1. HNL
Re: 1. HNL
Varteks je odigrao odlicnu sezonu. Prosle su jedva opstali, a sad su u vrhu. Mogli bi sljedece da udju u cetvrtu ligu.
Gotova i ova sezona. Dinamo standardno prvak, Rijeka druga ide u drugo pretkolo EL, a treci Hajduk i cetvrta Lokomotiva u prvo pretkolo.
Iz lige ispada Zadar (hvala Bogu, Isusu, Gospi i svim svecima nebeskim
). U ligu ulazi Inter Zapresic, a razigravanja nema, jer nitko osim Intera nema licencu za Prvu HNL. Ima HD, ali oni nisu rezultatski zadovoljili.
Iz Druge HNL je jos jesenas izbacen Pomorac iz Kostrene, a ispadaju Bostra i Lucko. U Drugu HNL ulaze Slavija iz Pleternice, Sibenik i Dinamo II.
Iz lige ispada Zadar (hvala Bogu, Isusu, Gospi i svim svecima nebeskim

Iz Druge HNL je jos jesenas izbacen Pomorac iz Kostrene, a ispadaju Bostra i Lucko. U Drugu HNL ulaze Slavija iz Pleternice, Sibenik i Dinamo II.
Meni je žao što je ispao Zadar. Na kraju se Osijek lijepo provukao. Šteta.
Liga šestu sezonu zaredom neregularna.
Al cirkus ide dalje.
Liga šestu sezonu zaredom neregularna.
Al cirkus ide dalje.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Rezime sezone.dubrava je napisao/la:Liga šestu sezonu zaredom neregularna.
Izbori

- UltrasNotRed
- Kontakt:
Pjaca i Kalinic su veliki dobitak za hrvatski nogomet. Pjaca ima i eksplozivnost i tehniku, a Hajduk sa i bez Kaleta nije ista ekipa. Svaka cast i Vugrincu, prava legenda, umjetnik 100%Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade, koju svojim glasovima dodjeljuju hrvatski nogometni profesionalci, iako je propustio veći dio ove sezone zbog dvije ozljede mišića.
Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno sedam kategorija, a najviše nagrada osvojio je napadač zagrebačkog Dinama Marko Pjaca koji je izabran za najboljeg igrača u HNL-u ove sezone, najboljeg igrača do 21 godine u HNL-u, te je i član idealne 11-orice HNL-a.
U kategoriji za najboljeg vratara HNL-a Oscara je dobio čuvar mreže Hajduka Lovre Kalinić, za najboljeg trenera izabran je strateg Dinama Zoran Mamić, dok je najbolji sudac ove sezone u HNL-u Bruno Marić.
Idealnu postavu HNL-a čine: Domagoj Livaković (Zagreb) - Marin Leovac (Rijeka), Ivan Tomečak (Rijeka), Matej Mitrović (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Domagoj Pavičić (Dinamo), Ante Ćorić (Dinamo), Arijan Ademi (Dinamo) - Dejan Radonjić (Istra 1961), Angelo Henriquez (Dinamo), Marko Pjaca (Dinamo).
Posebnog Oscara nazvanog Dobri duh hrvatskog nogometa dobio je 40-godišnji Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti HNL-a, koji je po završetku ove sezone završio igračku karijeru.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
http://www.hrsport.net/vijesti/486486/n ... ljestvice/
Glover: "Sedmo ili osmo mjesto bit će neprihvatljivo, želim Istru u gornjem dijelu ljestvice"
Novi vlasnici Istre 1961 predstavljeni su javnosti, a novi izvršni direktor Michael Glover predstavio je ciljeve. Prema njegovim riječima, može se očekivati puno bolja Istra 1961 u budućnosti...
Investicijska grupa Round Midnight Investment na čelu s Michaelom Gloverom preuzela je pulsku Istru 1961, a novi vlasnici predstavili su i ciljeve. Glover je ujedno i novi izvršni direktor kluba, u Upravnom odboru su i Sena Devović, Jeffrey Searles Proctor, Stevan Muidža i novi predsjednik kluba Darren Colin Treasure.
