Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bunic je iz Bihaca,nisam siguran oko njegovog statusa.Ima Drasko,a moze i Mirza 5,10 min..Prvo Mirza mora svoje stvari rijesiti.
Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da je odlicno bas i nije...ali sve u svemu solidno rjesenje..mada je u njemackoj ligi bilo i boljih rjesenja...recimo prvi play Bamberga Wanamaker...odlican play sa odlicnim sutem..zaboljisportuBiH je napisao/la:hajd nek je neko postavio. Kad treba kritikovati svi su tu. A kad treba pohvaliti onda nikog nema. Odlično po meni rješenje je Renfroe.
Ne znam bas da Bunic ima kakve veze sa Bihacem sdm sto je rodjen vjerovatno mu je otac bio vojno lice na zeljavi a i igrao je za Srbiju na Univerzijadi
Interista je napisao/la:Ne znam bas da Bunic ima kakve veze sa Bihacem sdm sto je rodjen vjerovatno mu je otac bio vojno lice na zeljavi a i igrao je za Srbiju na Univerzijadi
sasa vasiljević koliko se sjecam nije ni rodjen u bih pa je igrao za nas
Zar nisu Kikanović i Stipanović i više nego dovoljni?zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma dobro nije sad Jordan, ali s obzirom da se najbolji igrači niakd neće odlučiti da promijene državljanstvo ako im ne uplatiš enku dobru lovu, ovo je odličan ulov. Donosi novi kvalitet svakako. Eh još kad bi Niho i MIrza igrali. Sve pet. Ima li kakve šanse da onaj BUnić iz Igokee zaigra za nas. Treba nam sad treći centar. I Zima bi mogao biti opcija
Veći je problem Mirzina zamjena, šta je sa onim Todićem on se spominjao kao njegova zamjena?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- sigurnoable
- Kontakt:
Koja glupost oko zvanja ovih Amerikana. Koliko se sjecam prosli Eurobasket nas prvi play(po zalaganju i trudu) je bio Gordic. Imamo tu jos i Pasalica kojeg nije za odbaciti, pruzio je odlicnu partiju protiv Olympiakosa sto znaci da moze zamjeniti Gordica kad je za to potrebno. Cudi me da se Ivanovic odlucio na pozivanje Amerikana jer mu je to uvijek bila zadnja opcija. Drugo, imamo mlade talentirane igrace i trebalo bi vec jednom probiti taj led i poceti ih malo vise forsirati jer na njima ova repka u buducnosti ostaje a iskustvo je jako vazno za njihov daljni razvoj.
Nije glupost, nemamo mi toliku bazu jos da bi se mogli osloniti na sopstveni kvalitet. Amerikanca imaju španci, turci, rusi itd. ne vidim razloga zasto ga mi ne bi imali. Renfroe ce donijeti dodatni kvalitet, ali i sirinu na poziciji playa. Gordic nije konstantan i vrlo je cudan igrac, dok sa druge strane Pasalic nije neki bog zna kakav kvalitet da bi se moglo osloniti na njega. Lagano je pricati prije svakog Eurobasketa da nam ne treba Amerikanac i kako odredjeni igraci imaju kvalitet, ali se redovno pokaze na Eurobasketu da nam zafali kvalitete jer odredjeni igraci pokazu svoju limitiranost.sigurnoable je napisao/la:Koja glupost oko zvanja ovih Amerikana. Koliko se sjecam prosli Eurobasket nas prvi play(po zalaganju i trudu) je bio Gordic. Imamo tu jos i Pasalica kojeg nije za odbaciti, pruzio je odlicnu partiju protiv Olympiakosa sto znaci da moze zamjeniti Gordica kad je za to potrebno. Cudi me da se Ivanovic odlucio na pozivanje Amerikana jer mu je to uvijek bila zadnja opcija. Drugo, imamo mlade talentirane igrace i trebalo bi vec jednom probiti taj led i poceti ih malo vise forsirati jer na njima ova repka u buducnosti ostaje a iskustvo je jako vazno za njihov daljni razvoj.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Nije ni Marko Sutalo rodjen u BiH, ali moze igrati jer mu je otac iz BiH.filip13 je napisao/la:Interista je napisao/la:Ne znam bas da Bunic ima kakve veze sa Bihacem sdm sto je rodjen vjerovatno mu je otac bio vojno lice na zeljavi a i igrao je za Srbiju na Univerzijadi
sasa vasiljević koliko se sjecam nije ni rodjen u bih pa je igrao za nas
Todić igra u Tofasu u Turskoj, 17 minuta po utakmici, oko 7 poena i 4 skoka u prosjeku...dobra zamjena za Mirzu, ako bude Mirze uopste.FaraonTM je napisao/la:Zar nisu Kikanović i Stipanović i više nego dovoljni?zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma dobro nije sad Jordan, ali s obzirom da se najbolji igrači niakd neće odlučiti da promijene državljanstvo ako im ne uplatiš enku dobru lovu, ovo je odličan ulov. Donosi novi kvalitet svakako. Eh još kad bi Niho i MIrza igrali. Sve pet. Ima li kakve šanse da onaj BUnić iz Igokee zaigra za nas. Treba nam sad treći centar. I Zima bi mogao biti opcija
Veći je problem Mirzina zamjena, šta je sa onim Todićem on se spominjao kao njegova zamjena?
