vjeruj da ne bi ni danas, iako su mnoge dobre stvari urađene u međuvremenu i mnogo smeća pometeno.zaboljisportuBiH je napisao/la:I to je istina. U situacijama u kakvim je Željo bio prije par godina rijetko ko se htio uopšte prihvatiti posla. Greda jeste i zbog toga treba da ima poštovanje navijača. Isto tako svaki put smo uspjeli dobiti licencu, što mnogim klubovima u BiH nije uspjelo. Od bitnijih tj vidljivijih stvari, doveo je i Odu, i zbog svega toga ja mu vjerujem. Naravno ne može se sve dogovoriti sa svima jer uvijek su u pregovorima dvije strane. Što je najgore pričaju svi kao da su bili tu. GOvorio sam i u vrijeme Amara, kad nam je Gojak otišao, da tata nikad neće reći da je ucijenjivao klub da mali mora igrati a makar i bratu rodjenom govorio. Jednostavno rečeno klub mora držati jedan kurs i niko ne smije biti iznad tog kursa koliko god zaslužan bio. Dok se Greda drži tog kursa kapa do poda. I ovo za Dogana, ne znam stvaro nisam insajder neki, ali ako čovjek ne dolazi na posao, noga, da je iz Barselonine škole došao. Kažem ne znam o tome, ali znam da je treblo baš puno da se dovede u red da raja dolazi na posao svaki dan.ChWilla je napisao/la:boljih od gredića svakako ima. ali onih da će se prihvatiti njegovog posla u ovom trenutku nema - ni boljih ni lošijih.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Para u klubu je malo, situacija je takva da se svaka marka stedi. Sve sto se radi, radi se da ima crno na bijelo. Budzet je toliki, pare su otisle na to i to. E sad mnogima to ne odgovara. Zatvorena su vrata mnogim haharima, sada im je ostalo da idu okolo i pljuju, izmisljaju price i lazi. Prosle godine nam je poklonjena licenca za evropu, ove je dobivena glat i sa pokusajima opstruiranja. I pored nestasice para najveca borba ove uprave je s dusmanima. Neka vam kaze super ili pile kako samo izgubili kao sponzora turke... Samo polako, docice sve na svoje...
-
- Kontakt:
kakvog sponzora? koje turke? reci ti kad vec znasSenad1921 je napisao/la:Para u klubu je malo, situacija je takva da se svaka marka stedi. Sve sto se radi, radi se da ima crno na bijelo. Budzet je toliki, pare su otisle na to i to. E sad mnogima to ne odgovara. Zatvorena su vrata mnogim haharima, sada im je ostalo da idu okolo i pljuju, izmisljaju price i lazi. Prosle godine nam je poklonjena licenca za evropu, ove je dobivena glat i sa pokusajima opstruiranja. I pored nestasice para najveca borba ove uprave je s dusmanima. Neka vam kaze super ili pile kako samo izgubili kao sponzora turke... Samo polako, docice sve na svoje...
Re: RE: Re: FK Željezničar
jedino sto se zna sigurno da je postavio Odovica za sss i to je to,sve ostalo nekako nagadjanja,volio bih da bude nekad nesto konkretno a ne samo nagadjanja uradio ovo ili ono,imam osjecaj ovdje niko pojma nema a svi fol nesto znajuMrRiccoli je napisao/la:Vjeruj mi da ne znam kao što ne znas ni ti ni niko ovdje jer su sve nagadjanja. Ima još ljudi koji se nešto pitaju ima i druga strana. Da se razumijemo nisam miljenik gredica niti mi smeta al ne može za sve biti krivdelinjo je napisao/la:a ko je kriv onako po tebiMrRiccoli je napisao/la:Ne kontam ove što na svaku vijest odma pljuju gredica. Ne branim ga al ne može uvijek i za sve kriv biti Almir Gredic.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Mislim da bi nakon određenog vremena trebalo sumirati rezulate kluba ukupno na svim nivoima. I onda da se vide zasluzni a ujedno i krivic za određene stvari. Imenom i prezimenom da se zna ko sta radi ili ne radi !
