Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Odg: Studiranje

Post Postao/la samo_lijevo » 25 maj 2015, 18:53

JoseMourinho je napisao/la:Može se preci u vanredne lahko na svakom faxu, podneses molbu da si našao zaposlenje da bi plaćao studij i izdržavao porodicu bla bla bla i prebacit ce te ;)

Svi se ti statusi lahko mjenjaju kada im ti plaćaš jedino je yebeno upast u redovne na budžet države ;)
Recimo kod mene na gradjevini nema vanrednih.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

R32
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la R32 » 25 maj 2015, 19:22

Ma rijetka je ta budala koja ide vanredno na jaci fakultet. A kad su pare u pitanju, sve ce prihvatiti, cak i ako kasnis s uplatom pola godine :lol:

a ruzno vrijeme za ucit, da hoce ljepote onda ce bit dobro, za hodat :lol:
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 25 maj 2015, 19:45

R32 je napisao/la:
theboss_RD07 je napisao/la:
R32 je napisao/la:Ne, onaj ko je redovan nema sanse da pređe u vanredne studente. Nit moze obrnuto.
Otkad to? U mene rodjak obnavlja drugu godinu masinstva u TZ cetvrti put zbog gazdica. Prve tri normalno placao kao redovni, a cetvrti placa 750KM semestar kao vanredni student
Jesi siguran da je on vanredan? Ja mislim da je on redovan i dalje, ali sa samo placa puni iznos.

Ja dobro znam a i imao sam kao neki zakon sto se tice untz i jasno je pisalo da redovan student nebitno jel ide na budzet vlade tk ili vlastiti budzet. Ne moze biti vanredan, moze samo izgubiti pravo na skolovanje.
Da upravu si. Znam da postoje ta 3 tipa, ali stalno mijenjam ta dva navedena.

@Jose
Ja kad sam upisivao MF u Tuzli, nije nikakav problem bio uletit medju redovne. Toliko je slaba konkurencija bila da si sa bilo kojim prosjekom mogao uletit, samo da polozis prijemni. Eto ja imao 28b na prijemnom (7/10) i bio 7. na svom odsjeku, i to sa 3,9 ukupnim prosjekom iz srednje.
Koja je to radost za mene bila, pogotovo nakon sto padnes na maturskom ispitu, ne mogu ti opisati :lol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 25 maj 2015, 19:52

A kakav je lagan tek prijemni bio. 10 godina isti, od 2000 do 2010 godine. Poslije su ga dobro izmijenili, a i tako je i konkurencija dosta jaca.

Jesi zavrsio il si jos na Masinstvu?
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 25 maj 2015, 19:55

Drugi put prva godina. Ja sam generacija 2013/14

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 25 maj 2015, 20:02

Aha, znaci obnavljas prvi puta. Znam te sigurno. Ja sam prosle god. presao u drugu.
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 25 maj 2015, 20:05

Eto ako hoces napisi ime u pp, vjerovatno znam i ja tebe. :)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 25 maj 2015, 20:21

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 25 maj 2015, 21:43

De mi recite je li bolje za prijemni da učimo šablonski (po informatoru) ili sveske i lagano redom ?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 25 maj 2015, 22:35

Oboje :D

Ja mislim da je na svakom fakultetu svake godine isto. Il su bar oblasti iste. Tako da ti tu svaku oblast moras proci kompletnu.
Mia San Mia

Soba
Kontakt:

Post Postao/la Soba » 25 maj 2015, 22:49

Hvala na brzom odgovoru :D
Pitam jer većina ljudi uzima 1337 informatora i uči samo ta pitanja.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 27 maj 2015, 11:16

Imaju li se gdje uzeti skripte za prijemni ispit, konkretno Biologija i Matematika..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 maj 2015, 11:45

Ima li neko da studira FPN ovdje, ili ga je zavrsio.Neka kaze neke svoje utiske o fakultetu, koji je odsjek, kakav je i tako to.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 03:07

