RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

shaman7
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la shaman7 » 01 jun 2015, 14:23

1922VFC1981 je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Cernica je napisao/la:99% Janko u Olimpic
Prije mjesec-dva, uglavnom sredinom polusezone sam čuo za tu informaciju od nekih mojih drugova. Još se u raji priča da ode u Želju, vidit cemo sta ce od toga biti. Ni njemu se ne može ništa reći, dao je dosta za Velež, barem po meni uz Blagojevića odavno nismo imali boljeg tehnicara u Veležu. Sretno mu od mene zaista :)
Dao je i njemu Velez puno toga,nemojte mi tih prica bio frajer 2 godine ovdje dao dosta za velez vise od pola godine povrijedjen.Prisjetite se da je dosao u Velez kao igrac koji je citavu polusezonu proveo na klupi i nije igrao u nekom klubu nisam siguran gdje,stekao afirmaciju i neku formu ovdje pa problemi oko trbusnog zida i tu ga je velez opet istrpio jer nije radio na sebi.Nadam se da ostaje jer nam je potreban ovakav igrac koji jednim potezom moze odluciti utakmicu,a i znamo svi sta misli o Mostaru,jedino pare mogu stat izmedju nas :think:
Ja sam samo rekao svoje mišljenje za Janku, moje je simpatije pokupio, volim ga gledati dok igra. Ja mu nemam sta reci, naravno da dijelimo svi isto misljenje, ne bi ni postojao forum :D

btw. teško ćemo mi naći prave igrače (profesionalce i dobre igrače) koji ce se zadovoljiti bh fudbalom, a onda i uslovima u Veležu. Sve više se zanemaruje historija i tradicija Veleža, a spominju se neka poslovanja nelegalna itd. Trenutno nam je sa ovom upravom teško , jako teško dovesti prave profesionalce i igrače koje većina prizeljkuje. Eto ja ne bi volio Ibričića po strani i tako neke atraktivnije igrače za naše prostore, ali treba biti realan i reci da mi ne mozemo to. I onda dobijemo ovo što dobijemo, nazigu te stanovnik sela pored Tuzle nakon godinu dana . Ovo sve počinje od vrha kluba, nije tu kriv niko od onih što ih vidimo vikendom na terenu. Neko i njima diktira :)

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 01 jun 2015, 14:36

@shaman7
Druze puno citas forum tuzlaka(vezano za oba igraca),polako da vidimo sta i kako ce biti.Vise bi volio da blagojevic i hebibovic produze na 2godine vec da ta propala zvijezda dodje u klub za koji navijam.
#musvdg

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 01 jun 2015, 14:37

Ja sam samo rekao svoje mišljenje za Janku, moje je simpatije pokupio, volim ga gledati dok igra. Ja mu nemam sta reci, naravno da dijelimo svi isto misljenje, ne bi ni postojao forum :D

btw. teško ćemo mi naći prave igrače (profesionalce i dobre igrače) koji ce se zadovoljiti bh fudbalom, a onda i uslovima u Veležu. Sve više se zanemaruje historija i tradicija Veleža, a spominju se neka poslovanja nelegalna itd. Trenutno nam je sa ovom upravom teško , jako teško dovesti prave profesionalce i igrače koje većina prizeljkuje. Eto ja ne bi volio Ibričića po strani i tako neke atraktivnije igrače za naše prostore, ali treba biti realan i reci da mi ne mozemo to. I onda dobijemo ovo što dobijemo, nazigu te stanovnik sela pored Tuzle nakon godinu dana . Ovo sve počinje od vrha kluba, nije tu kriv niko od onih što ih vidimo vikendom na terenu. Neko i njima diktira :)[/quote]

Mladi, perspektivni igraci ce se zadovoljiti manjom platom ali vecom minutazom. Igraci kojima je stalo do dokazivanja, kojima je krajnji cilj inostranstvo a ne flasa i kladionica. Moramo naci barem jednog covjeka koji ce hodati sirom BiH i snimiti trziste (kad nam je vec omladinski pogon tanak).
Prkosni i Ponosni od 1922

