eeee pasa moj ,zao mi te je ako istinu pricak,a nikoga bez razloga nebiju i jos da su te dobro prebili nebih ti mogao po tastaturi tipkati ,molim te oprosti nije provokacija ako uistinu govoris jako mi je zao nevinih ljudi pa tako i tebesekac je napisao/la:kao te nije stid pisati tako ja sam bio na utakmici i trebao si vidjeti šta je bilo van stadiona a murija kad nije mogla Hz ništa rastjerala ih suzavcima onda počleli tiući sve od reda i ti žališ nekog od redara a ne žališ ni jednog poštenog starijeg navijača a taj sam ti isti i čitavo vrijeme sam stajao po strani i pokrivao neko dijete da mu ne razbiju glavu a kad se malo razišlo ja krenem prema autu a murija u svoj svojoj nemoći udri kog stigne pa tako i mene čak sam zatražio i ljekarsku pomoć ali dok sam je čekao uletile kornjače i opet udri pa me strpaše i u maricu i pravo PU centar i tamo udri a kad god sam progovorio da sam bolestan dobio bi udarac jeedva me pustiše s tim što sam morao potpisati papir koji je notorna lažgollum je napisao/la:Zalosno, bijedno, sramotno...A, lijepo se vidi da redari uopste nisu bili agresivni, cak pokusavaju to sve smiriti mirnim putem, a oni skocili na jadnog i nemocnog covjeka koji lezi na zemlji. Lako je biti hrabar kad s jos petoricom ljudi napadas jednog. I, vi sebe nazivate pravim i odanim navijacima?! Vi ste sramota...
Drago mi je da se ovo sve prikazalo, da se vidi ko su te "nevine" Horde.
a nisam pićka nego imam šečer (ako zna o čemu pišem razumjet će)pa bez lijekova ne mogu i zato sam potpisao poslije sam izvadio ljekarsko i hvala bogu da ču ih tužiti pa zamisli šta mi jedan kaže što češ na utakmici kad si šečeraš a ne pita se što sam krvav.Samo da kažem da nisam balo i da nisam nikog gađao nitri učestvovao u bilo ćemu moja jedina greška je što sam bio na utakmici i što sam čekao da se malo smiri pa da odem do auta ali....ma ljudi moji sav sam crn od batina i još da dodam da i sad ne opravdavamnasilje navijača ispali smo ono što su škutori i svi naši dušmani baš željeli!E pa sad recite da su samo ovi ili oni krivi vjerujte da je ova murija gora od mladićevih četnika fuj gadi mi se sve **** ti i fudbal i Sarajevo i muriju i sve ama ljudi toliko sam prebijen da ne mogu sjediti!Halalite ako sam kog uvrijedio došao sam kući prije pola sata i još ne mogu sebi doći.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
hordasi imate svoje forume, ss.ba nije objektivan ponekad...jel vam taj bevanda jos nesto slago, neka osjeti kako je bilo u listici kad na vas pucaju...ostali neka se kane Sarajeva, bavite se svojim malim klubovima...UPRAVA NAPOLJE
Pazza Inter Amala
fuj, fuj, fuj, kako te nije SITD bolan, fuj!aleksandar_veliki je napisao/la:Najzalosnioje od svega je to sto se vecinom malodobni klinci koriste za tamo neke ciljeve. Jedan je Hastor. Bio, vidio, sve mi je jasno. Zalosno i bijedno i neka je stid sviju koji ove klince koriste za vise ciljeve. Već vise od mjesec dana kontam da li se to manipulira Vedranovim imenom. Danas sam se uvjerio da jeste. Zalostan sam nakon svega. Nazovi navijaci sramite se.
