FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Mamic voli Zelju, los vam je sportski direktor, Alihodzic je izuzetan momak, al'nije on sportska varalica, tu trebas biti gad, a mozda ga i Osim odredjuje. Moglo se ubosti dva igraca, jer realno sa Zeljkovicem na stoperu je Zeljo izgubio titulu, toliko je losih reakcija imao da je Antolovic izgubio kompas u obrani. Zeljo da je imao stopera tipa Pandze, 10 bodova bi bio ispred. Daleko najbolju stvar u sezoni je napravio Zeljeznicar, osigurao kostur domacih momaka i sada samo zatvoriti linije sa par kvalitetnijih i iskusnijih igraca. Lijevi bok je upitan, Kvesic je kritican od ozlijede, Hasanovic vam nema mirnocu za poziciju koju igra, jednog kvalitetnog prednjeg veznog, kao npr. Zeba i centralni bek sa liderskom osobinom. Po meni je najlosiji mladi igrac Zeljeznicara Sadikovic, staromodan vezni, tu je pitanje treba li ga cekati, slab ucinak. Steta sto je Tomic otisao, on je pokretljiv i ima dobru kontrolu, zna podvaliti i ima ono sto Sadikovic nema, ubacuje se iz druge linije, puno bolje kontrolira odbijenu loptu, to Zelji nedostaje.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
2/3 je amatera i poluamatera. a ako baš budemo baksuzi pa izvučemo jednu od onih 4-5 ekipa koje je FKZ1921 pomenuo neće nam plaho ni pomoći ljudi dovedeni 10-15 dana prije...IvicaOsim je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Želje, .... Jedna informacija za one koji ne znaju izvlačenje prvog i drugog pretkola je 22.6.15 a prve utakmice 01.07.15 prelazni rok je od 1.7.2015. godine tako da pojačanja koja se dovedu, a dovodit če se igrači kojima ističu ugovori mogu se registrovati za drugo pretkolo... zato se vjerovatno neče žuriti sa prodajom igrača tipa Bajić i sl jer iako se dovedu neče moči biti registrovana u prvom a ispadanje u istom bi značilo katastrofu... uglavnom malo je vremena ovoj ekipi ne treba puno... i još se nadam da če malog Hiroša poslati barem na posudbu jer je strašan igrač i šteta bi bilo da propadne
Moguči naši u prvom pretkolu Latvia Skonto Coeff. 3.100
Faroe Islands Víkingur Gøta Coeff. 2.950
Republic of Macedonia Renova Coeff. 2.925
Norway Odd Coeff. 2.875
Albania Kukësi Coeff. 2.825
Azerbaijan Gabala Coeff. 2.750
Republic of Macedonia Shkëndija Coeff. 2.675
Kazakhstan Kairat Coeff. 2.575
Kazakhstan Ordabasy Coeff. 2.575
Hungary MTK Budapest Coeff. 2.450
Armenia Shirak Coeff. 2.300
Montenegro Mladost Podgorica Coeff. 2.125
Albania Laçi Coeff. 2.075
Armenia Ulisses Coeff. 2.050
Moldova Saxan Coeff. 2.000
Northern Ireland Glentoran Coeff. 1.975
Finland VPS Coeff. 1.890
Georgia (country) Dinamo Batumi Coeff. 1.875
Georgia (country) Spartaki Tskhinvali Coeff. 1.875
Estonia Sillamäe Kalev Coeff. 1.700
Andorra Lusitanos Coeff. 1.666
Finland SJK Coeff. 1.640
Finland Lahti Coeff. 1.640
Iceland Víkingur Reykjavík Coeff. 1.600
Latvia Jelgava Coeff. 1.600
Bosnia and Herzegovina Olimpic Coeff. 1.500
