FK Mladost DK

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Mladost Doboj - Kakanj

Post Postao/la staragarda » 08 jun 2015, 22:54

badblueboylivno je napisao/la:
staragarda je napisao/la:prije svega...u kakvom bolan trenu ce se napravit TRIBINA ZA 2000 LJUDI :urnebes: :urnebes: ...od okoraka da je sklepas treba ti 20 dana
prvo,ovo je MOZDA trecina radova koja je uradjena na ovoj tribini
drugo,kakve dodirne tacke ima kakanj i rijeka koja je svjetlosnu godinu ispred njih...u svakom segmentu
al hajde da vidimo i to CUDO...ako ovo odrade ja im kapu skidam
U trenu sam mislio na 50-ak dana, sasvim dovoljno, nisam mislio da danas zamisle, a sutra već imaju. Možda je već sve isplanirano, samo se čekala potvrda ulaska u PL. Teren djeluje idealan, nema bušenja brda, neće graditi ispod parkinge i dvorane, udri 20 stupova, na to 20 greda i poslaži retke (mislim da okolo nema nikakvih kuća i smetnja).

Rijeka je drugi svijet, da, ali montažno (na što mislim) građevinarstvo je isto i u Stuttgartu i u Rijeci i u Kaknju. Kao lego kockice. Ako će graditi kako su dograđivali ovaj dio lani ili kako su to radili u Tuzli i Banjaluci, a to je šalovanje stepenicu po stepenicu, naravno da ne mogu stići. Ako je isplanirano, to se napravi u relativno kratkom vremenu. A može se dobiti i 14 dodatnih dana traženjem da se dobiju dva prva kola u gostima, ili mijenjati domaćinstvo.
nema veze ba...nego mi smijesno da se u Bosni nesto tako napravi u rekordnom roku...najveci problem timova koji nisu nikad igrali PL je neiskustvo plus sto vecina nema uslove pa igraju po drugim stadionima sto je pogubno...uvezu tako par poraza i to ih mentalno slomi..plus sto dolaze kao neki prvaci a vecina ih nezna da je razlika izmedju dva ranga OGROMNA...sudijski,organizacijski,medijski i naravno igracki...najbolji igrac federalke tesko da bi mogao biti starter u nekom osrednjem klubu PL...znaci,pricam ti o tom Malkicu iz goska recimo...eto on je tu u top 3 igraca i de da vidimo gdje ce otic...primjera je mali milion
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 08 jun 2015, 22:58

To znam - Bosna, tehnologija i brzina :D, ali opet mislim da bi netko mogao povesti takvim primjerom. :D

S ostalim se slažem, možda im i "prođe brzi voz" dok se snađu, obzirom na broj klubova koji ispada.
Hayley <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 jun 2015, 23:01

badblueboylivno je napisao/la:To znam - Bosna, tehnologija i brzina :D, ali opet mislim da bi netko mogao povesti takvim primjerom. :D

S ostalim se slažem, možda im i "prođe brzi voz" dok se snađu, obzirom na broj klubova koji ispada.
joj a to sam na trenutak zaboravio da ove sezone leti 6 klubova :urnebes: :urnebes: ...a vodja im evropu najavljuje za 2 sezone :D :D ...nije nista potcjenjivacki,sviju mi al brate da je smijsno jeste :D :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 08 jun 2015, 23:30

Ne znam zasto sumnjate u nase firme ?

