PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

tuzlak1987
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 jun 2015, 10:33

hskzmostar je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:
hskzmostar je napisao/la:Moi caca je navijao za velez do 2008 dok nije ugledao Tursku zastavu cak smo isli skupa u Vrapcice,od tada navija za FK Blagaj a meni su naredili da navijam za neki klub sto je osnovan 1905 ,tako mi je Cela naredio!
fkt, bez zajebancije, cijeli Mostar je prije rata navijao za Velež. Kako su se odjednom prešaltali na Zrinjski. Ok su mi mlađi navijači, to je i razumljivo, ali nikako ne kapiram srednjovječne ljude. Ono navijaš za jedan klub do '92 i onda počneš navijati protiv njega, odnosno za drugi klub za koji, dajem glavu, 80% Mostaraca nije ni znalo da je postojao (sigurno se u YU nije baš mnogo pričalo o Zrinjskom). Nije provokacija, već me fkt interesuje. Jel' to više bilo iz inata, da bi kasnije preraslo u pravo navijanje, ili su Hrvati u Mostaru oduvijek imali sjećanje na Zrinjski te iščekivali dan kad će se ponovo formirati?
To pitanje bi najbolje odgovorio Baka Sliskovic jer je njegova obitelj bila jedna od osnivaca Zrinjskog,nije nitko tek tako prestao ,dosla je na brda oko mostara petokraka na sljemu i ubijala ljude,Velez je ostavio tu petokraku i ponosi se njome iako je toliko zla nacinila gradjanima mostara,ostalo je povijest,sumnjam da bi navijao npr ti za FK Sarajevo ili Zeljini da imaju prefiks ili zastavu u klubu srpsku jer znamo sto je sarajevo propatilo,mi sad imamo svoje i nitko to zabranit vise ne moze oni se ponose svojim i kraj price,da da pricat ce ti radnicki ovaki nakvi ali kad vidim onu petokraku taman su za jelen super lige!

osnivaca Zrinjskog
Ti sto su vas gadjali sa brda su samo nosali petokrake jedno vrijeme ali nisu bili nikakvi predstavnici tih petokraka. Samo su im trebale, tako da to uopste nije razlog jer su ih nosali cetnici, a ne djeca i unuci partizana.

A inace neka su ti dobri oni su su srusili Stari most i ostale bitne gradjevine po Mostaru

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 jun 2015, 10:37

uNbx je napisao/la:Cisto sumnjam da su etablirani svjetski brendovi tipa Carlsberg, Heineken, Becks isl. slali pive na ovo takmicenje... Mada moram probat tu tuzlansku, iskreno ogadila su mi je neka djeca (8. razred), pjani hodaju kroz konzum i urlaju "tuzlanska je boooog"... Moracu probat i to cudo, sad zasad Carlsberg majka :bow:
Mislim da oni ne salju svoje pive na ta takmicenja. Zamisli degustatori probaju i stave ih realno na stotinu i neko mjesto. Oni vole na sigurno, da ih prodaje etiketa.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 jun 2015, 10:39

Tuzlansko nemojte probat ni pod razno osim ako ga necete piti nefiltrirano u Pivnici :D

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 jun 2015, 10:41

Ja sam je upratio ali nisam probao. Crna limenka politra 80 feninga. Kontam sta je ovo otpadaju nokti i obrve kad se od ovoga napijes :mrgreen:
From father to son

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 04 jun 2015, 10:43

Chinaglia je napisao/la:to je sa TK, ne iz Tuzle

u Tuzli ima par niželigaša, Kiseljak nije jedan od njih
moram te razočarati ali je FK Kiseljak sa opštine Tuzla i igraju u 2 ligi TK
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 10:44

Zar nije crvena limenka :o
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 jun 2015, 10:45

uNbx je napisao/la:Zar nije crvena limenka :o
Brato zakleo bi se da je crna :hmmmmm:
From father to son

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 04 jun 2015, 10:50

Cernica je napisao/la:
crvena 100% :D
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 04 jun 2015, 10:53