Na prvo mjesto da se utvrdi sta konkretno klub radi na pronalasku generalnog sponzora, partnera, ulagaca, koje zaduzen za to imenom i prezimenom, sta se uradilo na tome, gdje je propalo u pregovrima ili sta koci pregovore,... itd.
Namjerno sam pomenu generalnog sponzora jer je to prioritet kluba, mi navijac, javnost, ne znamo nista sta se desava. Nikad nijedan clanak niti saopstenje nilo bilo da se bilo sta poduzelo, razgovaralo sa nekim ili slicno. Sta rade ti ljudi koji su za to zaduzeni ?
Također marketing je kriminalan u ovom klubu, sta se tu radi ili ne radi ?
Na prvo mjesto da se utvrdi sta konkretno klub radi na pronalasku generalnog sponzora, partnera, ulagaca, koje zaduzen za to imenom i prezimenom, sta se uradilo na tome, gdje je propalo u pregovrima ili sta koci pregovore,... itd.
Namjerno sam pomenu generalnog sponzora jer je to prioritet kluba, mi navijac, javnost, ne znamo nista sta se desava. Nikad nijedan clanak niti saopstenje nilo bilo da se bilo sta poduzelo, razgovaralo sa nekim ili slicno. Sta rade ti ljudi koji su za to zaduzeni ?
Također marketing je kriminalan u ovom klubu, sta se tu radi ili ne radi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kad si vec naceo ljudi imaju pravo da znaju najvise je rovario violina da ne dobijemo licencu zvao je ljude po NS da prijeti tuzbom ako je daju a nas je uposlenik u fazi odlaska iz kluba.Senad1921 je napisao/la:Para u klubu je malo, situacija je takva da se svaka marka stedi. Sve sto se radi, radi se da ima crno na bijelo. Budzet je toliki, pare su otisle na to i to. E sad mnogima to ne odgovara. Zatvorena su vrata mnogim haharima, sada im je ostalo da idu okolo i pljuju, izmisljaju price i lazi. Prosle godine nam je poklonjena licenca za evropu, ove je dobivena glat i sa pokusajima opstruiranja. I pored nestasice para najveca borba ove uprave je s dusmanima. Neka vam kaze super ili pile kako samo izgubili kao sponzora turke... Samo polako, docice sve na svoje...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
pričao je on to i na ulici svakome ko je bio voljan da ga sasluša, nikakva tajna nije.
Re: RE: Re: FK Željezničar
Jedan od mnogih kojima stalo u kraj.Od kluba dobio poslovni prostor koji je poslije iznajmljivao za mnogo vece pare trrcem licu sto po ugovoru u zakupu nije imao pravo.To je samo jedna od stavki a ima ih mali milion.pile87 je napisao/la:Kad si vec naceo ljudi imaju pravo da znaju najvise je rovario violina da ne dobijemo licencu zvao je ljude po NS da prijeti tuzbom ako je daju a nas je uposlenik u fazi odlaska iz kluba.Senad1921 je napisao/la:Para u klubu je malo, situacija je takva da se svaka marka stedi. Sve sto se radi, radi se da ima crno na bijelo. Budzet je toliki, pare su otisle na to i to. E sad mnogima to ne odgovara. Zatvorena su vrata mnogim haharima, sada im je ostalo da idu okolo i pljuju, izmisljaju price i lazi. Prosle godine nam je poklonjena licenca za evropu, ove je dobivena glat i sa pokusajima opstruiranja. I pored nestasice para najveca borba ove uprave je s dusmanima. Neka vam kaze super ili pile kako samo izgubili kao sponzora turke... Samo polako, docice sve na svoje...
