Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

EDO299
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la EDO299 » 31 maj 2015, 22:36

"ESPN" javlja kako smo ponudili 15 miliona € + Lucasa Leivu za Kovačića. ;)
Što se tiče situacije oko Vietta izgleda da se mi i Arsenal borimo za maloga, Griezmann navodno želi ostati u ATM.
Neko je provalio i informaciju da Sterling ostaje ako Klopp dođe, prema "Skybetu" favoriti smo za dovođenje Kloppa, ispred Napolija i Reala(gdje će naš Rafa najvjerovatnije).

"Le10 Sport" javlja kako smo započeli pregovore sa Lyonom oko Lacazettea, dok "Metro" javlja kako smo iste dogovorili :mrgreen:
At the end of the storm there's a golden sky..

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 31 maj 2015, 22:45

Higuainu daleko ti kuća od Liverpoola bila :wave: :pray:
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

JackRaven7
Kontakt:

Post Postao/la JackRaven7 » 01 jun 2015, 11:07

GK: Keylor Navas 14 milion Eura. MUST BUY!!! Bio bi top 3 golman lige odmah, a i na duge staze. De Gea sasvim izvjesno izdaje Atleti i Utd potpisom za Blancose, tako da Keylor postaje opcija br 3. Dobar je Simo, ali vrhunski golmani su ekipama iznad nas donosili bodove koji su se ispostavili ključnim. Bojim se da to naš Belgijanac ne radi u tolikoj mjeri, zato treba jedna klasa među stativama, a ovaj otočanin to sigurno jeste.

RB: Clyne (15mil. funti) i Benteke (32mil. funti) jednostavno ne vrijede te novce i potrebno im je naći alternative. Na tržištu desnih bekova postoje možda samo 3-4 igrača koja se ne mogu dovesti za ovaj iznos, a Clyne nije taj nivo niti ima kapacitet da postane. Vrlo dobar desni bek, zahvalan u oba pravca, ali ne spektakularan. Poređenja radi, Johnson po dolasku u klub je bio puno moćniji igrač. Ja Darmiana prizivam od prošlog ljeta, a bio bi sigurno jeftinija i bolja kupovina. Nažalost, krajnje nemoguć transfer. Mali Kieran iz Burnley-a je solidna varijanta, prvenstveno jer bi plata i transfer fee bili mizerni, a dobija se igrač koji bi opet bio bolji od svih naših opcija za RB.

LB: Lani sam želio Rodrigueza ili Bertranda, a meta je bio Moreno. Zajebasmo se kako god, jer je mali napravio grešaka haman ko Lovren. Za nadati se da će se popraviti, ali sam ubijeđen da bi ova dvojica bili boljji fit. Ne vjerujem da će dovoditi nekog za klupe, a možda i nekom tušnu El Tora.

CB: Štoperi se vjerovatno neće dirati i nadam se šansi za Ilorija. Manjak transfera na ovom polju znači i ostanak Lovrena, što je najveći downside, ali makar će Škrtel i Sakho imati šansu da se konačno više uigraju kao tandem.

DMF: Jedan od apsolutnih prioriteta. Vidjeli smo svi na vlastitoj koži šta znači imati DMF-a u ekipi (pa makar to bio i prosječni Lucas), ali i na drugim (Utd-Carrick, Arsenal-Kokica). Kolege su ranije primjetile značaj ove uloge posebno za našu vrstu fudbala gdje je užasno bitno prekidati napade protivnika brzo i otvarati prostor za kontra napade. Dovesti nekog moćnog Francuza, bilo da je Kondogbia ili pominjani Imbula, za kojeg nisam pretjerano vješt, ali vjerujem vašim riječima i renomeu lige što se tiče te pozicije :))

CMF: Bilo bi dobro dovesti klasu, ali sumnjam da će se to moći. Pjanić bi bio upgrade, ali se pritajila ta priča isto kao i za Radju. Aktuelan je Kovačić koji je vanserijski talenat, ali strahovito nekonstantan. Rizičan igrač. Meni lično najveći problem za ovu poziciju predstavlja Henderson. On će morati igrati, znamo koliko može, a to je opet malo za klub poput Liverpool-a. Ofanzivno je ok, iako vrhunski centralni vezni nude puno više, a defanzivno nije toliko moćan da možemo igrati bez DMF-a i onda dolazak nekog novog CM-a je upitan jer ono, gdje ćeš ga :D
Izgleda niko neće Gundogana, pa možda on ne bi bio loša opcija :)) Nažalost, prije da će Milner krpiti tu, a i Allen ostaje :facepalm:
Dati šansu Emreu!!!

AMF: Ne dirati ništa. Imamo dragulja u Coutinhu i jednog precijenjenog engleza koji nakon par vezanih partija konačno grabi zalet u formi. Jedna od rijetkih pozicija gdje smo fino pokriveni.

WF: Prodati malca i dovesti Pedra. Vrlo jednostavno. Dobijaju se novci i iskustvo, a kvalitet ne gubi. Plata ne bi bila masivna (on nema ni 80k funti/sedmično u Barsi). U pitanju je odličan igrač i stvarno bih volio da začepi usta njegovim kritičarima s ovog pdf-a :D Ibe i Marković nek se bore za drugu krilnu poziciju u timu.

