Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 31 maj 2015, 13:55

pa fazon je da te đavo uvijek zayebe...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 maj 2015, 13:58

evo npr ovdje

Dobra komedija
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 13:58

Kenchi je napisao/la:Zz ljudi ovo i nije tema za ovo pitanje ali ne znam gdje drugo da postavim a kako sam citao vidio sam da se spominje 2. svjetski rat ; jel ima neko dobar dokumentarac o cijelom 2. sv. ratu ili barem dokumentarce u dijelovima ili bilo sta, bitno je samo da obuhvata sve. Mislim ima na netu sigurno svacega ali pola toga su gluposti koje su pravila djeca 5. razreda osnovne, mene zanima nesto stvarno kvalitetno i sto moze predociti taj rat sto je bolje moguce. Hvala vam unapred :tokralju:
http://www.imdb.com/title/tt1489097/

http://www.imdb.com/title/tt0071075/

http://www.imdb.com/title/tt1508238/

http://www.imdb.com/title/tt0996994/

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 maj 2015, 13:59

Ma opet sva ta misterija "prodaje duse" je vezana za Sulejmanov hram i tajne zapise. A znamo sta je i ko bio pomenuti.
- Ed Woodward for Prime Minister !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 maj 2015, 14:03

ne znamo svi
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 31 maj 2015, 14:07

dvorana poplocana staklom, sta mislis ko je to gradio.

potrazi kazivanje o Sulejmanu a.s.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 14:08

slika
slika
slika
slika

znao sam :twisted:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 maj 2015, 14:08

Znaci po islamu, poslanik koji je imao posebne mudzize (to nesto sto je odlika svih poslanika) a ovaj je mogao upravljati dzinima. U to vrijeme magija je bila na snazi, a tajne spise o tome je zakopao u temelje svog hrama, sto je povod mnogih ratova preko kojih su razni "mocnici" zeljeli da se dokopaju pomenutih zapisa.

Ja kao istoricar se naravno drzim nauke, al' zanimljivo je znati slicne stvari, jos pogotov ako su dio tvoje vjere.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 14:16

Tribalian je napisao/la:
Kenchi je napisao/la:Zz ljudi ovo i nije tema za ovo pitanje ali ne znam gdje drugo da postavim a kako sam citao vidio sam da se spominje 2. svjetski rat ; jel ima neko dobar dokumentarac o cijelom 2. sv. ratu ili barem dokumentarce u dijelovima ili bilo sta, bitno je samo da obuhvata sve. Mislim ima na netu sigurno svacega ali pola toga su gluposti koje su pravila djeca 5. razreda osnovne, mene zanima nesto stvarno kvalitetno i sto moze predociti taj rat sto je bolje moguce. Hvala vam unapred :tokralju:
http://www.imdb.com/title/tt1489097/

http://www.imdb.com/title/tt0071075/

http://www.imdb.com/title/tt1508238/

http://www.imdb.com/title/tt0996994/

Auu ovo mi je bas predobro :salut:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 maj 2015, 15:16

Nadji onu Apokalipsu, fenomenalan dokumentarac u kojem su koristeni real snimci sa ratista (mislim u kom nisu, ali ovi su bas... ). Cak ima snimaka od John Houstona, on je tada bio u armiji i snimao sirom svijeta.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 15:20

Pogledaj i Band of Brothers. Dokumentarac je dokumentarac ali ova serija ti da onaj pravi osjecaj rata, pogotovo Bastogne. Ono je ucinilo da mi se zima smuci za sva vremena. Brutalno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 15:26

