Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

Greivis
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la Greivis » 31 maj 2015, 17:39

Sad znaci tarabe vrijede 30 miliona? :rol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 31 maj 2015, 17:47

Tačno je da su engleski fudbaleri (hajd' da ne cjepidlačim što je Bale Velšanin) najprecijenjeniji na svijetu, dovoljno se samo sjetiti koliko je Liverpool skršio na Downinga i Carrolla (odšteta veća od one koju je PSG platio Milanu za Silvu i Ibrahimovića), ali u svijetu u kojem David Luiz vrijedi Matić + pare ili 50 miliona bilo čega, Bale zbilja vrijedi 100 miliona nečega. U normalnim okolnostima, naravno, ne vrijedi toliko.

Nama bi super došao jer je 1) klasa koja je dokazala u Premiershipu da može dobivati velike utakmice (npr. United na OT-u u zadnjoj Fergievoj sezoni), 2) brz u pitschku materinu, 3) ima šut izvana što dobro doďe protiv autobusa, 4) vodi se kao HG-igrač, 5) ljevak i 6) bivši igrač "kokoški".

To da je u Realu višak ili neuklopljen... Yebemliga, Arsene je Invinciblese izgradio na Milanovom (Vieira), Juventusovom (Henry) i Interovom (Bergkamp) višku. Mourinho je Inter od tima kojeg Liverpoool dvaput sredi u Ligi prvaka u prvaka Evrope pretvorio sa Barceloninim (Eto'o), Realovim (Sneijder) i Bayernovim (Lucio) viškom. Bale ima 26 godina, odrastao je kao navijač Arsenala i zaslužuje više respekta nego što mu to bijednici na Bernabeu priznaju. Sa njim bismo prekucali ligu, a mislim da je sad pravo vrijeme da krenemo po njega.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 maj 2015, 17:51

Bale ako bude gdje dolazio u Prem to ce biti u United, Arsene nece nikada dati tolike pare za jednog igraca, u to sam siguran. Prema tome bespotrebna prica :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 31 maj 2015, 17:54

@Rio koje bi po tebi realne pare bile za Balea ? Ja mislim da Arsene može i hoće ponuditi veće pare što dokazuju prethodne godine. Konačno je počeo davati veće pare za igrače (Ozil,Alexis,pa što da ne i Bale).
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 31 maj 2015, 17:54

rio_Ferdy88 je napisao/la:Bale ako bude gdje dolazio u Prem to ce biti u United, Arsene nece nikada dati tolike pare za jednog igraca, u to sam siguran. Prema tome bespotrebna prica :mrgreen:
Vidis to bi mogao biti problem. Ali dao je Wenger velike pare za Ozila, tako da je moguce da ce se opet odvaziti.
Ne treba ni da govorim da je jasno da bi Bale izabrao Arsenal ispred Uniteda. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 maj 2015, 17:58

Greivis je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Bale ako bude gdje dolazio u Prem to ce biti u United, Arsene nece nikada dati tolike pare za jednog igraca, u to sam siguran. Prema tome bespotrebna prica :mrgreen:
Vidis to bi mogao biti problem. Ali dao je Wenger velike pare za Ozila, tako da je moguce da ce se opet odvaziti.
Ne treba ni da govorim da je jasno da bi Bale izabrao Arsenal ispred Uniteda. :kafa:
Velike pare za Ozila koje nisu ni blizu velike kao sto bi to bilo u potencijalnom transferu Balea koji bi bio totalni fijasko, saberi se spominje se da nam je budzet 50 milionaza par pozicija i ti bi skrsio minimalno 70 ili 80 na Bale koji ne vrijedi ni pola od toga...I kazu onda Cavani ne vrijedi 45 a za Balea bi kesirali :urnebes:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 maj 2015, 18:03

Artetitis je napisao/la:Tačno je da su engleski fudbaleri (hajd' da ne cjepidlačim što je Bale Velšanin) najprecijenjeniji na svijetu, dovoljno se samo sjetiti koliko je Liverpool skršio na Downinga i Carrolla (odšteta veća od one koju je PSG platio Milanu za Silvu i Ibrahimovića), ali u svijetu u kojem David Luiz vrijedi Matić + pare ili 50 miliona bilo čega, Bale zbilja vrijedi 100 miliona nečega. U normalnim okolnostima, naravno, ne vrijedi toliko.