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 jun 2015, 14:41

SipakUlicar1922 je napisao/la:Ja sam samo rekao svoje mišljenje za Janku, moje je simpatije pokupio, volim ga gledati dok igra. Ja mu nemam sta reci, naravno da dijelimo svi isto misljenje, ne bi ni postojao forum :D

btw. teško ćemo mi naći prave igrače (profesionalce i dobre igrače) koji ce se zadovoljiti bh fudbalom, a onda i uslovima u Veležu. Sve više se zanemaruje historija i tradicija Veleža, a spominju se neka poslovanja nelegalna itd. Trenutno nam je sa ovom upravom teško , jako teško dovesti prave profesionalce i igrače koje većina prizeljkuje. Eto ja ne bi volio Ibričića po strani i tako neke atraktivnije igrače za naše prostore, ali treba biti realan i reci da mi ne mozemo to. I onda dobijemo ovo što dobijemo, nazigu te stanovnik sela pored Tuzle nakon godinu dana . Ovo sve počinje od vrha kluba, nije tu kriv niko od onih što ih vidimo vikendom na terenu. Neko i njima diktira :)
Mladi, perspektivni igraci ce se zadovoljiti manjom platom ali vecom minutazom. Igraci kojima je stalo do dokazivanja, kojima je krajnji cilj inostranstvo a ne flasa i kladionica. Moramo naci barem jednog covjeka koji ce hodati sirom BiH i snimiti trziste (kad nam je vec omladinski pogon tanak).[/quote]

Ovo je jedno vrijeme radio Jazo Đurasović. Čini mi se da je on još naš skaut ili nije? Na ovaj način smo otkrili Majkića, Letića, pokojnog Drakula, Okića i slične igrače. Nama je najbitnije zadržati kostur ekipe i pojačat istu sa baš neophodnim igračima onima koji nam nedostaju svih ovih godinam jer slijedeće sezone nema sredine ili borba za vrh ili borba za opstanak...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 01 jun 2015, 14:45

SipakUlicar1922 je napisao/la:Ja sam samo rekao svoje mišljenje za Janku, moje je simpatije pokupio, volim ga gledati dok igra. Ja mu nemam sta reci, naravno da dijelimo svi isto misljenje, ne bi ni postojao forum :D

Mladi, perspektivni igraci ce se zadovoljiti manjom platom ali vecom minutazom. Igraci kojima je stalo do dokazivanja, kojima je krajnji cilj inostranstvo a ne flasa i kladionica. Moramo naci barem jednog covjeka koji ce hodati sirom BiH i snimiti trziste (kad nam je vec omladinski pogon tanak).[/quote]

Pa o tome se radi. Nisu opet krivi igrači koji iskoriste loše poslovanje našeg kluba, izvini ali ako si realan reći ćeš da bi i ti prvi otišao za 300 maraka više u ekipu koja se bori za nešto i da pritom nisi ekstra vezan za Velež kao igrači koji su došli iz Srbije. Šta naši ljudi u klubu rade da zadrže sve te igrače, imaš kao primjer Šefku Okića. Dogovorio sve sa Veležom za ostanak u klubu, sutradan potpisao za Sarajevo. Ja bi volio kad bi bili malo realniji i pričali o ovome, a ne da smo toliko zaluđeni onom "Velež je bio prije ovog i onog, ostat ce poslije tog i tog" . Normalno da hoce, ali treba pričati kako uraditi o tome da ostane na vrhu, a ne da čitav život rovarimo po petom mjestu i falimo 10 bodova za cetvrtim na tabeli. Sad ide jedno pitanje, koje i mene iskreno zanima, koje sezone je Velež zadržao okosnicu ekipe i POJAČAO se sa još 2-3 igrača?