Ljudi ja imam zanimljivo pitanje, medjutim ono se ne tice najvece svjetske misterije ali je itekako povezano sa necim misticnim ali i neobicnim. U pitanju je astralna projekcija ? Da li ste se susretali sa ovim pojmom i znate li uopste te vjerujete li da takvo nesto postoji? Naime napisano je jako puno knjiga kako uci u taj tajanstveni 4D svijet ili svijet sa bicima iz neke druge dimenzije. Puno puno ljudi je uspjelo da se domogne tog astralnog svijeta sto je sa neke strane i jako opasno.
Evo ukratko ako neko ne zna sta je to : to vam je fakticki ukratko objasnjeno izlazenje iz tijela tokom sna, gdje se smatra da tvoja dusa zapravo napusti tijelo to odlazi u tu nepoznatu dimenziju. Tu se mogu susresti svakakva bica, od raznih losih sila, pa do dobrih. Da bi se uslo u astralni svijet potrebno je jako puno vjezbe i to zaista nije svako u mogucnosti da uradi. Joga i opustanje tijela/misli je jedan od nacina vjezbanja za taj isti ulazak. Svima vam se desilo vjerovatno tokom sna da imate paralizu odnosno da ste pri svijesti ali da ne mozete pomaknuti svoje tijelo, e upravo paraliza sna je zapravo pocetak ulazka u astralni svijeti, medjutim kada dozivite paralizu mnogi se ljudi prepadnu te se pokusavaju probuditi, ali da se udje u astralnu dimenziju potrebno je biti svjestan paralize, te na taj nacin izaci iz svoga tijela. Mnogi ljudi kazu da mogu vidjeti svoje tijelo kako lezi kada izadju iz istoga.

Na ovu temu je napisano dosta radova i knjiga pa mislim da je ovo itekako istina.

@muamerc jel ovo to, http://www.imdb.com/title/tt1508238/?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 maj 2015, 15:30

Kako to da oni prodaju dusu "đavolu" i na koji nacin, ko je đavo da li fizicko-biolosko lice ili sta vec neka kompanija ?
Da moza taj neko ko je "đavo" obeca nesto ali trazi protu-uslugu ?

:arrow: Ljudi se djele na to kakav si covjek, dobar ili los.

:arrow: Vrlo vazno da je vjera privatna stvar svakog pojedinca ! A ta ista vjera pomaze (pozitivno) tome kako se covjek ponasa i sta radi ali se i zloupotrebljava na isit nacin.

1 . Ima ogroman broj ljudi koji su dobri ljudi ali ujedno i strasno bogati!
2. Ima ogroman broj ljudi koji su losi ljudi (zli) a opet su strasno bogati !

Sad kako su oni stekli pogatstvo je pitanje, na dobar (legalan) ili los (ne legalan) nacin !

1. Veliki broj religoznih ljudi, koji se ponasa po pravilima vjere i ne cine zlo ali su >>> uzasno bogati
2. Isto tako ima ljudi koji se pozivaju na vjeru a rade uzasne stvari, lose stvari ali su>> uzasno bogati !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 15:33

Kenchi je napisao/la:Ljudi ja imam zanimljivo pitanje, medjutim ono se ne tice najvece svjetske misterije ali je itekako povezano sa necim misticnim ali i neobicnim. U pitanju je astralna projekcija ? Da li ste se susretali sa ovim pojmom i znate li uopste te vjerujete li da takvo nesto postoji? Naime napisano je jako puno knjiga kako uci u taj tajanstveni 4D svijet ili svijet sa bicima iz neke druge dimenzije. Puno puno ljudi je uspjelo da se domogne tog astralnog svijeta sto je sa neke strane i jako opasno.
Evo ukratko ako neko ne zna sta je to : to vam je fakticki ukratko objasnjeno izlazenje iz tijela tokom sna, gdje se smatra da tvoja dusa zapravo napusti tijelo to odlazi u tu nepoznatu dimenziju. Tu se mogu susresti svakakva bica, od raznih losih sila, pa do dobrih. Da bi se uslo u astralni svijet potrebno je jako puno vjezbe i to zaista nije svako u mogucnosti da uradi. Joga i opustanje tijela/misli je jedan od nacina vjezbanja za taj isti ulazak. Svima vam se desilo vjerovatno tokom sna da imate paralizu odnosno da ste pri svijesti ali da ne mozete pomaknuti svoje tijelo, e upravo paraliza sna je zapravo pocetak ulazka u astralni svijeti, medjutim kada dozivite paralizu mnogi se ljudi prepadnu te se pokusavaju probuditi, ali da se udje u astralnu dimenziju potrebno je biti svjestan paralize, te na taj nacin izaci iz svoga tijela. Mnogi ljudi kazu da mogu vidjeti svoje tijelo kako lezi kada izadju iz istoga.

