FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 08 jun 2015, 15:40

Ocekujuci da neko od vas pukne neku analizu sezone, kad ono samo neka okraca misljenja. Zato sam ja tu da malo pamtujem.
O prethodnoj sezoni se ima mogo toga lijepog napisati a da to bude mnogo sire od nekoliko recenica.
Iza nas je najuspjesnija sezona posle rata. Da nije bilo nekih cudnih postavki Mehe Kodre i cudnih sudijskih odluka u utakmici kupa protiv Banjalucana mogla je biti i uspjesnija, ali ne zalimo.
Veliki uspjeh izbacivanje respektabilnog grckog predstavnika u tecem kolu kvalifikacija za LE i plasman u play off potvrdilo je cinjenicu da Sarajevo najbolje igra u evropskim takmicenjima od svih bh predstavnika. Utakmica sa nijemcima je donijela mnogo klubu kao cijelini, gradu, drzavi. Ipak sve ovo je bilo nedovoljno za nesto vise, jer Svabo je to.
Kada covjek pogleda sa ove distance mozemo biti ponosni na nase momke koji su nastupili u tih sest utakmica. Zadnja malo baca mrlju na sve to, ali tu se jednostavno poklopilo mnogo negativnih stvari u samo nekoliko minuta utakmice.
Gledajuci kako se 19-godisnjak i 21-godisnjak suprostavljaju mnogo iskusnijim kolegam s druge strane a u djelovima utakmice budu i dominantniji, zatim kako Puzigaca sa 2 promila alkohola u krvi i Dzemo sa kutijom Malbora u dzepu igraju fantasticne utakmice, me ucinilo ponosnim.

Sve te odlicne predstave u evropskim utakmicama su ostavile trag na ekipi pa ligaske utakmice nisu donijele zeljene rezultate. Ali moramo priznati da je u tih nekoliko utakmica gdje smo kiksali nismo imali ni srece. Objektivno smo unistili protivnika u svim segmentima nogometne igre ali zbog nekih gresaka i (ne)srece smo osvojili samo po jedan bod. Rezultat toga je i smjena trenera i imenovanje Mehe Kodre koji je donijo pozitivan sok i zeljene rezultate u drugim dijelu jesenje polusezone. Smanjiti bodovni zaostatak sa -7 na -2 i od svih utakmica sa konkurentima biti porazen samo jednom uz utakmici bez trenera gdje smo opet bili bolji protivnik je zaista veliki uspjeh.

Polusezonska pauza kao da je uspavala nase igrace a Meho ih na pripremama nije uspio razbuditi pa je nastavak sezone donio nekoliko neocekivanih posrtaja u utakmicama sa protiv "slabijih" protivnika i u utakmicama na Kosevu. Rezultat toga je nasa stalna navika, smjena trenera, i imenovanje naseg spasioca i vatrogasca Dzenana Uscuplica koji maestralnim pohodom gazi skoro sve konkurente za titulu prvaka.
Ne mozemo da ne napomenemo taj cudni faktor srece koji nas je na pocetku sezone definitivno bio napustio, ali nam se vratilo kada nam je najvise trebalo. U eri losih rezultata naseg tima imali smo srece da i konkurenti kiksaju ondje gdje su planirali lagano osvojiti bodove.

Vec sam pomenuo i to ispadanje iz Kupa, najvise radi neozbiljnosti igraca, stalnog rotiranja prvih 11 od strane Kodre pa do nekoliko gresaka glavnog suca u prvom mecu cetvrtfinala.
I ako ce neko smatrati da je nepotrebno, radi ostvarenja cilja i uzimanja trofeja namjenjenog sampionu, moramo kritikovati igru nasih momaka u pojedinim utakmicama. Tim koji pretenduje za najvisi plasman, tim koji u svom sastavu ima nekoliko dobrih i uigranih igraca ne smije na terenu izgledati kao tek sastavljena druzina s ulice. Ove sezone smo imali srece, sljedece mozda necemo.
Ako je sportski segment imao nekoliko gresaka, administrativni nije skoro nikako. Evropske utakmice i plasman u play off su klubu donijele znacajna novcana sredstva ali nasa uprava nije stala na tom, jer znaju da klub kakav je FK Sarajevo zasluzuje mnogo vise i na zimu sklapaju ugovor sa TA koji nas lansira medju evropsku elitu. U svim segmentima su isli naprijed i bili blizu navijacima. Da bi kruna svega bila fantasticno organizovana proslava titule prvaka drzave.

