Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Sabinho » 26 maj 2015, 14:09

@aco onda je tu sigurno i faktor srece uticao. Pa isto tako na 60% Stilicevih utakmica da je neko bio i gledao ne bi ga pozvao, dobio je poziv najvise na osnovu igara u prvom dijelu sezone. Isto se to moglo uraditi i na jos deficitarnijoj poziciji- Mahmutovicevoj.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 26 maj 2015, 14:26

Nismo mi Njemacka ili Spanija ,pa da standardnog reprezentativca, kada preseli na klupu, jednostavno ne pozovemo i zamijenimo boljim.
Narocito ne igraca koji je medju nekoliko kljucnih u zadnjih 4-5 godina i koji je za dvije klase bolji nego sto ce njegove potencijalne zamjene ikada biti, nazalost.
Zec trenutno ima prednost nad Ibisevicem, ostali mu jos uvijek mogu biti samo zamjena. Djuric , po mom misljenju, nikada nije imao kvalitet za A selekciju, bez obzira sto je u Serie A, ali dobio je poziv i red je da tu budre barem jos jedno okupljanje. Nazalost nemamo znacajno boljih opcija koje bi ga logicno istisnule, jabih prije sansu dao Mahmutovicu, ali to je vec stvar ukusa i nijansi.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 26 maj 2015, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2015, 14:28

Zec je sigurno ispred Mahmutovića i Đurića. Ibišević će (nadam se) biti tu na račun stare slave, i treba da bude, jer da se gleda minutaža, ne bi mogli pozvati pet igrača.

Vedo je u karijeri zabio golova koliko ova trojica zajedno, i to u ligi o kojoj oni mogu sanjati. Vedo bi nakon ovog okupljanja trebao promijeniti klub i onda će sve biti po starom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 maj 2015, 14:38

Aj covjek koristi papire za slanje poziva. Ugledaj se na Safeta pa se snimi na kasetu i onda tako saljes postom :salut:

Jos i prati nase igrace :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 maj 2015, 16:22

Ibisevic ce dobiti poziv, ali sigurno nece igrati, sto je po meni i sasvim korektno. I dalje treba da bude clan reprezentacije, dobio je sansu da nastupi protiv Andore i Austrije, da prekine golgeterski post, i nazalost nije uspjelo, u ovoj izuzetno vaznoj utakmici Zec ima jasnu prednost ispred njega.

Sto se tice ove dileme oko Mahmutovica/Zeca, uvjeren sam da je selektor obratno uradio (pozvao Mahmutovica, izostavio Zeca), ovdje ponovo krenule neke teorije zavjere kako se Zec stalno zaobilazi itd. Ni ja se ne slazem sa nekoliko odluka Bazdarevica, ali makar ih je sviju pogledao, cak skoro sviju i uzivo, i izgleda cini sve od sebe, sad hoce li uroditi plodom, vidjecemo protiv Izraela.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 maj 2015, 16:32

Daj "jelena" posjeti kakav kurs ili skolu za trolove, pa takav amaterizam mi se vise gadi nego sami pokusaji jeftine provokacije. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 maj 2015, 16:32

Principatus je napisao/la:Daj "jelena" posjeti kakav kurs ili skolu za trolove, pa takav amaterizam mi se vise gadi nego sami pokusaji jeftine provokacije. :D
Ma dupli nick brate, ne obaziri se. Neko od ovih redovnih pacenika sebi napravio podrsku. ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 maj 2015, 16:35

Ma znam brate, ali hajde bar da kvalitetno trola, ali ovo je sami ocaj. Vratite nam Jacky-ija iz ludare. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 maj 2015, 16:36

Jelena je napisao/la:Ja ne vidim sto se ovdje neki protive pozivu Tini Susicu i Avdiji Vrsajevicu, pa to su vam jedni od najboljih igraca sto ih imate. ;) Bazdarevic je pametan i sigurno ce im uputiti poziv!
Izdade se Jelena, a ko fol navijacica BiH. :lol: :lol: :lol:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 26 maj 2015, 17:05

Pivopija je napisao/la:
Jelena je napisao/la:Ja ne vidim sto se ovdje neki protive pozivu Tini Susicu i Avdiji Vrsajevicu, pa to su vam jedni od najboljih igraca sto ih imate. ;) Bazdarevic je pametan i sigurno ce im uputiti poziv!
Izdade se Jelena, a ko fol navijacica BiH. :lol: :lol: :lol:

