Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Pegi10
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Pegi10 » 01 jun 2015, 19:38

U nedostatku bolje teme za ovu pricu napisacu ovdje, vjerujem da spada u misteriju ako je spam recite uklonicu post.

Jedne noci 2 jarana i ja se vracali iz grada. Jedan od njih dvojice i ja pogledamo kako iz sporednog puta dolazi neki lik. I tako kontajuci ko bi to mogao biti pogledamo opet tamo i lik je jednostavno nestao. Nije mogao nigdje drugo proci nego da ide prema nama. Ovaj treci jaran sto je bio sa nama tog lika nije vidio nikako, a gledao je u istom smjeru kao i mi. Jos su neki ljudi pricali da im se slicna stvar znala desiti na tom istom mjestu. Vjeruje se da je uzrok toga sto je prije tu bilo Tursko groblje.

Vjerovatno cu sad ispasti lud :mrgreen: . I da nista nismo pili ili pusili tu noc :mrgreen:
Izvinjavam se ako je malo nerazumljiv post, nemam inspiracije.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 jun 2015, 19:49

@Pegice ovo u jeste za ovu temu.. kakav je bio lik, kako je izgledao?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 jun 2015, 19:50

Pegi10 je napisao/la:U nedostatku bolje teme za ovu pricu napisacu ovdje, vjerujem da spada u misteriju ako je spam recite uklonicu post.

Jedne noci 2 jarana i ja se vracali iz grada. Jedan od njih dvojice i ja pogledamo kako iz sporednog puta dolazi neki lik. I tako kontajuci ko bi to mogao biti pogledamo opet tamo i lik je jednostavno nestao. Nije mogao nigdje drugo proci nego da ide prema nama. Ovaj treci jaran sto je bio sa nama tog lika nije vidio nikako, a gledao je u istom smjeru kao i mi. Jos su neki ljudi pricali da im se slicna stvar znala desiti na tom istom mjestu. Vjeruje se da je uzrok toga sto je prije tu bilo Tursko groblje.

Vjerovatno cu sad ispasti lud :mrgreen: . I da nista nismo pili ili pusili tu noc :mrgreen:
Izvinjavam se ako je malo nerazumljiv post, nemam inspiracije.
Starom se desila ova situacija. Poslije rata, isao sa jednim rodjakom nabaciti kamion drva. Kada su krenuli (popodne), ugledaju na jednoj krivini macku raznih boja. Aj kontaju neka mutacija, pa nastave putovanje da prije zavrse pos'o. Nabacili izrezana drva za nekih sat vremena i krenuli nazad. Vec pada noc (al vidljivost je dobra), na istoj krivini ugledaju djecaka kako trci i kao da bjezi od kamiona. Ovaj covjek (Sacir) nakon sto ga je prosao, pogleda u retrovizor i onda opali po gasu tako da umal nisu sletili. Kada su sa makadama sisli na pravi put, stari ga upita, pa dobro Sacire zasto si onako reagovao. Kaze covjek sav se trese da je vidio djecaka bez ociju, nosa,... znaci samo lice. Inace, obojica su ga vidila, al' ovaj covjek je vidio pomenutu nakazu. U tom mjestu nema sela u okrugu od 50 i vise km. Svako svakog zna, a ovaj covjek je poznavao svaki pedalj, pa je siguran da nije neko poznat a kada je skoro stao i vidio horror situaciju, opalio po gasu. Ima masa ovih prica, al' ova mi je nekak ostala u sjecanju.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 jun 2015, 19:52

e to je već jezivo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 jun 2015, 19:53

Jos kad on prica, ono bas u detalj, sto kazes, jeza te uzme.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 01 jun 2015, 19:55

DANTES je napisao/la:@Pegice ovo u jeste za ovu temu.. kakav je bio lik, kako je izgledao?
Fora je u tome da je lik izgledao obicno, normalno obucen, lice mu nismo vidjeli posto mu nisno bili tako blizu.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 01 jun 2015, 19:59

Kod mene se u kraju priča o velikoj zmiji... priče ide godinama unazad jedan čovjek je dobio šećer kad je vidio. vozač kamiona je pričao da umalo nije crko kada je vidio. kaže čovjek prelazi preko puta, glava već prešla, a rep još nije. zaustavio kamion nije smio da je pregazi..
kad je stigao u ovu jednu kafanu, bio je kao krpa blijed, tresao se ko prut...
tačno mi dođe da je odem tražiti u to mjesto gdje je viđaju...

mada ova priča @Only United je po meni mnogoooo strašnija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 jun 2015, 20:03

Sto se tih zmija tice, vjerujem da na Balkanu ima ogromnih smocelja (smukova) kao neka vrsta manjeg pitona. E sada, vjerovatno postoji i neka verzija super smocelja.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2015, 23:54

Eh, kad ste kod tih scary priča, da ispričam vala i ja jednu svoju...