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 01 jun 2015, 15:03

shaman7 je napisao/la:

Mladi, perspektivni igraci ce se zadovoljiti manjom platom ali vecom minutazom. Igraci kojima je stalo do dokazivanja, kojima je krajnji cilj inostranstvo a ne flasa i kladionica. Moramo naci barem jednog covjeka koji ce hodati sirom BiH i snimiti trziste (kad nam je vec omladinski pogon tanak).
Pa o tome se radi. Nisu opet krivi igrači koji iskoriste loše poslovanje našeg kluba, izvini ali ako si realan reći ćeš da bi i ti prvi otišao za 300 maraka više u ekipu koja se bori za nešto i da pritom nisi ekstra vezan za Velež kao igrači koji su došli iz Srbije. Šta naši ljudi u klubu rade da zadrže sve te igrače, imaš kao primjer Šefku Okića. Dogovorio sve sa Veležom za ostanak u klubu, sutradan potpisao za Sarajevo. Ja bi volio kad bi bili malo realniji i pričali o ovome, a ne da smo toliko zaluđeni onom "Velež je bio prije ovog i onog, ostat ce poslije tog i tog" . Normalno da hoce, ali treba pričati kako uraditi o tome da ostane na vrhu, a ne da čitav život rovarimo po petom mjestu i falimo 10 bodova za cetvrtim na tabeli. Sad ide jedno pitanje, koje i mene iskreno zanima, koje sezone je Velež zadržao okosnicu ekipe i POJAČAO se sa još 2-3 igrača?[/quote]

Provjereni igraci traze bolje uslove i sigurno ce otici za 300 maraka vise u mjesecu. Mladjim igracima je (naravno ne svima) bitnija minutaza od tih 300 maraka. Vece su optimiste i mastaju o instranstvu i zato mislim da vise cjenei iskustvo seniorskog fubala od tih 300 maraka. Naci jednog-dvojicu ljudi, mozda bas u ovo "uplekat" bivse legende da na neki nacin pomognu klubu. Obici prvo Bih pa onda siru regiju. Imu tu diamanata koji jedva cekaju da bljesnu.
Prkosni i Ponosni od 1922

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 01 jun 2015, 15:07

To sve stoji moj dobri sipak, ja samo opet osuo paljbu po lošem poslovanju kluba, pogotovo igračkog kadra. I trebaju nam mladji igrači, evo imamo tog Hadzica, nek ga neko opiše , može li on donijeti ikakvu buducnost Velezu nešto kao sto su Beganovic, Memija i Bajic u Želji ? Po meni je Peco dijamant naše škole fudbala, samo ako bude nastavio raditi :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jun 2015, 18:08

Treba mu se pružat' prilika da igra, a ne da bude "hodaj homa da nisi doma" k'o što je bio slučaj sa Maceom 2x. Dovedeš ga, zatjeraš ga, opet ga dovedeš i opet zatjeraš. Kao da se nešto moglo promjeniti u tom igraču za godinu dana koliko ga nije bilo između dva perioda njegovog obitavanja u Veležu.

Treba forsirat' mlade momke, koji su se vrtili ove sezone oko prvog tima. Momke koji imaju talent i imaju perspektivu. Slažem se da nije baš prilika od iduće sezone da se kockamo, igramo, ali, ali...što kažu, uvijek ima ono neko ali. Šta sam htio da kažem...kad-tad će doći prilika da ćemo se morati "hvatati" tog načina rada jer je taj način u jednu ruku i ruka vodilja ka nekoj pozitivnoj atmosferi na svim nivoima kluba. I treba početi raditi na tome da se obezbjeđivaju što bolji uslovi omladincima, da bismo u bližoj budućnosti njihov talent mogli kapitalizirati.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mostar81
Kontakt:

Post Postao/la Mostar81 » 02 jun 2015, 01:23

kome nije mrsko nek pogleda,covjek objasnio stanje u bih fudbalu i nije mi jasno zasto neko iz naseg kluba ne izadje ovako u javnost,a opet se pitam ko ce to uradit ajanić? tana?
mi svake sezone napravimo korak naprijed nazad dva...neke stvari se poprave bar sto se tice infrastrukture a na terenu ocaj
otjerat cete i ovo malo jada sto prati ovaj Velez stoko pokvarena!
To je ljubav kojoj ni smrt ne moze reci dovidjenja! forza Velež

