FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 08 jun 2015, 19:30

shzna je napisao/la:Ne znam u detalje, ali znam da su navijači kivni itekako na upravu. Neću više ništa da iznosim, ali situacija nije baš krasna, bajna..
Navijači ne bi trebali "a" reci nekome (iz uprave) nakon ove sezone. Totalno smo podbacili i nemamo pravo biti kivni na upravu, kad mi nismo ispunili svoj zadatak..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 08 jun 2015, 19:39

Da li bi se na zvaničnoj stranici mogao napraviti poseban odjeljak vezan za omladinski pogon? Malo sam šarao po ovim stranicama klubova iz regiona i vidio da imaju taj dio sa vijestima iz omladinskog pogona, pa čak i timske slike mlađih uzrasta. Pa eto ako je neko blizak ljudima što uređuju zvaničnu stranicu nek pita da li je to moguće uraditi. Bilo bi lijepo imati na jednom mjestu sve informacije vezane za omladinski pogon, od izvještaja sa utakmica, slika itd. :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Plavojesrceumeni
Kontakt:

Post Postao/la Plavojesrceumeni » 08 jun 2015, 20:06

kad ce se moci kupiti clanske za sezonu 2015/16?

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 08 jun 2015, 20:15

super je napisao/la:Tnam pile da ima al nek i ovi sa zvanicne opravdaju platu.dok ne bude potpisa raznih netreba nista javno objavljivati al moram samo dodati jos jednu stvar kao da mi ppjedini citaju misli..htio sam predloziti gredi da organizuju pred evropske utakmice dnevne boravke uz prethodne najave u ppjedinim gradovima za clanske i usput napraviti mobilni shop sa dresovima.majicama i sl i vidjet kakav ce imati efekt pa sledeci put popraviti ako bude potrebe
Ima li kakvih vijesti iz susjedatva....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jun 2015, 20:47

Sve mi se cini da uprava kluba ceka da Amar uradi svoje u Kataru po pitanju trenerskog a da onda pri povratku dovode nekog arapa kao investitora/sponzora. :think:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 jun 2015, 20:49

