Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
čestitke vukovima!
svi koji očekuju jaki dortmund sljedeće sezone varaju se, trebati će nama opet godina i godina da se poklopi sve kao 2011, Tuchel nije čarobnjak i ne može oživiti ove potrošene igrače, za nas će biti plafon 5-6 mjesto slj.sezone ma da niti to ne očekujem
svi koji očekuju jaki dortmund sljedeće sezone varaju se, trebati će nama opet godina i godina da se poklopi sve kao 2011, Tuchel nije čarobnjak i ne može oživiti ove potrošene igrače, za nas će biti plafon 5-6 mjesto slj.sezone ma da niti to ne očekujem
čestitke vukovima!
Drug grijesis u vezi BvB , za sljedecu sezonu evo ovdje javno tvrdim da cemo sljedecu sezonu igrati Ligu prvaka
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
evo jedan poprilicno dug dokumentarac o 40 godina bundeslige
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- kumkalesic
- Kontakt:
U prošlom postu na ovoj temi sam napisao da je HSV mačka sa devet života, ali poslije večerašnje utakmice i ta uzrečica je preslaba da sve ovo opiše
Sljedeće sezone se očekuje plasman u Ligu Prvaka

Sljedeće sezone se očekuje plasman u Ligu Prvaka

Joint_fc
Magdeburg usao u dritu...abd dogodine u cvajtu sa dinamom
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sezona nije kako treba ni zavrsila a neki transferi za narednu sezonu su vec odradjeni.
Jonathan Schmid iz Freiburga preselio u Hoffenheim i potvrdio svoju vjernost do 2019-e godine.
HSV doveo napadaca Altinasa koji je do sada igrao u Turskom Bursasporu.
Posebno je zanimljiva spekulacija u kojoj se spominje Werder i Podolski. Hoce li princ Poldi u zelene ostaje da vidimo a svakako da ovo nije nemoguc scenario.
PS: od pola 9 drugi mec relegacije za drugu ligu izmedju Minhena 1860 i Kiela.
Jonathan Schmid iz Freiburga preselio u Hoffenheim i potvrdio svoju vjernost do 2019-e godine.
HSV doveo napadaca Altinasa koji je do sada igrao u Turskom Bursasporu.
Posebno je zanimljiva spekulacija u kojoj se spominje Werder i Podolski. Hoce li princ Poldi u zelene ostaje da vidimo a svakako da ovo nije nemoguc scenario.
PS: od pola 9 drugi mec relegacije za drugu ligu izmedju Minhena 1860 i Kiela.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hoffenheim potpisao Schaara na 4 godine.
Mora se priznati da su ovim napravili sjajan potez s obzirom da je Schaar bio veoma trazena roba.

