Vire ti noge.hilmo je napisao/la:U posljednjih 20 godina, odnosno od rata na ovamo, sa tuzlacima smo na Koševu odigrali 17 ligaških utakmica (izvor ss.ba/tabele) i upisali 13 pobjeda i četiri remija.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
7.40 kakav je ovo lav
Sarkazam.HZ_ilidzaa je napisao/la:Sta si ti htio reci Bog sami znaobiteljskicovjek je napisao/la:Ako mi pobjedimo u subotu, ja osobno mislim da su vrlo male sanse da nam netko od konkurenata uzme titulu. To je samo moje misljenje i ne ocekujem da se slozite s njim. Isto tako sam uvjeren ako mi u prvom poluvremenu povedemo sa 3 gola razlike momcad Slobode nece imati snage da stigne taj rezultatski minus. Ali ako damo 5 i vise golova onda smo gotovo sigurno prvaci.
FC Bayern München - Mia San Mia
FK Sarajevo - zauvijek pitar
FK Sarajevo - zauvijek pitar
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Uh teško nama sa onim plaćenicima na terenu i stranim elementima u klubu...obiteljskicovjek je napisao/la:Ako mi pobjedimo u subotu, ja osobno mislim da su vrlo male sanse da nam netko od konkurenata uzme titulu. To je samo moje misljenje i ne ocekujem da se slozite s njim. Isto tako sam uvjeren ako mi u prvom poluvremenu povedemo sa 3 gola razlike momcad Slobode nece imati snage da stigne taj rezultatski minus. Ali ako damo 5 i vise golova onda smo gotovo sigurno prvaci.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
simon je napisao/la:Dok te gledam sa tribina,u meni gori zelja sva,da podignes do visina,pehar ti na rukama !

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Stari je prestao da ide na utakmice kada je Sarajevo postalo prvak. Prvi put, te, sada daleke 67. godine. Lazem, gledao je i Manchestera. Prvo poluvrijeme, i onda je rekao zbogom Kosevu i onom redaru sto je dezurao pored klozeta, jer za njegov stomak, Sarajevo je bilo prevelik zalogaj.
Onda je nedjeljna popodneva provodio pored tranzistora, koji mu je Hase donio sa neke turneje iz Austrije. "Teretna" skala za biranje stanica je tako jedne nedjelje zavrsila u suprotnom uglu sobe, daleko od tranzistora, jer je "neki kreten" zabio gol Sarajevu u posljednjoj minuti! Od tada nije slusao prenose utakmica.
Na redu su bile novine. Ponedjeljak ujutro, pravac trafika i na posao. E, onda je izvjesni novinar nesto nalupao protiv Sarajeva, sto se Starom nije svidjelo, pa su i novine ispale iz njega. Sta strast, navijacka strast moze uciniti od finog gospodina koji ne bi na posao otisao bez kravate i sesira, koji je pozdravljao sve od kuce do grada i nazad, zahvaljivao kelnerici u "Majevici" poslije svakog gemista, boljeg primjera nema.
Tako je jednom imao bliski susret sa organom u plavom, dok smo ulazili na Kosevo. Ko se sjeca onih starih ulaza, uskih, ograde na sve strane, a guzva na svakoj utakmici. Stajali smo tako u lelujavom redu, guranje, korak naprijed, dva nazad, a milicioneri na konjima izmedju redova. I drug odozgo, na konju, sa obaveznim pendrekom, praveci red, krenu pravo na klinca od nekih desetak godina... Naredno cega se sjecam bilo je da je lezao na asfaltu, dok se konj nemirno propinjao i pravio rusvaj medju narodom. Ko mu je pomogao da se spusti na majcicu zemljicu, ne treba ni pominjati.
Na onoj sampionskoj utakmici, u posljednjem kolu protiv Celika, kada se Sarajevo na pocetku mucilo sa posljednjim na tabeli, tri puta je cijepao slike igraca i ponovo ih kupova! Tek sto je pocela utakmica ponosni otac je kupio sinu slike svih igraca Antica, Musemica, Fazlagica... Nek zna dijete kad je Sarajevo bilo prvak! Celik da gol, odose slike u parcice... Nova tura... Promasaj Musemica, opet isto... Drugi gol Zenicana, itd...
Kad smo mi djeca slavili titulu, a kod nas u centru magicnog trougla Bjelave-Mejtas-Kosevo, malo je bilo izdajica, tj. navijaca Zelje, ispisivali smo citavu ulicu kredama u slavu prvaka. Pobuni se komsija sto "zagadjujemo okolinu", ali kad se otvorio prozor na broju devet znao je da je vrag odnio salu, pa se zatvorio onaj na broju osam. Jer, Stari nije volio da neko dira djecu, posebno ako navijaju za Sarajevo.