ZZtop10 je napisao/la:Ima li neko da studira FPN ovdje, ili ga je zavrsio.Neka kaze neke svoje utiske o fakultetu, koji je odsjek, kakav je i tako to.
Iskreno završio sam ga ja i moj ti je savjet upisuj sta drugo sta kvalitetnije jest da ćeš svugdje drugo vise ucit i jbg vise ćeš se morat mučiti al bolje ti je za budućnost ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 09:57

ZZtop10 je napisao/la:Ima li neko da studira FPN ovdje, ili ga je zavrsio.Neka kaze neke svoje utiske o fakultetu, koji je odsjek, kakav je i tako to.
Ja planiram zurnalistiku upisati i slusao sam svakakvih prica. O tome da se jedino moze pasti ako padnes sa stepenica ili ako padnes pod autobus.
Da posao i taj fakultet ne postoje u ovoj drzavi itd...
I onda naletim na par ljudi koji su zavrsili to i rade. Sta god da zavrsis u ovoj drzavi ces sa tim tesko raditi pa bolje upisati ono sto volis i sto te zanima nego par godina visiti na građevinskom zbog perspektive i padati ispite, obnavljati godine jer ucis ono sto te ne zanima i za sto nisi talentiran.

Građevinski mi je prvi pao na pamet, tako da neka se niko ne uvrijedi, ako uopce ima nekog razloga za to.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 maj 2015, 11:19

Otelo je napisao/la:
Ja planiram zurnalistiku upisati i slusao sam svakakvih prica. O tome da se jedino moze pasti ako padnes sa stepenica ili ako padnes pod autobus.
Da posao i taj fakultet ne postoje u ovoj drzavi itd...
I onda naletim na par ljudi koji su zavrsili to i rade. Sta god da zavrsis u ovoj drzavi ces sa tim tesko raditi pa bolje upisati ono sto volis i sto te zanima nego par godina visiti na građevinskom zbog perspektive i padati ispite, obnavljati godine jer ucis ono sto te ne zanima i za sto nisi talentiran.

Građevinski mi je prvi pao na pamet, tako da neka se niko ne uvrijedi, ako uopce ima nekog razloga za to.
I ja sam planirao zurnalistiku upisati. To me najvise privlaci jednostavno.Znam da mnogi pisu o FPN kao da je neki smijesan fakultet ali ja mislim da je ta prica bas isforsirana, poznajem i ja dosta ljudi koji su zavrsili FPN, sada rade i vrlo su uspjesni...

@Jose hvala na savjetu u svakom slucaju... :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 11:24

I ja isto upisujem zato sto me privlaci a ne zato sto je "lako".

Jel znas da li se na prijemnom gledaju oba jezika ili samo engleski ?

*Jos imam kolegicu cija je rodica glavni urednik u jednom casopisu pa sam tu trenutacno na : " Javi se i dobit ces posao" :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 maj 2015, 11:44

NIsam siguran ali mislim da se oba predmeta gledaju.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 11:48

Ja sam pricao sa jednom koja je prosle godine upisivala i kaze da misli da se samo jedan jezik gleda i to engleski ali nije 100% sigurna.

Ja bih volio da ima prijemni ispit pa da se nerviram zbog tog njemackog jer mi je sa njim zbir 84 a bez njega 92 :crazy:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 12:02

ma nema prijemnog, prijavite za obojca se za redovne, ako upadnete dobro ako ne onda birajte ili cete rsf biti ili vanredan, al sikreno najviše se gleda štela daleko, e sad kad upadnu ti sa štelom ubace i ove što su zaslužili ;)

ma može se itekako pasti nisu samo stepenice problem, realno pola predmeta uz minimalan trud možete položit u odnosu na neke druge faksove, al zato ima jedno 4-5 ono baš teški gdje nikad nisi siguran da li si položio ili pao nevažno koliko učio ;)

i da treba imate bruku, najviše na žurnalistici i socijalnom radu :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.