Na ovu temu je napisano dosta radova i knjiga pa mislim da je ovo itekako istina.
Naravno da postoji, Ameri ne bi bili Ameri da nisu imali ko zna koliko tribina o tome, cak su i snimali. Skoro sam negde citao text o nekoj devojci koja se projektovala i slicno.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 15:38

@Trib jesi ti ikad uspio o tome, sjecam se da si podavno pisao o ovim stvarima ?

Ako imas kakav tekst sa upustvima baci na pp da probam :P

Ja sam dolazio do onog dijela kada spavam, no vidim i san i sobu u kojoj sam, par minuta bih se tako "igrao" i onda se probudim.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 15:41

Otelo je napisao/la:@Trib jesi ti ikad uspio o tome, sjecam se da si podavno pisao o ovim stvarima ?
:lol: :lol: :lol:

Kako da uspem kad nisam ni pokusavao. Pratim ja to i citam, ali bas da pokusavam to i sam. :hmmmmm:
Svima vam se desilo vjerovatno tokom sna da imate paralizu odnosno da ste pri svijesti ali da ne mozete pomaknuti svoje tijelo, e upravo paraliza sna je zapravo pocetak ulazka u astralni svijeti, medjutim kada dozivite paralizu mnogi se ljudi prepadnu te se pokusavaju probuditi, ali da se udje u astralnu dimenziju potrebno je biti svjestan paralize, te na taj nacin izaci iz svoga tijela.
Nismo svi ovo doziveli, ali mnogo ljudi jeste, ta "pojava" ima i zvanican naziv neki, ali to moras nekog psihologa da pitas, ja ne znam tacno kako se to zove.

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 15:44

Nismo svi ovo doziveli, ali mnogo ljudi jeste, ta "pojava" ima i zvanican naziv neki, ali to moras nekog psihologa da pitas, ja ne znam tacno kako se to zove.
Zove se paraliza sna, i ja jesam dozivio, medjutim nisam imao namjeru da ulazim uopste u taj svijet, nego slucajno se eto desilo. Priznacu ti da se se prepao ko p**** iskreno :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 15:45

Kenchi je napisao/la:
Zove se paraliza sna, i ja jesam dozivio, medjutim nisam imao namjeru da ulazim uopste u taj svijet, nego slucajno se eto desilo. Priznacu ti da se se prepao ko p**** iskreno :D
Nisam ja ni znao da je to ulaz u "neki svet" :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 15:46

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la:@Trib jesi ti ikad uspio o tome, sjecam se da si podavno pisao o ovim stvarima ?
:lol: :lol: :lol:

Kako da uspem kad nisam ni pokusavao. Pratim ja to i citam, ali bas da pokusavam to i sam. :hmmmmm:

/quote]
Ja bih rado pokusao. Dosao sam do ove paralize i dalje nisam znao kako. Ali mi se je ta paraliza par puta desavala. Cudan osjecaj, moram priznati.

Morat cu dati sve od sebe da pronađem put za dalje :kafa:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 31 maj 2015, 15:48

Otelo je napisao/la: Ja bih rado pokusao. Dosao sam do ove paralize i dalje nisam znao kako. Ali mi se je ta paraliza par puta desavala. Cudan osjecaj, moram priznati.

Morat cu dati sve od sebe da pronađem put za dalje :kafa:
Probaj da meditiras, to je dosta jednostavnije. A sa ovim projekcijama nemoj da se zayebavas.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 15 gostiju.