To sto je sina prvi dan kad se rodio uclanio u voljeni klub, sto je imao sluzbenu propusnicu, a nikada nije htio da ulazi na sluzbeni ulaz, sve to mozda i nije vazno. Kad se razbolio i lezao u bolnici, sin mu je odnio umjesto narandzi sliku Safeta Susica sa potpisom, na kojoj mu je pozelio brzo ozdravljenje. To mu je sigurno produzilo zivot, bar za koji dan, jer
STARI JE VOLIO SARAJEVO.
suzeee...
Onda je nedjeljna popodneva provodio pored tranzistora, koji mu je Hase donio sa neke turneje iz Austrije. "Teretna" skala za biranje stanica je tako jedne nedjelje zavrsila u suprotnom uglu sobe, daleko od tranzistora, jer je "neki kreten" zabio gol Sarajevu u posljednjoj minuti! Od tada nije slusao prenose utakmica.
Na redu su bile novine. Ponedjeljak ujutro, pravac trafika i na posao. E, onda je izvjesni novinar nesto nalupao protiv Sarajeva, sto se Starom nije svidjelo, pa su i novine ispale iz njega. Sta strast, navijacka strast moze uciniti od finog gospodina koji ne bi na posao otisao bez kravate i sesira, koji je pozdravljao sve od kuce do grada i nazad, zahvaljivao kelnerici u "Majevici" poslije svakog gemista, boljeg primjera nema.
Tako je jednom imao bliski susret sa organom u plavom, dok smo ulazili na Kosevo. Ko se sjeca onih starih ulaza, uskih, ograde na sve strane, a guzva na svakoj utakmici. Stajali smo tako u lelujavom redu, guranje, korak naprijed, dva nazad, a milicioneri na konjima izmedju redova. I drug odozgo, na konju, sa obaveznim pendrekom, praveci red, krenu pravo na klinca od nekih desetak godina... Naredno cega se sjecam bilo je da je lezao na asfaltu, dok se konj nemirno propinjao i pravio rusvaj medju narodom. Ko mu je pomogao da se spusti na majcicu zemljicu, ne treba ni pominjati.
Na onoj sampionskoj utakmici, u posljednjem kolu protiv Celika, kada se Sarajevo na pocetku mucilo sa posljednjim na tabeli, tri puta je cijepao slike igraca i ponovo ih kupova! Tek sto je pocela utakmica ponosni otac je kupio sinu slike svih igraca Antica, Musemica, Fazlagica... Nek zna dijete kad je Sarajevo bilo prvak! Celik da gol, odose slike u parcice... Nova tura... Promasaj Musemica, opet isto... Drugi gol Zenicana, itd...
Kad smo mi djeca slavili titulu, a kod nas u centru magicnog trougla Bjelave-Mejtas-Kosevo, malo je bilo izdajica, tj. navijaca Zelje, ispisivali smo citavu ulicu kredama u slavu prvaka. Pobuni se komsija sto "zagadjujemo okolinu", ali kad se otvorio prozor na broju devet znao je da je vrag odnio salu, pa se zatvorio onaj na broju osam. Jer, Stari nije volio da neko dira djecu, posebno ako navijaju za Sarajevo.
To sto je sina prvi dan kad se rodio uclanio u voljeni klub, sto je imao sluzbenu propusnicu, a nikada nije htio da ulazi na sluzbeni ulaz, sve to mozda i nije vazno. Kad se razbolio i lezao u bolnici, sin mu je odnio umjesto narandzi sliku Safeta Susica sa potpisom, na kojoj mu je pozelio brzo ozdravljenje. To mu je sigurno produzilo zivot, bar za koji dan, jer
STARI JE VOLIO SARAJEVO.
suzeee...
Realno Sarajevo je 5 puta kvalitetnije od Slobode,plus ogroman motiv kojeg mi imamo u odnosu na protivnika, uz ogromnu podrsku sa tribina...je dovoljan razlog da budemo svi optimisti, Sloboda igra bez 3 veoma vazna igraca,sto je isto jako bitno!
Ipak najvaznije od svega je pristup i zalaganje u toj utakmici,treba se maximalno potruditi,dati sve od sebe i rezultat siguran sam nece izostati. U formi smo, igramo kao preporodjeni i tako treba nastaviti i u subotu. Tako smo blizu titule, koja nam moze biti prekretnica u buducnosti, sve naredne cemo sigurno kud i kamo lakse osvojiti. Nakon subote treba pricati o pojacanjima i odlascima, trenutno nam je to u drugom planu. Mozda nas sutra neki igraci pozitivno iznenade i nametnu se zalaganjem,i pristupom...nekim igracima je mozda sutra i posljedna sansa, tako da ne sumnjam da cemo maximalno ozbiljno shvatiti Slobodu,koja realno nema sta izgubiti,ni kriva ni duzna je dosla u situaciju da odlucuje o prvaku.. nadam se fer i korektnoj utakmici, i pozitivnom ishodu naravno.
p.s.