Faroe Islands NSÍ Runavík Coeff. 1.450
Andorra Sant Julià Coeff. 1.416
Lithuania Atlantas Coeff. 1.400
Northern Ireland Glenavon Coeff. 1.225
Republic of Ireland Cork City Coeff. 1.150
Republic of Ireland UCD Coeff. 1.150
Lithuania Kruoja Pakruojis Coeff. 1.150
San Marino La Fiorita Coeff. 1.099
Wales Airbus UK Broughton Coeff. 1.075
Albania Partizani Tirana Coeff. 1.075
Luxembourg Progrès Niederkorn Coeff. 1.025
Lithuania Trakai Coeff. 0.900
Latvia Spartaks Jūrmala Coeff. 0.850
Malta Balzan Coeff. 0.841
Wales Bala Town Coeff. 0.825
San Marino Juvenes/Dogana Coeff. 0.599
Wales Newtown Coeff. 0.575
Armenia Alashkert Coeff. 0.550
Gibraltar College Europa Coeff. 0.300
Denmark Third or fourth-placed team of 2014–15 Danish Superliga
Poland Runners-up or third-placed team of 2014–15 Ekstraklasa
Poland Fourth-placed team of 2014–15 Ekstraklasa
Bulgaria Runners-up of 2014–15 A PFG
Bulgaria Third-placed team of 2014–15 A PFG
Hungary Fourth-placed team of 2014–15 Nemzeti Bajnokság I
Faroe Islands Víkingur Gøta Coeff. 2.950
Republic of Macedonia Renova Coeff. 2.925
Norway Odd Coeff. 2.875
Albania Kukësi Coeff. 2.825
Azerbaijan Gabala Coeff. 2.750
Republic of Macedonia Shkëndija Coeff. 2.675
Kazakhstan Kairat Coeff. 2.575
Kazakhstan Ordabasy Coeff. 2.575
Hungary MTK Budapest Coeff. 2.450
Armenia Shirak Coeff. 2.300
Montenegro Mladost Podgorica Coeff. 2.125
Albania Laçi Coeff. 2.075
Armenia Ulisses Coeff. 2.050
Moldova Saxan Coeff. 2.000
Northern Ireland Glentoran Coeff. 1.975
Finland VPS Coeff. 1.890
Georgia (country) Dinamo Batumi Coeff. 1.875
Georgia (country) Spartaki Tskhinvali Coeff. 1.875
Estonia Sillamäe Kalev Coeff. 1.700
Andorra Lusitanos Coeff. 1.666
Finland SJK Coeff. 1.640
Finland Lahti Coeff. 1.640
Iceland Víkingur Reykjavík Coeff. 1.600
Latvia Jelgava Coeff. 1.600
Bosnia and Herzegovina Olimpic Coeff. 1.500
Faroe Islands NSÍ Runavík Coeff. 1.450
Andorra Sant Julià Coeff. 1.416
Lithuania Atlantas Coeff. 1.400
Northern Ireland Glenavon Coeff. 1.225
Republic of Ireland Cork City Coeff. 1.150
Republic of Ireland UCD Coeff. 1.150
Lithuania Kruoja Pakruojis Coeff. 1.150
San Marino La Fiorita Coeff. 1.099
Wales Airbus UK Broughton Coeff. 1.075
Albania Partizani Tirana Coeff. 1.075
Luxembourg Progrès Niederkorn Coeff. 1.025
Lithuania Trakai Coeff. 0.900
Latvia Spartaks Jūrmala Coeff. 0.850
Malta Balzan Coeff. 0.841
Wales Bala Town Coeff. 0.825
San Marino Juvenes/Dogana Coeff. 0.599
Wales Newtown Coeff. 0.575
Armenia Alashkert Coeff. 0.550
Gibraltar College Europa Coeff. 0.300
Denmark Third or fourth-placed team of 2014–15 Danish Superliga
Poland Runners-up or third-placed team of 2014–15 Ekstraklasa
Poland Fourth-placed team of 2014–15 Ekstraklasa
Bulgaria Runners-up of 2014–15 A PFG
Bulgaria Third-placed team of 2014–15 A PFG
Hungary Fourth-placed team of 2014–15 Nemzeti Bajnokság I
ti dole koji se ne znaju će svi biti nosioci bar u prvom, osim možda slučajno tog mađarskog.