To je Sirbegovicu cas posla. Posto Mladost ima novac i ako zaista zele igrati na svom stadionu, onda ce se to i izgraditi do pocetka sezone.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 09 jun 2015, 00:12

Bilo je sad o Mladosti na AlJazeeri Balkans, nadam se da je ko gledao, pricao je Musija..
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 09 jun 2015, 00:34

Pa ima Mladost stadion u Kaknju koji je sasvim uslovan za PLBiH i eto igrat' ce na "svom" terenu.
FORZA ZELJO

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 jun 2015, 02:42

Ja vjerujem da mogu napraviti stadion koji je uvjetan za igru u PLBiH do pocetka naredne sezone. Samo betoniraj (cementara im nije daleko) i redaj stolice kasnije

Addict
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Mladost Doboj - Kakanj

Post Postao/la Addict » 09 jun 2015, 09:16

FliX je napisao/la:Ja vjerujem da mogu napraviti stadion koji je uvjetan za igru u PLBiH do pocetka naredne sezone. Samo betoniraj (cementara im nije daleko) i redaj stolice kasnije
Cak i ako se zakasni mjesec dana to su 2-3 domace utakmice. Bice sve spremno i nema problema. Novac je tu, kad imas novac radi se u 3 smjene. Zaboravljate da ne jedan od glavnih sponzora i cementara Kakanj.

kakanjac62
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Mladost Doboj - Kakanj

Post Postao/la kakanjac62 » 09 jun 2015, 11:17

Addict je napisao/la:
FliX je napisao/la:Ja vjerujem da mogu napraviti stadion koji je uvjetan za igru u PLBiH do pocetka naredne sezone. Samo betoniraj (cementara im nije daleko) i redaj stolice kasnije
Cak i ako se zakasni mjesec dana to su 2-3 domace utakmice. Bice sve spremno i nema problema. Novac je tu, kad imas novac radi se u 3 smjene. Zaboravljate da ne jedan od glavnih sponzora i cementara Kakanj.
Evo sta ti Musija kaze za stadion OBECAVA
http://balkans.aljazeera.net/video/spor ... n-08062015

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 09 jun 2015, 11:26

Evo i ja zvanično da čestitam ekipi Mladosti na osvojenoj tituli šampiona i plasmanu u Premijer ligu. Možemo mi sad svi biti generali poslije bitke, ali prvenstvo je završeno, nikakve žalbe neće promijeniti ono što je na terenu izboreno i svima u DK treba poželjeti puno sreće u Premijer ligi.

Što se ovih stvari oko infrastrukture i Evrope tiče, to sigurno nije šuplja priča. Ko je barem jednom pričao s gospodinom Mušijom mogao je shvatiti da njegova priča ima uporište i da će biti onako kao što kaže i obeća. Imao sam čast (i zadovoljstvo) da pričam s njim, kao i sa Azmirom Husićem iz Slobode i slobodno mogu povući ravnu liniju između njih dvojice. Obojicu treba podržati maksimalno, jer oni su za sada jedini fanatici koji čine ogromne stvari za fudbal u BiH.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 09 jun 2015, 12:44

Zoom088 je napisao/la:Evo i ja zvanično da čestitam ekipi Mladosti na osvojenoj tituli šampiona i plasmanu u Premijer ligu. Možemo mi sad svi biti generali poslije bitke, ali prvenstvo je završeno, nikakve žalbe neće promijeniti ono što je na terenu izboreno i svima u DK treba poželjeti puno sreće u Premijer ligi.

Što se ovih stvari oko infrastrukture i Evrope tiče, to sigurno nije šuplja priča. Ko je barem jednom pričao s gospodinom Mušijom mogao je shvatiti da njegova priča ima uporište i da će biti onako kao što kaže i obeća. Imao sam čast (i zadovoljstvo) da pričam s njim, kao i sa Azmirom Husićem iz Slobode i slobodno mogu povući ravnu liniju između njih dvojice. Obojicu treba podržati maksimalno, jer oni su za sada jedini fanatici koji čine ogromne stvari za fudbal u BiH.
Sa gosp. Husićem nisam imao priliku razgovarati ali sa gosp. Mušijom jesam i to u više navrata još dok je bio na čelu kakanjskog Rudara. Samo riječi pohvale imam za gosp. Mušiju. I u Rudar je uložio svojevremeno dosta vremena i novca ali nije uspio ostvariti značajniji rezultat jer nije imao adekvatnu podršku. Sada je izgleda u Mladosti uspio dobiti istu i čestitke mu na svemu što je uradio. Ako je netko zaslužio ovu radost onda je to upravo gosp. Mušija jer je dugo vremena ulagao kako svoje slobodno vrijeme tako i novac i na kraju je uspio doći do dugo željenog rezultata. Mladosti čestitke na izborenom plasmanu u Premijer ligu sa željom da Vam se svi zacrtani planovi ostvare.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 jun 2015, 13:42

