Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Saurman
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Saurman » 21 maj 2015, 23:15

NASA Finds Mysterious Bright Spot on Dwarf Planet Ceres: What Is It?

slika
A mysterious white spot can be seen in the newest images from NASA's Dawn space telescope, which is rapidly approaching the dwarf planet.
A strange, flickering white blotch found on the dwarf planet Ceres by a NASA spacecraft has scientists scratching their heads.

The white spot on Ceres in a series of new photos taken on Jan. 13 by NASA's Dawn spacecraft, which is rapidly approaching the round dwarf planet in the asteroid belt between the orbits of Mars and Jupiter. But when the initial photo release on Monday (Jan. 19), the Dawn scientists gave no indication of what the white dot might be.

"Yes, we can confirm that it is something on Ceres that reflects more sunlight, but what that is remains a mystery," Marc Rayman, mission director and chief engineer for the Dawn mission, told Space.com in an email.

The new images show areas of light and dark on the face of Ceres, which indicate surface features like craters. But at the moment, none of the specific features can be resolved, including the white spot.

"We do not know what the white spot is, but it's certainly intriguing," Rayman said. "In fact, it makes you want to send a spacecraft there to find out, and of course that is exactly what we are doing! So as Dawn brings Ceres into sharper focus, we will be able to see with exquisite detail what [the white spot] is."

Ceres is a unique object in our solar system. It is the largest object in the asteroid belt and is classified as an asteroid. It is simultaneously classified as a dwarf planet, and at 590 miles across (950 kilometers, or about the size of Texas), Ceres is the smallest known dwarf planet in the solar system.

The $466 million Dawn spacecraft is set to enter into orbit around Ceres on March 6. Dawn left Earth in 2007 and in the summer of 2011, it made a year-long pit stop at the asteroid Vesta, the second largest object in the asteroid belt.

While Vesta shared many properties with our solar system's inner planets, scientists with the Dawn mission suspect that Ceres has more in common with the outer most planets. 25 percent of Ceres' mass is thought to be composed of water, which would mean the space rock contains even more fresh water than Earth. Scientists have observed water vapor plumes erupting off the surface of Ceres, which may erupt from volcano-like ice geysers.

The mysterious white spot captured by the Dawn probe is one more curious feature of this already intriguing object.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 21 maj 2015, 23:18, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 21 maj 2015, 23:18

Joj al kasniš :P

btw.
Pronađeno oruđe nastalo prije naše vrste, staro oko 3.3 miliona godina
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 21 maj 2015, 23:21

Vala baš :mrgreen: al' zanimljivo je pravo..
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 maj 2015, 11:30

topnik1 je napisao/la:Joj al kasniš :P

btw.
stvarno? đe, kad, ko? daj više info
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 22 maj 2015, 11:47

DANTES je napisao/la:

btw.
Artifakti su pronadjeni 2011 na prostoru sjeverozapadne Kenije; naravno Afrika. Do 2013 pronadjeno je oko 150 razlicitih artifakta. Naravno to su samo zasiljena kamena orudja. 500 hiljada godina starije od najstarijeg pronadjenog orudja. Izgleda da je homo vrsta mnogo starija ili je bilo vrsta koje su izumrle a bile su na slicnom stepenu razvoja kao Homo.

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 22 maj 2015, 11:54

DANTES je napisao/la:

btw.
http://www.livescience.com/50908-oldest ... umans.html eto procitaj i ja sam sad to izguglao prvi put cujem..

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 maj 2015, 12:23

majku li im nakaradnu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 29 maj 2015, 16:25

Zna li se sta je bilo na kraju s tim ljudima umjesanim u te satanisticke krugove ?
pi.

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 29 maj 2015, 17:30

Tweeds_10 je napisao/la:Zna li se sta je bilo na kraju s tim ljudima umjesanim u te satanisticke krugove ?
zivjeli su dok nisu umrli.......

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 maj 2015, 18:46

eldo je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:Zna li se sta je bilo na kraju s tim ljudima umjesanim u te satanisticke krugove ?
zivjeli su dok nisu umrli.......
:rol:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 maj 2015, 08:47

pa desi se ono sto se uvijek desava kada su umijesane ´krupne ribe´ - uhvate i procesuiraju par nebitnih kokosara, zataskaju slucaj i nastave tamo gdje su stali.

[youtube][/youtube]

sad, treba biti fer i kazati da britanski incestasi nisu jedini na svijetu koji to praktikuju.

[youtube][/youtube]

nazalost, naivan je onaj ko vjeruje da je moderna civilizacija iskorijenila prinosenje ljudskih zrtava.
ono sto su radili asteci i slicni idolopoklonici i obozavatelji duhova, rade i nasi savremenici.
razlika je u tome sto ovi moderni kriju da obozavaju duhove radeci sve ono sto ti ´duhovi´ od njih zahtijevaju.
ili ne kriju :?