Sta dalje?
Nista, nastaviti putem kojim idemo samo jos jace. Probati izbaciti konstantno mijenjanje trenera jer ga u prosjeku svake sezone mjenjamo dva puta. Kod igrackog kadra smo napravili konstantu i tako treba nastaviti. Za ponavljanje uspjeha ili pravljenje veceg u ekipi MORAJU ostati: Tatomirovic, Puzigaca, Radovac, Rustemovic, Mihojevic, Duljevic, Bekic, Benko, Velkoski, Alispahic, Stojcev. Sve snage usmjeriti k tome da se Delac zadrzi, mada ni Ostrakovic nije los.
To sto sam izostavio Purica, Barica, Kallasia, Okica, Berberovica ne znaci da ih treba otpustiti nego se jednostavno moraju potruditi vise da bi uletili u prvi tim. Kouadio i Protic po meni nemaju sta traziti u Sarajevu. Zatim probati produziti saradnju sa Kovacevicem i Bilbijom ali im jasno dati do znanja da nisu u prvom planu, pogotovo Bilbija. Vecu sansu dati mladim igracima, pogotovo Andjusicu i Kadusicu te golmanu Plakalu bar u nekim kup utakmicama. Vjerujem da ce nasa uprava na najbolji moguci nacin rijesiti igracku krizaljku i kriticne pozicije ojacati.

O svakom igracu ponaosob bi se imalo sta napisati ali to nikom ne bi bilo interesantno citati pa cu tako pomenuti samo nekoliko.
Gojko Cimirot je po meni nas igrac sezone. fantasticno odigrao evropske utakmice i skoro cijelu jesenju polusezonu, povreda ga je malo sputala pa je u nastavku bio losiji ali se pred kraj opet vratio na stare staze . reprezentativac koji zasluzuje da ode u jacu ligu i ostvari svoje ciljeve. Alo klub i on skupa odluce da nas Gojko napusti mozemo samo reci: Gojko hvala za predivne dvije godine.

Samir Radovac kao izuzetno mlad je odlicno iskoristio odlazak Jajala i nametnuo se. Potpunu afirmaciju je dozivio u ovoj sezoni. A koliko voli ovaj klub potvrdio je produzavanjem vjernosti.

Leon Benko, jednostavno nivo vise od ove lige. Borac, profesionalac, maestro. Prelijepo ga je gledati u nasem dresu.

Matej Delac, jednostavno rodjeni pobjednik. Stub, macka, ljudina, profesionalac. Matej hvala ti sto si dio sampionskog Sarajeva.

Sefko Okic i Milos Stojcev, ako su ovi gore po dobrom zabiljezeni onda ova dvojica definitivno nisu. Drastican pad u formi. Ako je Okic u jesenjem djelu tako lako prolazio, asistirao i zabijao golove, ja se pitam gdje je nestao? Milos takodjer, imao je on dobrih poteza i bitnih golova, ali mnogo je vise onog manje dobrog.
Nadam se da ce jedni zadrzati nivo igara a drugi ih poraviti.

Ne mogu da ne pomenem ni nas, navijace, koji smo u nekim utakmicama bili 12 igrac ali u nekim i igrac manje. Titula, titula, titula...
Eto osvojili smo je sad idemo jos vise, jos jace i jos vjernije u nove pohode bez obzira na sve.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 08 jun 2015, 15:41

Head je napisao/la:Rekoh ja, eto Heada eto pojacanja. :rol:
Hocemo sutra jos. :urnebes:
Hocemo li Hebiba sutra :mrgreen:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 08 jun 2015, 15:44

Ja se jos uzdam u tvoje vrbovanje cvajtasa @beli, pa ti vidi. Mojne sad na Heada prebacivat lopticu... :urnebes: :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 08 jun 2015, 15:47

Haahahha, rek´o sam ti, nece lik da bude na klupi :urnebes: ako ode Cimirot, vodim ga ja, nema frke. Tamam sam za 10 dana dolae aBd, na prozivku ce stici :rol:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 08 jun 2015, 15:48

Mi imamo ekipu predobru za ovu ligu, i tesko je u njoj vise naci igraca koji bi uletio u prvih 11.Svake godine se dize ljestvica tako da cemo pojacanja morati traziti u regiji.Sad bi na prste mogli izbrojati igrace za nas iz nase lige,slijedece sezone ce biti sve teze i teze.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jun 2015, 15:49

