NBA Playoffs
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA Playoffs
Jedna utakmica i odma price losa odbrana Warriorsa ... Houstona p.r.o.s.e.r.e sut ludjacki jednu utakmicu (17-32 trice, Smith jedan pogodio 3 od 4 trice, normalnom dovoljno jasno) i odma price GSW ne igra odbranu ... Tuga, jad i cemer. Ljudi citavu j.e.b.e.n.u sezonu imaju najbolju odbranu lige i onda dodje neko, kome je kosarka ocito stran pojam, pogleda da su primili puno poena (a pri tome svemu u obzir ne uzme naravno ni pace kojim igra neka ekipa) i prosipa price o losoj odbrani Golden Statea. Statistika naravno nije sve al statistika i brojke ne mogu biti nerelevantne ako su uzete na primjeru duzeg vremenskog perioda, sto je u ovom slucaju citava sezona. Ljudi kontaju da su GSW Sunsi iz SSOL perioda jer igraju brzo i imaju ludog Curryja koji sve zivo pogadja, a da malo bolje pogledaju proslosezonske utakmice Warriorsa ili eto bar statistiku, vidjeli bi da su ti Warriorsi puno vece probleme imali u napadu zbog Jacksonovog forsiranja izolacija i nedovoljnog protoka lopte, a odbrana je bila na itekako visokoj razini (naravno, dok se Bogut nije povrijedio). Al eto pretesko je to vecini ovdje i lakse je s.r.a.t kako Golden nema odbranu.
Nije to nikakva glupost ako znaš ko im je u stručnom štabu zadužen za defanzivu. . .
A.F.C. Bournemouth!
Ako i veceras prekuca, što svi jel ocekujemo i ostvari TD, postat ce prvi igrac s TD prosjekom u konferencijskom finalu.32.7 points, 11.7 rebounds and 10.0 assists.
This is what LeBron James is averaging per contest in the Eastern Conference Finals.
Naklon za ovog covjeka.

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Znaci pratis NBA koliko,7-8mjeseci?NBAtips je napisao/la:Ta priča o fantastičnoj odbrani GSW je glupost. Po meni njihov game fokus je 70-30 u korist napada. Jedno pitanje u glavi mi je od početka PO, jer sam ocekivao Cavse i njih u finalu, a to je kako će funkcionisati napad jedne protiv napada druge ekipe. Warriorsi imaju strašan protok lopte, lično otkad pratim NBA nisam vidio tu brzinu, dok Cavsi ipak nisu tako brzi. Cavsi imaju bolju odbranu, i po meni to eventualno ne(snalaženje) branjenja te brzine će nam i dati novog prvaka.
Naravno, bitan faktor će biti James i Curry prije svih. Uglavnom, očekuje nas odlična serija
[youtube][/youtube]

Ako cemo vec o ljepoti kosarke meni licno nema nista ljepse od trokuta, savrsen spoj timske kosarke sa vrhunskim individualnim akcijama bilo s viskog bilo s niskog posta.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Izvinices,ali biti ukljuceno 3 igraca u akciji naspram 5,ne moze biti nikako ljepse,ali to sam samo ja...Epidaurus je napisao/la:Ako cemo vec o ljepoti kosarke meni licno nema nista ljepse od trokuta, savrsen spoj timske kosarke sa vrhunskim individualnim akcijama bilo s viskog bilo s niskog posta.
Kretanje bez lopte cijele ekipe kod Warriorsa je fascinantno.
Zato ih je i pretesko cuvat
Zato ih je i pretesko cuvat
U seriji, Huston-GS jedino je bilo fascinantno hahaha !
Kazem meni licno dosta ljepse trokut izgleda jer je klasicna old school kosarka. Zahtjeva klasicnu postavu s dva prava visoka (koja su pravi kosarkasi a ne atlete bez mozgova i osnova kosarke kao danasnji centri), zahtjeva pravog ubicu i klasu na boku, zahtjeva takodjer 5 igraca koji znaju prepoznat reakcije odbrane i prilagodit se. Iskreno sam vise fan klasicne kosarke preko postova i vise majstorija s poludistance nego ove nove gdje je kljuc sirenje reketa i sut za tri.
NBAtips je napisao/la:Ta priča o fantastičnoj odbrani GSW je glupost. Po meni njihov game fokus je 70-30 u korist napada. Jedno pitanje u glavi mi je od početka PO, jer sam ocekivao Cavse i njih u finalu, a to je kako će funkcionisati napad jedne protiv napada druge ekipe. Warriorsi imaju strašan protok lopte, lično otkad pratim NBA nisam vidio tu brzinu, dok Cavsi ipak nisu tako brzi. Cavsi imaju bolju odbranu, i po meni to eventualno ne(snalaženje) branjenja te brzine će nam i dati novog prvaka.
Naravno, bitan faktor će biti James i Curry prije svih. Uglavnom, očekuje nas odlična serija

