FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Blagoje
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Blagoje » 09 jun 2015, 08:14

Sve u redu, vjera i podrska bezrezervna, pozitivna ocjena za dosad postignuto, ali HOCU ONLINE CLANSKU, GODISNJU, ARTIKLE IZ SHOPA UZ DOSTAVU POSTOM, GOLUBOM, KURIROM!!!!!!!!!!!!!!! Neka naprave registar, bazu clanova, simpatizera i polako. XXI vijek, pobogu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne trebaju mi nikakve pogodnosti, poruke, pisma, slike, hocu samo mogucnost da svake godine, ne ustajuci iz fotelje, ostavim stoju svom Zeljkanu! Ako ne znaju kako da ustroje sistem, neka mi posalju pp, ja cu ima napisat kako. Toliko.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

vedad21
Kontakt:

Post Postao/la vedad21 » 09 jun 2015, 08:19

samogrbavica je napisao/la:Emir
Šta će nam on koje **** materne igra je kod nas nekad to je baš sirotinjsko ako njega dovedu za nikakve pare, znači baš sirotinja, dovedi mlade igrače i imena ne smećare.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 09 jun 2015, 08:31

Daćemo mi i Online članske i Online prodaju karata i rekvizita, al ako nema ko to da kupi poseri je, najbolji marketing je ekipa i rezultati, sjećam se par dana prije Plzena fan Shop prepun, članske, sve ko po loju išlo, opadosmo rezultatski nidje ništa odma, ova uprava ispravlja neke stvari od ranije, mnogo smo mi para skrsili za vrijeme Amarovog mandata, ne znam sta se tad radilo sa vraćanjem duga poreznoj, al nemilice smo trošili na igrače a iskorak u evropi nismo napravili, preplacivali smo igrače i slično, sad ova uprava i stručni štab sa mnogo manje para i lošijim kadrom borila se za titulu, zato dragi moji kapa do poda ovim ljudima sto vode klub, lahko je bilo voditi klub sa prilivom novca od Dzeke i jos finansijskih injekcija, ovo sad sto ovi ljudi, prije svega igrači na čelu sa Odom rade ravno je čudu

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 09 jun 2015, 08:43

lisander je napisao/la:Daćemo mi i Online članske i Online prodaju karata i rekvizita, al ako nema ko to da kupi poseri je, najbolji marketing je ekipa i rezultati, sjećam se par dana prije Plzena fan Shop prepun, članske, sve ko po loju išlo, opadosmo rezultatski nidje ništa odma, ova uprava ispravlja neke stvari od ranije, mnogo smo mi para skrsili za vrijeme Amarovog mandata, ne znam sta se tad radilo sa vraćanjem duga poreznoj, al nemilice smo trošili na igrače a iskorak u evropi nismo napravili, preplacivali smo igrače i slično, sad ova uprava i stručni štab sa mnogo manje para i lošijim kadrom borila se za titulu, zato dragi moji kapa do poda ovim ljudima sto vode klub, lahko je bilo voditi klub sa prilivom novca od Dzeke i jos finansijskih injekcija, ovo sad sto ovi ljudi, prije svega igrači na čelu sa Odom rade ravno je čudu
Svasta si udrobio. :wtf:

Neka omoguce ovo sto sam trazio, pa cemo vidjeti da li ima ko da kupi. Kratko i jasno.

Dijaspora ne moze uvijek doci ni kad je sve po loju (najcesce) a rado bi ljudi imali i clansku i sal i dres i jos sto klinaca.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 jun 2015, 08:46

vedad21 je napisao/la:
Šta će nam on koje **** materne igra je kod nas nekad to je baš sirotinjsko ako njega dovedu za nikakve pare, znači baš sirotinja, dovedi mlade igrače i imena ne smećare.
Tesko je reci ko je od vas dvojice bolji-gori...

vedad21
Kontakt:

