U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sajo10
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la sajo10 » 24 maj 2015, 22:58

[youtube][/youtube]

(VIDEO) Dva gola Mustedanagića u pobjedi Sparte nad Fortunom

Ekipa “Sparte” iz Praga danas je rezultatom 2:0 savladala vršnjake “Fortune” iz Düsseldorfa u okviru U19 Yokohama kupa, a dvostruki strijelac bio je bosanskohercegovački internacionalac Zinedin Mustedanagić.

Golovi kadetskog reprezentativca naše zemlje donjeli su češkoj ekipi drugu pobjedu na ovom turniru, a ujedno i prvu poziciju u okviru “EnBW” grupe. Na prvom susretu “Sparta” je savladala identičnim rezultatom belgijski “K.V. Oostende” golovima Hašeka i Čapeka. Naredni meč “Željezna Sparta” igra sutra protiv trenutno drugoplasirane ekipe “Carl Zeiss Jene”.

Ovaj momak ima sve predispozicije da postane vrhunski fudbaler!! Samo naprijed Zinedine!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 maj 2015, 23:00

21 utakmica 33 gola. Amir Masic.
Celik!3,2,2.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 maj 2015, 23:16

Sheyi je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: Lazu i novinari i savez, izmisljaju intervjue, informacije , da ispadne da kao nesto rade. Vidis da prijateljsku utakmicu nisu u stanju organizovati. Igracemo mi opet s Iranom, cim se potrose ove pare od SP. :thumbdown:
Tad nekad je Safet razgovarao s Arslanagićima i rekao da Dino treba srediti papire i biće pozvan.
Nije do Saje jbg.
Kolega, pricamo o Deniju Milosevicu. :D
Deni je zajedno s ocem bio na utakmici protiv Egipta, i oni zele da Deni igra za nas, mislim cak da je bilo po medijima da je predao papire za promjenu sportskog drzavljanstva, ali vec mjesecima niko o tome nista ne pise.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 maj 2015, 00:16

Pivopija je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: Lazu i novinari i savez, izmisljaju intervjue, informacije , da ispadne da kao nesto rade. Vidis da prijateljsku utakmicu nisu u stanju organizovati. Igracemo mi opet s Iranom, cim se potrose ove pare od SP. :thumbdown:
Tad nekad je Safet razgovarao s Arslanagićima i rekao da Dino treba srediti papire i biće pozvan.
Nije do Saje jbg.
Kolega, pricamo o Deniju Milosevicu. :D
Deni je zajedno s ocem bio na utakmici protiv Egipta, i oni zele da Deni igra za nas, mislim cak da je bilo po medijima da je predao papire za promjenu sportskog drzavljanstva, ali vec mjesecima niko o tome nista ne pise.
Kako ce igrati Predragovic i slicni ako dodje Milosevic. Ne bi mi bilo nevjerovatno da to neko u savezu usporava ili makar da se ne trudi da bi se polovni talenti iz domacih tvornica gurali za prodaju. Nadam se da nisam u pravu ali kad vidim tko igra stopere u mladoj repci i da igrac kao onaj Merajic drzi bok dodje mi da ne vjerujem svojim ocima. Mali Sehic iz Zagreba je igracina za ovog Merajica ali ne moze da niti na klupi sjedi. Treceligasi imaju mjesta a nekim top talentima nitko i ne prilazi. Burnic je isao u Belgiju gledati mlade a niko ga ni za zdravlje nije pitao.
Dovoljno je vidjeti neke od onih likova u savezu i odmah pipas dzep da vidis je li ti novcanik na mjestu. Imena necu spominjati ali dok je takvih pitat cemo se zasto ovaj ne igra za nas i optuzivati momke sa kvazi patriotskim pricama. Toliko od mene. Pozz.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 25 maj 2015, 00:28