Cernica je napisao/la:Nisam znao svaka cast za 10 mjesto. Zasto je onda onako jeftina. Ja obicno derem hajnu beks i ginis(samo toceni) u irish pubu
Znas sta je jos ironicnije kod nas, da u Irish pubu (udaljenom 200tinjak metara od Tuzlanske pivare) ne toce nam Tuzlansko pivo. Zamisli ti tog monopola.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 jun 2015, 10:55

@pastrmka
Sta li vama dole tuse u tim crnim limenkama, mozda fakat i otpadaju nokti i kosa :urnebes: :urnebes:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 jun 2015, 10:56

crvenocrnitz je napisao/la:
Cernica je napisao/la:
crvena 100% :D
Onda moja greska. Upratio sam davno u nekoj prodavnici i zakleo bi se bio ali vjerovat je konzumatorima :mrgreen:

Batva nasa bagra. Morat cu je probati. Vi odgovarate za moje obrve i trepavice ako otpanu :urnebes:
From father to son

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 04 jun 2015, 10:58

To je jedini nacin da ti uceramo. Zato moras probati :D :P

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 04 jun 2015, 11:02

Batva je napisao/la:To je jedini nacin da ti uceramo. Zato moras probati :D :P
:D dobro si. Ako vam je ovo sponzor a meni se svidi dovest cu vam Moratu koliko cugam :urnebes: :urnebes:
From father to son

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jun 2015, 14:31

Chinaglia je napisao/la:ebe se vama, titula se nakupovalo, sad možete provest' 10 godina u PL, govoreći kako je bitno učestvovat' :kafa:

ne diraj u Azmira, da vas ne bi kupio sa sve drvenim stadionom i raspalom lokomotivom koju bi prodao u željezo :rol:
Normalno, mi se možemo ugasiti a ovi poluklubovi tipa Sloboda nas neće stići ni za 100 godina :kafa:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 04 jun 2015, 14:56

FaraonTM je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ebe se vama, titula se nakupovalo, sad možete provest' 10 godina u PL, govoreći kako je bitno učestvovat' :kafa:

ne diraj u Azmira, da vas ne bi kupio sa sve drvenim stadionom i raspalom lokomotivom koju bi prodao u željezo :rol:
Normalno, mi se možemo ugasiti a ovi poluklubovi tipa Sloboda nas neće stići ni za 100 godina :kafa:
Samo ti zezaj, nemoj da ponovo aktiviramo Zmaj od Bosne. :tralala:

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 04 jun 2015, 16:08

inace su ti sa petokrakom 45-te usli normala u mostar, svratili na kavu.. how yes no.. komunizam=fasizam

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hercegova% ... 4.8De_1945.
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 04 jun 2015, 16:11

prestanite se bavit stvarima koje su bile prije 70 godina. nastavite li to radit bit cemo najveca vukojebina u europi jos dugi niz godina
goveđigulašmajka

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 04 jun 2015, 16:11

rigotina je napisao/la:prestanite se bavit stvarima koje su bile prije 70 godina. nastavite li to radit bit cemo najveca vukojebina u europi jos dugi niz godina
Jao ko se javlja :lol:
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 jun 2015, 16:15

Yebala vas diskusija o komunizmu i fasizmu, nije ovo tema politicka prepucavanja!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 04 jun 2015, 16:17

Brato u zivotu sve se vraca sve se placa.. Ono sto su Zrinjskom 45-te ucinili oni kojima se velezovci danas ponose, njima je ucinjeno 92.. Samo puno blaze, jer njima nije zabranjen rad niti spominjanje tog kluba.. Igralište na kojem je Zrinjski igrao do 45 dato je Velezu, a igraliste na kojem je velez igrao do 92 dato je Zrinjskom.. Ima pravde, samo je spora.. sad je 1:1, i nadam se da se nikakvo zlo kakvo je bilo u ta dva slucaja nikad vise nikome nece dogoditi, i da ce nekada i mostar imati normalan gradski derbi kao sto je imao do 1941..
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.