Glover je progovorio o svojim ciljevima i planovima te razlozima zašto je došao u Hrvatsku.
"Moj primarni cilj je bio kupiti nogometni klub u Hrvatskoj. Mi ne želimo samo kupiti klub i upravljati s njim već želimo izgraditi nogometni centar s pet terena, sportski znanstveni centar i rezidencijalni dio za igrače. Međutim prvenstveno moramo stabilizirati klub i osigurati investicije da bi bio na visokoj natjecateljskoj razini u sljedećoj sezoni. Pula ima visoku kvalitetu života, visoko obrazovanu populaciju i dobru radnu etiku. Ovdje sam stekao samo pozitivne emocije i sa suprugom se selim u Pulu stoga će ovdje biti moj dom", kaže Glover, a prenosi klupska stranica.
Glover neće ulagati samo u momčad već i u infrastrukturu.
"Nemoguće je u ovom trenutku reći koliko ćemo morati uložiti. Već smo u pregovorima s nekim igračima za koje smatramo da bi mogli biti pojačanja. Ulagat ćemo u infrastrukturu, dovoditi stručne sportske znanstvenike, uložiti u kvalitetu travnjaka i trening centar. Imamo dovoljno izvora za ulaganje koliko bude potrebno, ali taj novac je stečen radom i do njega nismo došli bezveznim ulaganjem i rasipanjem."
Što se tiče ostanka Igora Pamića, Glover je u intenzivnim razgovorima s njim i vidjet će se hoće li doći do dogovora.
"Respektiram ono što su gospoda Pamić i Šprajcer, imao sam odličan razgovor s Pamićem i ima kvalitete kojima se divim. Nastavit ću s njim razgovarati da se uvjerim da je upravo on taj koji je prikladan za naš klub, ali i da smo mi prikladni za ono što želi postići s klubom."
Glover obećava bolju Istru koja više neće strahovati za opstanak.
"Mi ćemo do početka prvenstva imati puno bolju momčad, bolju organizaciju i pravu viziju te vjerujem da ćemo biti na pravom putu od prvog kola. Ne želim da se ikada više dogodi da navijači moraju strahovati u zadnjem kolu za opstanak. Očekujem da navijači u prvom kolu budu zadovoljni s novom momčadi i uzbuđeni zbog nje. Od sljedećeg tjedna objavljivat ćemo imena novih igrača, a nikada više neće biti prihvatljivo da u Istri osjeća zadovoljstvo zbog sedmog ili osmog mjesta. Moramo biti u gornjoj polovici i takvi ciljevi bit će pred novim trenerom."
Ove nove ulagace nisam toliko dozivljavao dok ovdje ne procitah ovaj dio 'Ovdje sam stekao samo pozitivne emocije i sa suprugom se selim u Pulu stoga će ovdje biti moj dom'. Ovo mora biti ozbiljan projekt ako se covjek odvazio preseliti u Pulu. Najavljuje se ulaganje u infrastrukturu i igracki kadar. Nadam se da ce biti u vrhu i da ameri nece odustati od projekta. Takodjer se nadam da ce i puljani to podrzati. Puljani su inace najzahtjevnija publika, Dinamo, Hajduk, polufinale Kupa, nitko im nije bio dovoljno dobar da napune stadion. Valjda ce nakon ovoga grad malo zivnuti. Bio bi i red s obzirom da im je najveci rival Rijeka, a oni idu uzlaznom putanjom. Mogli bi dobiti novi pravi derbi u Hrvatskoj.
Nadam se da ce Paminja ostaviti barem sezonu. Covjek je dobijao pojacanja iz 4.HNL, klub je pozivao igrace da se prijave na trening utakmicu, podijele ih u dvije ekipe, momci odigraju i tko bude dobar potpise za Istru. Ni jedan trener u HNL-u tako nebi mogao raditi i Pamic je s tim dokazao svoj kvalitet. Sada ce imati bolje igrace i nadam se da ce mu pruziti priliku da pokaze sto moze sa kvalitetnijim kadrom.