E taj sam **** sam im mater (navijačima da prestanu da gađaju a i drotovima da se ne kriju iza djece )je li ima šta loše u tom šta bi bilo da su pogodili onog malca koji je počeo plakati kad su me uhvatili a ja imam još mlađeg sina i umjesto da nas zaštite oni sviju nemoć na nama iskaljuju ali neka neče ostati na tom.aleksandar_veliki je napisao/la:Suosjecam sa tobom drug, ali eto ja sam bio, nisam pametovao, gledao sta se desava ispred stadiona i niko me nije takeo. Izgleda da si lose srece. Doduse vidio sam kako jednog 40-godisnjaka razvaljuju jer im je nesto dobacivao iz mase, a ostalo je bilo ok.sekac je napisao/la:kao te nije stid pisati tako ja sam bio na utakmici i trebao si vidjeti šta je bilo van stadiona a murija kad nije mogla Hz ništa rastjerala ih suzavcima onda počleli tiući sve od reda i ti žališ nekog od redara a ne žališ ni jednog poštenog starijeg navijača a taj sam ti isti i čitavo vrijeme sam stajao po strani i pokrivao neko dijete da mu ne razbiju glavu a kad se malo razišlo ja krenem prema autu a murija u svoj svojoj nemoći udri kog stigne pa tako i mene čak sam zatražio i ljekarsku pomoć ali dok sam je čekao uletile kornjače i opet udri pa me strpaše i u maricu i pravo PU centar i tamo udri a kad god sam progovorio da sam bolestan dobio bi udarac jeedva me pustiše s što sam morao potpisati papir koji je notorna lažgollum je napisao/la:Zalosno, bijedno, sramotno...A, lijepo se vidi da redari uopste nisu bili agresivni, cak pokusavaju to sve smiriti mirnim putem, a oni skocili na jadnog i nemocnog covjeka koji lezi na zemlji. Lako je biti hrabar kad s jos petoricom ljudi napadas jednog. I, vi sebe nazivate pravim i odanim navijacima?! Vi ste sramota...
a nisam pićka nego imam šečer (ako zna o čemu pišem razumjet će)pa bez lijekova ne mogu i zato sam potpisao poslije sam izvadio ljekarsko i hvala bogu da ču ih tužiti pa zamisli šta mi jedan kaže što češ na utakmici kad si šečeraš a ne pita se što sam krvav.Samo da kažem da nisam balo i da nisam nikog gađao nitri učestvovao u bilo ćemu moja jedina greška je što sam bio na utakmici i što sam čekao da se malo smiri pa da odem do auta ali....ma ljudi moji sav sam crn od batina i još da dodam da i sad ne opravdavamnasilje navijača ispali smo ono što su škutori i svi naši dušmani baš željeli!E pa sad recite da su samo ovi ili oni krivi vjerujte da je ova murija gora od mladićevih četnika fuj gadi mi se sve **** ti i fudbal i Sarajevo i muriju i sve ama ljudi toliko sam prebijen da ne mogu sjediti!Halalite ako sam kog uvrijedio došao sam kući prije pola sata i još ne mogu sebi doći.
Sarajevo ljubavi moja!
- slani grad
- Kontakt:
ma boli vas k.u.r.a.c sto se cijela drzava zgrazava nad vasim debilnim ponasanjem i glumatanjem green street hooligans-a..sta vama imaju srat seljaci iz TZ,ZE,MO,BL...to je taj urbani mentalitet koji ovi seljaci ne razumiju...a na sljedecoj utakmici dovrsite demoliranje DRZAVNOG STADIONA...koji ste vi klocevi to je nevjerovatno...stadion prepustit olimpiku a vas preselit u vogoscu,srednje pa se tamo k.u.r.c.i.t.e i prdite protiv uprave ...GIGANTI
...FFUUUUJJJJ

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Vjerujem ti sve sto si napisao i naravno da mi je ljudski krivo i žao sto su te napali i udarali -procitao sam post iznad, ali ja sam pisao o masi huligana koji su divljali po stadionu.sekac je napisao/la:de bolan smanji malo doživljaj i maloviše objektivnosti kad tebe budu izmarisali na pravdi boga onda pričaj a ja sam imaš post ispod svog dobio batine na pravdi boga i da znaš da sma rođeni najrođeniji sarajlija.Mandrak je napisao/la:Ja nisam nista vama forumasima licno spocitavao vec sam reagovao na ono sto sam vidio na TV.
Razuzdana masa koja ruši sve redom,udara bezveze zastitare i mislim da se trebate zapitati kakve ste navijacka grupa ustvari.