Mora se priznati da su ovim napravili sjajan potez s obzirom da je Schaar bio veoma trazena roba.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
8 mil za igrača koji ima velikih problema sa koljenom i koji je u zadnjoj godini ugovora je previše . Plus je još relativno nedokazan .
Čelnici basela su ponovno odradili odličan posao.
Čelnici basela su ponovno odradili odličan posao.
Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ja kako vidim on je u ovoj sezoni bio poprilicno konstantan.
40 odigranih utakmica i samo 9 izostanaka s tim da niti jednom nije pauzirao duze od dvije utakmice, svakako da ova cinjenica ne ide u prilog tvojoj konstataciji.
Hoffa je napravila sjajan posao bilo to skupo ili me jer je Schar bio zanimljiv najvecim ekipama pa cak i Gladbachu u jednom trenutku, barem se pisalo o tome.
40 odigranih utakmica i samo 9 izostanaka s tim da niti jednom nije pauzirao duze od dvije utakmice, svakako da ova cinjenica ne ide u prilog tvojoj konstataciji.
Hoffa je napravila sjajan posao bilo to skupo ili me jer je Schar bio zanimljiv najvecim ekipama pa cak i Gladbachu u jednom trenutku, barem se pisalo o tome.
Jedno vrijeme se povezivao i sa Arsenalom.
Odličan transfer u svakom slučaju jer se radi o veoma dobrom igraču, ja sam lično očekivao da će otići u neki veći klub.
Odličan transfer u svakom slučaju jer se radi o veoma dobrom igraču, ja sam lično očekivao da će otići u neki veći klub.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Omere pogledaj malo historijat povreda, ne radi se samo o jednoj sezoni ... Da ga je iole atraktivnija ekipa htjela odnosno pristala platiti traženu odštetu Baselu ne bi on sigurno u Hoffi završio budi bez brige ...
Ne kažem ja da je on loš igrač i da možda neće uspjeti u Hoppenheimu tj. bundesligi, kažem samo da je 8 milja za njega itekako previše ...
Schar je itekako bio zainteresiran da pređe u Borussiu, odličan klub za njegov razvoj a tu su njegove pajde Xhaka i Sommer... No zbog previsoke odštete i problematičnog koljena Eberl je brzo 'oladio ...
Ne kažem ja da je on loš igrač i da možda neće uspjeti u Hoppenheimu tj. bundesligi, kažem samo da je 8 milja za njega itekako previše ...
Schar je itekako bio zainteresiran da pređe u Borussiu, odličan klub za njegov razvoj a tu su njegove pajde Xhaka i Sommer... No zbog previsoke odštete i problematičnog koljena Eberl je brzo 'oladio ...
Agieren statt reagieren
Pale, i treba da ti bude krivo, jer Hofo vas pobijedio, ali ne treba da širiš dezinformacije te truješ ljude.
Namjerno sam otišao provjeriti historiju povreda, i jeste ih imao, bitne pomena su jedna prije godinu i po, a trajala je 3 mjeseca, još jedna je bila ove godine 2 mjeseca, ali se desila na pauzi.
Odigrao ove sezone 30 utakmica u prvenstvu, 7 u ligi prvaka, znači propustio svega 7 utakmica ukupno, što pokazuje da se oporavio i da je stabilan.
Shaar je zvučno ime, još jedan + za Bundesligu, draže bi mi bilo da je završio recimo kod vas, ali...
Uostalom briga mene za Hofu, samo sam htio dokazati kada treba braniti Borusiju da se itekako znaš prevarama služiti.
Namjerno sam otišao provjeriti historiju povreda, i jeste ih imao, bitne pomena su jedna prije godinu i po, a trajala je 3 mjeseca, još jedna je bila ove godine 2 mjeseca, ali se desila na pauzi.
Odigrao ove sezone 30 utakmica u prvenstvu, 7 u ligi prvaka, znači propustio svega 7 utakmica ukupno, što pokazuje da se oporavio i da je stabilan.
Shaar je zvučno ime, još jedan + za Bundesligu, draže bi mi bilo da je završio recimo kod vas, ali...
Uostalom briga mene za Hofu, samo sam htio dokazati kada treba braniti Borusiju da se itekako znaš prevarama služiti.

-
- Kontakt:
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pa hebes historiju ako je on cijelu sezonu odigrao bez neke velike povrede, tacnije bez povrede tog koljena koje ti spominjes.Pale_Companion je napisao/la:Omere pogledaj malo historijat povreda, ne radi se samo o jednoj sezoni
To nam govori da se u potpunosti oporavio i da su problemi iza njega.
Sad Hoffenheim ne treba brinuti za odbranu - Bičakčić, Süle i Schär. 

Schalalalalalaaa Booorussiaaaa
- BavaracZenica
- Kontakt:
Sjajan transfer, zaista mislim da su bas pogodili 
Evo interesuju se i za Lorika Canu, dobro bi bilo to pojacanje, ma da mislim da se trebaju okretat svojim mladim igracima koje imaju na pretek..
Bice finih transfera ovo ljeto, cekamo Bayern...

Evo interesuju se i za Lorika Canu, dobro bi bilo to pojacanje, ma da mislim da se trebaju okretat svojim mladim igracima koje imaju na pretek..
Bice finih transfera ovo ljeto, cekamo Bayern...

FC Bayern !!!!!
E cuj Schaar ne vrijedi 8 miliona u vremenu gdje se za skoro svakog prosjecnog igraca placaju dvocifreni milionski iznosi.
Drago mi je zbog Hoffenheima. Jedan takav klub zasluzuje da se bori za LP.