Znači, iz ovog sto sam pročitao dosao sam do zaključka da sadašnja uprava ne gomila nove dugove a stare vraća, i uz to smo izborili Evropu, i neko se nadje da sere protiv uprave sto nam je marketing kriminalan, a de nek mi neko od ekonomskih forumskih magova kaže šta je to marketing, poljepit 100 plakata po gradu da dođe 100 ljudi više, previše je u proteklih 10 godina bagre navuceno u i oko kluba, i previše je gluposti napravljeno da se moze ispraviti za godinu
Marketing je i greška zvanične stranice, ili to što ih klub ne pušta da pišu sitne detalje oko kluba.
Pa brate ako se održi sjednica UO, napiši o čemu se raspravljalo, ako se s nekim obave ozbiljni pregovori -napiši.
Realno, uz vijest o mogucem velikom sponzoru (lupit cu Gazprom), pa kad se procuje, pa prenese 4-5 portala, pa procita gazda neke manje firme i zainteresuje se da ulozi, Zašto, zato što se oko Želje vrte velika imena i on želi da se tu nađe.
Pa brate ako se održi sjednica UO, napiši o čemu se raspravljalo, ako se s nekim obave ozbiljni pregovori -napiši.
Realno, uz vijest o mogucem velikom sponzoru (lupit cu Gazprom), pa kad se procuje, pa prenese 4-5 portala, pa procita gazda neke manje firme i zainteresuje se da ulozi, Zašto, zato što se oko Želje vrte velika imena i on želi da se tu nađe.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
ne možeš takve stvari pisati oficijelno - dok nije oficijelno. nikako.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Majke ti koliko godina imaš?Peterski je napisao/la:Marketing je i greška zvanične stranice, ili to što ih klub ne pušta da pišu sitne detalje oko kluba.
Jel Željo vodi stranicu ili blog? Dnevnik neke srednjoškolke?
I ovo sto se objavi i sto gredic vise pita godišnje izadje pa kaže je po meni dovoljno cak i previše

Ko ste da dobijete svaku sitnicu ko izvješta? Radi čega?? Preterujete opasno

Upravo to, pojedini paraziti koji su otjerani iz kluba pljuju po Gredi, Šiljku i ostatku ekipe jer su uveli red, zna se sad radno vrijeme od cistacice do predsjednika, zakasniš na posao odbiju ti od plate, i zbog toga se i mnogi sadašnji uposlenici bune jer su navikli na prijašnje stanje da dođu u 10 h malo se provrte i odu kući, sad nema toga, nego se malo i oznojiš za platu koju primaš, sad nema keša na ruke kao u doba Džele Muharemovića, pa kasnije da tužiš klub jer ti nije isplatio platu, sad ima sve na papiru, crno na bijelo šta i koliko si dobio.. Uglavnom trebaju navijači malo da stanu uz upravu, jer ce i njima biti lakše da se bore protiv ovakvih uhljupa..lisander je napisao/la:Znači, iz ovog sto sam pročitao dosao sam do zaključka da sadašnja uprava ne gomila nove dugove a stare vraća, i uz to smo izborili Evropu, i neko se nadje da sere protiv uprave sto nam je marketing kriminalan, a de nek mi neko od ekonomskih forumskih magova kaže šta je to marketing, poljepit 100 plakata po gradu da dođe 100 ljudi više, previše je u proteklih 10 godina bagre navuceno u i oko kluba, i previše je gluposti napravljeno da se moze ispraviti za godinu
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Valjda neki misle da treba galamiti na sve strane. Konama se zamalo obilo o glavu. Misice promovišu nove dresove, slika s Misimovićem u Njemačkoj, Fening na prolivu ...
Vidite li u kakvoj državi živimo, kao da je lako naći nekoga ko će ti dati silnu lovu. Nije lako voditi klub u ovakvim uslovima. I što je najgore sve dobro što se uradi nastoji se minimizirati. U PM stručnjaci iz svih oblasti na forumu, garantujem da većina nema dana staža, a cenera vide samo kad im mama da (da tata ne vidi).