Sve cestitke na ulasku ! Sasvim zasluzeno . Bas me zanima kakve ce tribine da budu i kako ce te usminkat stadion za PL :thumbup:
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 09 jun 2015, 14:29

Čestitam na ulasku u PL..Siguran sam da vi necete bit prolaznici kao sto mnogi misle..Pogledo sam snimak i slke sa zadnje utakmice i samo mogu da kazem cestitam..Infrastruktura koja svakim danom izgleda sve bolje,publika,navijaci...sve za 5+..
OFK Gradina Srebrenik

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 jun 2015, 15:00

Zanimljivo je ovdje čitati komentare podrške, čestitki itd..
a još je zanimljivije da se iskazuju neka nadanja da će ostat u PL, sve 5+, publika, navijači, nekakava "infrastruktura" itd itd odlučujuća utakmica sa koliko 1000-1200 gledatelja itd, selo kod Kaknja ili što je već ..

a s druge strane godinama pljuvanje Širokog Brijega, selo, nema navijača, 500 ljudi na tribini itd itd
a kad pogledamo za veličinu grada sasvim dobra posjeta, o infrastrukturi neću da govorim vjerojatno među boljima (uz Zenicu ali tu igra repka) u državi koju je samostalno klub napravio, trening kamp, stadion, teretana itd itd da ne govorim o uspjesima, konstatno u vrhu bh nogometa, osvajači Kupa, prvenstva itd...

:puke: :puke:

naravno, ovdje ne mislim na Mladost nego na ove dvoličnjake .. a Mladosti sve najbolje iako sumnjam da će ostati iduće godine...

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 09 jun 2015, 19:40

brig je napisao/la:Zanimljivo je ovdje čitati komentare podrške, čestitki itd..
a još je zanimljivije da se iskazuju neka nadanja da će ostat u PL, sve 5+, publika, navijači, nekakava "infrastruktura" itd itd odlučujuća utakmica sa koliko 1000-1200 gledatelja itd, selo kod Kaknja ili što je već ..

a s druge strane godinama pljuvanje Širokog Brijega, selo, nema navijača, 500 ljudi na tribini itd itd
a kad pogledamo za veličinu grada sasvim dobra posjeta, o infrastrukturi neću da govorim vjerojatno među boljima (uz Zenicu ali tu igra repka) u državi koju je samostalno klub napravio, trening kamp, stadion, teretana itd itd da ne govorim o uspjesima, konstatno u vrhu bh nogometa, osvajači Kupa, prvenstva itd...

:puke: :puke:

naravno, ovdje ne mislim na Mladost nego na ove dvoličnjake .. a Mladosti sve najbolje iako sumnjam da će ostati iduće godine...
samo si preskočio nešto a to je da ŠB kući igra protiv Želje, Sarajeva, Borca, Zrinjskog...a Mladost protiv Jedinstva, Goška, Budućnosti itd itd