CF: Rak rana. Ings je solidan za opciju br 3/4, ali ne znam zašto ne forsirati malog Sinclaira u toj roli. Sturridge se pokazao ko izvrsna opcija broj 2, a i to je upitno zbog njegove krhke i slabašne prirode. Potreban je napadač broj 1. Nazovite me ludim, ali ja mislim da bi Falcao bio odličan :D Svjestan sam njegove zadnje sezone, ali u pitanju je svjetska klasa koja je dostupna. Naš sistem bi mu odgovarao puno više nego ad hoc Utd. Treba zaboraviti na Higuaine, Lacazette, Benzeme i Cavanije. Naše alternativa bi možda bili Jakson Martinez (25mil funti), Icardi (sličan iznos, ako ne i manji), Luiz Adriano (15mil funti) te premijerligaši (Benteke i Džeko).

GK: Navas, Mignolet
RB: Trippier, Wisdom, Flannagan
RCB: Škrtel, Ilori, Toure
LCB: Sakho, Lovren
LB: Moreno
DMF: Kondogbia, Allen
CMF: Henderson, Emre, Milner
AMF: Coutinho, Lallana
WF: Pedro, Ibe, Marković
CF: Falcao, Sturridge, Origi

Trošak transfera bi bio maximalno 80mil funti:
Navas-11, Trippier-4, Kondogbia-25, Milner-0, Pedro-15, Falcao-25
Priliv od odlazaka oko 60milki:
Jones-0, Johnson-0, Enrique-2, Lucas-4, Gerrard-0, Luis Alberto-2, Sterling-40, Aspas-3, Borini-3, Balo-5 Lambert-2

Wage bill pojačanja bi iznosio oko 600k sedmično, nekih 50k manje od iznosa koji bi se stvorio odlascima, tako da bi na godišnjem nivou uštedili 2,5mil funti :thumbup:
Ova ekipa je za top 4 dogodine, iako vjerujem da nećemo dovesti ni trojicu od mojih željenih :kralj:

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 01 jun 2015, 17:17

Klopp i definitivno uzima pauzu, tako da, ko god ga je racunao kao mogucu zamenu, moze da ga precrta. Ovo vrlo verovatno i znaci ostanak Brendana, definitivno.

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 01 jun 2015, 17:57

Kod nas ništa novo, poslali ponudu, odbijena ponuda, poslali ponudu, odbijena ponuda, ...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 01 jun 2015, 20:33

Nama Benteke ne treba,nije impresivan kako ga zele prikazati a i njgova cijena je smijesna...Treba nam igrac koji je brzi i okretan koji jednim potezom moze izbaciti protivnika neko slican Suarezu,radilica itd...

Clyne se moze dovesti samo ako ovi ne useru sa svojim cjenkanjem...

Treba prodat pola tima i fino posloziti stvari za sledecu sezonu,gledajuci ovaj komitet i ciganluk necemo daleko dogurat...Sve se iste stvari ponavljaju kao i prethodnih godina...

Mozda Rodgers dobije otkaz pa nas Angelotti preuzme ili ce Rodgers ostat jos jednu sezonu i onda ce ga Klopp zamjeniti....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 01 jun 2015, 21:11

Ne bih volio da dodje do smjene trenera u pola sezone il jos gore tamo nekad u novembru ili februaru. Tek bi onda ostrili kura.c na nama aka izgubljena od Stoke. Ako se krene lose kao prosla ne vidim razloga da ga ne nogiraju, jos ako se opet potrosi para na transfere a ne bude rezultata.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 01 jun 2015, 21:34

lfckop je napisao/la:Kod nas ništa novo, poslali ponudu, odbijena ponuda, poslali ponudu, odbijena ponuda, ...
Kad vidim koga pokusavaju dovesti, i bolje je sto su odbijene ponude
Benteke pojacanje :tokralju:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 01 jun 2015, 21:38

lfckop je napisao/la:Kod nas ništa novo, poslali ponudu, odbijena ponuda, poslali ponudu, odbijena ponuda, ...

Kako kaže naš narod: "Puno se hoće, a malo se može" :)
Al' valjda dočekamo i mi neka ljepša vremana :shifty:
Joint_fc

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 jun 2015, 21:51

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/li ... se-9371702

Ovo mi se već sviđa. :thumbup:
Liverpool are closing in on the signing of James Milner from Manchester City.
They are also hopeful of completing a deal for Burnley striker Danny Ings, who is also out of contract, and are preparing a fresh bid for Southampton full back Nathaniel Clyne, who would cost around £15m. An offer of £10m was rejected by Saints last week.
Christian Benteke, the Aston Villa striker, is another target, though the Reds are unlikely to meet the £32.5m buyout clause in the Belgian’s contract. They value the 24-year-old closer to £20m.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2015, 15:16

Rodgers must accept transfer committee

Brendan Rodgers WILL survive as Liverpool manager - but only if he accepts the American owners WON'T change their transfer policy.
slika