Vidite li u kakvoj državi živimo, kao da je lako naći nekoga ko će ti dati silnu lovu. Nije lako voditi klub u ovakvim uslovima. I što je najgore sve dobro što se uradi nastoji se minimizirati. U PM stručnjaci iz svih oblasti na forumu, garantujem da većina nema dana staža, a cenera vide samo kad im mama da (da tata ne vidi).
Sta je tacno radio Dogan ? Sta mu je bio posao ?
Koordinator omladinskog pogona....
Upravo su ove pauze i najopasnije po nas i nasa razmisljanja. Imamo puno vremena pa sirimo i siljimo do iznemoglosti u situaciji kada bi trebali i mi malo da se odmaramo i da budemo opusteni. Prije desetak dana ili koji dan vise, svi smo bili prezadovoljni ucinkom naseg kluba, a kad je vec bilo tako, bile su brojne i pohvale na racun nase uprave, jer su u ovim teskim vremenima nalazili put i pogotovo hrabrost da ulete klizeci svima na sceni, da kazu STOP, da odmjere i da donesu odluke koje bi trebale biti u korist pocetka stabilizacije kluba. POCETKA STABILIZACIJE KLUBA !!! POCETKA ljudi !
Sasjekli su budzet, borili se sa tuzbama, borili se sa zaostatcima, borili se sa osudama javnosti, napravili su hrabrost kada su odlucili da nam djeca kroje sudbinu za vrlo potrebnu evropu. Malo su se tu i kockali, ali za razliku od proslih godina, ovaj put se kocka sa djecom isplatila. U evropi smo, pa makar i dvije utakmice. To je neki potreban dio budzeta da bi probali da izvuku jos neke nedace koje su se gomilale u proslosti. Sve je to uradila ova ekipa plus Amar Osim, koji je u medjuvremenu otisao, ali je dosta uradio na tom planu zajedno sa ovim danasnjim.
Bile su pohvale na racun uprave. A vidi danas, samo desetak dana poslije. Da ti pamet stane. Nestrpljiva raja iako se stalno naglasava ova rijec POCETAK stabilizacije. To znaci da mora biti dosta promjena u klubu, po pitanju nekih statusa, po pitanju nekih odnosa, po pitanju ozbiljnosti, po pitanju regularnosti i zakonitosti. Mnogo toga je u igri, ali mi ocekujemo uspjeh novog statuta, iako smo svjesni da realizacija malog dijela takvog projekta moze trajati i pet godina. Zato jer to ne ide tako kako sira masa misli.
Ova uprava je imala reviziju u klubu , ne moze biti napretka dok se i zadnja marka duga ne vrati. Izvrcemo sve naopako mi navijaci, a ljudi se u ovom vremenu tesko bore da klub kao klub prvo opstane, pa da stane na svoje noge, pa da onda napreduje. To je proces.
Mi smo Zeljo. Porodica. Kritike su pozeljne svakako. Treba ih iznositi, treba isto tako pohvaliti neke dobre poteze. Ljudi kritikuju i hvale zato sto vole, jer im nije svejedno. Neki ce igraci sada otici iz kluba, neki ce novi doci. I opet ce biti Zeljo. Porodica. I opet cemo da se nadamo i da se borimo i mi navijaci zajedno sa njima, jer jedno bez drugoga ne moze. Mi smo u braku. Cvrstom, jakom, punom ljubavi. Moramo naci nacin da pomazemo jedni drugima i da kritike budu konstruktivne. Pljuvanje po nekome samo iz razloga jer neko nesto ovde napise je lose po sve. Zasto se odjednom gradi negativan imidz svega sto je u klubu kada se zna da smo kao klub usli u proces koji ne traje tako kratko. I sve to samo za desetak dana. I tako to biva obicno. Put do uspjeha gradis deset godina, a za dan mozes pasti skroz. Jer ti neko popljuje rad i prosiri na masu poput virusa. Kao zaraza. Raja to odmah prihvati. Povjeruje u neke rijeci koje procita, mnogo prije nego ce povjerovati u nesto sto ti se zvanicno kaze. Ma oni to pricaju zvanicno, ali istina je ovo sto ja napisem, tako razmislja masa.
