RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 26 maj 2015, 13:47

Evo i ja ovo pogledah :plac:
Ne zna covjek sta bi izdvojio iz ovoga kad je sve za anale,za udzbenike i za nauk svim rodjenima ,pa cak i ovoj djeci nasih bivsih drugova sa tribine koji sebe nazivaju ultrasima.Draga djeco vidite iz ovog snimka kako tribina stajanje :ne proguta ljude: kako to vi volite reci,kad na nju udje 5000 ljudi ona izgleda fascinantno.Isto tako mozete osjetiti ,opipati tu vezu ,tu ljubav izmedju tribine i terena.Toga vise nema ,i vjerovatno na ovom kultnom stadionu nikada vise nece ni biti.Tamo sad vlada jednoumlje i prokleta mrznja .Tamo sad mozes samo ako si pripadnik jedne nacije ,bas kao davnih cetrdesetih proslog vjeka.Sto rekao Pejakovic;ja dobra vakta za pogana insana ;
Sa fudbalskog aspekta je dovoljno reci da smo petaka uvalili ekipi koja je za 4 godine postala prvak Evrope.To je bila jedna od najboljih generacija fudbalera u bivsoj drzavi,predvodjena nenadmasnim Semirom iz svemira,generacija prema kojoj su savezni funkcioneri napravili "sportski zlocin" otimajuci im titulu sezonu ranije onom smijesnom pljackom u Tuzli kada su kontra nas dosudili 2 smijesna penala u utakmici sa slabasnom i nemocnom Slobodom,a sve za potrebe njihovog starijeg brata iz Beograda u crno-bjelim dresovima.
Ovo je samo djelic slavne Velezove historije koji ostaje kao vjecni spomenar na sportsku gromadu iz Mostara na najbolje navijace na svijetu koji su svoje ljubimce nazvali RODJENI.Kako rece veliki Hadzifejz- provjerite ...nema nigdje na svijetu pitomije i ljepse ime nego u Mostaru ......RODJENI
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 26 maj 2015, 14:14

Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):

Juni 2015:
Skaljic, Skahic, Zolj, Maletic, Kodro, Zvonic, Blagojevic, Jankovic, Nikolic, Hebibovic, Mirza Cemalovic

Juni 2016:
Pejic, Haurdic, Hajdarovic

Juni 2017:
Jakupovic, Demic

Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic

Januar 2019:
Peco

Nepoznato:
Dragojevic, Bobic, Barisic, Tolic, Reljic, Hadzic

Za Skahica i Nikolica su objavili da su potpisali 1+1 godina ugovor. Posto na transfermarktu pise da im ugovor istice u junu 2015 godine to znaci da ono "+1" ama bas nista neznaci. Evo razloga zasto Skahic neigra zadnje 3-4 utakmice. Ubjedjen sa da je isti slucaj sa Haurdicem i Jankovicem. Ko fol povrjedjeni....ahhaaaaa.....bice vrelo ljeto!!!
Prkosni i Ponosni od 1922

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 26 maj 2015, 14:42

SipakUlicar1922 je napisao/la:Preuzeto sa Transfermarkta (kada ugovori isticu):

Juni 2015:
Skaljic, Skahic, Zolj, Maletic, Kodro, Zvonic, Blagojevic, Jankovic, Nikolic, Hebibovic, Mirza Cemalovic

Juni 2016:

Juni 2017:
Jakupovic, Demic

Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic

Januar 2019:
Peco

Nepoznato:

Za Skahica i Nikolica su objavili da su potpisali 1+1 godina ugovor. Posto na transfermarktu pise da im ugovor istice u junu 2015 godine to znaci da ono "+1" ama bas nista neznaci. Evo razloga zasto Skahic neigra zadnje 3-4 utakmice. Ubjedjen sa da je isti slucaj sa Haurdicem i Jankovicem. Ko fol povrjedjeni....ahhaaaaa.....bice vrelo ljeto!!!
To jeste pravo stanje, a od ovih nepoznatih,

Dragojević, Bobić 2015
Barišić 2016
Hadžić 2017
Tolić 2018

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 26 maj 2015, 14:42

Juni 2015:

Juni 2016:

Juni 2017:
Jakupovic, Demic

Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic

Januar 2019:
Peco

Nepoznato:

To jeste pravo stanje, a od ovih nepoznatih,

Dragojević, Bobić 2015
Barišić 2016
Hadžić 2017
Tolić 2018

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 maj 2015, 14:46

Juni 2015:

Juni 2016:

Juni 2017:
Jakupovic, Demic

Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic

Januar 2019:
Peco

Nepoznato:

Skahic neigra iz drugih razloga.pokusavaju da dobiju potpis,ali momak zeli u slobodu..80 posto gotova stvar
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 26 maj 2015, 15:07

solinas je napisao/la:

Juni 2015:

Juni 2016:

Juni 2017:
Jakupovic, Demic

Juni 2018:
Setka, Dino Cemalovic

Januar 2019:
Peco

Nepoznato:

Skahic neigra iz drugih razloga.pokusavaju da dobiju potpis,ali momak zeli u slobodu..80 posto gotova stvar
Slobodno ga vodite!!!.....klub je bio krajnje korektan prema njemu. Prvu godinu su mu izasli u susret radi male. Vratili ga nazad, odigrao koju tekmu i sada on ko fol neko i nesto?....a ushaaa sminkeru!!!
Takvi igraci (bez obraza) klubu nisu potrebni. Odma Pallistera kuci vratiti da mu se hrana i stan beze neplaca.
Prkosni i Ponosni od 1922

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 maj 2015, 15:48

Ako je tako onda bez razmisljanja ga vratit u selo pored Tuzle odakle je i dosao,odigrao 5 utakmica dobro i digao se.Vrelo ljeto ce biti dobro kazes..
#musvdg

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 26 maj 2015, 16:39

Ja neznam sta se toliko prasine dize oko Skahica. Prosjecan stoper koji se po nicemu ne izdvaja. Neka ide ko mu yebe mater. Eto koliko je dobar drazi mi je povratak Škaljica od triesipet nego ostanak njega od dvaes :urnebes: :urnebes:
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 maj 2015, 17:09

Ja bih zamolio nasu raju da se ne bavimo ni jednim pojedincem.Niko sem mozda Malete ne zasluzuje da vodimo racuna o njemu.Bilo je tu jos onako,dobrih momaka ali definitivno ni jedan nije nezamjenjiv.U tom kontekstu gledati i Skahica kojem zelim srecu gdje god da nastavi karijeru,ali je daleko on od nekoga za kim bismo trebali zaliti.
Mi moramo i mislim da ce se to i desiti ,praviti totalni remont igrackog kadra,ovo sto je igralo ove sezone moze sebi traziti selameta upravo u ekipama tipa Slobode.Realno samo Ani moze racunati na bolji klub,ali ce i njemu biti guravo gdje god predje,jer ovi ozbiljniji vec imaju igrace njegovog kalibra .Uglavnom neka je sretno svima

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 26 maj 2015, 17:17

Ma gdje ce bolan ici,u Slobodu pa da po sudu trazi plate e vala ja cu ga odvesti ako je toliko bistar.Brato to je kao sa iz EP predjes u jablanicki Granit:)

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 26 maj 2015, 17:30

Brato kad spomenu Maletica :tokralju: nemam rijeci kojima bi opisao zahvalnost tom liku. Svaka minuta u crvenom dresu je bila sa 120% sebe i borbom kao da je rođen na Luci a ne u Banjaluci :)

Kad bi ga mogli nagovorit da se ne oprasta i da potpise jos sezonu-dvi bio bi presretan. Bola treba nas se skupit 200 otic mu u 3 ujutro sa svjecama u ruci ispod prozora i pjevat "Dare ostani" :urnebes: :urnebes: :tokralju:
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 maj 2015, 17:50

Cernica je napisao/la:Brato kad spomenu Maletica :tokralju: nemam rijeci kojima bi opisao zahvalnost tom liku. Svaka minuta u crvenom dresu je bila sa 120% sebe i borbom kao da je rođen na Luci a ne u Banjaluci :)

Kad bi ga mogli nagovorit da se ne oprasta i da potpise jos sezonu-dvi bio bi presretan. Bola treba nas se skupit 200 otic mu u 3 ujutro sa svjecama u ruci ispod prozora i pjevat "Dare ostani" :urnebes: :urnebes: :tokralju:
Darko Maletic je nevidjeni profesionalac.Takav se rjetko srece na nasim prostorima,nastranu njegove igracke kvalitete ali kakav karakter covjek ima.Kare neko ,nase ce djete ginuti za crveni dres ,pa ti onda naumpadne Dare i upitas se ciji je on.E on je nas ,onako se zaradjuje svoja plata i pokazuje postovanje prema navijacu i dresu tvog kluba.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 maj 2015, 19:29

Onaj koji želi da ide iz Veleža bujrum nek ide. Nije Velež propao zbog jednog igrača, pa neće ni zbog Škahića, koji ne zna da li bi kakio ili piškio...Nama slijedi uskoro remont ekipe. Pored toga i skupština bi trebala dati mnoge odgovore po pitanju ambicija kluba u narednoj sezoni...