Drago mi je zbog Hoffenheima. Jedan takav klub zasluzuje da se bori za LP.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Hoffenheim polahko sazrijeva, čak bih rekao da su sazreli i organizaciono i finansijski. Akademija je počela da izbacuje vanserijske igrače, Promel bi u novoj sezoni mogao čak i do prve postave jer je ogroman potencijal. Mees i Ochs su sami svojim golovima vodili juniore dvije godine zaredom do finala juniorske lige i njih dvojica će imati svoje minute u novoj sezoni.Tu je i Akpoguma sa potencijalom da nasljedi Boatenga , pokazao je kroz reprezentacije da može izrasti u vrhunskog fudbalera (ove sezone kaliće se u Fortuni).Ako ostane Firmino, a 60 posto da hoce, uz pojačanja oni imaju realne šanse da se bore od 5-7 mjesta. Scar i Sule su vjerovatno najtalentovaniji štoperski par lige, šta god pričali o ovom prvom on je umjesto Gladbacha izabrao Hoffenheim, a da bi za Borussiju bio ogromno pojačanje toga su svjesni i oni koji pričaju o nekim povredama kao izgovorom za neuspjeh. Uz gore nabrojane, tu su Toljan koji se pred kraj sezone razigrao, golman reprezentativnog kalibra i prvi golman U20 Marvin Schwabe , te Nicolas Sessa koji je veoma interesantan jer ima tog argentinskog mentaliteta u sebi iako je njemački reprezentativac.Ne treba zaboraviti Benjamina Trumnera koji je također reprezentativac.Puno potencijla na raspolaganju ima Gisdol, uveliko će od njeg zavisiti hoće li se neki od ovih mladića razviti u vrhunskog igrača.
Schmid je odlično rješenje na krilu, a Uth dolazi sa dobrom reputacijom, na njemu je da se izbori za prvu postavu.
Danas su doveli Joelintona, igrača kojeg vide kao nasljednika Firmina u budućnosti za 2 mil eura.Sa posudbe se vraćaju igrači koji su puno obećavali i slati su na posudb: Bruno Nazario (odlična sezona u Poljskoj), Afriye Acquah (pitanje je hoće li ga otkupiti Samporija, lično je odličan fudbler i može pomoći Hoffenheimu), Bruno Biteco koji je došao sa sjajnom reputacijom, ali nikako da pokaže taj potencijal, Filip Malbašić, Sandro Weiser i Junio Ponce.
Odlična ekipa i ovo je Gisdolu zadnja šansa da ih odvede u Evropu, ja bi mu nogu dao ako ne uhvati bar sedmu poziciju jer je ekipa poprilično jaka.Biće još pojačanja, pričalo se i o Praetu.
Schmid je odlično rješenje na krilu, a Uth dolazi sa dobrom reputacijom, na njemu je da se izbori za prvu postavu.
Danas su doveli Joelintona, igrača kojeg vide kao nasljednika Firmina u budućnosti za 2 mil eura.Sa posudbe se vraćaju igrači koji su puno obećavali i slati su na posudb: Bruno Nazario (odlična sezona u Poljskoj), Afriye Acquah (pitanje je hoće li ga otkupiti Samporija, lično je odličan fudbler i može pomoći Hoffenheimu), Bruno Biteco koji je došao sa sjajnom reputacijom, ali nikako da pokaže taj potencijal, Filip Malbašić, Sandro Weiser i Junio Ponce.
Odlična ekipa i ovo je Gisdolu zadnja šansa da ih odvede u Evropu, ja bi mu nogu dao ako ne uhvati bar sedmu poziciju jer je ekipa poprilično jaka.Biće još pojačanja, pričalo se i o Praetu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
Ovoliko o interesu za schara od strane gladbacha :
http://www.ligainsider.de/fabian-schaer ... hr-110552/
Konkurencija u bundesligi je prebrutalna , hoffe teško može među prvih šest , jako teško . Posebice ne sa tom skupinom golobradih mladica koje je fronk kopi pejstao sa transfermarkta . Može ako se desi scenarij da bvb i schalke (ili neko treći iz vrha ) ponove ovogodišnje igre a to je ipak teže za očekivati , dok s druge strane hofe mora odigrati konstantno i iznad svojih mogućnosti .
Konstatacija da Gisdol treba dobiti nogu ako ne izbori evropu je blago rečeno smiješna .
http://www.ligainsider.de/fabian-schaer ... hr-110552/
Konkurencija u bundesligi je prebrutalna , hoffe teško može među prvih šest , jako teško . Posebice ne sa tom skupinom golobradih mladica koje je fronk kopi pejstao sa transfermarkta . Može ako se desi scenarij da bvb i schalke (ili neko treći iz vrha ) ponove ovogodišnje igre a to je ipak teže za očekivati , dok s druge strane hofe mora odigrati konstantno i iznad svojih mogućnosti .
Konstatacija da Gisdol treba dobiti nogu ako ne izbori evropu je blago rečeno smiješna .
Agieren statt reagieren