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 jun 2015, 05:42

Mostar81 je napisao/la:

kome nije mrsko nek pogleda,covjek objasnio stanje u bih fudbalu i nije mi jasno zasto neko iz naseg kluba ne izadje ovako u javnost,a opet se pitam ko ce to uradit ajanić? tana?
mi svake sezone napravimo korak naprijed nazad dva...neke stvari se poprave bar sto se tice infrastrukture a na terenu ocaj
otjerat cete i ovo malo jada sto prati ovaj Velez stoko pokvarena!
Dajte Tani mikrofon i kameru i da ovako iznese fakta !!!! :crazy: :lolno: :mrgreen: znaci ne njegove supljake
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jun 2015, 18:39

@Cernica pusti prepucavanja. Nego šta nas očekuje ovog ljeta? Kada će prve informacije o pojačanjima i slično?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jun 2015, 21:55

Ma ne pitaj nista ,mrka kapa :silent:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 jun 2015, 22:10

rodjenisa je napisao/la:Ma ne pitaj nista ,mrka kapa :silent:
Pa šta rade naši u klubu? Pa pola našeg rostera se spominje kao pojačanje drugih klubova... :oops: :twisted:

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jun 2015, 22:14

AlemC85 je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Ma ne pitaj nista ,mrka kapa :silent:
Pa šta rade naši u klubu? Pa pola našeg rostera se spominje kao pojačanje drugih klubova... :oops: :twisted:
Treba biti opusten ,mahom su to osrednji igraci tako je bar pokazala protekla sezona ,sa njima smo tesko mogli graditi buducnost ;)

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 jun 2015, 22:28

Upravo tako. Jedino mi zao Janka (vec nabrao) Anija Blagoja Maletica i Haurdica ako odu. Ovo ostalo za ekipe kojoj je plafon od 10-14 mjesta
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 05 jun 2015, 22:36

Imam osjecaj da ce nesto puknut k'o grom iz vedra neba.Il bos il hadzija .Meni buraz nije zao nijednog osim Malete ,Anija i Blagoja .Oni su kicma ovog tima ,ali sacekajmo prelazni rok ,mislim da ce doci do radikalnih promjena.Kako cujem nude se mnogi,Velez je bez obzira na skromnu sezonu koja je prosla ,veoma stabilan

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 05 jun 2015, 22:44

rodjenisa je napisao/la:Imam osjecaj da ce nesto puknut k'o grom iz vedra neba.Il bos il hadzija .Meni buraz nije zao nijednog osim Malete ,Anija i Blagoja .Oni su kicma ovog tima ,ali sacekajmo prelazni rok ,mislim da ce doci do radikalnih promjena.Kako cujem nude se mnogi,Velez je bez obzira na skromnu sezonu koja je prosla ,veoma stabilan
Upravo tako. Poslje Sarajeva Širokog Želje i Ferencvaroša najorganizovaniji klub. Bez duga,plate redovne,vrhunske pripreme svake godine. Samo nas yebe taj pogresan odabir igraca. Ako treba ostat bez 5-6 prosjecnih igraca a dovest svjezu krv ja sam za. U mogucnosti smo sigurno. Skupština ce nam otkriti mnogo vise zato ne nasjedajte na ove mahalske. Jedini igrac koji je napustio klub je Janko. Bit ce jos odlazaka ali i dolazaka. Samo treba biti sto brzi da nebi kupili kosti kad svi slobodni igraci nađu klubove
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 06 jun 2015, 17:06

Pastrmka ,jaaaavvviiiiiiiiiiiiii seeeeeeeeeeeeeee ,javvviiiiiiiiiiiiiiisseeeeeeeeeeeeee

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 06 jun 2015, 17:08

rodjenisa je napisao/la:Pastrmka ,jaaaavvviiiiiiiiiiiiii seeeeeeeeeeeeeee ,javvviiiiiiiiiiiiiiisseeeeeeeeeeeeee
:)
From father to son

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 jun 2015, 17:10

Cernica je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Pastrmka ,jaaaavvviiiiiiiiiiiiii seeeeeeeeeeeeeee ,javvviiiiiiiiiiiiiiisseeeeeeeeeeeeee
:)
slatka? :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.