Ne dirajmo porodicu ljudi. Ona je najvaznija. Ne moze sve da se radi savrseno, mnoge greske se tu potkradu. Ali ako smo ista prepoznali u ovoj godini dana koja je prosla, to je da se radilo koliko se moglo i da se radilo iskreno. A mi smo to vidjeli kroz borbu na terenu. I dobili smo ono sto smo zeljeli. Nasu djecu koja trce za nas i ganjaju titulu do zadnjeg kola. Period stabilizacije je takav, da se mnogo stvari u kratkom vremenu dese da zapnu, da negdje stane, da moras promijeniti ovo ili ono, neke odnose, neke ljude, neka rjesenja. To produzava vrijeme oporavka. Ne moramo svi vjerovati u to, ali hajde da malo razmisljamo na ovoj pauzi, da nestavljamo u ove rijeci i sto jeste i sto nije. Polako.
Sasjekli su budzet, borili se sa tuzbama, borili se sa zaostatcima, borili se sa osudama javnosti, napravili su hrabrost kada su odlucili da nam djeca kroje sudbinu za vrlo potrebnu evropu. Malo su se tu i kockali, ali za razliku od proslih godina, ovaj put se kocka sa djecom isplatila. U evropi smo, pa makar i dvije utakmice. To je neki potreban dio budzeta da bi probali da izvuku jos neke nedace koje su se gomilale u proslosti. Sve je to uradila ova ekipa plus Amar Osim, koji je u medjuvremenu otisao, ali je dosta uradio na tom planu zajedno sa ovim danasnjim.
Bile su pohvale na racun uprave. A vidi danas, samo desetak dana poslije. Da ti pamet stane. Nestrpljiva raja iako se stalno naglasava ova rijec POCETAK stabilizacije. To znaci da mora biti dosta promjena u klubu, po pitanju nekih statusa, po pitanju nekih odnosa, po pitanju ozbiljnosti, po pitanju regularnosti i zakonitosti. Mnogo toga je u igri, ali mi ocekujemo uspjeh novog statuta, iako smo svjesni da realizacija malog dijela takvog projekta moze trajati i pet godina. Zato jer to ne ide tako kako sira masa misli.
Ova uprava je imala reviziju u klubu , ne moze biti napretka dok se i zadnja marka duga ne vrati. Izvrcemo sve naopako mi navijaci, a ljudi se u ovom vremenu tesko bore da klub kao klub prvo opstane, pa da stane na svoje noge, pa da onda napreduje. To je proces.
Mi smo Zeljo. Porodica. Kritike su pozeljne svakako. Treba ih iznositi, treba isto tako pohvaliti neke dobre poteze. Ljudi kritikuju i hvale zato sto vole, jer im nije svejedno. Neki ce igraci sada otici iz kluba, neki ce novi doci. I opet ce biti Zeljo. Porodica. I opet cemo da se nadamo i da se borimo i mi navijaci zajedno sa njima, jer jedno bez drugoga ne moze. Mi smo u braku. Cvrstom, jakom, punom ljubavi. Moramo naci nacin da pomazemo jedni drugima i da kritike budu konstruktivne. Pljuvanje po nekome samo iz razloga jer neko nesto ovde napise je lose po sve. Zasto se odjednom gradi negativan imidz svega sto je u klubu kada se zna da smo kao klub usli u proces koji ne traje tako kratko. I sve to samo za desetak dana. I tako to biva obicno. Put do uspjeha gradis deset godina, a za dan mozes pasti skroz. Jer ti neko popljuje rad i prosiri na masu poput virusa. Kao zaraza. Raja to odmah prihvati. Povjeruje u neke rijeci koje procita, mnogo prije nego ce povjerovati u nesto sto ti se zvanicno kaze. Ma oni to pricaju zvanicno, ali istina je ovo sto ja napisem, tako razmislja masa.