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- sigurnoable
- Kontakt:
Bgm prosli Eurobasket koliko mi se cini smo razvalili velesilu kao sto je Litvanija bez pomoci bilo kakvog Amerikanca. Jedini po meni koji je do sada pokazao najvise u dresu je Domercant. Daj Boze da nas Renfroe usutka nakon EBEthel je napisao/la:Nije glupost, nemamo mi toliku bazu jos da bi se mogli osloniti na sopstveni kvalitet. Amerikanca imaju španci, turci, rusi itd. ne vidim razloga zasto ga mi ne bi imali. Renfroe ce donijeti dodatni kvalitet, ali i sirinu na poziciji playa. Gordic nije konstantan i vrlo je cudan igrac, dok sa druge strane Pasalic nije neki bog zna kakav kvalitet da bi se moglo osloniti na njega. Lagano je pricati prije svakog Eurobasketa da nam ne treba Amerikanac i kako odredjeni igraci imaju kvalitet, ali se redovno pokaze na Eurobasketu da nam zafali kvalitete jer odredjeni igraci pokazu svoju limitiranost.sigurnoable je napisao/la:Koja glupost oko zvanja ovih Amerikana. Koliko se sjecam prosli Eurobasket nas prvi play(po zalaganju i trudu) je bio Gordic. Imamo tu jos i Pasalica kojeg nije za odbaciti, pruzio je odlicnu partiju protiv Olympiakosa sto znaci da moze zamjeniti Gordica kad je za to potrebno. Cudi me da se Ivanovic odlucio na pozivanje Amerikana jer mu je to uvijek bila zadnja opcija. Drugo, imamo mlade talentirane igrace i trebalo bi vec jednom probiti taj led i poceti ih malo vise forsirati jer na njima ova repka u buducnosti ostaje a iskustvo je jako vazno za njihov daljni razvoj.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma ne moze bit gori od Zeke sve i da hoce....sto rece momak iznad, jedini amer vrijedan paznje sto je igro za nas je Domercant ovo ostalo je sve prdimahovina
=\_1921_/=
je li renfro play?
-
- Kontakt:
Generalno svi treneri vode 12 igrača i to po pozicijama 3 centra i pleja, a po dva igrača na ostalim pozicijama. Nekad imaš i tri krila a dva centra, ali to je kad igraš i opciju sa dva krilna centra. Ako ima razlike u omjeru 3-2 na centru i krilnom centru, onda je sigurno nema u omjeru 5 visokih (pozicije 4 i 5) i 7 niskih igrača. Taj omjer vodi svaki trener. Eh sad mi imamo 4 visoka ozbiljna igrača (Kikan, Stipan, Todić i Mirza). Mirza je upitan, a i da nije fali nam jedan. Sa druge strane na pripreme ih treba pozvati minimalno 6 tih visokih, ako nedo Bog dođe do kakvih povreda. PO meni BUnić je najozbiljniji i mislim da može igrati za nas.FaraonTM je napisao/la:Zar nisu Kikanović i Stipanović i više nego dovoljni?zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma dobro nije sad Jordan, ali s obzirom da se najbolji igrači niakd neće odlučiti da promijene državljanstvo ako im ne uplatiš enku dobru lovu, ovo je odličan ulov. Donosi novi kvalitet svakako. Eh još kad bi Niho i MIrza igrali. Sve pet. Ima li kakve šanse da onaj BUnić iz Igokee zaigra za nas. Treba nam sad treći centar. I Zima bi mogao biti opcija
@edo obajsnio sam u postu poslije tog koji si citirao što misilm da su sa Alexom napravili odličan posao.