- bistrikboy
- Kontakt:
ma daj najlakseg moguceg,a u drugom kako god...ChWilla je napisao/la:ti dole koji se ne znaju će svi biti nosioci bar u prvom, osim možda slučajno tog mađarskog.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Od tih koje si postavio, samo pet ili šest će nam biti potencijali protivnici, kada se naprave regionalne grupe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
gibraltarbistrikboy je napisao/la:ma daj najlakseg moguceg,a u drugom kako god...ChWilla je napisao/la:ti dole koji se ne znaju će svi biti nosioci bar u prvom, osim možda slučajno tog mađarskog.

Prelazni rok je nama bitan ko semafor na san andreasu.Igrac bez ugovora moze potpisati bilo kada mimo prelaznog.IvicaOsim je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Želje, .... Jedna informacija za one koji ne znaju izvlačenje prvog i drugog pretkola je 22.6.15 a prve utakmice 01.07.15 prelazni rok je od 1.7.2015. godine tako da pojačanja koja se dovedu, a dovodit če se igrači kojima ističu ugovori mogu se registrovati za drugo pretkolo... zato se vjerovatno neče žuriti sa prodajom igrača tipa Bajić i sl jer iako se dovedu neče moči biti registrovana u prvom a ispadanje u istom bi značilo katastrofu... uglavnom malo je vremena ovoj ekipi ne treba puno... i još se nadam da če malog Hiroša poslati barem na posudbu jer je strašan igrač i šteta bi bilo da propadne
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
ZZtop10 je napisao/la:Prelazni rok je nama bitan ko semafor na san andreasu.Igrac bez ugovora moze potpisati bilo kada mimo prelaznog.IvicaOsim je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Želje, .... Jedna informacija za one koji ne znaju izvlačenje prvog i drugog pretkola je 22.6.15 a prve utakmice 01.07.15 prelazni rok je od 1.7.2015. godine tako da pojačanja koja se dovedu, a dovodit če se igrači kojima ističu ugovori mogu se registrovati za drugo pretkolo... zato se vjerovatno neče žuriti sa prodajom igrača tipa Bajić i sl jer iako se dovedu neče moči biti registrovana u prvom a ispadanje u istom bi značilo katastrofu... uglavnom malo je vremena ovoj ekipi ne treba puno... i još se nadam da če malog Hiroša poslati barem na posudbu jer je strašan igrač i šteta bi bilo da propadne

to je tačno ali većina ugovora za ovu sezonu ističe 30.06.ZZtop10 je napisao/la:Prelazni rok je nama bitan ko semafor na san andreasu.Igrac bez ugovora moze potpisati bilo kada mimo prelaznog.IvicaOsim je napisao/la:Pozdrav svim navijačima Želje, .... Jedna informacija za one koji ne znaju izvlačenje prvog i drugog pretkola je 22.6.15 a prve utakmice 01.07.15 prelazni rok je od 1.7.2015. godine tako da pojačanja koja se dovedu, a dovodit če se igrači kojima ističu ugovori mogu se registrovati za drugo pretkolo... zato se vjerovatno neče žuriti sa prodajom igrača tipa Bajić i sl jer iako se dovedu neče moči biti registrovana u prvom a ispadanje u istom bi značilo katastrofu... uglavnom malo je vremena ovoj ekipi ne treba puno... i još se nadam da če malog Hiroša poslati barem na posudbu jer je strašan igrač i šteta bi bilo da propadne
Razumljivo je slavlje nasih gradskih rivala.
Prvo,dugo su cekali ovu titulu. U medjuvremenu su imali niz traumaticnih dogadjanja u klubu i nakupilo se puno toga.
Drugo,najveci dio vremena,cekajuci ovu titulu,Zeljo je dominirao BH nogometom. Gledali su nam u ledja,nemocni da bilo sta promjene.I toga se takodje nakupilo.
Zbog toga me ne cudi ovakav izljev emocija. I to je normalno. Mozda malo nije normalno ponasanje zvanicnika kluba. Ali i za njih se moze naci opravdanje. I oni su iztraumatizirani zadnjih godina.
Ja im cestitam na osvojenoj tituli. Naravno,nije mi drago sto su je osvojili,ali mi jeste drago sto i nama i svima drugima, podizu ljestvicu. Tako ce kompletan nogomet u nasoj zemlji malo brze ici naprijed.