Nama bi super došao jer je 1) klasa koja je dokazala u Premiershipu da može dobivati velike utakmice (npr. United na OT-u u zadnjoj Fergievoj sezoni), 2) brz u pitschku materinu, 3) ima šut izvana što dobro doďe protiv autobusa, 4) vodi se kao HG-igrač, 5) ljevak i 6) bivši igrač "kokoški".

To da je u Realu višak ili neuklopljen... Yebemliga, Arsene je Invinciblese izgradio na Milanovom (Vieira), Juventusovom (Henry) i Interovom (Bergkamp) višku. Mourinho je Inter od tima kojeg Liverpoool dvaput sredi u Ligi prvaka u prvaka Evrope pretvorio sa Barceloninim (Eto'o), Realovim (Sneijder) i Bayernovim (Lucio) viškom. Bale ima 26 godina, odrastao je kao navijač Arsenala i zaslužuje više respekta nego što mu to bijednici na Bernabeu priznaju. Sa njim bismo prekucali ligu, a mislim da je sad pravo vrijeme da krenemo po njega.
e pa to je druga prica.....moguce da bi bio beton u Arsenalu, ako bi prešao jel....to ne možemo znati

ali za Real....doveden je kao veliko pojacanja ili nasljendik Ronalda cak, a on nije kapacitet za toga i nije mogao izdržati taj pritisak koji se tamo pravi od takvih pojacanja, možda ima i neka jezička barija, ko cega znati....i kad se sve to loše poklopi - Bale je puk'o ko kokica u Realu :mrgreen: zaista je izledao kao amater u nekim tekmama (i ono što zna u fudbalu je zaboravio :D ....neki igraci jednostavno se ne mogu izboriti sa takvim pritiskom i ode sve u helać.
Možda bi u Arsenalu (pod sasvim drugim okolnostima i sa manjim ocekivanjima) djelovao mnogo bolje. To možemo samo nagađati.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 31 maj 2015, 18:45, ukupno mijenjano 2 puta.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 maj 2015, 18:03

rambo16 je napisao/la:Pa Bale je dokazao ko je i šta je u Premiershipu.
Jel iko tada pričao da je precijenjen kad je sam dobijao svaku drugu tekmu i kad je bacao na usta bilo kog svog čuvara

To što je zablokirao u Realu (nije prvi ni zadnji koji je nestao u Barci ili Realu),to ne znači da je taraba od 30 miliona
Sta je to ba Bale dokazao ko je i sta je? Suarez je iamo deset puta bolje sezone pa je otisao za manje novca od Balea, deset puta bolji igrac, Suarez smijesni Liverpool vodio haman do titule od koje ih je samo Chelsea odvojio najbolji strijelac i asistent a Bale Totenhem vodio do mocnog petog mjesta i (u toj Baleovoj mocnoj sezoni Suarez je opet bio bolji a da ne pricam o narednoj koja je bila svemirska) prodase Balea za 100 miliona. Ne poricem da je Bale imao odlicnu sezonu ali postoji dosta igraca sa jos boljim sezonama od njega u istoj ligi koji nisu otisli 100 a ni blizu 100 miliona, taj igac je procijenjen daleko iznad svoje realne cijene, necu nikad reci da je kloc ala Walnut, Downing i slicni odlican je igrac ali za nekih 40 do 45 miliona nikako 100.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 31 maj 2015, 18:06

Mislio sam na cinjenicu da se dokazao gledajuci iz perspektive nas obicnih smrtnika.
Gledajuci iz perspektive Josea Mourinha,Fergusona i BBBa,onda je to daleko od nekog dokazivanja

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A.F.C. Bournemouth!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 maj 2015, 18:15

Bale je užasno precjenjen igrač a to što ga je glupan Perez platio 100 mil ne znači da sad i Wenger treba učiniti isto.Treba ga prepustiti Utd oni su ionako navikli bacati pare.

