Poslušah pres konferencije Gigia, Bonnucia i Maxa. Ono što mi je drago, a i logično je da je tako, je to da kažu da ne dolaze da budu žrtveno janje.
Posebno mi se sviđa samopouzdanje kojim zrače, ne samo danas, već sve od 1/8 finala LP, konačno ekipa koja je svjesna svog kvaliteta, a tada smo najjači.
Mislim da je Max radio na psihi igrača, mi smo gubili finala prečesto zbog glave, veliki pritisak je stavljan na ekipu, Max je opustio ambijent oko ekipe i to mi se sviđa. Jesu oni favoriti, ali neovisno od toga, mi smo finala uvijek igrali ispod nivoa, čak i ona koja smo dobili.
Mogao bih pisati neke uvode, ali sve se svodi na moje razmišljanje da smo debelo zaslužili da uzmemo trofej LP poslije skoro 2 decenije, puno nesretno izgubljenih finala gdje smo mi imali ulogu Barcelone od sutra, Heysel, penali, gol Mijatovića iz ofsajda, farsopoli, gubitak prestiža, svega. Ovaj tim i svi oko njega su zaslužili trofej, nije to neka nada i zakon nekih velikih brojeva, ali ovaj klub zaslužuje nagradu, najveću koja postoji, a to je LP.
AKo bih pričao konkretnije o tekmi, samo ću se složiti s Maxom što je rekao, od svoje četvorke veznih igrača očekuje najviše, da oni moraju biti ti koji će dobiti utakmicu, da se moraju ludo kretati, biti na trajektoriji njihovog pasa, timski raditi na zaustavljanju protoka i zonski braniti njihovu trojku gore, a istovremeno minimizirati tehničke greške i prema naprijed biti hrabri dovoljno.
Samopouzdanje koje sam spomenuo, najbitnije je da od prve minute ne uđu bojažljivo jer rani gol je najgore što nam se može desiti.
Volio boh vidjeti luđačku trku iz prve Conteove sezone i presing, ali znam da se ne može ići na glavu već pametno, trčali smo više od svih ekipa koje smo izbacili, a vjerujem i ponajviše u ovogodišnjoj LP.
I šta reći, vjerujem da možemo uzeti ovo, ne vole to čuti ovi što jinxam

, ali eto, rijetko sam ovakav optimista da ćemo konačno vidjeti pravi Juve u jednom finalu LP.
Kako god bilo, samo respekt za ovu fantastičnu grupu igrača i ljudina, zasigurno meni najdražu od kada pratim ekipu, uz onu generaciju 2003 te heroje koji su igrali drugu ligu.
Bio bi ponosan na ove momke, kao što je i uvijek bio...