dubrovnik je napisao/la:
Pivopija je napisao/la: Kolega, pricamo o Deniju Milosevicu. :D
Kako ce igrati Predragovic i slicni ako dodje Milosevic. Ne bi mi bilo nevjerovatno da to neko u savezu usporava ili makar da se ne trudi da bi se polovni talenti iz domacih tvornica gurali za prodaju. Nadam se da nisam u pravu ali kad vidim tko igra stopere u mladoj repci i da igrac kao onaj Merajic drzi bok dodje mi da ne vjerujem svojim ocima. Mali Sehic iz Zagreba je igracina za ovog Merajica ali ne moze da niti na klupi sjedi. Treceligasi imaju mjesta a nekim top talentima nitko i ne prilazi. Burnic je isao u Belgiju gledati mlade a niko ga ni za zdravlje nije pitao.
Dovoljno je vidjeti neke od onih likova u savezu i odmah pipas dzep da vidis je li ti novcanik na mjestu. Imena necu spominjati ali dok je takvih pitat cemo se zasto ovaj ne igra za nas i optuzivati momke sa kvazi patriotskim pricama. Toliko od mene. Pozz.
Apsolutno se slazem sa svim navedenim.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 25 maj 2015, 07:43

Pivopija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Pivopija je napisao/la: Kolega, pricamo o Deniju Milosevicu. :D
Apsolutno se slazem sa svim navedenim.
Nisu samo stoperi u pitanju,u u19 nisi imao pravog centarfora

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 25 maj 2015, 12:12

Citam spisak u-17 i ne mogu da vjerujem da nije pozvan mali hadzic najbolji strijelac repke i najbolji strijelac premijer lige u svom godistu,ovi selektori stvarno nagraisali

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 maj 2015, 12:25

„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su danas za Crnu Goru gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom.

Prvi meč na programu je 26. maja u 19 sati u Petrovcu, a drugi dva dana poslije u 11 sati u Podgorici.

„Kraj je sezone i igrači su umorni, ali dobro je da ima utakmica i one će nam sigurno biti od koristi. Nedostaje nam nekoliko povrijeđenih reprezentativaca, te ćemo probati i neke nove igrače i nadam se da ćemo do kvalifikacija dobiti neko novo ime u timu“, rekao je selektor Sakib Malkočević.

Među putnicima za Crnu Goru našli su se sljedeći igrači:

Filip Vasilj (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ševkija Resić (Sarajevo), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (NK Zagreb, Hrvatska), Rijad Sadiku (Sarajevo), Luka Grahovac (Leotar), Luka Knežević (Široki Brijeg), Teo Rozić (Zrinjski), Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Demirel Veladžić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Benjamin Mušija (Željezničar), Ahmed Arnautović (Sarajevo), Sanin Klarić (Zrinjski), Nikola Vuletić (Hajduk Split, Hrvatska), Milan Mirić (Partizan), Elmir Osmanović (Kriens, Švajcarska), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Ahmed Hasanović (Željezničar), Ahmed Buljubašić (Olimpic), Strahinja Railić (Leotar).

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 maj 2015, 13:08

Evo recimo neki dan se igrao onaj Turnir prijateljstva u Bijeljini gdje su igrali kadeti Ex-Yu timova međusobno. Pošto je SK radio prenos turnir imao sam priliku pratiti igrače (posebno Želje) pa eto samo da kažem da je ovaj mali Mušija odličan golman i ako se bude pravilno razvijao biće veoma dobar. Što se tiče Hasanovića, nije me oduševio dosta je stagnirao od prošle godine dok je recimo Mehuljić bio najbolji pojedinac Želje na turniru i nema ga na ovom spisku. Također mali Šabanadžović je bio odličan u prvoj tekmi protiv Zagreba ali je slomio ruku pa ga zato i vjerovatno nema na spisku. Beširević je također igrao na turniru.

Ovaj Čeliković mislim da nije nastupao za Zagreb bar ne u dvije tekme što sam gledao (protiv Želje i Partizana). Što se tiče Dinama Vasilja nisam upratio dok je ovaj Dadić bio standardan. I također, Kovač iz Zvezde (koja je i osvojila turnir) je bio veoma dobar na turniru.