Lijep stadion imaju (rece Glover da ce srediti i teren), pare imaju, sad je red da sastave ekipu i da ih gledamo u Europi.
Glover: "Sedmo ili osmo mjesto bit će neprihvatljivo, želim Istru u gornjem dijelu ljestvice"
Novi vlasnici Istre 1961 predstavljeni su javnosti, a novi izvršni direktor Michael Glover predstavio je ciljeve. Prema njegovim riječima, može se očekivati puno bolja Istra 1961 u budućnosti...
Investicijska grupa Round Midnight Investment na čelu s Michaelom Gloverom preuzela je pulsku Istru 1961, a novi vlasnici predstavili su i ciljeve. Glover je ujedno i novi izvršni direktor kluba, u Upravnom odboru su i Sena Devović, Jeffrey Searles Proctor, Stevan Muidža i novi predsjednik kluba Darren Colin Treasure.
Glover je progovorio o svojim ciljevima i planovima te razlozima zašto je došao u Hrvatsku.
"Moj primarni cilj je bio kupiti nogometni klub u Hrvatskoj. Mi ne želimo samo kupiti klub i upravljati s njim već želimo izgraditi nogometni centar s pet terena, sportski znanstveni centar i rezidencijalni dio za igrače. Međutim prvenstveno moramo stabilizirati klub i osigurati investicije da bi bio na visokoj natjecateljskoj razini u sljedećoj sezoni. Pula ima visoku kvalitetu života, visoko obrazovanu populaciju i dobru radnu etiku. Ovdje sam stekao samo pozitivne emocije i sa suprugom se selim u Pulu stoga će ovdje biti moj dom", kaže Glover, a prenosi klupska stranica.
Glover neće ulagati samo u momčad već i u infrastrukturu.
"Nemoguće je u ovom trenutku reći koliko ćemo morati uložiti. Već smo u pregovorima s nekim igračima za koje smatramo da bi mogli biti pojačanja. Ulagat ćemo u infrastrukturu, dovoditi stručne sportske znanstvenike, uložiti u kvalitetu travnjaka i trening centar. Imamo dovoljno izvora za ulaganje koliko bude potrebno, ali taj novac je stečen radom i do njega nismo došli bezveznim ulaganjem i rasipanjem."
Što se tiče ostanka Igora Pamića, Glover je u intenzivnim razgovorima s njim i vidjet će se hoće li doći do dogovora.
"Respektiram ono što su gospoda Pamić i Šprajcer, imao sam odličan razgovor s Pamićem i ima kvalitete kojima se divim. Nastavit ću s njim razgovarati da se uvjerim da je upravo on taj koji je prikladan za naš klub, ali i da smo mi prikladni za ono što želi postići s klubom."
Glover obećava bolju Istru koja više neće strahovati za opstanak.
"Mi ćemo do početka prvenstva imati puno bolju momčad, bolju organizaciju i pravu viziju te vjerujem da ćemo biti na pravom putu od prvog kola. Ne želim da se ikada više dogodi da navijači moraju strahovati u zadnjem kolu za opstanak. Očekujem da navijači u prvom kolu budu zadovoljni s novom momčadi i uzbuđeni zbog nje. Od sljedećeg tjedna objavljivat ćemo imena novih igrača, a nikada više neće biti prihvatljivo da u Istri osjeća zadovoljstvo zbog sedmog ili osmog mjesta. Moramo biti u gornjoj polovici i takvi ciljevi bit će pred novim trenerom."
