I po peti put ostadoh zaglavljen u tom romanu. Samo da se ne poistovjetim sa njim. . .
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
Prije par dana,preturajući neke stare knjige,ponovo naletih na Raskoljnikova
I po peti put ostadoh zaglavljen u tom romanu. Samo da se ne poistovjetim sa njim. . .
A.F.C. Bournemouth!
Jelene nema pa nema... nedostižni idealBaDa12 je napisao/la:Opet mi pod ruke dođe Andrićev opis žene koje nema, i svaki put me iznova oduševi.
sa njim? ja ga prezirem, patetična budala i lažni revolucionar, slabić i kukavica...rambo16 je napisao/la:Prije par dana,preturajući neke stare knjige,ponovo naletih na Raskoljnikova
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Sta ti je ?DANTES je napisao/la: sa njim? ja ga prezirem, patetična budala i lažni revolucionar, slabić i kukavica...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
ma radim đeci eliminatorne iz srpskog pa imaju analizu likova... ponese meTribalian je napisao/la:Sta ti je ?DANTES je napisao/la: sa njim? ja ga prezirem, patetična budala i lažni revolucionar, slabić i kukavica...Saberi se.
Pricas o knjizevnom liku, ne o nekom komsiji.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la: ma radim đeci eliminatorne iz srpskog pa imaju analizu likova... ponese me
evo vidim dete kako ga nastavnici kod psihologa odvode.
ma kakav, svi petice dobiju...
eh šteta što nisam sačuvao svoje sveske, pa da ti pokažem kako sam opisao Anu Karenjinu
eh šteta što nisam sačuvao svoje sveske, pa da ti pokažem kako sam opisao Anu Karenjinu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Može li mi neko preporučiti 2 dobra romana ?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
shzna je napisao/la:Može li mi neko preporučiti 2 dobra romana ?

Nadam se da će ova biblioteka na Dobrinji imati ove dvije knjige. One prošle što si mi preporučio da čitam, vezano za historijat ovih prostora, ništa nisam našao u biblioteci..
Ali zato da si trazio neku partizansku knjigu, izvukli bi je za 10 sekundi. U biblioteke ne zalazim vise, kupujem knjige uz veliki popust. Ali Baldacija bi morali da imaju , ako nema ni to onda trazi Konelija (Majkl Koneli) , ako nema ni to, onda im vrati karticu i zahvali se na saradnji.shzna je napisao/la:Nadam se da će ova biblioteka na Dobrinji imati ove dvije knjige. One prošle što si mi preporučio da čitam, vezano za historijat ovih prostora, ništa nisam našao u biblioteci..
Hvala na preporukama. Najvjerovatnije da ću im i vratiti karticu ako ne bude ovih knjiga, pošto ništa kvalitetno nemaju.
@Shzna, ako dodjes do nekih para, ove knjige koje ti preporucujem verovatno mozes da kupis u knjizari "Kultura" -Tc Merkator-Lozionicka 16-Sarajevo. Imaju i klub citalaca, a ako to ima, onda mozes i popust da ostvaris na svaku kupovinu. Sad sam video na poledjini jedne od knjiga ovaj podatak. Istu knjizaru imas i u "Alta Shopping center".
Je li neko čitao Ja Sam Bog? Valja li šta?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
@shzna

U građanskoj četvrti iranske prijestolnice sedamnaestogodišnji Paša Šahid provodi ljeto 1973. na krovu roditeljskoga doma šaleći se i planirajući budućnost s najboljim prijateljem Ahmedom. No, osim velikih životnih tema o kojima raspravljaju, Pašu muči i jedna bolna tajna – zaljubljen je u svoju prelijepu susjedu Zari koja je od rođenja obećana drugome. Iako ga zbog takvih osjećaja muči grizodušje, Pašino se krhko prijateljstvo sa Zari toga dugoga, vrućeg ljeta pretvara u duboku osjećajnu vezu.
No višemjesečna se čarolija prekrasnih, ukradenih trenutaka ruši u samo jednoj noći u kojoj Paša nehotice na trag navodi šahovu tajnu policiju. Zbog svirepih posljedica toga događaja i on i njegovi prijatelji odjednom postaju svjesni diktature u kojoj žive, a Zari donosi zapanjujuću odluku od koje se mladić možda nikada neće oporaviti.
Nezaboravna priča o hrabrosti, žrtvi i ljubavi.

U građanskoj četvrti iranske prijestolnice sedamnaestogodišnji Paša Šahid provodi ljeto 1973. na krovu roditeljskoga doma šaleći se i planirajući budućnost s najboljim prijateljem Ahmedom. No, osim velikih životnih tema o kojima raspravljaju, Pašu muči i jedna bolna tajna – zaljubljen je u svoju prelijepu susjedu Zari koja je od rođenja obećana drugome. Iako ga zbog takvih osjećaja muči grizodušje, Pašino se krhko prijateljstvo sa Zari toga dugoga, vrućeg ljeta pretvara u duboku osjećajnu vezu.
No višemjesečna se čarolija prekrasnih, ukradenih trenutaka ruši u samo jednoj noći u kojoj Paša nehotice na trag navodi šahovu tajnu policiju. Zbog svirepih posljedica toga događaja i on i njegovi prijatelji odjednom postaju svjesni diktature u kojoj žive, a Zari donosi zapanjujuću odluku od koje se mladić možda nikada neće oporaviti.
Nezaboravna priča o hrabrosti, žrtvi i ljubavi.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Uzeo Kolekcionare. Nema ni Klub Kamila ni Krovovi Teherana. Očajni su.
E onda uzivancijashzna je napisao/la:Uzeo Kolekcionare. Nema ni Klub Kamila ni Krovovi Teherana. Očajni su.
ja to sve preko mobtela i tableta čitam...
ali sad mi tablet neće da se otključa..
ali sad mi tablet neće da se otključa..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Procitao, vrhDANTES je napisao/la:
Klasik SF književnosti
Citam sad nastavak, Mesija DIne
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ArtemisFowl, napoleon72 i 26 gostiju.