:D
Curiliko (mada sam sve vise siguran da nisi) :D
Izgleda da je tebi neki od nasih momaka stao na zulj podobro dok si stalno ovdje :D Inace kod nas u reprezentaciji ima nepisano pravilo koje je posebno zaživjelo otkad su ove ublehe u vidu Tine i Avdije dio svetinje a to je da je kvalitet igrača obrnuto proporcionalan kvalitetu kluba za koji igra.Tako da smo mi curiliko draga za vrijeme Papetovog mandata u prvih jedanest imali igrače HNL.
Što gori klub to bolji igrač ili slikovitije Hajduk > Deportivo, Werder, Hoffenheim....
Zasto da ih pozovemo:
1.Zato sto nisu u formi ni jedan ni drugi,
2.Zato sto na njihovim pozicijama igraju dva puta kvalitetniji igrači (Mujdza, Medo,Sejo..)
3.Zato sto su im konkurenti igraci u ligama petice a oni i dalje trckaraju po Poljudu a Bgm ni jedan ni drugi nisu vise mladi)
4.Zato sto nas je Safet zaduzio .
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 maj 2015, 17:12

Kolasinac, Spahic, Mujdza neka budu spremni dobro je.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 maj 2015, 21:01

Hmmmmm ako sportsport.ba ima tocne informacije Avdija, Hadzic pa ovaj put cu reci i Tino(iako je on meni unatoc losoj formi nivo vise) ce opet biti unutra. Novosti nikakvih nema. I dalje bez rezernog desnog beka i DM. Ponovit cu jos jednom ako je ovo istina vrijeme je za reci da Bazdarevic puno zuji a malo meda daje. Gleda, osmatra i putuje a rezultat svega toga do sada u skoro pa pola godine je doslovno jedan igrac koji je debitirao.
Ne znam ali sam poceo sumnjati.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 maj 2015, 22:00

dubrovnik je napisao/la:Hmmmmm ako sportsport.ba ima tocne informacije Avdija, Hadzic pa ovaj put cu reci i Tino(iako je on meni unatoc losoj formi nivo vise) ce opet biti unutra. Novosti nikakvih nema. I dalje bez rezernog desnog beka i DM. Ponovit cu jos jednom ako je ovo istina vrijeme je za reci da Bazdarevic puno zuji a malo meda daje. Gleda, osmatra i putuje a rezultat svega toga do sada u skoro pa pola godine je doslovno jedan igrac koji je debitirao.
Manje-vise moglo se i ocekivati da se spisak nece drasticno mijenjati do junske utakmice, promjene bi tek trebale uslijediti za one u septembru, jer je Mesa najavio da ce tada, vjerovatno u avgustu za prijateljsku utakmicu, biti veliki spisak. Ono sto mene brine jeste ova papirologija potencijalnih igraca, promjene SD jako dugo traju i ne znam zasto nas savez ne pokusa ubrzati to.

Mesa je najavio za ovaj spisak 22 igraca + 3 golmana, znaci ukupno 25 igraca. Za Andoru i Austriju bilo je pozvano 26 igraca + Bajic, i ako dodamo da je od novih pozvan Zec i da se vraca Kolasinac, onda to znaci da ce sa proslog spiska otpasti 3 igraca + Bajic.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 maj 2015, 22:07

dubrovnik je napisao/la:Hmmmmm ako sportsport.ba ima tocne informacije Avdija, Hadzic pa ovaj put cu reci i Tino(iako je on meni unatoc losoj formi nivo vise) ce opet biti unutra. Novosti nikakvih nema. I dalje bez rezernog desnog beka i DM. Ponovit cu jos jednom ako je ovo istina vrijeme je za reci da Bazdarevic puno zuji a malo meda daje. Gleda, osmatra i putuje a rezultat svega toga do sada u skoro pa pola godine je doslovno jedan igrac koji je debitirao.
Djuric i Cocalic. Vratio je Zukanovica i Stilica. Nije problem sto su Tino i Hadzic tu. Veci je problem sto je neko njih gurao u prvih 11. Pape je slozio odlicnu ekipu prije SP, ono sa Dzekom na spicu onda Miske, Pjanic, Lulic, Hajrovic i Besic u sredini. Onda je promjenio formaciju protiv Nigerije i onda je totalno uk.enjao sa Tinom, Avdijom i ostalim veznjacima ove kvalifikacije. Da nije otjerao Zuku, i gurao VHS u prvih 11 Mesa sigurno nebi bio selektor sad.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 26 maj 2015, 22:11