Prije nekih 7-8 godina (ja sam imao tad nekih 17-18) bio sam navečer kod jarana, gledali neku utakmicu, ne sjećam se koja, znam da je trajala dugo, produžeci + penali...malo prije 12 sati završila uglavnom...i haj, trebam se vratit doma, imam do kuće nekih 300 metara, zima, nigdje kera na ulici, ulična rasvjeta onako "polovična", još se to nije bilo renoviralo, jedna radi, tri ne rade, masa kuća neizrađenih još, znači ruševine i groblje je tu, pored kojeg naravno moram proći. :mrgreen: ...al' nije problem u groblju, prošao sam pored, i onako nekih 40tak metara od groblja prolazim pokraj jedne livade, onako ne velike, i na toj livadi jedna ogromna srušena kuća...taman prolazim ulaz na tu livadu, onako zamišljen negdje u pizdi materinoj, ugledam nešto najstrašnije što sam ikad u životu vidio...eo sad sam se sav naježio, nikako slova na tastaturi pogodit. :mrgreen: ...stara pokrivena nena, kojoj nisam lice vidio, goni kariolu i za jednu ručku kariole se drži neko dijete, djevojčica i tako ide kraj nje, svega metar udaljeni od mene...noge mi se odsjekle...od straha nekakvog samo nastavim hodat, al isto kao da nisu noge moje, ne osjećam ih znači :mrgreen: nakon nekih 15tak metara skupim daMu i okrenem se da vidim ima li je, nigdje nikog...tišina, pustinja...kad sam kući došao, nisam mogao čitavu noć sebi doći, nema šanse zaspat...

Svakakvih sam strahova imao u životu, al' ta scena iz te noći je nešto najsje*anije što sam ikad doživio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 jun 2015, 00:00

e to je super jezivo... što im nisi rekao Dobro veče
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 02 jun 2015, 00:09

DANTES je napisao/la:e to je super jezivo... što im nisi rekao Dobro veče
Ma treb'o sam je maznut' šakom među oči pa nek' se goni u pizdu materinu, ha ya. :mrgreen:

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 02 jun 2015, 00:27

Kad smo kod tih duhova, mjesto koje se smatra da je prepuno paranormalnih aktivnosti jeste Gettysburg, imate na netu koliko hocete prica o tom mjestu, fkt je fascinantno da ko god je otisao tamo nije se vratio a da nije vidio/cuo nesto :D
Btw. ja kad idem kuci takodjer moram pored groblja nekog proci, i ja budala uvijek zvirnjam gledam u mrak ne bil' sta ugledao, poslije posta od ovoga gore forumasa cisto sumnjam da cu tako nesto ponoviti u buducnosti :D :D

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 jun 2015, 03:38

Evo da i ja nabacim svoju priču :D

Prije 3 i po, 4 godine ja bio u posjeti kod prijatelja za vikend u Holandiji sa bivšom. Stigli smo u petak predveče, izašli malo prošetali tamo vamo, ništa posebno. Kad smo ustali u subotu smišljali smo kako čemo provesti dan. Preko dana smo otišli u coffeshop :mrgreen:, naveče su to bili neki barovi dva do tri i popilo se naravno :D

Ovde se sve odvijalo u kući, ništa na putu do kuće, sem nekih marokanaca koji su nas zaustavili i smarali :yawn:

Kad smo stigli kući sjedili smo u dnevnomo boravku neko vrijeme, otreznili se skoro već. Na kraju ja i bivša odlučimo leči, ostali su ostali još malo. I dok smo tako išli uz stepenice (nikad u životu nisam vidio takve nezgodne stepenice, hem malo hem usko) i došli do kraja ona padne i poče se smijati, ustane i sve normalno wc ovo ono i legli. Ja inače imam običaj sniamti dosta nekih situacija, tako da sam i snimao tu borbu sa stepenicama, imam preko 50 snimaka razno razni. Ništa spektakularno do sad, ali...

Uglavnom nakon 2,3 mjeseca ja pogledam taj snimak kad je ona pala, i prije nego što se počela smijati čuje se ženski glas kako govori nešto, traje oko 3,4 sekunde i ne znam koje su tačno riječi, nešto skroz čudno. Problem je što baš nikoga nije bilo tad na tom spratu oko 3, 4 h, i bilo je kasno dok sam gledao snimak, sasr'o sam se. Pokazao sam prijatelju snimak ništa nisam rekao, samo da pogleda, i on je isto primjetio, bacio frajer slušalice sa glave. Evo sad se naježim kad se sjetim, nisam gledao taj snimak opet.

Imam i iz djetinstva nekih čudnih stvari, ali to drugi put.