Post Postao/la vedad21 » 09 jun 2015, 08:49

FKZ1921 je napisao/la:
vedad21 je napisao/la:
Tesko je reci ko je od vas dvojice bolji-gori...
srećom ja nisam fudbaler u pokušaju, pa samim tim se ne mogu ni poredit sa tim, ali ti si očito veliki stručnjak pa znaš, ali nebitno bitno da je maser raif zeba, pa će on preporučit rođu.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2015, 09:15

boccaccio je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@bocaccio malo si mi pesimista, prvi put vidim to kod tebe. Obično si relani optimista. Drug vjeruj mi ja pričam o realnoj cifri od 10.000. Nas je na derbiju bilo toliko, tih desetak hiljada obavezno dođe na svaku Evropsku, na derbije, dođu oni i na neke druge tekme. Nije uvijek istih 3000. Uvijek neko ne može. Evo ja ću ti reći kod mene u raji ima nas trojica što smo svaku tu, ali ima ih još 5 što dođu povremeno, a obavezni su na derbijima i u Evropi. Nekad smo i nas trojica spriječni ali eto to je tako. Da smo prošli Metalurga, bilo bi nas 20.000, bilo bi i među tih dodatnih 10.000 potencijalnih članova, pogotovo kad bi vidjeli neke pomake od tih članskih. Recimo ja sam stalno navodio reflektore, koje je Amar jednom spomenuo, koji su potrebni djeci da treniraju zajedno jer ne mogu svi od škole doći na isti trening. Kad bi nas tri hiljde dalo po cvaju za člansku, pa se to napravi od toga, dali bi mi opet po cvaju iste godine, a ne samo sljedeće. Dalo bi odmah i novih 3000 ljudi tu cvaju. Ali moraš im biti dostupan brate dragi. Pa evo pitari za dvije godine skupiše 6.000. Dobro nisu svi platili obje godine, ali eto, nije to neka razlika između nas i njih. Misliš da bi njih bilo toliko da dolaze pet puta u kancelarije a nikog nema. Sigruno nebi bilo ni tri hiljade. Dobro kod njih je sad malo euforija, ali evo mi sad da prođemo dva pretkola EL, eto i nama euforije. Zar nije tako?
:mrgreen: Ih, sjetice se ovi malo stariji, nekada sam ja bio i realni pljuvac ovde :mrgreen: , ali ne, nisam pesimista, cak sta vise. Nego govorim kako raja uglavnom razmislja. Stavim se na mjesto nekoga ko ne ide vise na utakmice pa pokusam naci razlog zasto je to tako. I skontam otprilike onakvu pricu kakvu sam gore pricao. Sve si u pravu, no premalo je dogadjaja koji privlace vise raje, uglavnom je to mrtvi prosjek, a razlozi su cista anemija same lige , pa i dijelom Zelje kao ucesnika u toj ligi. Stopljeno je sve u sivilo koje je vece od samog Zelje. Kritike svakako idu na obje strane, jer se ni jedni ni drugi ne trude vise, navijaci traze izgovore, klub anemican po pitanju marketinga. Svaki malo veci dogadjaj privuce i vise raje.
Mi smo kao klub posli u proces stabilizacije, a idemo tezim i bolnijim putem. Optimista sam po tom pitanju i prema krajnjem rezultatu. No raja nema strpljenja ili im i ovaj drzavni uspjeh postane malo dosadan. Tako ce biti i kod pitara, pa sjeti se sampionske sezone u 2009. Da smo tada pravili clanarine i ubili marketingom prema tom segmentu, bili bi na toj cifri najmanje na kojoj su pitari. Pitara je cak i malo trenutno s obzirom na posjetu u ovoj za njih euforicnoj sezoni. To nije neki uspjeh sa clanstvom kod njih. Sve su ovo bez veze cifre iako za nas to trenutno izgleda nedostizno. Ako govorimo o broju clanova, opet ovi sto dolaze sparadicno i za derbi povecaju cifru nasih na stadionu ili za neku evropsku tekmu, nece postati clanovi po defaultu. Desavanja moraju biti uzbudljiva i konstantna, mora se napraviti neki transfer sa nekim dobrim igracem u nas klub, djeca su divna i mi ih podrzavamo u njihovoj hrabrosti i borbenosti, ali kad dovedes Sanela Jahica ti si napravio dogadjaj. Da bi napravio dogadjaj moras uloziti, da bi ulozio trebaju ti pare, da bi dosao do para treba ti pomoc, a nasi u klubu trenutno nemaju tu podrsku. Lanac se pokidao,karika pukla, trenutno nase clanstvo mozes baciti u kantu. To je tako. Sad treba neko da napravi potez, da napravi kampanju, ljudi trebaju da povjeruju u to, treba ti dva dobra igraca, treba ti nesto malo vise u evropi i kampanja da napadas titulu ove godine. Bice u prosjeku preko 6 milja ljudi na svakoj tekmi, to ti je 100%. Ali moras raju uvjeriti svojim potezima. Raja sjedi u kafani i slusa kako se prica o svakakvom namjestanju, o prljavim igrama, o sudjenju. Ko ce tu dati ljubav ? Nece bogami niko, sjedice u kafani. Ti si stvarno sve u pravu i imas odlicne ideje, ja nisam toliko blizak i vezan za takvu profesiju pa lupam, ovo ja malo sa psiholoske strane ljudi, iako ni to nije moja profesija :mrgreen: , tako da je moguce da grijesim. Samo razmisljam na glas.