Naravno. :kafa:

Senegalac, 22 godine, krilo...
1946

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jun 2015, 15:54

Clan jednog talijanskog velikana, a trenutno je na posudbi doduse :njanjanja:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 08 jun 2015, 15:56

Senegalac kaes? :think: :think: :think: :mrgreen:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jun 2015, 15:56

Bravo Bosnacium. :clap: :salut:
1946

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jun 2015, 16:00

A i u ovom timu sto igra, jedan je od boljih igraca :kafa:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 jun 2015, 16:02

kakav Senegalac Head, daj info na pp :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 08 jun 2015, 16:02

ko je ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 08 jun 2015, 16:09

sa sve izvjesnijim dolaskom Bekica, a i spominjanjem Hebibovica možemo reci da je to to sto je sinoc Dzeno pricao, da trazimo drugaciji tip igraca od onog sto imamo, a to su brzi i probojni igraci i ustvari ono sto nam je potrebno !!! sigurno medju kvalitetnijim igracima nase lige koji mogu biti poboljsanje i zaostravanje konkurencije !!!

bitno je da se nesto radi, pretpostavljam da ce biti i odlazaka sto je i neminovno, imamo dosta sirok kadar a nece bas svi igrati !!! sad u zavisnosti i ako dodje Hebibovic pitanje je pozicije njegovog koristenja, da li na krilu ili na beku, svakako da nam je potrebniji na beku al kad bi nekako bili u stanju dovesti Vesovica to bi bio pogodak 100 %, odlican igrac !!!

vezano za Bekica dobar igrac, polivalentan prije svega, jer moze pokrivati kompletnu lijevu stranu gdje nam mali i skripiti barem po pitanju probojnosti, i iako tuzlaci govore da je imao malo losiju sezonu, vjerujem da moze napraviti bum kao i Said, jer realno je kod nas vise igraca na kojima je veca pazanja, npr: Benko, Stojcev, Duljevic i mislim da moze pri tome napraviti dosta jer nece bas biti prvi u fokusu !!!

takodjer eventualnim odlaskom Cimija potreban nam je igrac u sredini sa slicnim karakteristikama, mozda i stoper, u zavisnosti od Dzeme hoce li otici, a ako vec ostane Treba tu ipak forsirati onda Mihojevica i Kovacevica za koje svi cemo se sloziti ima podloge i ima materijala u tim momcima !!!

i ostalo bi mozda pitanje golmana, odlazak Delaca bi bio veliki gubitak i nadam se da nasi rade po pitanju njegovog ostanka, al ako vec ne bude mogao ostati, treba pruziti priliku Ostrakovicu, kvalitetan golman, visok prije svega sto je bitno i moze biti odlicna zamjena ako nas Delac napusti !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jun 2015, 16:16

Poceli su i serveri padati. :bow:
1946

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jun 2015, 16:17

Forum na aparatima :kafa:

Kahric1991
Kontakt:

Post Postao/la Kahric1991 » 08 jun 2015, 16:17

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55EC505D
Kafica Bekića i Saida danas ,mozda nam i Said dodje ,i ako ja nisam za to .
Zadnja izmjena: Kahric1991, dana/u 08 jun 2015, 16:19, ukupno mijenjano 5 puta.

HordasDobrinja
Kontakt:

Post Postao/la HordasDobrinja » 08 jun 2015, 16:18

Idemo ludo idemo jako :opaopa: :opaopa:
Nasa ljubav ko Trebevic , ponos u nama !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jun 2015, 16:22

Kahric1991 je napisao/la:https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55EC505D
Kafica Bekića i Saida danas ,mozda nam i Said dodje ,i ako ja nisam za to .

:nene: :nene: :nene: :stop: :stop: :stop: :stop: :stop: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh: :shhh:

momciluko, nije ti dobro.

Dajem u paketu Benku, Cimirota, Stojceva za Saida. :kafa:
1946

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 jun 2015, 16:28

macahz je napisao/la:ko je ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
http://www.transfermarkt.co.uk/abou-dio ... ler/198976 ;)
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 08 jun 2015, 16:28

ElCartel11 je napisao/la:kakav Senegalac Head, daj info na pp :D
To je ja mislim onaj sto su ga spominjali prosle sezone nesto fol .. Ispravite me ako grijesim :) :)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, epidemija, napoleon72, Posejdon i 44 gosta.