Ove nove ulagace nisam toliko dozivljavao dok ovdje ne procitah ovaj dio 'Ovdje sam stekao samo pozitivne emocije i sa suprugom se selim u Pulu stoga će ovdje biti moj dom'. Ovo mora biti ozbiljan projekt ako se covjek odvazio preseliti u Pulu. Najavljuje se ulaganje u infrastrukturu i igracki kadar. Nadam se da ce biti u vrhu i da ameri nece odustati od projekta. Takodjer se nadam da ce i puljani to podrzati. Puljani su inace najzahtjevnija publika, Dinamo, Hajduk, polufinale Kupa, nitko im nije bio dovoljno dobar da napune stadion. Valjda ce nakon ovoga grad malo zivnuti. Bio bi i red s obzirom da im je najveci rival Rijeka, a oni idu uzlaznom putanjom. Mogli bi dobiti novi pravi derbi u Hrvatskoj.
Nadam se da ce Paminja ostaviti barem sezonu. Covjek je dobijao pojacanja iz 4.HNL, klub je pozivao igrace da se prijave na trening utakmicu, podijele ih u dvije ekipe, momci odigraju i tko bude dobar potpise za Istru. Ni jedan trener u HNL-u tako nebi mogao raditi i Pamic je s tim dokazao svoj kvalitet. Sada ce imati bolje igrace i nadam se da ce mu pruziti priliku da pokaze sto moze sa kvalitetnijim kadrom.
Lijep stadion imaju (rece Glover da ce srediti i teren), pare imaju, sad je red da sastave ekipu i da ih gledamo u Europi.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Oni su htjeli i Hajduk kupiti, pa ga tovari nisu dali za 60 mil.€. Drago bi mi bilo da Istra napravi nesto pozitivno iako znam da oni nemaju ono nesto, Pula jednostavno nije nogometni grad.
Vita est militia
Ove sezone su imali prosjek gledanosti 2.306.UltrasNotRed je napisao/la:Oni su htjeli i Hajduk kupiti, pa ga tovari nisu dali za 60 mil.€. Drago bi mi bilo da Istra napravi nesto pozitivno iako znam da oni nemaju ono nesto, Pula jednostavno nije nogometni grad.
Nije neka brojka, ali ekipa im je bas losa. Opet, samo par klubova ima veci prosjek od njih.
Uz kvalitetniju ekipu koja bi se borila za vrh, to bi se moglo podici. Vidjeli smo Rijeku prije Volpija kad su se borili za goli zivot.. Prosjek nije bio nista veci od Pule.
Bez obzira sto je prosjek jako dobar. Cak bi i ja kao okorjeli kriticar potpisao tu posjetu, al ljudi kao klub nikad nisu napunili stadion. To jedino reprezentacija uspije. Nisu nogometni grad i bolje da su kupili Cibaliu, Belupo ili nekog takvog, al mislim da ce od Istre napraviti tim za kojim ce Pula ludovati.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Nisam pratio te prosjeke, al'poznajem ljude iz Istre koji kazu da bi po svemu trebali biti medju tri cetri kluba. Signore kaze da su Vinkovci u poziciji da imaju privrednika 50 % kao Pula svi bi dali za klub, to je takva sredina i Cibalia bi bila u vrhu. Kad pogleddas oni su prosjecni drugoligasi, a klinci su im u vrhu, kadeti u finalu kupa, steta sto nemaju financije za ligu 10.Razbojnik je napisao/la:Ove sezone su imali prosjek gledanosti 2.306.UltrasNotRed je napisao/la:Oni su htjeli i Hajduk kupiti, pa ga tovari nisu dali za 60 mil.€. Drago bi mi bilo da Istra napravi nesto pozitivno iako znam da oni nemaju ono nesto, Pula jednostavno nije nogometni grad.
Nije neka brojka, ali ekipa im je bas losa. Opet, samo par klubova ima veci prosjek od njih.
Uz kvalitetniju ekipu koja bi se borila za vrh, to bi se moglo podici. Vidjeli smo Rijeku prije Volpija kad su se borili za goli zivot.. Prosjek nije bio nista veci od Pule.