tmtmtmtm je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Zeljo realno poslije rata nikad nije imao neku vrhunsku viziju po pitanju marketinga. Zeljin najjaci marketing bio je on sam i snaga i ljubav njegovih navijaca.
Od rata Zeljo je uvijek imao najskuplje karte,a najbolju posjetu,niko nas nije tjerao i pravio kampanje,slogane,klipove kurce palce. Nisi mogao sala cestito kupit. Napeavise se oni prvi dobri salovi,pukli u 2 dana. I dan danas ga imam. Mozda je tada raja bila zeljna utakmica,pa je stadion bio pun.
Jasno je meni,vrijeme se promjenilo,sve vise instant navijaca,mora marketing igrat bitnu funkciju. Sto kazete nece on sam zbog Zelje ,vec mu moras nesto ponudit da bi dosao.
Nekad je marketing i samo fino zapakovana satrologija i usminkana ubleha. Moras malo i rizikovati da bi pokrenuo stvari i dobio krajnji rezultat.
Citam neko pise,budi clan ,uzmi godisnju,uzmi clansku,i imas 10% popusta u sopu,ili neko ko ima gold veci popust.
**** ga radi na omasovljavanju,ne moze svako uzet gold i dobit dres ili nesto u pola cijene.
Sta neko ce dijete izmust za jug i uzet clansku ,hoce dres i sal.bubni 130 km ima popust 13 km,e nabijem i tebe i popust.
Bolje prodat 100 dresova za 100 km ,nego 500 za 50-60 km. Jest al u k u r c u. Ili neka akcija,godisnja i dres,smanji malo cifru. Dogovori losiju kvalitetu dresa,ako nemas interes,ali zaradi. Ovako na carsiji levat uzima 40 km za pljunutu kopiju a vi pusite u svom fan sopu.
Napravi malo kreativnih majica,salova,fazon zubandan,ili slicno nafuras raju,ali napravis neki fazon da ljudi sebe nadju u toj cijeni.
Ne bi se ja puno oko marketinga i clanstva zajebavao,nisam strucnjak za to,ali i ta funnkcija clansta ,moras malo usminkat to,da navijac se osjeti nesto bitnim zbog toga. Ovako radije cu kupit dres,bar ce mi ostat ,nego biti clan,jer eto kako ih moras ganjat,da bacis pare fakticki. Umjesto da za clanove,prave neka druzenja sa legendama,plave noci. Ali eto imaju eksperti nek rade.
Mislim da mi moramo vratiti ono Zeljino ludilo u sebi i punit stadion,a marketing ko marketing nije mi natjero da ga zavolim,niti me je tjerao da ga gledam. Dana nema da mskar o Zelji ne citam nesto,pa i forum.
Sto se tima tica odlasci i dolasci....
Ne znam za te spiskove,dodjem pratim ovu provjerenu raju,ali ako sacuvamo ovu okosnicu,i dovedemo kvalitetna rijesenja u zamjenu za ove sto idu,mi niksko nismo na gubitku.
Realno Varea,Turkovic,Bucan,Stanic,Zeljkovic i Eldar,svi zajedno imaju 10% ucinka u ovim rezultatima. Prva trojica,malo sa klupe ulazili ,nikakva prevaga niti znacajnija uloga na terenu. Stanic nikakav ucinak ,fakticki nije ucestvovso u borbi za europu. Zeljkovic i Eldar,realno prosjecni bili ,kako kad ...
Mozda se pravi prostor da umjesto tih igraca dodju mladji ,kvalitetniji i ucinkovitiji igraci,koji nece biti samo poneka pomoc sa klupe,bez ikakvog bitnijeg ucinks.
Zabrinuo bi se zbog odlaska ove dijece,a zbog ovih polovnjaka vala i ne,zna Oda sta mu treba.
Ma ja barbarez ne valja niko sad...do neki dan si se kleo u stanica...kakvi olosi jbt...pa ko garantuje da greda i oda rade pravu stvar...ljudi mi smo vise srece nego znanja imali pod odinim vodstvom...slhedecu sezonu necemo medju 5 biti pazi sta ti kazem...nego inat ove sezone proradio a i pitari kiksali pa ih kaznili...sljedece godine kad se odvoje sve ce izaci na vidjelo....sad eldar ne valja u vareu si se kleo prvi ti zeljkovic los i polovan...nedo smeta bucan komplikuje...kakvi ste vi kompleksasi sve na forumu to je cudo...umjesto da ihraci nasi budu nam svetinja dodjete ovdje i drobite jer vas zene maltretiraju kuci..ccc jadno...nadam se da ce zeljo se vratiti na stare slave a ne raditi stvari sto je radilo sarajevi prije par godina dovoditi jankovice zolja jos samo da dovedemo djurica i regoju hahaha e moj oda...pozdrav pljuvaci a svim manijacima zelim sto vise trofeja...
Vidi nesto mogu i ja bit 3 puta nekorektniji od tebe i nazivat te kojekakvim imenima. Te price olos,ovo ono mojne ba,ja inace takvr nabijem na neku stvar,ali trudicu se bit korektan
Dalje moja prica o ovim igracima odnosila se na njihov ucinak i vaznost u ekipi,u odnosu na ostvareni rezultat.
Zapqmti ovo dobro,nikad ali nikad u svom zivotu se nisam kleo u Stanica,Adilovica,Jamaka . Moje pravo,a vjeruj mi da laik nisam. Pljuvao ih nisam,ali ih nisam dizao u zvijezde.
Reci mi sta je pogresno u tome da se kaze ,da Stanic nije imao nikakqv uciniak u ovogodisnjem rezultatu. Jesam slagao nesto. Ako Oda misli da ima bolja rijesenja ja to postujem. Ti kazes sta ako Oda i Gredic grijese. Pa jarane njih dvojica sa juniorima i minimalnim budzetom umalo titulu ne osvojise. Igramo najljepsi fudbal u oba Odina mandata ,od rata na ovamo.Sto da im ne vjerujem. Kazes kleo se u Vareu,kunem se ja i u Messija ,ali nema Zeljo koristi od toga. Tako da nisu ova dvojica bitno ucestvovali u uspijehu tima.
Ako Odovic misli da moze oslobodivsi se ovih igraca koje sqm nabrojao,otvoriti prostor za nove od koji ce imati vise koristi,meni je onda ovo logicno sto rade. Ako se kaze da pobrojani nisu dali neki znacajan ucinak,sta je tu olosko . Vise od ostalih igrali su Eldar i Zeljkovic. Koliko puta si cuo ili sqm reagovao na veliki broj njihovih losih pratija. Mozda Oda ima viziju da od njih nemq koristi pretjerane,da su neki skupi,a malo daju,da moze osvjeziti ekipu a da naprvi balans troskova i mogucnosti. Djeca ce opet vodit glavnu ulogu i umjesto ovih ,doci ce neki novi,koji mogu ponuditi vise. Jer realno Varea i Sejo godine,Stanic proces oporavka,Turkovic i Eldar limit,a Zeljkovic toplo hladno. Nisam ja otjerao ove ljude,samo mislim da Odovic ima u planu ljude koji mogu vise dati trenutno klubu. Sta ti tu nije jasno.Ako zajebu,onda ti udari po njima,kao sto vec garantujes da smo 5 ili 6 dogodine. A imas super talentovan tim ,godinu stariji. Sto pljujes po ovim sjajnim rezultatima i ne vjerujes covjeku .Imas pravo,ali nemoj meni srati brate i pricati da sam olos i kompleksas jer mu vjerujem
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jun 2015, 21:13