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 26 maj 2015, 21:51

Ustati pa reći:
DARKO MALETIĆ :tokralju: :bow: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 26 maj 2015, 22:05

Stvarno je golemo ako ode iz Veleza u siromasnu slobodu. Valjda ga blizina svog toplog ognjista dovodi na raskrsnicu da izabere topliji dom i siromastvo nego redovnu platu i igranje u velikom klubu
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 26 maj 2015, 23:06

Eno brato na temi kluba bez navijaca napisane dvije stranice o velezu izmiksano sa uvlacenjem nekom istocnobosanskom brnjozi u pakas. Jao komedije i kompleksa grob te yebo :urnebes: :urnebes: onaj osjecaj uzivanja kad znas da je klub moj zizuov rodjenisa tepsijin i svih nas neprocjenjivo a znas da ce ziviti jos hiljadama godina. Razumijem njihov osjecaj uvlacenja u šupak nekom seljoberu,sjedenje na iglama hoce li otic ili ostat jer tada se klub gasi. Plus kad nadodas da nemaju navijaca bude mi ih iz dna duse zao ali necu kriti da sada uzivam sto smo ih izbacili. Yebiga uvjek su veci karali manje. Zelim im jos mnogo stresa hoce li ih čoban spasit ili ce se ugasit a mi cemo duboko ruku u džep za našu svetinju i necemo žalit da je sacuvamo. Klub raje klub svih nas. Forza
From father to son

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 maj 2015, 23:18

Cernica je napisao/la:Eno brato na temi kluba bez navijaca napisane dvije stranice o velezu izmiksano sa uvlacenjem nekom istocnobosanskom brnjozi u pakas. Jao komedije i kompleksa grob te yebo :urnebes: :urnebes: onaj osjecaj uzivanja kad znas da je klub moj zizuov rodjenisa tepsijin i svih nas neprocjenjivo a znas da ce ziviti jos hiljadama godina. Razumijem njihov osjecaj uvlacenja u šupak nekom seljoberu,sjedenje na iglama hoce li otic ili ostat jer tada se klub gasi. Plus kad nadodas da nemaju navijaca bude mi ih iz dna duse zao ali necu kriti da sada uzivam sto smo ih izbacili. Yebiga uvjek su veci karali manje. Zelim im jos mnogo stresa hoce li ih čoban spasit ili ce se ugasit a mi cemo duboko ruku u džep za našu svetinju i necemo žalit da je sacuvamo. Klub raje klub svih nas. Forza
:urnebes: :urnebes: :urnebes: dobro kazes za predsjednika,a to je ono sto citava drzava ne shvaca sta je Velez,klub raje.Kad bi pola klubova sudbina snasla ko sto je Veleza pola ih ne bi postojalo,najvise sam na to ponosan.
#musvdg

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 26 maj 2015, 23:32

Brato citao sam im temu. Znaci klosarima je puno dat petaka za kartu da gledaju svoj klub znaci halooooooo petaka. Oni bi da spuste na dvije marke :urnebes: :urnebes: i sad mi glume neke hadzije sa parama nekog seljobera kojem ližu pakaš i mole se za njegov ostanak jer ako ode oni ne mogu spasit klub. Meni je to poniženje. Velež je naš,klub iz raje i nase vlasnistvo. U ostalom boli me qurac za njih jer oni ovu ljubav nikad nece osjetit. Vjeruj smjesni su mi do bola s kolovođom dijasporcem iz beca,taksistom romske klijentele i onim šonjom dijasporcem iz amerike što je lafo bio na crvrnoj noci i uvlacio se raji u pakas a po forumu preko okeana pise bljuvotine. Necu da ih omalovazavam samo radi ok momaka kao sto su coraco emirzlatu i beka. Ovu ostalu sirotinju pišam redovno
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 maj 2015, 23:36

Moram priznati da sam se i ja bas iznenadio kad sam vidio dvadesetak postova o Velezu na njihovoj temi.Meni to imponuje a vi kako hocete.Jbt,pa i mi se ohladili od pisanja a oni u sred svoje frke opleli o nama.Dobro jbg,statistika medjusobnih utakmica ih ubija u mozak pa je vjerovatno to razlog .Uvjek sam se cudio kako ljudi nesvjesno svojim pisanjima i stavovima prave velikane od onih koje hoce da ocrne,to je prosto neshvatljivo.
Valjda je jasno da samo 3 kluba iz BiH imaju privilegiju da se za njih navija u svakom djelu nase domovine pa i sire.Nije to palo s neba ,za to se moralo izboriti kroz postojanje,igrama i rezultatima.Pa jbt mi imamo nase navijace sirom BIH,eno na jednoj njihovoj temi neki novinski clanak pred onu tekmu za sampiona Yuge 87e god,kaze poznato je da u Tuzli i okolini zivi veliki broj navijaca Veleza.
Nemojte se onda cuditi da ljudi pisu o nama,ja ih s uzivanjem citam

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 maj 2015, 23:37

cernica

da te pitam nesto bato,ako je velez klub vas,vase vlasnisto,kako je moguce da vas uprava **** i ignorise godinama.
hvala
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.