Divljacko ponasanje nazovi-navijaca Sarajeva a zapravo mahom doseljenici iz sandzaka,istocne bosne i slicnih krajeva koji se ni nakon 15 godina poslije rata jos nisu emancipovali i adaptirali na gradski zivot.
To je danasnja slika HZ, i ako vama to ne smeta - meni kao sugrađaninu smeta jer javno brukate glavni grad.
Ja ne kazem da ste vi forumasi licno divljali ali morate samo ocistiti tribinu od takvih indijanaca.
Ovo je velika bruka i sramota![]()
Opet kazem ono je velika bruka i sramota

A ti ces nam reci navijac sta cemo da radimo idi navijaj sa svojom sabanskom grupom pusti ti nas sta ti uopste znas sta je i kako je biti navijac,jesi li ti bio u SB i vidio sta je bilo,jesi li vidio 15 svojih ranjenih drugova od metaka i jednog poginulog,jesi li dozivio da te odvale od batina drotovi i psuju majku balijsku?slani grad je napisao/la:ma boli vas k.u.r.a.c sto se cijela drzava zgrazava nad vasim debilnim ponasanjem i glumatanjem green street hooligans-a..sta vama imaju srat seljaci iz TZ,ZE,MO,BL...to je taj urbani mentalitet koji ovi seljaci ne razumiju...a na sljedecoj utakmici dovrsite demoliranje DRZAVNOG STADIONA...koji ste vi klocevi to je nevjerovatno...stadion prepustit olimpiku a vas preselit u vogoscu,srednje pa se tamo k.u.r.c.i.t.e i prdite protiv uprave ...GIGANTI...FFUUUUJJJJ
[img]http://img412.imageshack.us/i/redar.jpg//img] evo tih redara
Ovaj ce da prica pored svojih fukara kakvi smo mi navijaci hahaha a sta su ovi vasi radili sad u I.S
Zadnja izmjena: no limit, dana/u 22 apr 2010, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ocigledno ne znas da je bilo na BHT sve bijelo na crno..endem_ je napisao/la:hordasi imate svoje forume, ss.ba nije objektivan ponekad...jel vam taj bevanda jos nesto slago, neka osjeti kako je bilo u listici kad na vas pucaju...ostali neka se kane Sarajeva, bavite se svojim malim klubovima...UPRAVA NAPOLJE
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
E taj sam **** sam im mater (navijačima da prestanu da gađaju a i drotovima da se ne kriju iza djece )je li ima šta loše u tom šta bi bilo da su pogodili onog malca koji je počeo plakati kad su me uhvatili a ja imam još mlađeg sina i umjesto da nas zaštite oni sviju nemoć na nama iskaljuju ali neka neče ostati na tom.[/quote]sekac je napisao/la: Suosjecam sa tobom drug, ali eto ja sam bio, nisam pametovao, gledao sta se desava ispred stadiona i niko me nije takeo. Izgleda da si lose srece. Doduse vidio sam kako jednog 40-godisnjaka razvaljuju jer im je nesto dobacivao iz mase, a ostalo je bilo ok.
Žao mi je što ste prošli kako ste prošli, ali kada policija radi svoj posao na smirivanju nereda, onda
1. Nema dobacivanja
2.Nema sugestija
3.Nema kurchenja
4.Nema odbijanja naredjenja
to je pravilo, ko to ne poštuje u situaciji kada se u nered zavodi red smatra se dijelom nereda i prema njemu se tko ophodi..
Znači drugi put, pamet u glavu kad policija radi svoj posao.
Ovo je dobronamjeran savjet, nemojte ga pogrsno shvatiti, znam da ste koa covjek povrijedjeni ali pogresno ste postupili u opasnoj situaciji, nemojte si to vise dozvoliti
TREĆI PUT ČASTIMO !
-
- Kontakt:
Logicno da ce svako ko nije bio na danasnjoj tekmi osuditi ove dogadjaje.I ja koji sam bio ih na neki nacin osudjujem ali brate u tom trenutku malo ko se i mogao kontrolirati.Borba sa upravom,predstojeca skupstina,istina za Vedrana,9000ljudi(3500 i vise na sjeveru) i da oni odigraju onako...Vidio bih sve vas da je situacija obratna.