Nasa prica o tome da smo prezadovoljni ovom sezonom je iskrena,utemeljena i trebamo je sa ponosom ponavljati. Sa timom u kojem je pet startera izaslo iz nase skole u zadnje dvije godine,sa ovim budzetom,sa nizom drugih problema...Ja zaista proslu,ovu i narednu sezonu dozivljavam kao jedan prelazni period u razvoju kluba.Kao vrijeme koje je potrebno da se u cjelosti uspostavi dobar,zdrav sistem u svim segmentima kluba. Ovaj period o kojem govorim,trebamo proci sa sto manje stete u smislu rezultata i kontinuiteta igranja evropskih utakmica.
Trebamo biti strpljivi,vjerovati ljudima koji vode klub i dati jos vecu podrsku.
Prvo,dugo su cekali ovu titulu. U medjuvremenu su imali niz traumaticnih dogadjanja u klubu i nakupilo se puno toga.
Drugo,najveci dio vremena,cekajuci ovu titulu,Zeljo je dominirao BH nogometom. Gledali su nam u ledja,nemocni da bilo sta promjene.I toga se takodje nakupilo.
Zbog toga me ne cudi ovakav izljev emocija. I to je normalno. Mozda malo nije normalno ponasanje zvanicnika kluba. Ali i za njih se moze naci opravdanje. I oni su iztraumatizirani zadnjih godina.
Ja im cestitam na osvojenoj tituli. Naravno,nije mi drago sto su je osvojili,ali mi jeste drago sto i nama i svima drugima, podizu ljestvicu. Tako ce kompletan nogomet u nasoj zemlji malo brze ici naprijed.
Nasa prica o tome da smo prezadovoljni ovom sezonom je iskrena,utemeljena i trebamo je sa ponosom ponavljati. Sa timom u kojem je pet startera izaslo iz nase skole u zadnje dvije godine,sa ovim budzetom,sa nizom drugih problema...Ja zaista proslu,ovu i narednu sezonu dozivljavam kao jedan prelazni period u razvoju kluba.Kao vrijeme koje je potrebno da se u cjelosti uspostavi dobar,zdrav sistem u svim segmentima kluba. Ovaj period o kojem govorim,trebamo proci sa sto manje stete u smislu rezultata i kontinuiteta igranja evropskih utakmica.
Trebamo biti strpljivi,vjerovati ljudima koji vode klub i dati jos vecu podrsku.
Ovo su nam biti potencijalni protivnici prošle godine,
Slično će biti i ove, vjerovatno će biti jedna od ovih jakih ekipa na vrhu, kao što je prošle godine bila Astana, a ostali će biti poprilično slabiji.1 PFC Botev Plovdiv (BUL)
2 FC Pyunik (ARM)
3 FK Željezničar (BIH)
4 FC Zimbru Chisinau (MDA)
5 NK Rudar Velenje (SVN)
6 Ferencvárosi TC (HUN)
7 FC Astana (KAZ)
8 Sliema Wanderers FC (MLT)
9 FK Shkëndija 79 (MKD)
10 FK Lovćen (MNE)
11 KF Laçi (ALB)
12 AC Libertas (SMR)
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bilo bi dobro da izbjegnemo ove ekipe iz dalekih istocnih zemalja.Tu posebno mislim na Kazahstance, Azerbejdzance te Moldavce.Naravno takodjer izbjeci Odd Grenland i CukarickiVirtu4l je napisao/la:Ovo su nam biti potencijalni protivnici prošle godine,
Slično će biti i ove, vjerovatno će biti jedna od ovih jakih ekipa na vrhu, kao što je prošle godine bila Astana, a ostali će biti poprilično slabiji.1 PFC Botev Plovdiv (BUL)
2 FC Pyunik (ARM)
3 FK Željezničar (BIH)
5 NK Rudar Velenje (SVN)
6 Ferencvárosi TC (HUN)
7 FC Astana (KAZ)
9 FK Shkëndija 79 (MKD)
10 FK Lovćen (MNE)
11 KF Laçi (ALB)
12 AC Libertas (SMR)
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Tako da već sad sa sigurnošću možemo reći da će nam u ovoj mini grupi biti neki od ovih klubova, Sutjeska, Renova, Kukesi, Shkendija, Tirana, Mladost, Partizani.