Bolje André-Pierre Gignac na free nego Benteke u svakom slucaju...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 02 jun 2015, 15:45

Normalno da ce uhljup ostati na kraju,zaboli njega za transfere i politiku,nek samo pare lijezu na racun.
Yebo nase politicare,kako se ovaj uhljebio :lol:
Ocekujem velika pojacanja kao sto su milner,benteke,delph,ayew i ostali polovnjaci
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 jun 2015, 17:50

ako stvarno misle ponuditi Milneru 150k sedmicno onda neka se klub ugasi odma... :wtf: :crazy: :crazy:

da Milner odbio 165k u City-u da bi u Liverpoolu dobio mjesto u prvih 11 i 150k sedmicno :lol: :lol: :clap: :clap:

sve dok je komitet tu i dok vlasnici razmisljaju tako klub ce se srozati na niske grane sa Brendanom ili bez njega i sledeci trener ce dobiti iste uslove kao i Brendan a to je da sjedi u slusa komitet i njihove prijedloge....
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 02 jun 2015, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 jun 2015, 17:55

Fanovima Liverpoola apsolutno niko ne može udovoljiti. Da Aguero pristane igrati, neki bi u tome pronašli manu. :roll:

Milner je odbio mnogo veću platu od Cityja i Ligu prvaka kako bi igrao za manji novac, bez Lige prvaka, u Liverpoolu.

Za mene je dovoljno. :thumbup:

Ovakvi igrači se jednostavno moraju prihvatiti, dok god smo u ovakvom qurcu, a već dugo smo i još neko vrijeme ćemo biti.

Uostalom:
Milner is experienced, doesn't usually go missing in big games, is good enough to play for LFC and works hard. Very good business on a free.
Greatness dies

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 02 jun 2015, 18:11

Milner ne bi bio bust za ekipu poput Cordobe ili Atalante.To je obicno drvo , cuj 150k sedmicno. :tokralju:
Pa frajer ima platu vecu od Rakitica i Modrica. :rol:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 jun 2015, 18:16

Solidan igrac za nekih 90-ak iljada sedmicno.
- Ed Woodward for Prime Minister !

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 02 jun 2015, 18:34

Milner je jako podcijenjen igrac. S obzirom na godine i trenutnu platu ne moze se ni ocekivati da bi pristao na manju platu. Ipak je on blizu kraja karijere i svakako zeli zaraditi dok jos moze. Dobar dio platne liste ce biti olaksan odlascima Kapitena i Glena, a mozda i Leive i Balotellija.
Vjerujem da svi znaju njegove kvalitete i da to nije samo trcanje po terenu. Ove sezone je efikasniji od vecine nasih veznih igraca. Takodje je bio jako dobar u velikim utakmicama i ja ocekujem da ima veliki uticaj u igri Liverpoola sljedece sezone. Donosi veliko iskustvo ovom mladom timu, a bgm i kvalitet. Ipak je imao vaznu ulogu u timu koji je u zadnje cetiri sezone zavrsavao 1-2-1-2.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 jun 2015, 19:29

Brendan Rodgers will stay as #LFC manager after meeting with Tom Werner. All parties agreed improvements must be made
I ovo je završeno. Znači, evidentan napredak ili noga.
Greatness dies

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 jun 2015, 19:50

Bertrand je napisao/la:
Brendan Rodgers will stay as #LFC manager after meeting with Tom Werner. All parties agreed improvements must be made
I ovo je završeno. Znači, evidentan napredak ili noga.
Pa to je ono o cemu ja pricam od pocetka parole "Brendan out". Samo sam jednom posumnjao, onog trenutka kada je Klopp delovao kao zaista dostupna meta, ali cim je izjavio da ide pauza, znao sam da je to to sto se tice neke price oko novog menadzera.

Musker je rekao da ce Milner biti na 120k, s obzirom da je on daleko najpouzdaniji covek, verovacu njemu. 150k je mnogo, a ni 120k nije malo uopste. No, nije se ni dalo ocekivati da ce doci za neku manju platu i prihvatiti daleko veci pay cut, a s obzirom sta mu je sve nudio City, poprilicno sam zadovoljan da je izabrao nasu sredinu.

Slazem se sa postovima Kenoa i Bertranda, Milner je za vezni red upgrade samo takav i dosta je potcenjen, pre svega jer je Englez pa se po automatizmu pljuje, + je neatraktivan igrac. Covek ce biti dzaba, ne znam sta tu ima da se prica dalje, plata je poprilicna, ali kao sto Keno i navodi, oslabadja se veci deo wage bill-a.
Najveca njegova prednost i vrlina, u koju god poziciju da ga bacis, snacice se i pruzice 100%. Samo je Cou bolji od nasih veznjaka, a cak i on nema tu konstantu kakvu Milner ima.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 02 jun 2015, 20:18

150k za Milnera... Pa ne znam baš. Imaće najveću platu u klubu. Hardworker, ali ne vrijedi više od 70k sedmično.

Što se tiče Rodgersa, no comment.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.