:cool:
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 09 jun 2015, 19:45

Jarane Siroki je klub jedan po jedan u nasoj drzavi i to niko ne moze osporiti, a odlucujuca utakmica po zvanicnom zapisniku je 4000 ljudi i Doboj nije selo kod Kaknja nego po hiljaditi put ponovljeno naselje udaljeno 5 min od centra grada, ali eto nije ni vazno, vazno je da smo svoj cilj ostvarili i da smo se plasirali medju elitu. Ja prvi kazem da ce biti izuzetno tesko ostati, ali vrijedi pokusati i boriti se. Infrastruktura ne zadovoljava uvjete za PL ali prema najavama trebala bi biti spremna za par mjeseci sto je vise nego odlicno. Travnjak nije oranica, nego naprotiv jedan je od boljih u cijeloj BiH. Ljudi koji vode klub su do sada ispunili sve obecano pa samim time nema potrebe za sumnje u nove planove. Da mogu dovesti dobre igrace to smo se vec uvjerili i siguran sam da ce ovo ljeto u nas klub doci 6-7 novih imena i to respektabilnih imena za nase uslove. Vjerovatno ce doci i novi trener jer sadasnji nema licencu za PL. Spekulise se o par provjerenih trenerskih imena pa cemo ubrzo vidjeti sta ce od svega toga biti. Sve u svemu da se i samo jednu sezonu zadrzimo u PL ovo sto je Mladost postigla je ogroman uspjeh, a uz to ce se i izgraditi infrastruktura koja ostaje klubu i novim narastajima. Znaci igranje PL moze samo biti plus za nas a nikako nesto lose i negativno.

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 09 jun 2015, 20:34

Ja se sjecam kad je Jedinstvo prvi put prosle sezone gostovalo kad smo 0:0 iscupali, kad su navijaci bili iza zice i ova utakmica sa Goskom za vikend, to je nebo i zemlja, jos tada nije bilo Musije u klubu, necu komentarisati sudjenje i te stvari, bilo proslo nema sta da se kaze, isto kao sto se Sloboda snasla prosle godine, tako je i Mladost ove, cestitam prvenstveno ekipi Mladosti na osvojenoj tituli, a ostalim vise srece dogodine, bice zanimljivo prvenstvo, mozda cak i najlakse sto se tice finansijske prirode...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 09 jun 2015, 21:34

Pozdrav svima,
Hvala svima na lijepim željama, te i mi također želimo Vama puno uspjeha i sreće u daljnjem radu.
Nije toliko bitna infrastruktura, niti neka enormna pojačanja, nije toliko bitan ni novac. Ovo je sport, idemo se nadmetati, pa ko je bolji neka i pobijedi. Najbitnije od svega su navijači. Najbitnije od svega je u stvari struktura navijača. Nama ne trebaju snagatori goli do pojasa koji razulareno psuju i mrze sve živo oko sebe. Nama trebaju kao i do sada, a to treba održati, žene i djeca na utakmici, jer tada dajemo sve od sebe da pomognemo našem timu na terenu. Nema alkohola, droge, psovki, belaja. Tek sa takvom strukturom navijača, utakmica se moze nazvati utakmicom, jer tada nema psovki niti vrijeđanja bilo koga. Struktura navijača Crvene Legije je upravo takva, svi povedemo svoju djecu i onda izgledamo kao porodica. Kakva je to utakmica ako ja nesmijem povesti svoga sina i suprugu na tu tekmu. Pogled na tu našu djecu kako navijaju zajedno sa nama je zaista nešto posebno. Svi mi stariji smo bili u ratu i dosta nam je besmislenog belaja. Trebamo našu djecu učiti da je puno Vrednije stvarati prijateljstva nego mržnju. Pozivamo Vas da kada krenete na utakmicu u Doboj, da slobodno povedete koga god hoćete, bez ikakvog straha da ćete makar čuti nešto ružno, a ukoliko ne budete mogli ući na dio predviđen za Vaše navijače zbog ograničenog broja mjesta, pozivamo Vas da budete sa nama i navijate za svoj tim. Dobro nam došli.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 09 jun 2015, 21:40

Čestitke na ulasku u viši rang.
Čime se bavi vaš predsjednik, tj. glavni čovjek koji to sve finansira?

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 09 jun 2015, 21:52

Musija ima apoteke i glavni je uvoznik za neke lijekove u BIH ima promet godisnji 25 mi.... znam radio sam za njega ,...

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.