Zeljo nece pobjediti u Zenici ,na mozda i najtezem gostovanju,ne znam otkud njima taj neki optimizam da ce lako protiv Celika!?
Ipak najvaznije od svega je pristup i zalaganje u toj utakmici,treba se maximalno potruditi,dati sve od sebe i rezultat siguran sam nece izostati. U formi smo, igramo kao preporodjeni i tako treba nastaviti i u subotu. Tako smo blizu titule, koja nam moze biti prekretnica u buducnosti, sve naredne cemo sigurno kud i kamo lakse osvojiti. Nakon subote treba pricati o pojacanjima i odlascima, trenutno nam je to u drugom planu. Mozda nas sutra neki igraci pozitivno iznenade i nametnu se zalaganjem,i pristupom...nekim igracima je mozda sutra i posljedna sansa, tako da ne sumnjam da cemo maximalno ozbiljno shvatiti Slobodu,koja realno nema sta izgubiti,ni kriva ni duzna je dosla u situaciju da odlucuje o prvaku.. nadam se fer i korektnoj utakmici, i pozitivnom ishodu naravno.
p.s.
Zeljo nece pobjediti u Zenici ,na mozda i najtezem gostovanju,ne znam otkud njima taj neki optimizam da ce lako protiv Celika!?
Da Bog da Izrael natrp'o BiH,samo zbog ovog bazdarevica,magarac jedan...cuj nema Cimirota..
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
@kinosvra buraz nemam rijeci, hvala ti sto si podijelio sa nama.
Ovaj dio sa tranziszorom sam prozivio i sam dok nisam nasao jelovnik za dva dana prije utakmice.
Ovaj dio sa tranziszorom sam prozivio i sam dok nisam nasao jelovnik za dva dana prije utakmice.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Jako lijepo.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nemoj ba tako, koliko god volimo Sarajevo, brate Bosna je nasa svetinja. Kakve ima veze koga je pozvao a koga nije. I nije vrijeme da o tome raspravljamo, treba samo da slavimo titulu..BeSha1992 je napisao/la:Da Bog da Izrael natrp'o BiH,samo zbog ovog bazdarevica,magarac jedan...cuj nema Cimirota..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
fkt. nema Cimija ne vjerujem, al eto. Bas je **** ispao
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
- Kontakt:
Dujkovic pozvan a Delac nije
Nema najboljeg igraca PLBiH
E ukenjo si Mesa da valja. E zbog ovakvih kompleksasa ja volim sto napredujemo kao Klub ! Prepisat ce Cimi reprezentativce tipa Coce, Sehe, Stile...samo polako

E ukenjo si Mesa da valja. E zbog ovakvih kompleksasa ja volim sto napredujemo kao Klub ! Prepisat ce Cimi reprezentativce tipa Coce, Sehe, Stile...samo polako

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
+1belosevic28 je napisao/la:Dujkovic pozvan a Delac nijeNema najboljeg igraca PLBiH
![]()
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- 4R5EN4L8IH
- Kontakt:
Ako osvojimo titulu napravit neki transparent podrske Dr. Sejfudinu Tokicu. Nesto u smislu: Bosna se voli, za Bosnu se gine, seher Banjalukom nek zastava se vije. Ispod tog broj nastradalih u genocidu u Srebrenici. A na vrhu grb s ljiljanima i prekrizena petokraka i grb Sarajeva i novi grb Bosne.
-
- Kontakt:
Kakav ba transparent?! Svaka cast Tokicu kao osobi i politicaru, ali takve stvari nemaju veze sa sportskim kolektivom sto mi jesemo !!!4R5EN4L8IH je napisao/la:Ako osvojimo titulu napravit neki transparent podrske Dr. Sejfudinu Tokicu. Nesto u smislu: Bosna se voli, za Bosnu se gine, seher Banjalukom nek zastava se vije. Ispod tog broj nastradalih u genocidu u Srebrenici. A na vrhu grb s ljiljanima i prekrizena petokraka i grb Sarajeva i novi grb Bosne.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- Mourinhokilledbarca
- Kontakt:
4R5EN4L8IH je napisao/la:Ako osvojimo titulu napravit neki transparent podrske Dr. Sejfudinu Tokicu. Nesto u smislu: Bosna se voli, za Bosnu se gine, seher Banjalukom nek zastava se vije. Ispod tog broj nastradalih u genocidu u Srebrenici. A na vrhu grb s ljiljanima i prekrizena petokraka i grb Sarajeva i novi grb Bosne.

1946
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, iliyaa8, nedimmmm1337 i 30 gostiju.