Znači zbog tebe nam bacaju generalizaciju ovdje.
A čuj, složit ću se 95% sa tobom, možda ne u defanzivi jer bih rekao da su tu ekipe baš bara bara, neovisno od imena, dosta sličnu sezonu imaju obje ekipe u defanzivi tako da nema neke prevage.
Znamo da kod njih svu prevagu donose ona trojica, sve ostale rupe oni pokriju, tako da nije iznenađenje kada dođe ovaj gore i priča o dominantnom Iniesti, a gledao sam ga cijelu godinu, da ne govorim da je čovjek već 2 godine grohnuo nevjerovatno. Istina, popravio je formu u momentu kada je Barca počela da melje ova zadnja 2-3 mjeseca, ali ništa spektakularno, dovoljno govori podatak da donedavno nije imao asistencije čini mi se godinu dana.
Rakitić slična priča, i njega, zajedno sa Enriqueom su pljuvali gdje su stigli tamo do januara, a sada je, citiram: "Među najboljim veznjacima svijeta".
Slažem se da je dobar igrač, ali ne sa ovom konstatacijom.
Apsolutno smatram da je naš vezni red level ispred poredeći svakog pojedinca ponaosob, a i kao grupa koja je najveća snaga ovog tima.
Forma je problem, oni su u najboljoj formi sada, a mi smo bili prije par mjeseci, iako smo i ovakvi, po mom sudu na nekih 75/80% prošli Monaco i Real.
Ovo je meč težak za interpretirati, ovdje trebamo odigrati toliko agresivno, presing, ne uvući se u 16, a opet ne ići previsoko, taktički savršeno, timski se braniti kao što znamo jer je suludo očekivati da će bilo koji od naših defanzivaca 1 vs 1 sa njihovim trojcem dobiti duel.
U napadu imamo 2 igrača koji mogu napraviti štetu, ako budemo pametni i koristili prostor koji ćemo sigurno imati jer budimo realni, bit će situacija kada njihov trojac gore neće biti defanzivno dovoljno odgovoran i to je veliki prostor za nas.
Vjeruj mi da se Pirla bojim koliko i Messia, samo da ne radi gluposti i da Max na vrijeme izmjene napravi.
A rezultat, ako izgubimo budi siguran da će se pojaviti ovi stručnjaci da kažu da smo zalutali u finale i da su nam igrači na čelu sa Pogbom i Vidalom precijenjeni, to je klasik ovdje, ali koga briga za njih.
Max često spominje, još od njegovog početka, da uvijek traži da njegov tim odigra tehnički dobro, to je ključ rekao bih, znalo nam se desiti da pola sata neke utakmice bacimo u vodu, izgubimo dvadesetak lopti bez ikakve potrebe, a taj luksuz ne smijemo dopustiti. Ma, gotovo savršen meč moramo odigrati.