P.S samo pišite, interesantno je baš.
Zadnja izmjena: Illmatic09, dana/u 02 jun 2015, 03:43, ukupno mijenjano 1 put.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 jun 2015, 03:40

Illmatic09 je napisao/la:Evo da i ja nabacim svoju priču :D

Prije 3 i po, 4 godine ja bio u posjeti kod prijatelja za wikend u Holandiji sa bivšom. Stigli smo u petak predveče, izašli malo prošetali tamo vamo, ništa posebno. Kad smo ustali u subotu smišljali smo kako čemo provesti dan. Preko dana smo otišli u coffeshop :mrgreen:, naveče su to bili neki barovi dva do tri i popilo se naravno :D

Ovde se sve odvijalo u kući, ništa na putu do kuće, sem nekih marokanaca koji su nas zaustavili i smarali :yawn:

Kad smo stigli kući sjedili smo u dnevnomo boravku neko vrijeme, otreznili se skoro već. Na kraju ja i bivša odlučimo leči, ostali su ostali još malo. I dok smo tako išli uz stepenice (nikad u životu nisam vidio takve nezgodne stepenice, hem malo hem usko) i došli do kraja ona padne i poče se smijati, ustane i sve normalno wc ovo ono i legli. Ja inače imam običaj sniamti dosta nekih situacija, tako da sam i snimao tu borbu sa stepenicama, imam preko 50 snimaka razno razni. Ništa spektakularno do sad, ali...

Uglavnom nakon 2,3 mjeseca ja pogledam taj snimak kad je ona pala, i prije nego što se počela smijati čuje se ženski glas kako govori nešto, traje oko 3,4 sekunde i ne znam koje su tačno riječi, nešto skroz čudno. Problem je što baš nikoga nije bilo tad na tom spratu oko 3, 4 h, i bilo je kasno dok sam gledao snimak, sasr'o sam se. Pokazao sam prijatelju snimak ništa nisam rekao, samo da pogleda, i on je isto primjetio, bacio frajer slušalice sa glave. Evo sad se naježim kad se sjetim, nisam gledao taj snimak opet.

Imam i iz djetinstva nekih čudnih stvari, ali to drugi put.

P.S samo pišite, interesantno je baš.
Hocemo snimak da postavis da i mi cujemo. :mrgreen:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 jun 2015, 04:17

Vjeruj da sam razmišljao stavit na y-t private link, tako da mogu poslati onima koje zanima, negdje je na usb-u jeza majke mi.

Ima još jedna priča u tom periodu, nešto malo prije Holandije. Znači u njenoj kuči se tokom rata ubio jedan čovjek, potkrovlje gdje je i njena soba. Bili smo i ovde sami, gledali neki film a ja otišao jednom prilikom skroz dole do wc-a, i dok sam se vraćao u sobu ugasio sam svjetlo u drugoj prostoriji, sve sam pogasio. Kad smo završili sa filmom, ja krenuo da ugasim svijetlo u našoj sobi, vratim se do kreveta kad ona reče vidi svjetlo ispod vrata tj. u drugoj prostorji, sjebali smo se, nisam smio otvoriti vrata i ugasiti, zaključao sam nas. Ujutro sam tek ugasio svijetlo, i provjerio sam odma šalter, on je bio baš onako kako stoji dok je upaljeno svjetlo, a dobro se sjećam da sam ugasio svjetlo. Inače se to često znalo dešavati sa svjetlom u tim prostorijama. Isto dole u dnevnom boravku smo jednom vidili neku sjenu i nismo ništa konzumirali, joj jeza me hvata evo kad se sjetim.

Isto tako njena rodica jednom prenoćila kod nje, u toj prostoriji gdje se ubio taj čovjek. I jednom se probudila i vidila čovjeka nekog kako gleda u nju, cura je istrčala i više nikad nije ušla u tu kuću.

Saznao sam da je taj čovjek koji se ubio u toj kući bio stric od žene od mog prijatelja.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 02 jun 2015, 04:39

Bjezi ybo te grob valja zaspati poslije ovoga :mrgreen:
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 02 jun 2015, 04:42

Najveća svjetska misterija je kad od bare misliš da je more i pitaš se na čemu si :damn:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jun 2015, 08:32

DANTES je napisao/la:Kod mene se u kraju priča o velikoj zmiji.
To je znači ta Legendina, o kojoj je i Ljiljan jučer pričao :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 jun 2015, 11:14

@Rio hm vidiš moglo bi biti, nema je neko vrijeme, možda se zaposlila u Preventu..
@ Illmatic09 hoćemo snimak....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 jun 2015, 11:22

Imao je i moj stari nesto slicno. Da li je bio trip ili istina ne znam ali nije covjek koji prica te lovacke price tako da ;)

Prica ide ovako:

Imao je on tad oko 20 godina ( sad je blizu 50-ih) i vracao se na konju kuci i prolazio je kraj groblja/mezarja. I dok je tako isao zacuo je djeciji plac, međutim sa jedne strane tog puta je groblje dok sa druge strane je livada nakon koje se nastavlja suma. Najbliza kuca (naseljana) je bila negdje oko 200-300m ispred a tako kasno u noc nema sanse da je neko dijete od komsije. I okrenuo se on prema groblju i tamo ispred nisana/nadgrobnog spomenika sjedi plavu dijete (ne mislim na kosu nego na boju tijela) i place. Nakon sto ga je vidio, odjednom se to dijete stvori iza njegovih leđa i poce ga gusiti.
Nekako je ubrzao konja i kada se je priblizio toj kuci dijete je nestalo.

Rekao sam vec da ne znam da li je 100% istina.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.