Kupiti Reusa za 35 mil i miran si, bolji od babuna x10.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 maj 2015, 18:20

Samo je smijesno kako ste vi obicni smrtnici toliko realni da bi kesirali za Balea a Cavani vam ne vrijedi iznad 35 miliona. Mislim red bi bio kad bi imali neki standard a ne ove dvostruke arsine cuj Cavani je precijenjen a Bale im nije precijenjen :crazy: :crazy:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 31 maj 2015, 18:53

Bolje dati 70 za Balea, nego 50 za Cavania.

Nije ni bitno kad Wenger nece puno trositi. Mislim da je odlucio da mu Walcott bude glavni napadac.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 maj 2015, 19:09

Ako bi Arsenal izdvojio nekih 100 mil uz to da se riješi nekih polovnajaka a novac usmjeri u kupovinu Cavanija,Reusa,Cecha, Kondogbiu i nekog umjesto Pera.Mogli bi se umješati u borbu za titulu.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 31 maj 2015, 19:13

Saurman je napisao/la:Ako bi Arsenal izdvojio nekih 100 mil uz to da se riješi nekih polovnajaka a novac usmjeri u kupovinu Cavanija,Reusa,Cecha, Kondogbiu i nekog umjesto Pera.Mogli bi se umješati u borbu za titulu.
Ja i ti se kladimo da nece dati ni 50m a da cemo biti u borbi za titulu.
Pa ne treba nam 5-6 igraca, treba 2 igraca svjetske klase i tu smo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 maj 2015, 19:16

QUARTERBACK je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Ako bi Arsenal izdvojio nekih 100 mil uz to da se riješi nekih polovnajaka a novac usmjeri u kupovinu Cavanija,Reusa,Cecha, Kondogbiu i nekog umjesto Pera.Mogli bi se umješati u borbu za titulu.
Koliko će dati ne znam al' sa 50 mil na postojeći kadar jednostavno neće biti konkuretni.City,Utd,Chelsea će se dodatno pojačati.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 31 maj 2015, 20:54

Arsenalu treba WC napadač, i defanzivni vezni, čisto da ima ko na svoju ruku završiti utakmicu kad zakažu Sančez Ozil i ostali.

Dakle napadač koji je u stanju zabiti iz neke solo akcije, sa 30 metara ili nebitno već, i još nam fali defanzivni vezni da se pojača vezni red u jačim utakmicama. Arsenal ove manje timove tj ostalih 80% lige rješava bez problema.

I još naravno povrede se moraju reducirati inače sve pada u vodu.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 31 maj 2015, 21:03

QUARTERBACK je napisao/la:
Aha kao sto si i ove sezone bio u borbi za titulu a skrsili smo skoro 100 miliona :lol: ne budi smijesan Chelsea ce se jos vise pojacati a vec su sad miljama ispred nas, toliko da im dvije godine ne mozemo gol da damo i na ovakav kadar i njihovu sampionsku ekipu dovesce bolja pojacanja nego mi i ti ces nekoga dau bjedis da cemo biti kandidat za titulu. Jedno su tvoje zelje i sta bi volio da bude a drugo je realnost. Da ne pricam o tome da ce United biti uigraniji i jos jaci (jer su se vec pojacali a pojacace se jos) a i City ce se bez obzira ostao li klaun Pelegrini ili otisao jos zestoko pojacati a ionako su ispred nas. Molim te objasni mi kako cemo to mi sa potrosenih 50 miliona biti konkurenti ekipama koje su jace od nas i trenutno su ispred nas koje ce se na ljeto pojacati bolje od nas objasni mi na cemu temeljis te svoje tvrdnje i optimizam da i ja budem optimista? Ne kontam sta vjerujes Wenger ce naci 3-4 vrhunska igraca za tih 50 milinoa koaj ce biti genijalno otkrice profesora i donijeti nam titulu? Moguce je sve ali kolike su sanse za to? ne mozes ih mikroskopom vidjeti...

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 31 maj 2015, 23:08

Milner pregovara sa nama i Redsima. . .

A.F.C. Bournemouth!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 31 maj 2015, 23:22

rambo16 je napisao/la:Milner pregovara sa nama i Redsima. . .

Kako sef voli djabaluka da dovodi. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 31 maj 2015, 23:42

Da je nama imati sezonu bez nenormalnih ozljeda bilo bi super. Niko nije imao ovoliko bitnih igrača u autu kao mi.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.