Dobro ti druže razmišljaš. I meni je to neka logika zašto nema ljudi na stadionu. Moglo bi tu još štošta nadodati. Nego mislio sam da si pesimista da ćemo skupiti tih 10.000. VOle raja Želju. Vjeruj kad bi krenuli sa tim uplatama i kad bi bilo dostupno svima gdje idu te pare, raja bi se maksimalno uključila. Ne mora to ići na ekipu i sl, nego na nešto tipa reflektroa, omogućili djeci da treniraju skupa itd itd. Ne pričam ja sve ovo zbogo love. Ne možemo mi tu sad skupiti milione, ali kad imaš članstvo sa kojim redovno komuniciraš onda oni i dolaze na tekme, dolaze na druženja (što neko reče sa prijateljima kluba, sa igračima), pa onda uvesti tu neke prodaje novih proizvoda, pa ankete, da se raja osjeća bitnim, pa će sad ova varijanta sa statuom i članstvom biti dobra isto. Da ljudi biraju svoje ljude u skupštinu. Sve to pojačava vjeru ljudi da pare idu u dobre ruke. Samim tim i sponzorima si privlačniji. A mala je cifra vjeruj mi da to sve počne. U excelu se to moglo u početku voditi. Neko ozbiljan samo da je nadgledao rad nekog studenta i par promotorki. Pa onda ideš dalje, u gradove okolo, pa putem interenta itd itd. Nadam se da ovo što su čekali ovoliko da su bar sad pripremili na pravi način. I taj jedan odličan igrač isto vraća nadu, euforiju, broj članova. I o tome sam trubio. Recimo Zlaja Muslimović bi vratio uloženo na tri tekme jer bi raja došla da ga vidi, to je znak da možemo da idemo naprijed. Sve su to male cake, koje dižu euforiju, koja nama iskreno nije trebala prošle sezoene, ali nebi ona ni bila velika da je došao recimo Ibričić. Bila bi umjerena. Taman, za dodatni kvalitet koji dečko donosi.
Ja vjerujem ovoj upravi, znam da ovo mora ići polako, ali moglo je i brže sigurno u ovoj oblasti, jer se vraćaju pare nije to nikakv trošak. Zaposliš momke na procenat. Uprava je mnogo sitnica odradila koje će nam pravo valjati u budućnosti a o okojima se nesmije javno ni pričati. Sve sad ide kroz papire, dobili smo licencu, ovdje neki nemaju pojam koliki je to posao bio, sa takvom neažurnom istorijom rada u proteklom periodu.
Što se tiče igrača ponovit ću, prvih 11 osim Eldara, ostaju, umjesto ovih sa klupe dolaze novi, nadamo se bolji. Ako ništa doći će neki koji su željni igre i koji će sigurno i sa istim kvalitetom dati više. TO je normalan proces. Kukali smo za Svrakom, Jamakom, Selimovićem, Kerlom prošle godine, a bili su nosioci igre, pa ovi momci ostvarili bolji rezultat. Sad kukamo za zamjenama. Stvarno mi nisu jasni ljudi neki. Hvala Eldaru, kapa mu do poda, Željo mu je dom što se mene tiče kad završi karijeru, ali ako želimo naprijed, on može biti samo zamjena. Pristaje li on na to? Teško Boga mi, što zbog malo manje ili iste cifre, što zbog toga da želi da igra, jer će mu klupa samo unazaditi karijeru. Kažu na strani Stane navijači? Što, jel ga to reketiraju? Pa i Stani hvala, za sve, ali ne može imati puno više od Memije. Možda mu nisu ni nudili ništa. Što @super reče možda ni nema ponuda pa na seljačku hoće da produži za dobre pare. Ne krivim ga niti ga optužujem, ali mi se svrstavam na nečiju stranu a ne znamo ni o čemu su ragovarali, ako su uopšte razgovarali. Ne znamo, možda treba doći neko bolji. Rekao sam dvojica od trojice Benjo, Stana i Anes trebaju ostati po meni, ali za realne cifre u koje ulaze donekle i stare zasluge i potencijal i eventualna prodaja. Sve to čini cijenu. Stani ide u prilog istrija, ali mu ne ide u prilog više ni potencijal i prodaja. Teško.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2015, 09:17