Kratko i jasno. Potpisujem od a do z.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Fascinantno mi je kako neki ljudi jedva čekaju priliku da pišu o svojim mitovima.
Golden State je ekipa koja je do sinoć primala 92 poena u prosjeku (u utakmicama koje nisu otisle u produzetke) u ovom playoffu. U samo jednoj utakmici su primili više od 100, i to protiv Houstona u prvoj, i pogodite šta se pisalo baš tokom te jedne utakmice, prije svega dok je Houston vodio milijardu razlike?? Sljedeće dvije utakmice se naravno prešute, a onda naravno ponovo idu mitovi poslije jedne loše odrađene utakmice, i to pri rezultatu 3-0 u seriji.
Golden State je ekipa koja je do sinoć primala 92 poena u prosjeku (u utakmicama koje nisu otisle u produzetke) u ovom playoffu. U samo jednoj utakmici su primili više od 100, i to protiv Houstona u prvoj, i pogodite šta se pisalo baš tokom te jedne utakmice, prije svega dok je Houston vodio milijardu razlike?? Sljedeće dvije utakmice se naravno prešute, a onda naravno ponovo idu mitovi poslije jedne loše odrađene utakmice, i to pri rezultatu 3-0 u seriji.
Nisam boxscore navijač, odmah da navedem. Spursi su sila i tu ekipu poštujem ko nijednu drugu u ligi. Ipak, isti ti Spursi imaju genija na klupi, i taktizirali su, ovako nisu igrali svaku tekmu. Warriorsi ovako igraju cijelu RS, i evo PO, i iz tog razloga sam napisao. Ono što im može biti mana je, bar po mom mišljenju, da drugačije ne znaju igrati. I pitanje je kako će se prilagoditi kad ih "provali" neko. I za ovo gore što pojedini izvlače iz konteksta, ne vidim da sam igdje napisao da je odbrana Warriorsa katastrofalna, nego samo da nije onakva kakvom je se predstavlja, a to će se pokazati u finalu. UzivajteNEZALAGANJE je napisao/la:Znaci pratis NBA koliko,7-8mjeseci?NBAtips je napisao/la:Ta priča o fantastičnoj odbrani GSW je glupost. Po meni njihov game fokus je 70-30 u korist napada. Jedno pitanje u glavi mi je od početka PO, jer sam ocekivao Cavse i njih u finalu, a to je kako će funkcionisati napad jedne protiv napada druge ekipe. Warriorsi imaju strašan protok lopte, lično otkad pratim NBA nisam vidio tu brzinu, dok Cavsi ipak nisu tako brzi. Cavsi imaju bolju odbranu, i po meni to eventualno ne(snalaženje) branjenja te brzine će nam i dati novog prvaka.
[youtube][/youtube]

PACE: Pace Factor - the number of possessions a team uses per game
DEF EFF: Deffensive Efficency - the number of points a team allows per 100 possessions
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Postseason:
PACE:
Golden State Warriors: 96.1
Cleveland Cavaliers: 92.8
DEF EFF:
Golden State Warriors: 99.8
Cleveland Cavaliers: 98.9
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Game 4 (dakle jedna utakmica), u gostima, pri 3-0 vodstvu, se uzima kao releventan i koristi za prozivanje "precijenjene" odbrane Warriorsa? Kakve neznalice.
DEF EFF: Deffensive Efficency - the number of points a team allows per 100 possessions
Postseason:
PACE:
Golden State Warriors: 96.1
Cleveland Cavaliers: 92.8
DEF EFF:
Golden State Warriors: 99.8
Cleveland Cavaliers: 98.9
Game 4 (dakle jedna utakmica), u gostima, pri 3-0 vodstvu, se uzima kao releventan i koristi za prozivanje "precijenjene" odbrane Warriorsa? Kakve neznalice.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Donnie Darko
- Kontakt:
Isti onaj mit da Barcelona igra lošu odbranu ove sezone. Primili ubjedljivo najmanje golova, a onda pojedinci jedva dočekali tri gola od Bayerna u situaciji kada je Barca trebala primiti haman milijardu golova da bi ispali. U maltene revijalnoj atmosferi. Bukvalno identična situacija.
A kada prime 80 od Houstona, niko se ne javlja na tu temu.
Kyrie večeras igra. Po meni preglup potez, trebali su ga maksimalno odmoriti za finale, ali dobro. Očekujem neku limitiranu minutažu i prosječan učinak.
Idemo Cavsi 
Kyrie odmah u elementu

Kyrie odmah u elementu

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
To zato sto je Brada cugo s Drake-om noc prije game 3, cijelu noc, pa je bio katastrofalanDonnie Darko je napisao/la:Isti onaj mit da Barcelona igra lošu odbranu ove sezone. Primili ubjedljivo najmanje golova, a onda pojedinci jedva dočekali tri gola od Bayerna u situaciji kada je Barca trebala primiti haman milijardu golova da bi ispali. U maltene revijalnoj atmosferi. Bukvalno identična situacija.
Ljepota gledati Smitha kako igra,idemo Lebron jos jedan triple-double,pokazi ko je tatica
Kad James ovako jede,a ostali ga odlicno prate Cavsi izgledaju prejebeno 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.