciz drine dosao fino se nametnuo .teren je mjerilo i mnogo faktora s strane utice da li ce neko biti pojacanje ,to se nikad ne zna . naravno da su pojacanja Benko ,Jajalo ,Delač ali morate biti svjesni da mi takve igrace samo mozemo dobiti na posudbu ili kad su slobodni nemamo mi lovu za obestecenja ni u nasoj ligi da dovedemo a kamo li za takve igrace placati obestecenje . sve u svemu ja nemam brige oko FK SARAJEVA
Ovako ne pisem puno na drugim temama ali da vam samo kazem da ste dobili fenomenalnog igraca, mozda nije bas najbolju polusezonu imo ali kod vas ce da eksplodira SIGURNO. Momak je sigurno jedan od najbrzih igraca sa loptom u PL i to ce te se uvjerit.
Ja znam i Amera i Almira i igro sam sa njima ono nekad kad sam ja ko fol trebo postat igrac i Almir je bio sigurno 3 klase ispred rodjaka, Amer je poslije puno toga postigo svojim radom dok se Almir zgotivio u Dinamo u onda tu stagnirao ali ja sam uvjeren da ce te vi Almira sljedece godine moc prodat za velike pare (za nase uslove). Pozdrav
Vala slazem se za Hebiba. Ja licno bi ga volio vidjeti u bordo dresu, da se razumijemo, ali to njegovo odugovlacenje nebi trpio...vec bi se okrenuo drugim rjesenjima na d.beku...npr. Gligorov (Olimpic), Becelic (Borac)...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Brato kakis ali samo tako. Hebibovic dolazi (ako vam dodje) iz jednog kluba koji je unatoc svemu sto se desavalo zadnjih 20 godina jos uvjek velikan na prostoru Balkana. Zaboli me neka stvar sto si mozda mislio na posljeratno stanje kada si napisao "prosjecnog Veleza". Neradi se o tome da Ani potcjenjuje sampiona drzave, njemu je cast nosti crveni dres. Ponosan je sto igra za FK Velez i nece se lako "prodati". Jos nesto, Ani je unatoc prosjecnoj sezoni zabio 6 golova i upisao 8 asistencije. Drugim rijecima bio je nas najbolji igrac.
SipakUlicar1922 je napisao/la:Brato kakis ali samo tako. Hebibovic dolazi (ako vam dodje) iz jednog kluba koji je unatoc svemu sto se desavalo zadnjih 20 godina jos uvjek velikan na prostoru Balkana. Zaboli me neka stvar sto si mozda mislio na posljeratno stanje kada si napisao "prosjecnog Veleza". Neradi se o tome da Ani potcjenjuje sampiona drzave, njemu je cast nosti crveni dres. Ponosan je sto igra za FK Velez i nece se lako "prodati". Jos nesto, Ani je unatoc prosjecnoj sezoni zabio 6 golova i upisao 8 asistencije. Drugim rijecima bio je nas najbolji igrac.
Pasha moj , vjerovo ti ili ne (hebe mi se) istom tom Hebibu , Sarajevo je iskorak u karijeri. Plata , na ruke...izlog za naredni transfer. Uz duzni respect prema Velezu i ono sto je znacio (znaci) u okvirima BiH. Okreni se malo oko sebe , vidjeces da nikog rinaka ne boli sta je bilo...nego guraj naprijed
sssloboda je napisao/la:Neki su pravili polemiku kako Bekic nije pravi igrač za vas ,moje mišljenje je da ste uboli sa njim al pravo .Ipak imate vi ljude koji znaju raditi prave stvari u tom i novce , neka mu je sa srecom u Sarajevu isto tako vama sa njim . Gledao sam ga uzivo puno puta ,jako dobar igrač ,brz sa loptom i bez nje ,tehnika i pregledom igre na zavidnom nivou.
pozdrav iz Tuzle .
Evo jednog realnog posta i hvala mu puno na ovoj realnosti.
Doveli smo igraca na poziciju koja nam je skripala , ali bas skripala.
Sa pravim pripremama i ostalim dzidzama , vjerujem da ce momak biti na nivou .
Pogotovo kad zna da se od nas moze fino prodati i imati jedno 7-8 puta vecu lovu nego sto je sada ima u FCS
Ma doveli ste dobrog igraca i ako kod nas nije odigrao na nivou kojeg smo mi ocekivali ..kazu da je cak i namjerno izbjegavao te duele i bjezao od istig da ostane zdrav da ode negdje vani tako da je to puno uticalo na njegovu igru..sad valjda nema takvo razmisljanje valjda ce igrat kao nekad za vas i nece bjezat od tih duela
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
Ma Almir Beić je duplo brži od Puzigaće i ima 5 puta bolji centaršut.Momak ima motiv u Sarajevu,ono što u Slobodi koja je bila u sredini lige nije imao.Pun pogodak Uprave za Al.Bekića !
momirpeh je napisao/la:Ma Almir Beić je duplo brži od Puzigaće i ima 5 puta bolji centaršut.Momak ima motiv u Sarajevu,ono što u Slobodi koja je bila u sredini lige nije imao.Pun pogodak Uprave za Al.Bekića !
Dobro došao Almire Nadam se da ces opravdati status pojacanja u nasem timu.Svakako nismo imali lijevo krilo citave godine , tako da ce nam to biti osvjezenje pravo.Ja sam gledao malo ovog Bekića , on je u 90 % utakmica bio lijevo krilo . tako da nadam se dobroj komunikaciji njega i Benke.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Suki46 je napisao/la:Dobro došao Almire Nadam se da ces opravdati status pojacanja u nasem timu.Svakako nismo imali lijevo krilo citave godine , tako da ce nam to biti osvjezenje pravo.Ja sam gledao malo ovog Bekića , on je u 90 % utakmica bio lijevo krilo . tako da nadam se dobroj komunikaciji njega i Benke.
[youtube][/youtube]
Evo nije velik klip, i ovo je od prije par sezona, ima par isjecaka gdje se vidi kako samo presalta u nizu i ode, ne moze ga niko ufatit, pojacanje za vas 100%