zlaja se ženi i zahebava po jahtama, boli zlaju kita :D

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 jun 2015, 09:21

ChWilla je napisao/la:zlaja se ženi i zahebava po jahtama, boli zlaju kita :D
Ma .... Zlaju nego poenta je bitna. Bilo ko na pozicijji gdje nam treba. IBričić, Jahić... Mada Sanel neće toliko privući pažnje ali hoće malo itd itd.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2015, 09:21

ma znam ai nisam odolio... :D

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 09 jun 2015, 09:23

Ja te volim, volim Željooooooooooooooo :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2015, 09:28

i ne mislim da bi sanel privukao manje pažnje od senijada. on nije atraktivan na terenu, ali je percipiran kao "naš" i raja ga veže sa našim najvećim uspjesima poslije rata.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 09 jun 2015, 09:40

Puno smo mi izgubili na igračima koje smo mogli davno unovčiti, tako je i sa Stanom, da smo ga prodali prije prodaje po bilo kojoj cijeni bilo bi dobro, ovako on ode džaba još smo mu i davali platu dok nije igrao, odnosno dok je bio povrijeđen što je i logično.
Čitam, kaže raja, Stana ima podršku iz kopa, pa taj sadašnji kop će nas totalno uništiti, mješaju se gdje ne treba, eto još trebaju praviti ekipu i određivati ko će igrati a ko ne, upravo zbog tog kopa, trebate tražiti razloge, zašto je manja posjete na stadionu, raja se boji, ocrnili su grupu, vremenom će i klub, trebaju i oni malo razmisliti, šta i kako rade, da se ne dešava da raja izlazi iz kopa i da ne žele biti dio toga.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 09 jun 2015, 10:03

Blagoje je napisao/la:
lisander je napisao/la:Daćemo mi i Online članske i Online prodaju karata i rekvizita, al ako nema ko to da kupi poseri je, najbolji marketing je ekipa i rezultati, sjećam se par dana prije Plzena fan Shop prepun, članske, sve ko po loju išlo, opadosmo rezultatski nidje ništa odma, ova uprava ispravlja neke stvari od ranije, mnogo smo mi para skrsili za vrijeme Amarovog mandata, ne znam sta se tad radilo sa vraćanjem duga poreznoj, al nemilice smo trošili na igrače a iskorak u evropi nismo napravili, preplacivali smo igrače i slično, sad ova uprava i stručni štab sa mnogo manje para i lošijim kadrom borila se za titulu, zato dragi moji kapa do poda ovim ljudima sto vode klub, lahko je bilo voditi klub sa prilivom novca od Dzeke i jos finansijskih injekcija, ovo sad sto ovi ljudi, prije svega igrači na čelu sa Odom rade ravno je čudu
Svasta si udrobio. :wtf:

Neka omoguce ovo sto sam trazio, pa cemo vidjeti da li ima ko da kupi. Kratko i jasno.