http://www.balkanbasket.com/regionalna- ... tno-brate/
Kakav je ovaj kralj Zack jos da je odigrao na EB ko u kvalifikacijama gdje bi mu kraj bio
Kakav je ovaj kralj Zack jos da je odigrao na EB ko u kvalifikacijama gdje bi mu kraj bio

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Ali si se doveo u situaciju da protiv jedne Litvanije trazis prolaz dalje upravo zbog toga. Opet kazem reprezentacije sa ogromnom bazom igraca imaju naturalizovane igrace, a da ih mi nemamo? Uz odredjenu dozu srece za nekoliko godina mozda dodjemo u situaciju da nam uopste ne trebaju, ali do tada za nadati se da ce Renfroe i svi buduci naturalizovani donesu kvalitet u nasu reprezentaciju..sigurnoable je napisao/la:Bgm prosli Eurobasket koliko mi se cini smo razvalili velesilu kao sto je Litvanija bez pomoci bilo kakvog Amerikanca. Jedini po meni koji je do sada pokazao najvise u dresu je Domercant. Daj Boze da nas Renfroe usutka nakon EBEthel je napisao/la:Nije glupost, nemamo mi toliku bazu jos da bi se mogli osloniti na sopstveni kvalitet. Amerikanca imaju španci, turci, rusi itd. ne vidim razloga zasto ga mi ne bi imali. Renfroe ce donijeti dodatni kvalitet, ali i sirinu na poziciji playa. Gordic nije konstantan i vrlo je cudan igrac, dok sa druge strane Pasalic nije neki bog zna kakav kvalitet da bi se moglo osloniti na njega. Lagano je pricati prije svakog Eurobasketa da nam ne treba Amerikanac i kako odredjeni igraci imaju kvalitet, ali se redovno pokaze na Eurobasketu da nam zafali kvalitete jer odredjeni igraci pokazu svoju limitiranost.sigurnoable je napisao/la:Koja glupost oko zvanja ovih Amerikana. Koliko se sjecam prosli Eurobasket nas prvi play(po zalaganju i trudu) je bio Gordic. Imamo tu jos i Pasalica kojeg nije za odbaciti, pruzio je odlicnu partiju protiv Olympiakosa sto znaci da moze zamjeniti Gordica kad je za to potrebno. Cudi me da se Ivanovic odlucio na pozivanje Amerikana jer mu je to uvijek bila zadnja opcija. Drugo, imamo mlade talentirane igrace i trebalo bi vec jednom probiti taj led i poceti ih malo vise forsirati jer na njima ova repka u buducnosti ostaje a iskustvo je jako vazno za njihov daljni razvoj.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ma ja nekako vjerujem da će Mirza biti spreman, u suštini ako je problem sa bolesti riješen ne vidim problem zašto ne bi igrao (osim ako mu klub ne bi pravio probleme kao što se spominjalo) pa čak i ne najbolje fizički spreman jer ni u Sloveniji nije bio u najboljoj formi pa je opet dokazao klasu nad ostalim našim igračimazaboljisportuBiH je napisao/la:Generalno svi treneri vode 12 igrača i to po pozicijama 3 centra i pleja, a po dva igrača na ostalim pozicijama. Nekad imaš i tri krila a dva centra, ali to je kad igraš i opciju sa dva krilna centra. Ako ima razlike u omjeru 3-2 na centru i krilnom centru, onda je sigurno nema u omjeru 5 visokih (pozicije 4 i 5) i 7 niskih igrača. Taj omjer vodi svaki trener. Eh sad mi imamo 4 visoka ozbiljna igrača (Kikan, Stipan, Todić i Mirza). Mirza je upitan, a i da nije fali nam jedan. Sa druge strane na pripreme ih treba pozvati minimalno 6 tih visokih, ako nedo Bog dođe do kakvih povreda. PO meni BUnić je najozbiljniji i mislim da može igrati za nas.FaraonTM je napisao/la:Zar nisu Kikanović i Stipanović i više nego dovoljni?zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma dobro nije sad Jordan, ali s obzirom da se najbolji igrači niakd neće odlučiti da promijene državljanstvo ako im ne uplatiš enku dobru lovu, ovo je odličan ulov. Donosi novi kvalitet svakako. Eh još kad bi Niho i MIrza igrali. Sve pet. Ima li kakve šanse da onaj BUnić iz Igokee zaigra za nas. Treba nam sad treći centar. I Zima bi mogao biti opcija
@edo obajsnio sam u postu poslije tog koji si citirao što misilm da su sa Alexom napravili odličan posao.