Ove momke iz Sarajeva i Slobode nisam pratio na turniru.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 25 maj 2015, 17:21

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 25 maj 2015, 17:46

Nijedan ozbiljan klub nece pustiti svog igraca bez oficijelnog poziva,dakle nema od toga nista .doci ce samo igraci iz nizerazrednih amaterskih klubova i uzece im pare za prijavu

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 25 maj 2015, 18:04

Kakav je bio Besim Šerbečić u Zvijezdi? Debitovao je nedavno i bio je standardan u U-17. Tu je bio onako solidan, kako se pokazao u seniorskom fudbalu?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 25 maj 2015, 18:28

Po.skok je napisao/la:Nijedan ozbiljan klub nece pustiti svog igraca bez oficijelnog poziva,dakle nema od toga nista .doci ce samo igraci iz nizerazrednih amaterskih klubova i uzece im pare za prijavu
Po.skok dominira. Peru pare zdapi im materina. Koji kampovi. Mažu oči ljudima. Nek' mi pokažu 3 igrača koji su iz tih kampova posljednjih nekoliko godina zaigrali u bilo kojoj selekciji. :hmmmmm:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 maj 2015, 12:55

U prosloj generaciji je prvi golman (u elitnom krugu) bio igrac Partizana Igor Markovic. U ovoj generaciji napad mladi zmajica bi mogao predvoditi (ce predvoditi) kapiten Crvene Zvezde.

Nemam nista protiv... ;)

Kad samo pogledam njihovu U21 repku i vidim Nastica (Vlasenica), Babica (Banja Luka), Gacinovica (Trebinje) iz Vojvodine pa velikog napadackog talenta Jovica (Crvena Zvezda)... ncncn al stas ta su djeca odgojena na takav srpski nacin i to je to. Ako nista, barem se nisu prodavali kroz omladinske selekcije BiH...

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 26 maj 2015, 13:03

sajo10 je napisao/la:U prosloj generaciji je prvi golman (u elitnom krugu) bio igrac Partizana Igor Markovic. U ovoj generaciji napad mladi zmajica bi mogao predvoditi (ce predvoditi) kapiten Crvene Zvezde.

Nemam nista protiv... ;)

Kad samo pogledam njihovu U21 repku i vidim Nastica (Vlasenica), Babica (Banja Luka), Gacinovica (Trebinje) iz Vojvodine pa velikog napadackog talenta Jovica (Crvena Zvezda)... ncncn al stas ta su djeca odgojena na takav srpski nacin i to je to. Ako nista, barem se nisu prodavali kroz omladinske selekcije BiH...
Prodaju se oni koji ne budu od njih pozvani;)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 maj 2015, 13:06

Ma mislio sam ne prodaju se u druge "svoje" repke kroz nasu reprezentaciju ko Maric u CRO, Tankovic u SWE etc etc.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 26 maj 2015, 13:15

sajo10 je napisao/la:Ma mislio sam ne prodaju se u druge "svoje" repke kroz nasu reprezentaciju ko Maric u CRO, Tankovic u SWE etc etc.
ako ih Hrvatska ili Srbija pozove vidjet cemo

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 26 maj 2015, 18:01

Bosnian soccer recruiting blitz draws war refugees' kids to Denver
http://www.denverpost.com/rapids/ci_281 ... ugees-kids

slika
Zadnja izmjena: JoeCelt, dana/u 26 maj 2015, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 26 maj 2015, 18:22

JoeCelt je napisao/la:Bosnian soccer recruiting blitz draws war refugees' kids to Denver
http://www.denverpost.com/r ... ugees-kids
Imali gdje spisak?

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 26 maj 2015, 18:33

**** je napisao/la:
JoeCelt je napisao/la:Bosnian soccer recruiting blitz draws war refugees' kids to Denver
http://www.denverpost.com/r ... ugees-kids
Imali gdje spisak?
Nemam pojma ali ovaj Murat Alibasic vjerovatno zna jer je on jedan od organizatora.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”