Dijaspora ne moze uvijek doci ni kad je sve po loju (najcesce) a rado bi ljudi imali i clansku i sal i dres i jos sto klinaca.
Pa ce da se desi kao i sa ZELJO TV....
A vecina je trunila ovdje kako ti treba kako u dijaspori ima dosta navijaca koji ce platiti da gledaju Zeljine utakmice online.....
Pa sta bi sa tim projektom.....prnuo u sisu ne zbog ljudi u klubu nego upravo zbog ovakvih sto naprdjuju daj nam ovo daj nam ono.(nista licno)
Napokon se pocelo raditi kako treba.Plate se isplacuje preko banke,placaju se doprinosi na stvarne iznose plata,poostrene mjere sto se tice radnog vremena,poslovanje kluba se odvija preko racuna,poostrene mjere oko prodaje karata tako da je prihod od istih znatno veci nego ranije(govorim u procentima),nema vise da je na utakmici 2 milje a prodatih karata 5 stoja.
Ozbiljnije se radi na dovodjenju igraca,do sada obavljeni razgovori sa 6-toricom.....
Osmiljena kampanja za clanarinu.....
Sve su to stvari mozda Vama ne bitne ali jako vazne za funkcionisanje kluba u smjeru u kojem bi ga vecina nas voljela vidjeti.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 09 jun 2015, 10:06

dandy meni zao zivota mi koliko puta ponavljas neke stvari a i dalje nastavljaju neki po svom ....dobri ti živci hahahah :thumbup: :thumbup:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 jun 2015, 10:09

napisano je 100% tačno, ali vjerujte da te stvari i mjere mnogi doživljavaju kao lični udarac na njih.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 09 jun 2015, 10:19

DR.HOUSE je napisao/la:dandy meni zao zivota mi koliko puta ponavljas neke stvari a i dalje nastavljaju neki po svom ....dobri ti živci hahahah :thumbup: :thumbup:
Nasem narodu lakse udje metar u guzicu nego cenat u glavu.
:mrgreen:
Ko hoce da skonta neke stvari on ih je skontao od prve.
Nadam se da Vama nisam dosadio.
Zadnja izmjena: DANDY, dana/u 09 jun 2015, 10:41, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 09 jun 2015, 10:29

DANDY je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:dandy meni zao zivota mi koliko puta ponavljas neke stvari a i dalje nastavljaju neki po svom ....dobri ti živci hahahah :thumbup: :thumbup:
Nasem narodu lakse udje cenat u guzicu nego metar u glavu.
Samo udri uvijek onako kako jeste !!!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 09 jun 2015, 10:34

DANDY je napisao/la:
Nasem narodu lakse udje cenat u guzicu nego metar u glavu.
niposto :thumbup: :thumbup: sto kaze pile samo nastavi ;) ;) ;)

vedad21
Kontakt:

Post Postao/la vedad21 » 09 jun 2015, 10:34

Velahalve je napisao/la:Puno smo mi izgubili na igračima koje smo mogli davno unovčiti, tako je i sa Stanom, da smo ga prodali prije prodaje po bilo kojoj cijeni bilo bi dobro, ovako on ode džaba još smo mu i davali platu dok nije igrao, odnosno dok je bio povrijeđen što je i logično.
Čitam, kaže raja, Stana ima podršku iz kopa, pa taj sadašnji kop će nas totalno uništiti, mješaju se gdje ne treba, eto još trebaju praviti ekipu i određivati ko će igrati a ko ne, upravo zbog tog kopa, trebate tražiti razloge, zašto je manja posjete na stadionu, raja se boji, ocrnili su grupu, vremenom će i klub, trebaju i oni malo razmisliti, šta i kako rade, da se ne dešava da raja izlazi iz kopa i da ne žele biti dio toga.
To je srž problema, ja kad sam vidio da se oni medju sobom lemaju i prave sranja, pale baklje i prave štetu klubu presjekao sam crtu o dolasku na stadion jer nećete od mog novca finansirati vaša sranja i kazne, i ovako svi nornmalni navijači na sjeveru razmišljaju ja ću plaćati vaša sranja i mješanja u rad kluba, ono kao da ulica vodi klub, a to smo imali iz vremena landže i samira ahmedbegovića, i sveli smo klub bili na nivo kantonalnog ligaša.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 40 gostiju.