Ruku na srce ja sam vec u junu ocekivao spisak sa Mesinim potpisom ali treba uzeti u obzir da neke tehnicke stvari po pitanju određenih igraca nisu zavrsene tako da se Mesi to ne smije zamjeriti. Znaci svi dosadasnji igraci plus Zec i eto ttrebao je Vrancic ali zbog povrede na debi ce cekati do septembra.Opet smo za relativno kratko vrijeme dobili dosta igrača:Zukanovic, Stilic, Djuric, Cocalic, Zec...
Mislim da pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 26 maj 2015, 22:11

Spisak dakle zvanično izlazi u petak, nekako se ovo odužilo, toliko nekakvih želja, insajderskih informacija, nagađanja, trebao bi ovaj, pa bi mogao onaj, a spiska nigdje...Ne znam, ali po meni, mislim da ne bi trebali, barem za sada, sumnjati u Mešine odluke kada je u pitanju poziv novim igračima, samim tim što je sav taj skauting njegovim dolaskom poprimio jednu visoku dozu profesionalnosti. Ljudi koji su trenutno zaduženi za taj sektor, a među kojim je i sam Meša, zatim Saša, su ljudi sa kredibilitetom, oni od kojih se očekuje da svoj posao obavljaju maksimalno korektno i posvećeno, i koji, bar za sada tako izgleda, rade svoj posao pošteno i nisu nas još uvijek naveli da sumnjamo u ispravnost njihovih odluka, što je najbitnije. Ja znam da smo mi mala zemlja i da svako ima neke svoje želje kada su u pitanju igrači, ali su zbog nečega, oni ljudi sa licencama, znanjem i stručnošću koje je ipak veće od znanja i stručnosti nas forumaša, ma koliko god neko mislio da je Guardiola ili Ancelotti ako sedmično preko televizora pogleda 5-10 utakmica.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 26 maj 2015, 22:26

soko je napisao/la:Nije problem sto su Tino i Hadzic tu. Veci je problem sto je neko njih gurao u prvih 11. Pape je slozio odlicnu ekipu prije SP, ono sa Dzekom na spicu onda Miske, Pjanic, Lulic, Hajrovic i Besic u sredini. Onda je promjenio formaciju protiv Nigerije i onda je totalno uk.enjao sa Tinom, Avdijom i ostalim veznjacima ove kvalifikacije. Da nije otjerao Zuku, i gurao VHS u prvih 11 Mesa sigurno nebi bio selektor sad.
Objasnio :kafa:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 maj 2015, 22:33

Pa imate intervju sa Mesom gdje kaze da je prizeljkivao prijateljsku utakmicu posle Izraela, da bi isprobao nekoliko novi igraca. Ali ovi nasi krkani iz saveza hoce Tursku ili nista... yebo ih Bakir i cijela SDA zajedno!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 maj 2015, 23:21

Pivopija je napisao/la:
Manje-vise moglo se i ocekivati da se spisak nece drasticno mijenjati do junske utakmice, promjene bi tek trebale uslijediti za one u septembru, jer je Mesa najavio da ce tada, vjerovatno u avgustu za prijateljsku utakmicu, biti veliki spisak. Ono sto mene brine jeste ova papirologija potencijalnih igraca, promjene SD jako dugo traju i ne znam zasto nas savez ne pokusa ubrzati to.

Mesa je najavio za ovaj spisak 22 igraca + 3 golmana, znaci ukupno 25 igraca. Za Andoru i Austriju bilo je pozvano 26 igraca + Bajic, i ako dodamo da je od novih pozvan Zec i da se vraca Kolasinac, onda to znaci da ce sa proslog spiska otpasti 3 igraca + Bajic.
Mene care ne plasi niti interesira tko ce otpasti. Ako Bazdarevic nepozove DM i desnog beka ja znam tko nece otpasti. A to nikakve vise logike nema pa ti govori sta hoces. Govorili smo caos nekim igracima kad je Saja otisao a cini mi se da se taj caos rastegnuo i tko zna do kada ce trajati. Mikanovic izbaciva Avdiju u Hajduku iz sastava a cini mi se da ce ovaj i dalje biti alternativa Mujdzi. Neka Mesa svira koliko hoce ali mu to nije u redu. Jos jednom ne dao bog da se nesto Mujdzi desi ocemo li opet gledati kako Avdiju prelijecu lijeva krila kao da ga nema.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 26 maj 2015, 23:24

sajo10 je napisao/la:Pa imate intervju sa Mesom gdje kaze da je prizeljkivao prijateljsku utakmicu posle Izraela, da bi isprobao nekoliko novi igraca. Ali ovi nasi krkani iz saveza hoce Tursku ili nista... yebo ih Bakir i cijela SDA zajedno!
Al' me nasmija sa ovim :lol: :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 21 gost.