Mada mi je pravo drago što su nam centri u odličnoj formi ove sezone jer to je veliki dobitak sigurno. Jedino ne znam kako će rasporediti ostale pozicije Duško?
Recimo eto Renfroe, Gordić, Đedović, Teletović, Kikanović nek' budu prva petorka. Ko bi teoretski bio zamjena za prvu trojicu?
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
ici cemo mi bez tri najbolja igraca na EB...kad pogledam spiskove rusije i poljske ostaje zal sto ne idemo u najjacem sastavu jer bi mogli bez problema biti drugi u grupi
zanima me sto ce biti sa todorovicem, hoce li igrati za nas?
zanima me sto ce biti sa todorovicem, hoce li igrati za nas?
@FaraonTM
Nece Gordic na poziciju 2 sigurno, tu ide Sutalo najvjerovatnije..
Neke moje prognoze: Renfroe - Sutalo - Djedovic - Teletovic - Kikanovic
Rezerve: Gordic - Mitrovic - Milosevic - Todic - Stipanovic
Ali vjerovatno ce to biti ovako:
Renfoe - Sutalo - Milosevic - Todic - Kikanovic
Gordic - Mitrovic - Vrabac - Halilovic - Stipanovic
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ma ja nekako vjerujem da će Mirza biti spreman, u suštini ako je problem sa bolesti riješen ne vidim problem zašto ne bi igrao (osim ako mu klub ne bi pravio probleme kao što se spominjalo) pa čak i ne najbolje fizički spreman jer ni u Sloveniji nije bio u najboljoj formi pa je opet dokazao klasu nad ostalim našim igračimaFaraonTM je napisao/la:Generalno svi treneri vode 12 igrača i to po pozicijama 3 centra i pleja, a po dva igrača na ostalim pozicijama. Nekad imaš i tri krila a dva centra, ali to je kad igraš i opciju sa dva krilna centra. Ako ima razlike u omjeru 3-2 na centru i krilnom centru, onda je sigurno nema u omjeru 5 visokih (pozicije 4 i 5) i 7 niskih igrača. Taj omjer vodi svaki trener. Eh sad mi imamo 4 visoka ozbiljna igrača (Kikan, Stipan, Todić i Mirza). Mirza je upitan, a i da nije fali nam jedan. Sa druge strane na pripreme ih treba pozvati minimalno 6 tih visokih, ako nedo Bog dođe do kakvih povreda. PO meni BUnić je najozbiljniji i mislim da može igrati za nas.FaraonTM je napisao/la:Zar nisu Kikanović i Stipanović i više nego dovoljni?zaboljisportuBiH je napisao/la:Ma dobro nije sad Jordan, ali s obzirom da se najbolji igrači niakd neće odlučiti da promijene državljanstvo ako im ne uplatiš enku dobru lovu, ovo je odličan ulov. Donosi novi kvalitet svakako. Eh još kad bi Niho i MIrza igrali. Sve pet. Ima li kakve šanse da onaj BUnić iz Igokee zaigra za nas. Treba nam sad treći centar. I Zima bi mogao biti opcija

Mada mi je pravo drago što su nam centri u odličnoj formi ove sezone jer to je veliki dobitak sigurno. Jedino ne znam kako će rasporediti ostale pozicije Duško?
Recimo eto Renfroe, Gordić, Đedović, Teletović, Kikanović nek' budu prva petorka. Ko bi teoretski bio zamjena za prvu trojicu?[/quote]
pašalić vjerovatno prvi bek sa klupe ili šutalo
Ako bude ovako bojim se da nemamo šta tražiti, žao mi onda RenfroaEthel je napisao/la:@FaraonTM

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
FaraonTM je napisao/la:Ako bude ovako bojim se da nemamo šta tražiti, žao mi onda RenfroaEthel je napisao/la:@FaraonTM
ma ja,sa miloševićem u petorci,slabo vala