Ne dirajmo porodicu ljudi. Ona je najvaznija. Ne moze sve da se radi savrseno, mnoge greske se tu potkradu. Ali ako smo ista prepoznali u ovoj godini dana koja je prosla, to je da se radilo koliko se moglo i da se radilo iskreno. A mi smo to vidjeli kroz borbu na terenu. I dobili smo ono sto smo zeljeli. Nasu djecu koja trce za nas i ganjaju titulu do zadnjeg kola. Period stabilizacije je takav, da se mnogo stvari u kratkom vremenu dese da zapnu, da negdje stane, da moras promijeniti ovo ili ono, neke odnose, neke ljude, neka rjesenja. To produzava vrijeme oporavka. Ne moramo svi vjerovati u to, ali hajde da malo razmisljamo na ovoj pauzi, da nestavljamo u ove rijeci i sto jeste i sto nije. Polako.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- champions1921
Do juče nije niko čuo za ovog Dogana a danas se nešto žali za njim. Željini omladinci su godinama u vrhu i godinama dajemo najveći broj reprezentativaca u svim selekcijama. Svi u klubu trebaju razmišljati na način da je Željo uvijek na prvom mjestu i ispred bilo kog pojedinca pa taman da su u klubu Ronaldo i Murinjo. Pile je već rekao zašto se diže hajka na Gredića i ostale koji pokušavaju uvesti neki red unutar kluba. Mnogi nisu navikli da rade i zloupotrebljavali su pozicije koje su imali u klubu. Takvima red i napredak nisu u interesu i teško se mire sa pokušajima da se nešto promijeni.
BUDI ŽELJO !!!
-
- Kontakt:
Svjestan sam vrlo dobro šta sve treba da se klub dovede na zelenu granu. Evo ovaj @delinjo kaže šta je to još konkretno urađeno sem dovođenja ODe. Da imalo ima pojma o poslu i da zna šta je to, na samu činjenicu da smo dobili licencu, bi trebao skakati po gradu od uzbuđenja. Da napomenem da je samo pet klubova u ligi dobilo tu fucking licencu, napravljen je pomoćni, slvačionice (uz pomoć UEFE ali su renovirane) itd, itd. Govorio sam i ponavaljam.
Jedina moja zamjerka je članstvo jer sa tim se moglo krenuti fino, a nije zahtijevalo dodatna sredstva i trebala su samo jedan ili dva momka koji to ozbiljno rade. Pričao sam o tome pa neću ponovo.
@bocaccio opet u srž, POČETAK STABILIZACIJE! I pitari su još uvijek u tom periodu a imaju Tana već dvije godine. DOgan neće biti problem ako je napravio sistem i ako on funkcioniše. Niko se nije zapitao ima li drugih ljudi koji bi to mogli bolje od Dogana? Možda ima. Ima ih i od Grede boljih, ali niko nije imao veća muda od njega da krene u sve ovo. To treba cijeniti, pa makar i jeb... okolo po banci zaboli me.
Jedina moja zamjerka je članstvo jer sa tim se moglo krenuti fino, a nije zahtijevalo dodatna sredstva i trebala su samo jedan ili dva momka koji to ozbiljno rade. Pričao sam o tome pa neću ponovo.
@bocaccio opet u srž, POČETAK STABILIZACIJE! I pitari su još uvijek u tom periodu a imaju Tana već dvije godine. DOgan neće biti problem ako je napravio sistem i ako on funkcioniše. Niko se nije zapitao ima li drugih ljudi koji bi to mogli bolje od Dogana? Možda ima. Ima ih i od Grede boljih, ali niko nije imao veća muda od njega da krene u sve ovo. To treba cijeniti, pa makar i jeb... okolo po banci zaboli me.
Ne valja onda. Pogotovo u ovom trenutku da gubimo sposobnu osobu.DANDY je napisao/la:Koordinator omladinskog pogona....
Valjda nisu naši zapeli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.