ja na ove odlaske gledam isto kao na odlazak svrake, jamaka, selimovića prošle godine...svi su mislili da ćemo se raspasti zbog toga i da djeca ne mogu odmah igrati, a ispostavilo se da mogu bolje. s tim da su ove godine odlazeći igrali manje, a oni koji će doći umjesto njih trebali biti bolji nego prošle, uz djecu koja bi također trebala dalje napredovati. zdravi stanić je sigurno klasa i ja sam više puta napisao da bi volio da produži, ali šta je tu je. mislim da razloga za plakanje nema, a između ostalog i zato što je svima koji su na izlaznim vratima pun kufer i želje i ove lige.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jun 2015, 21:30

Kakvo nam je stanje u klubu na nekim pozicijama se prenosi na forum. Ovo me nekako podsjeca da Zeljo nije ozbiljan klub nego je postao kartas ili crveni krst. Samo da je nesto na guzo.vace doci do para. Molim te lijepo jedan ozbiljan forumas pise kako nam je ranking lige los, kako je stanje u fudbalu lose i da zbog toga sponzori nece da ulazu i daje nam prijedlog da se uclani 10.000 da se pomogne klubu. Lijepa ideja, ali ona mora biti pracena s radom uprave povodom sponzora i para.
Kaze Sarajevo je dobilo prvu godinu 0KM. Extra, a sto mi nismo tako uradili s Gazprom(lupam), ionako nam evo cijela godina prdi u nicemu, ni marke. A mozda bi ti iduce godine dali pare koje trazis. Bitno je raditi, pokusati a ne samo pisati MI SMO ZELJO.

Sve se pocelo svoditi na to da li ce se Dzeko prodati ili da bi se navijaci trebali uclaniti i to ni manje ni vise nego 10.000 ljudi. Pa ja sad tom postavljam pitanje cemu onda toliko ljudi u klubu, nisu nam potrebni jer to su jedine ideje koje imaju ako cemo gledati vrijeme do sada.

Smorila vise prica tipa sta ce nam neki igrac da mu dajemo pet milja, bolje ubaciti neko djete. Pa nijedan klub osim Ajaxa ne moze praviti neke rezultate a ne da mi mozemo. Pored ovih momaka moras dovesti pojacanja da bi mogao nesto uraditi u evropi, da bi sutra mogao privuci vise raje da se uclani i u konacnici da raja pocnu dolaziti na utakmice.

Isto kao sto trebamo dovesti pojacanja isto tako ovi nasi momci moraju imati plate priblizne platama tih pojacanja. I onda cemo opet doci do price odakle pare i tako u krug. Najbolje bi bilo da predlozimo nasoj upravi ako moze da oni nista ne rade nego da se navijaci svaki mjesec uclanjuju?

Pravi se haos oko uclanivanja isto kao da je milion pa te pare mogu nesto promjeniti a ne samo pokriti nesto malo plata, putovanja.