[youtube][/youtube]
fak, zar i denzel yebeni vasington :sick:

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 13:01

Zz ljudi ovo i nije tema za ovo pitanje ali ne znam gdje drugo da postavim a kako sam citao vidio sam da se spominje 2. svjetski rat ; jel ima neko dobar dokumentarac o cijelom 2. sv. ratu ili barem dokumentarce u dijelovima ili bilo sta, bitno je samo da obuhvata sve. Mislim ima na netu sigurno svacega ali pola toga su gluposti koje su pravila djeca 5. razreda osnovne, mene zanima nesto stvarno kvalitetno i sto moze predociti taj rat sto je bolje moguce. Hvala vam unapred :tokralju:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 maj 2015, 13:05

Imas na yt pada mi na pamet onaj Apocalypse The Second WW u 6 dijelova :)

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 13:12

Možda ovdje pronađeš nešto zanimljivo..
I hope you're with me
You won't be lonely

It's over..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 maj 2015, 13:16

Meni je smjesna ova prica "prodali dusu đavolu" i sad su super poznati i bogati, a sta bude kad prodas dusu "anđelu - bogu" tad si niko i nista.
Pa pola svijeta bi se prodalo kad bi to tako islo, vi sto vjerujete u te gluposti ste jos luđi.

Eto đavo hoda zemljom i na ulici te za rukav povuce "hoces li da prodas dusu, imat ces sve u zivotu". Da je to tako Hitler bi pobjedio.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 31 maj 2015, 13:19, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 maj 2015, 13:18

Svako ko je uspješan i bogat je iluminat i prodao je dušu đavolu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 31 maj 2015, 13:23

Daj tog đavola vamo pa da se dogovorimo za cijenu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 maj 2015, 13:26

Mislite prodali dusu Marilynu Mansonu. A ovo manson - mason, ma sve apsolutno ima smisla. :beba:

Avdija takodjer prodao dusu, sto je samo jedan od brojnih dokaza.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 31 maj 2015, 13:49

U dzine ilitiga njihove djavole cvrsto vjerujem i uvjerio sam se da postoje. Medjutim koliko znam dzini su losa bica tako da samim tim njihovi djavoli bi trebali biti losa bica takodjer, medjutim gledajuci ove vide-e sa ytb-a oni im isto tako daju neku veliku cudnu energiju, inspirisu ih, ljudi postanu bolji u onome cemu su predani. Sad se postavlja pitanje da li su to ista bica ili sta? Ili jednostavno oni sire propagandu, ne znam ni ja sam :hmmmmm:

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 31 maj 2015, 13:54

Elegant je napisao/la:Meni je smjesna ova prica "prodali dusu đavolu" i sad su super poznati i bogati, a sta bude kad prodas dusu "anđelu - bogu" tad si niko i nista.
Pa pola svijeta bi se prodalo kad bi to tako islo, vi sto vjerujete u te gluposti ste jos luđi.

Eto đavo hoda zemljom i na ulici te za rukav povuce "hoces li da prodas dusu, imat ces sve u zivotu". Da je to tako Hitler bi pobjedio.

Treba poznavati materiju da bi mogao shvatiti o čemu/kako/zašto se to radi..
Nije to samo sad, nego oduvijek..
Svi ratovi, pedofilija i bar 50% bolesti su plod veliko zla..

A ovo Anđelu - bogu tad si niko i ništa.. Ako si vjernik, sam sebi možeš odgovoriti..
Nije bitno kakav si u očima pohlepnih i bestidnih ljudi, već kakav si u očima boga, i onih koji te vole..

To i jeste smisao svega - smisao života pravog vjernika.. Gdje mu nisu bitna bogastva (ovog "treptaj" života), nego bogastvo u ljubavi, istrajnost u vjeri itd..

- Pola svijeta bi se prodalo
Ne čezne svako za popularnošću i parama. Nekom je dovoljan prosječan obrok, zdravlje i ljubav - radost - sreća u braku, dobra i poštena okolina..
Ma koliko malo, i jednostavno bilo, ipak je za mnoge nedostižno.. Al' i to je jedna od lekcija, biti jak i strpljiv u svom vjerovanju..

Ovaj život i jeste iskušenje, i lekcija koja će se odraziti na: neke buduće živote/4D - zlatno doba - doba svjetlosti i ljubavi/raj - šta god to bilo.. :mrgreen:
Ili ćeš istrajati u dobroti i vjerovanju u jednog boga, ili ćeš "prodati dušu đavolu" :mrgreen:

Nego, solarni sistem je skoro u potpunosti oslobođen od mračnih sila, sad slijedi oslobađanje Zemlje..
Svjetlosni ratnici, sa velikim brodovima jurišaju ka Zemlji..
:mrgreen:
Tako vele.. :lol:

:kafa:
I hope you're with me
You won't be lonely

It's over..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], JackW i 6 gostiju.