FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bez obzira sta se desi u Zenici, moramo biti svjesni da smo se plasirali u evropu u pravom stilu. Sa krajem utakmice u zenici bi trebalo da krene opsta mobilizacija za evropu, da se konacno napravi neki iskorak. Mislim da bi uprava trebala da obezbjedi jos par sponzora i generalnog, da preko marketinga obezbjedi sto veci broj raje, koja ce kupiti godisnje i clanske. Lahko je pricati, "ne moramo nikog moliti" ili "ko yebe ostale navijace, bitni smo mi bolesnici". To sad na stranu sve, opstu mobilizaciju napraviti. Ide ljeto, dosta nas nema obaveze na faxu, skoli i slicno. Svi mozemo pomoci volonterski Zelji samo ako uprava napravi prave poteze. Daj nesto sto ce privuci raju, npr novi dres+ godisnja+Jug za evropsku tekmu= 100km ili dodat jos sta atraktivno. Moramo, dosta je vise nonsalantnosti i glupiranja. Zelji smo potrebni vise nego ikad. Mnoge stvari su objasnili @boccaccio, @pile87 i svi ostali objektivni ljudi. Upravo, na potezu ste 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
opet ću reći, mislim da za bolju posjetu prvenstveno treba da obični ljudi pomisle da stvari u klubu generalno idu na bolje. pa makar i ne bili u pravu. to nije marketing u užem smislu, ali onako u širem jeste.
Medijska propaganda je cudo. Postoje razne metode kako privuci što više raje na stadion, npr, kad bi opet krenuli sa onim Željo TV, i da to emituju npr. na pinku, obn-u, hayatu ili nekom drugom tv kanalu šta ja znam, i da se to vrti po cijeli dan na tv-u, pa to bi bar 3-4 hiljade ljudi dodatno privuklo na svaku utakmicu, a u sklopu tog Željo TV-a da se animira raja da kupuje i godišnje, da se uclanjuju u klub itd..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Stvari će se promijeniti samo ako se proda Bajić i ako Džeko ostvari transfer. Sve ostalo će biti iz šupljeg u prazno.
Kad bi tome dodali prolaz u drugo pretkolo EL, to bi već bila itekako povoljna klima za pomak naprijed. Generalni sponzor neće riješiti naše probleme.
Ove sezone su nam najveća pojačanja bili naši juniori i eksplozija Bajića.
Kad bi tome dodali prolaz u drugo pretkolo EL, to bi već bila itekako povoljna klima za pomak naprijed. Generalni sponzor neće riješiti naše probleme.
Ove sezone su nam najveća pojačanja bili naši juniori i eksplozija Bajića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako bi dzeko otiso kao neka zamjena ili u nekom paketu sto se spominje onda ne bi bilo procenata za nas ili se varam ??
Drugim rjecima nama na ljeto samo pare igraju, neka druga prica je sakrivanje problema i stvarnih potreba.
Na upravi je sve kako god okrenete, nasli oni sponzora ili se neki igrac dobro prodao.
Na upravi je sve kako god okrenete, nasli oni sponzora ili se neki igrac dobro prodao.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
bilo bi, preračunava se vrijednost.terabajt je napisao/la:Ako bi dzeko otiso kao neka zamjena ili u nekom paketu sto se spominje onda ne bi bilo procenata za nas ili se varam ??
-
- Kontakt:
Čija je ovo izjava?lazar je napisao/la:"Ostvarili smo cilj. Na Koševu idemo rasterecno i probati ćemo neke nove kombinacije. Neka malo odmore igraci koji su iznijeli najveći teret(Zeba...)."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne čitaš pažljivo.
-
- Kontakt:
Zebina?
Ovakve polusezone Njemci nazivaju ljetne bajke. To im je bilo (ne do samo kraja) svjetsko prvenstvo 2006., a slično sam pratio i sa Darmstadtom u cvajti ove godine (ekspresno iz treće u prvu bundesligu).dino lj je napisao/la:prijatelju tvoj post je milina procitati,respektboccaccio je napisao/la:Meni je bio lijep osjecaj da ispratim ekipu u posljednjoj utakmici na nasoj Grbavici. Nisam razmisljao ni o posjeti, ni o jugu, ni o vremenskim prilikama, ni o stanju na tabeli. Cisto sam zelio da se lijepo odmorim uz utakmicu i da spajam u glavi neka svoja razmisljanja o Zelji, o ljepoti svega onoga sto imamo kroz neimastinu.
Posebno mi je bilo dobro sto sam utakmicu pogledao u drustvu nekoliko momaka sa ovog foruma. @pile, @tm8782, pa veteran ovog foruma, koji nazalost vise ne pise ovde ( bar da ja to znam ), @stole iz bora... dali su mi poseban ugodjaj posmatranju ove utakmice, kroz njihove komentare prosto shvatis koliko jako bukti ta plava krv u njima i onda ti jednostavno budu jasne mnoge stvari koje se mi malo stariji, kroz godine pitamo a vezano za fenomen zvani ZELJO !