Isto tako vidim da se promjenila politika ugovora oko igraca koji dolaze a to je da potpisuju na godinu dana. Ako sad nisu sposobni s tom politkom dovesti 4 kvalitetna igraca nek se poubijaju. Evo svaki dobar igrac lige ce htjeti ugovor na godinu dana, pa bujrum da vidimo. Takoder nema nikakve garancije ako potpises s 5 juniora da ce od njih nesto biti na sta se oni oslanjaju.

Napravili kao neki statut,digla se halabuka i onda poslije vise od pola godina dolazi neko blizak klubu i napise nema sponzora, nece da ulazu, liga nam je losa, gledanost takoder znaci dzaba smo ga pravili, hajmo uclanite se sta cekate?! Koja neozbiljnost strasno.
KHAJ PRICE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jun 2015, 21:33

nije napisao da neće biti sponzora. pažljivije čitati, nije dovoljno znati sva slova.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 jun 2015, 21:44

Željooooo je napisao/la:
shzna je napisao/la:Ne znam u detalje, ali znam da su navijači kivni itekako na upravu. Neću više ništa da iznosim, ali situacija nije baš krasna, bajna..
Navijači ne bi trebali "a" reci nekome (iz uprave) nakon ove sezone. Totalno smo podbacili i nemamo pravo biti kivni na upravu, kad mi nismo ispunili svoj zadatak..
Brate taman smo dobro krenuli i onda se desilo to što se desilo. Ne može se to nazvati podbacivanjem, jednostavno nije moglo bolje iz ovakve situacije. A bojim se da to nije samo zbog Stanića, ali valjda će sve izaći na svoje vidjelo u narednom periodu. Ja za sada nisam ni protiv uprave ali ih i ne štitim. Igračima i strategu hvala za izvrsnu sezonu. Također, koristim priliku da čestitam Adžemu i njegovim juniorima na tituli, ti momci zaista vole Želju :thumbup:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 08 jun 2015, 21:48

@boccacio je u pravu kada kaze da ce uvijek biti nas dvije, tri hiljade bolesnika koji ce uvijek dolaziti na utakmice i gledati želju, (ja dolazim vec 35 godina, vrlo sam malo utakmica propustio), da sam dolazio radi dobrog fudbala vjerojatno me ne bi bilo zadnjih nekoliko godina, dodjem gledati Želju jer mi je uveliko dio života. Na kraju krajeva živim pored stadiona, ali sta ce se desavati kasnije...zadnju utakmicu sa travnikom vođa navijača iz kopa (kome nemam sta zamjeriti za navijanje, svaka mu čast) par puta zove ostale navijače koji sjede oko juga da im se pridruze u kopu.
Kada je vidio da mu niko ne prilazi (znamo zbog čega) pocelo je prozivanje i vrijeđanje potpuno nepotrebno i suvislo.
Što meni to treba? Sjedim sa prijateljom i djecom, meni neugodno a djeci nista nije jasno.
Uz ovih hiljadu stalnih na jugu, vjerujte da imate jos nekoliko hiljada koji dolaze ali koji hoce da u nekom normalnom ambijemtu pogledaju utakmicu.
Ovih par desavanja u zadnje vrijeme nam ne ide u prilog. Ja cu uvijek dolaziti na jugoistok jer vec dolazim od 1977 godine, ako Bog da dolaziću jos 100 godina li sta cemo sa onih 10 000 sto samo dolaze na derbije I Evropske utakmice?
Od njih 10 000 sigurno je 70% navijača srednjih godina koji su materijalmo situirani i kojima sigurno ne bi bio problem uz dobru animaciju i reklamu kupiti polugodišnju ili godišnju.
E sada da bi ih privukao moras im obezbjediti adekvatan prostor, sa toaletima, za djecu nagradnu igru na stadionu, kafić da se djeca i roditelji osvježe.
Od te djece se sada prave navijači I ako sada ne steknu naviku da idu nikada neće.
Od zapada onakvog nema nista, istok bi bio idealan ali....
Željin će sve veći problem biti nedostatak navijača, titula će uvijek biti ali navijače jednom kada izgubis teško se vraćaju.
Mnogi se neće sloziti sa ovim, ovo su vec prezvakane teme ali mislim da su prioritetne.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 08 jun 2015, 21:49