Kao prvo, pisao sam u vezi onog sto se desilo na stadionu, ne izvan njega, i sto sam vidio na TV-u. Sad sam jos jednom pogledao taj snimak, i molim i tebe da sutra hladne glave pogledas. Nisam vidio niti jedne jedine agresivne reakcije redara, nisam vidio da je redar prvi udario nekog od navijaca, cak suprotno, ljudi pokusavaju smiriti situaciju. Ako su se mogle prodavati razne price za neke druge dogadjaje koje kamere nije zabiljezila, ne znam zasto se u vezi ovog pisu lazi, a sve se lijepo vidi na snimku.sekac je napisao/la:kao te nije stid pisati tako ja sam bio na utakmici i trebao si vidjeti šta je bilo van stadiona a murija kad nije mogla Hz ništa rastjerala ih suzavcima onda počleli tiući sve od reda i ti žališ nekog od redara a ne žališ ni jednog poštenog starijeg navijača a taj sam ti isti i čitavo vrijeme sam stajao po strani i pokrivao neko dijete da mu ne razbiju glavu a kad se malo razišlo ja krenem prema autu a murija u svoj svojoj nemoći udri kog stigne pa tako i mene čak sam zatražio i ljekarsku pomoć ali dok sam je čekao uletile kornjače i opet udri pa me strpaše i u maricu i pravo PU centar i tamo udri a kad god sam progovorio da sam bolestan dobio bi udarac jeedva me pustiše s tim što sam morao potpisati papir koji je notorna lažgollum je napisao/la:Zalosno, bijedno, sramotno...A, lijepo se vidi da redari uopste nisu bili agresivni, cak pokusavaju to sve smiriti mirnim putem, a oni skocili na jadnog i nemocnog covjeka koji lezi na zemlji. Lako je biti hrabar kad s jos petoricom ljudi napadas jednog. I, vi sebe nazivate pravim i odanim navijacima?! Vi ste sramota...
Ko god je ucestvovao u ovom na stadionu, njega uopce ne zalim. Ti ako si stvarno samo posmatrao sa strane, a dobio batine, saosjecam s tobom i zao mi je, jer naravno ni specijalci nisu cvjecke.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- ChelseaFann11
- Kontakt:
Napoli je napisao/la:Vidim sad javlaju se neki "moralisti",pretezno navijaci Željeznicara (a kome bi bilo draze sto se ovo desava u FKS) da daju neke kritike,savjete i sta vec ne.Vi se ko nesto stidite sto zivite u istom gradu kao mi,vi koji palite zastave susjednih zemalja,vi koje ste (kao i mi) imali milion sukoba sa policijom od cije je ruke i podlegao jedan vas navijac.Ne kontam samo zbog cega toliko interesovanje oko ovih nereda kada je sve to bilo upuceno prema nasoj upravi.Ne opravdavam ovako nesto ali vi najmanje veze imate sa ovim stadionom i ne vidim razloga da vi nekome drzite moralna predavanja taman i kad bi ga mi zapalili.Na istom stadionu ste stolice cupali i palili juznu tribinu i imate pravo nekome govoriti da je stoka.Mi igramo na njemu i to je stvar između kluba i nas.Opet ponavljam ne opravdavam ovaj nacin odnosa navijaca s upravom ali brate pocisti svoju avliju i vidi kako se ti ponasas pa komentarisi ponasanje nekog drugog
brate moj...ako zelimo stati u kraj huliganstvu moramo svi biti na istoj strani..ovako vise nemoze dalje...niste vi jedini u ovoj drzavi...sta da je neciji otac bio zastitar na toj utakmici, sta da je necije dijete stradalo u onom demoliranju??? stadion nije samo vas vec i nacionalni koji i onako nije bio u dobrom redu, a ovdje nije u pitanju stadion i bilo kakva uprava vec zivoti LJUDI!!! pogledaj nekoliko puta video pa ces vidjeti o cemu pricam...ja vas apsoulutno podrzavam ali to se nerjesava na ovakav nacin!!!