Od ovih jačih, vrlo je moguće da na vrhu liste budu Čukarički, Celje ili Ferencvaros.
Od ovih jačih, vrlo je moguće da na vrhu liste budu Čukarički, Celje ili Ferencvaros.
Ne vjerujem da će Odd Grenland biti u našoj grupi. Nama će doći Malta, Azerbejdžan, Kazahstan, Crna Gora, Makedonija, Albanija, San Marino, Bugarska, Mađarska...Schwarz je napisao/la:Bilo bi dobro da izbjegnemo ove ekipe iz dalekih istocnih zemalja.Tu posebno mislim na Kazahstance, Azerbejdzance te Moldavce.Naravno takodjer izbjeci Odd Grenland i Cukaricki
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
kad ce biti poznato koji se protivnici mogu izvuc, i kad ce bit zrijebanje ?Schwarz je napisao/la:Bilo bi dobro da izbjegnemo ove ekipe iz dalekih istocnih zemalja.Tu posebno mislim na Kazahstance, Azerbejdzance te Moldavce.Naravno takodjer izbjeci Odd Grenland i CukarickiVirtu4l je napisao/la:Ovo su nam biti potencijalni protivnici prošle godine,
2 FC Pyunik (ARM)
3 FK Željezničar (BIH)
5 NK Rudar Velenje (SVN)
6 Ferencvárosi TC (HUN)
7 FC Astana (KAZ)
9 FK Shkëndija 79 (MKD)
10 FK Lovćen (MNE)
11 KF Laçi (ALB)
12 AC Libertas (SMR)
Ne bi me cudilo da izvucemo neke "indijance" i da ih sad u junu kupi abramovic i ulozi u njih 100 miliona
Sto se tice Zakarica, nije nemoguca posudba.. I da, uz Diattu ce doci jos par igraca, nego sacekajmo zvanicne info.. I ovo ljeto se jos nesto planira 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Prošle godine su objavili dan prije žrijeba, a žrijeb je 22.06.zubar je napisao/la:kad ce biti poznato koji se protivnici mogu izvuc, i kad ce bit zrijebanje ?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- bistrikboy
- Kontakt:
ma sto lakse to bolje,400k€ nije malo za nas i mnogo bi nam olaksalo neke stvari,a u durgom jbga trebas imati srece pa izvuci nekoga gdje su ti sanse 50-50 a ima i takvih protivnika masa,luda je ovo ekipa bas tako da ne znam sta da ocekujem,ali bilo bi lijepo se sto manje psihicki umoriti pred ligu,a ne ko lani gdje nas je Metalurg kostao bar 4-5 bodova na startu prvenstva.ChWilla je napisao/la:gibraltarbistrikboy je napisao/la:ma daj najlakseg moguceg,a u drugom kako god...ChWilla je napisao/la:ti dole koji se ne znaju će svi biti nosioci bar u prvom, osim možda slučajno tog mađarskog.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Moguce je, jer sjetimo se da su komsije tri puta igrali sa sjevernjacima(Helsingborg, Orebro, Haugesund) a i mi s LilestromomVirtu4l je napisao/la:Tako da već sad sa sigurnošću možemo reći da će nam u ovoj mini grupi biti neki od ovih klubova, Sutjeska, Renova, Kukesi, Shkendija, Tirana, Mladost, Partizani.
Ne vjerujem da će Odd Grenland biti u našoj grupi. Nama će doći Malta, Azerbejdžan, Kazahstan, Crna Gora, Makedonija, Albanija, San Marino, Bugarska, Mađarska...Schwarz je napisao/la:Bilo bi dobro da izbjegnemo ove ekipe iz dalekih istocnih zemalja.Tu posebno mislim na Kazahstance, Azerbejdzance te Moldavce.Naravno takodjer izbjeci Odd Grenland i Cukaricki
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, enterofuryl, MrkiMedo i 45 gostiju.