DANDY je napisao/la:Ovim sto im treba marketing da se uclane,uskoro krece kampanja za uclanjivanje pa bujrum......
Isto ovim sto im svaka dlaka smeta ima upraznjeno mjesto u odjelu za marketing kluba pa malo skoknite do Grbavice i ponudite svoje usluge.......
Uskoro, sto jos nije pocela, sta cekaju? Godisnji im odmor, imali cijelu sezonu da pripreme akciju sa clanskim. Smijesno.
Ponudili bi mnogi, da znaju kome, i to djaba vjeruj mi. Ja nudio da mi samo daju te promotivne stvari da đaba odem i prodajem (sada vec radim pa ne mogu, ali ima 100 ljudi koji bi pristali to da urade đaba a da ne pričam za godišnju kartu kako bi to sa elanom odradili), slao e-mail zvanicnoj, predlagao neke stvari, ovdje pisao bas opsirne postove o tome sta bi se moglo uraditi sa 0 KM, svoj na svoj, tvoji igraci, tvoji navijaci a da uzmes pare i prebacis u neki projekat. Trenutno marketing naseg kluba je ravan 0. Sve se svodi na ovim momcima sto se bas trude i prate klub i prave izvjestaje u full hd-u, koji odrzavaju zvanicnu i fcb stranicu koja cesto objavljuje stvari vezane za Zelju. Ostalo dno dna.

@Samogrbavica (aldin meni se cini), jesi li ti svjestan uopste o kojim mi parama govorimo, o kakvim pozitivnim pricama, imas 10.000 clanova npr. odmah si i sponzorima privlacniji, samim tim jer si privukao tih 10.000 ljudi, stvaras sebi vecu bazu gledalaca na domacem terenu, obavjestavas ih e-mailom (besplatno), porukama o novostima, vise ce kupovati u fan shopu ako napravis neke akcije (krajnje je vrijeme da Zeljo preuzme 100% fanshop a ne da neki levati imaju koristi od toga). Itekako je clanstvo vezano sa mnogim bitnim stvarima, mnogim pozitivnim pricama i uspjesnim rezultatima, sponzorima, itd.

Vezano za igrace koji odlaze. Nek' i odlaze, ako ce to donijeti poboljsanje na tim pozicijama, ako ce se jos rasteretiti klupski budzet u svrhu vracanja dugova, onda je uredu. Vazno je da zadrzavamo bazu nasih najboljih igraca, da unovcimo one najbolje i najperspektivnije, sto ovih 4,5 koji odlaze sigurno nisu, a da dovodimo opet one perspektivne i one koji mogu podici kvalitet nase igre. Sigurno da Odovic ima neku viziju i zna koje igrace na kojim pozicijama treba a koji su mi visak i koje ne namjerava koristiti.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

LeoMessi
Kontakt:

Post Postao/la LeoMessi » 08 jun 2015, 21:53

Sutra ako se ozvanici za ova dva igraca sto su zavrsena necete ovako pisat protiv uprave vjerujte i ja upotpunosti vjerujem upravi a jos vise Odi. ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI

Plavojesrceumeni
Kontakt:

Post Postao/la Plavojesrceumeni » 08 jun 2015, 22:05

LeoMessi je napisao/la:Sutra ako se ozvanici za ova dva igraca sto su zavrsena necete ovako pisat protiv uprave vjerujte i ja upotpunosti vjerujem upravi a jos vise Odi. ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI
Uprava nasa mora raditi na puno toga ne samo na pojacanjima. Npr. naci investitore i velike sponzore. Iako ja nikad ne kritikujem upravuc(u modernom fudbalu najbolji su najbogatiji)... btw jedva cekam sutra

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 08 jun 2015, 22:09

Sve hocete s brda s dola..polahko gdje zurite..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 jun 2015, 22:15

slika

:bih: :bih: :bih:

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 jun 2015, 22:34

Sta je sutra nisam u toku a nemam vremena listat
Zeljeznicar! 1921 !

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 jun 2015, 22:35

Format je napisao/la:Sta je sutra nisam u toku a nemam vremena listat
Utorak brate, 09.06. 2015

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 jun 2015, 22:40

Ja konto petak,dzuma,hvala brate
Zeljeznicar! 1921 !

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 08 jun 2015, 22:53

shzna je napisao/la:
Format je napisao/la:Sta je sutra nisam u toku a nemam vremena listat
Utorak brate, 09.06. 2015
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.