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..
Ma uletili su i Ultrasi, pa Lesinari kad su nam nakutirali igraca,pa kad im je cijeli stadion ganjo igrace pa se nije pisalo ovoliko al neka lijece ovdje frustacije pripadnici mizernih navijckih grupa koje nam nisu ni do koljena dobro mi znamo zasto smo uletili1 Vazno je da se Bevanda osjecao ugrozenim a nase dole ko sisa oni su nebitini! Ulete i Hertini navijaci pa sta ulete sa razlogom i ko im stane na put zavrsi zna se kako!
Zadnja izmjena: no limit, dana/u 22 apr 2010, 01:12, ukupno mijenjano 2 puta.
- slani grad
- Kontakt:
e to je taj vas sabanluk i omalovazavanje svega sto ne misli isto....cekaj malo....sto uvlacis sad SB ovdje kad se provlaci prica da vi nebi naudili ovima iz sirokog i da ste DEMOLIRALI stadion koji nije VAS jer imate nesto protiv SVOJE upraveno limit je napisao/la:A ti ces nam reci navijac sta cemo da radimo idi navijaj sa svojom sabanskom grupom pusti ti nas sta ti uopste znas sta je i kako je biti navijac,jesi li ti bio u SB i vidio sta je bilo,jesi li vidio 15 svojih ranjenih drugova od metaka i jednog poginulog,jesi li dozivio da te odvale od batina drotovi i psuju majku balijsku?slani grad je napisao/la:ma boli vas k.u.r.a.c sto se cijela drzava zgrazava nad vasim debilnim ponasanjem i glumatanjem green street hooligans-a..sta vama imaju srat seljaci iz TZ,ZE,MO,BL...to je taj urbani mentalitet koji ovi seljaci ne razumiju...a na sljedecoj utakmici dovrsite demoliranje DRZAVNOG STADIONA...koji ste vi klocevi to je nevjerovatno...stadion prepustit olimpiku a vas preselit u vogoscu,srednje pa se tamo k.u.r.c.i.t.e i prdite protiv uprave ...GIGANTI...FFUUUUJJJJ
Ovaj ce da prica pored svojih fukara kakvi smo mi navijaci hahaha a sta su ovi vasi radili sad u I.S

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
ovdje se ne vidi da ga redar udara, vec je sprijecio divljacko upadanje u teren zašto je taj redar i placen i to mu je posao.
Jednostavno je blokirao divljaka u njegovim namjerama.
Nevidi se al ga udara sakama u glavu a ti SLANI HZ su institucija po svemu za vas i zato nespominji nas imas svoju temu,kad dodje tekma sa vama imaces priliku da se sretnes sa nama i kazes svoje misljenje!Mandrak je napisao/la:ovdje se ne vidi da ga redar udara, vec je sprijecio divljacko upadanje u teren zašto je taj redar i placen i to mu je posao.
ako ste institucije za tucu sto to niste probali u zenici kada je bilo kornjaca ??? ja priznajem u zenici je bilo odlicno navijanje ni jedan incident ali ovo je glupo... ja kao robijas nista nemam protiv hz-ea niti bilo koga ali ove stvari nisu za stadiona nego fino ko je mangup neka ide u ring pa da vidimo hoce li tu izdrzati... u zenici se ovako nesto desilo protiv travnika tj usli navijaci u teren i bilo je dosta glupo...no limit je napisao/la:Nevidi se al ga udara sakama u glavu a ti SLANI HZ su institucija po svemu za vas i zato nespominji nas imas svoju temu,kad dodje tekma sa vama imaces priliku da se sretnes sa nama i kazes svoje misljenje!Mandrak je napisao/la:ovdje se ne vidi da ga redar udara, vec je sprijecio divljacko upadanje u teren zašto je taj redar i placen i to mu je posao.