Vita est militia
Nisam ja mislio na financije, mislio sam na da bi Cibalia prije napunila stadion nego Istra. Da je do financija kako bi HNL izgledao, a i posjete...
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Ne gledam interes iskljucivo po posjeti, to je da cijeli kraj pridonosi klubu, a dole nema love, nizi rang, dok u Istri ima puno vise, al'oni nisu interes tamosnjih poslovnih ljudi.
Vita est militia
Istra bi igrala cetvrtu ligu da nije bilo Sceglova, covjeka koji ih je upravo prodao amerima iz razloga sto ih nije mogao sam financirati. Istra ne zanima nikoga ocito, barem nije do sada. Vjerujem da bi Cibalia bila bolji projekt, ali Istra je iz Pule, tu je more i dodatni poslovi, imaju sredjen stadion i lako se napravi isplativ projekt, a ako budu u vrhu privuci ce i publiku nekako i onda ce opet biti svrsavanja kao i po Rijeci.
Ne pljujem po ulaganju, radujem mu se, ali poredim samo. Mnogi bi voljeli gledati Cibaliju u prvoj ligi, a o Varteksu i Marsoniji da ne pricam. Varazdinci su redovno punili stadion kad su bili u vrhu, a Marsa je imala cetiri tisuce prosjek u borbi za opstanak. I logicno da bi vise volio da netko ulozi u njih nego u Istru koja je tko zna tko, zato ju puljani i ne podrzavaju, ali se svejedno nadam da oce.
Ne pljujem po ulaganju, radujem mu se, ali poredim samo. Mnogi bi voljeli gledati Cibaliju u prvoj ligi, a o Varteksu i Marsoniji da ne pricam. Varazdinci su redovno punili stadion kad su bili u vrhu, a Marsa je imala cetiri tisuce prosjek u borbi za opstanak. I logicno da bi vise volio da netko ulozi u njih nego u Istru koja je tko zna tko, zato ju puljani i ne podrzavaju, ali se svejedno nadam da oce.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Od Rijeke zaboravio napisatbadblueboylivno je napisao/la:Čiji?Bela je napisao/la:Imali slika kako izgleda pomocni teren sada???

Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga
- badblueboylivno
- Kontakt:
Haha, mislio sam da pitaš za Pulu, vidim da se spominje, a nisam čitao.
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 53&page=37
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 53&page=37
Hayley <3
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Nakon Istre i Osijek je uspio pronaci partnera. Dobre vijesti za HNL, Osijek je uvijek bio jedna prava baza mladih igraca. Odlican posao.
http://www.glas-slavonije.hr/271714/6/N ... g-vlasnika
http://www.glas-slavonije.hr/271714/6/N ... g-vlasnika
Vita est militia
Slazem se za Cibaliju,Signore je napisao/la:Istra bi igrala cetvrtu ligu da nije bilo Sceglova, covjeka koji ih je upravo prodao amerima iz razloga sto ih nije mogao sam financirati. Istra ne zanima nikoga ocito, barem nije do sada. Vjerujem da bi Cibalia bila bolji projekt, ali Istra je iz Pule, tu je more i dodatni poslovi, imaju sredjen stadion i lako se napravi isplativ projekt, a ako budu u vrhu privuci ce i publiku nekako i onda ce opet biti svrsavanja kao i po Rijeci.
ali mislim da Istra ima jednak potencijal kao i recimo Varteks.
Pula je jedan od vecih gradova u Hrvatskoj, ako Ameri uloze kao sto obecaju,
najmanji problem ce biti podrska.
Pa kad ovakva jadna istra ima prosjek skoro 2.500... Uz borbu za Europa ligu, ocekujem barem 2x vise. Mora se samo stvoriti pozitivna atmosfera, pokazati ljudima da imaju dobar proizvod, a Ameri su barem strucnjaci za PR..
Džaba vam i uskoci i poskoci, Bog je na mojoj strani!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.