It's not easy being Arsenal fan... but it's hard not to love this team
-
slazem se sa akicom ja se nisam mogao kontrolirati ali nisam divljao i vidi ovo sto se tice ti9h zasitara vidi se na snimku da koji god se zastitar izmakao nije ga niko ni pipnuo a ovi sto glume da su jaci od mase ti su i dobili batina jbg sve u svemu mi je zao kako je ovo ispalo ali svako bi se ovako ponasao jer svi smo mi isti i svi divljaju
ps jel ovaj mali na kraju ovog belaja govori babo,babo??? i koga ovo stavljaju u kola hitne pomoci
i nek se zna da nismo jedini i lesinari su prosle godine usli na teren
ps jel ovaj mali na kraju ovog belaja govori babo,babo??? i koga ovo stavljaju u kola hitne pomoci
i nek se zna da nismo jedini i lesinari su prosle godine usli na teren
A koji sm o razlog imali u Zenici da upadamo na teren? Danas smo imali milion razloga!sin3x je napisao/la:ako ste institucije za tucu sto to niste probali u zenici kada je bilo kornjaca ??? ja priznajem u zenici je bilo odlicno navijanje ni jedan incident ali ovo je glupo... ja kao robijas nista nemam protiv hz-ea niti bilo koga ali ove stvari nisu za stadiona nego fino ko je mangup neka ide u ring pa da vidimo hoce li tu izdrzati... u zenici se ovako nesto desilo protiv travnika tj usli navijaci u teren i bilo je dosta glupo...no limit je napisao/la:Nevidi se al ga udara sakama u glavu a ti SLANI HZ su institucija po svemu za vas i zato nespominji nas imas svoju temu,kad dodje tekma sa vama imaces priliku da se sretnes sa nama i kazes svoje misljenje!Mandrak je napisao/la:ovdje se ne vidi da ga redar udara, vec je sprijecio divljacko upadanje u teren zašto je taj redar i placen i to mu je posao.
Ako su HZ demolirale stadion onda ce uprava kluba da snosi troskove popravke tako da ne moras vise toliko brinuti za stadion koji ti je,vjerujem u srcu kao i citavo Sarajevo.Drugo brate stvar je u tome da nisi prisustvovao ni u SB ni u Sarajevu danas tako da nisi kompetentan da raspravljas o ovome sa ljudima koji su bili prisutni.Pametnije ti je da se osvrnes na cinjenicu koliko je puta autobus sa navijacima Sarajeva bio kamenovan u Tuzli i slicne situacije i onda skontaj kakvi ste vi da predstavljate drzavu koja se zgrozava danasnjim cinom nasih navijacaslani grad je napisao/la:e to je taj vas sabanluk i omalovazavanje svega sto ne misli isto....cekaj malo....sto uvlacis sad SB ovdje kad se provlaci prica da vi nebi naudili ovima iz sirokog i da ste DEMOLIRALI stadion koji nije VAS jer imate nesto protiv SVOJE upraveno limit je napisao/la:A ti ces nam reci navijac sta cemo da radimo idi navijaj sa svojom sabanskom grupom pusti ti nas sta ti uopste znas sta je i kako je biti navijac,jesi li ti bio u SB i vidio sta je bilo,jesi li vidio 15 svojih ranjenih drugova od metaka i jednog poginulog,jesi li dozivio da te odvale od batina drotovi i psuju majku balijsku?slani grad je napisao/la:ma boli vas k.u.r.a.c sto se cijela drzava zgrazava nad vasim debilnim ponasanjem i glumatanjem green street hooligans-a..sta vama imaju srat seljaci iz TZ,ZE,MO,BL...to je taj urbani mentalitet koji ovi seljaci ne razumiju...a na sljedecoj utakmici dovrsite demoliranje DRZAVNOG STADIONA...koji ste vi klocevi to je nevjerovatno...stadion prepustit olimpiku a vas preselit u vogoscu,srednje pa se tamo k.u.r.c.i.t.e i prdite protiv uprave ...GIGANTI...FFUUUUJJJJ
Ovaj ce da prica pored svojih fukara kakvi smo mi navijaci hahaha a sta su ovi vasi radili sad u I.S..ti si se drago dijete skroz pogubio..valjda te jos zega adrenalin od utrcavanja

Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸
🇵🇸
Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, HyperOS, kogmagie46, mosarajvosa83, Tatamata1946 i 58 gostiju.