Eto tako i forumi lijepo spoje ljude, pojavi se prilika da se ljudi sretnu i da bez velikih prica i rijeci osjetis pripadnost i znacenje u plavetnilu, toj nekoj sili koja nas privlaci svakodnevno, bez obzira na okolnosti, na situaciju u klubu, na dobre i lose igre, na milione ili neimastinu. Dzaba sve, ljubav ne pita, plava sila u toj ljubavi te nosi i to je tako neodvojivo u svima nama. Po pogledu se vidi. Po ponosu. Vidi se to po svemu.
Zeljo je uradio u ovoj sezoni nesto na sta mozemo biti ponosni. Iako mi uvijek sa posebnim osjecajem sve oko Zelje posmatramo, u ovoj sezoni, doveli su nas na najvisi nivo te ljestvice. Svojom borbenoscu i potrebom da odrze Zelju u vrhu bh fudbala, igraci su ove godine imali poseban odnos prema klubu i prema svima nama. Prosli su kroz sve i svasta i odrzali su nas i zadivili takvim stavom. Vidjelo se zajednistvo, zeljina snaga i zelja da otklone bojazan sa nasih lica, jer mi uvijek osluskujemo i pratimo i sve druge segmente u radu kluba. Igraci su dali nama navijacima posebnu injekciju u ovim godinama i pogotovo u ovoj godini kada je klub izasao u javnost sa jasnim ciljevima u promjeni samog vodjenja. Tada su nam skoro rekli da ne trebamo jedno vrijeme nista da ocekujemo, jer je tezak i bolan put svakog pokusaja stabilnosti u cilju jake i sretne buducnosti. Oni su to rekli, igraci su porekli i doveli nas do toga da nam je cak i titula u igri do zadnjeg kola. Nasi u klubu su tek poslije Adzemovih 30 bodova u polusezoni shvatili da bi u igri mogla biti evropa, a iako su to govorili od pocetka, morali su spominjati zbog velicine kluba, mislim da se nisu toliko nadali zbog konkurenata, koji su zaista ulozili vise sredstava da bi imali uspjesnu sezonu, uspjesniju od nas u svakom slucaju. Pa su nasi igraci svojim igrama, bez poraza, uspjeli da pobijede i dva konkurenta bodovno, a samo jedan rezultat ili dva boda vise nas je moglo dovesti i do osvajanja lige. Neocekivano, ali nasa su djeca bez respekta pokazali u kakvoj firmi rade i koja privrzenost je potrebna da se nemoguce pretvori u gotov i vrlo moguc rezultat.
Ima jos ova jedna utakmica, i za detaljne analize ima vremena. Ima vremena ali samo za nas. Klub vec sada nema vremena, jer pauza nece trajati dugo i ovo ljeto bi moglo biti veoma uzbudljivo. Ljudi raspolazu razlicitim informacijama po pitanju svega u klubu i treba mozda sacekati da sudija odsvira kraj u Zenici pa da pocnemo da pletemo razne price oko prodaje i kupovine igraca, oko dugova, sponzora ili bilo cega drugog.
Dragi nasi igraci, ucinili ste nas ponosnim, svi od prvog do zadnjeg na spisku. Bili ste tu za nas kada ste nam najvise trebali i u sezoni kada smo mi vas znali da iznevjerimo. Nadam se da cemo se mi malo uhavizati i vec u sljedecoj sezoni da pokusamo da vam vratimo duplo, da vam budemo ledja i podrska. Ovo je bila jedna od rijetkih, vjerovatno i jedina sezona u mom zivotu otkad pratim svetinju, da su igraci svojim igrama i borbenoscu podizali Manijake. A ne obrnuto, sto bi bilo prirodno. Jer zato navijaci sluze. Da vole, da bodre, da daju vjetar u ledja, da navijaju i kad valja i kad ne valja. Zeljo je uvijek imao tu specificnost kroz istoriju. Kada smo se kao klub saplitali i padali dolazila je puna Grbavica. Da pokazu da vole i da ta sila ljubavi ne moze da ne struji u nama koji volimo. Moramo se podici. Biti zahvalni na ovoj porodici koju imamo. NAPRIJED ZELJO !
Elem, ovakve sezone su mi najljepše. Ovakav je bio prvi Odin mandat. Prve sezone Amarova oba mandata. Tačno uživaš, kao da si akter jedne bajke i na kraju ti bude žao što se završava.
Kako god bilo u Zenici, ekipi veliki respekt. Klub je mogao puno više uraditi i biti puno pametniji, sama ekipa ne može osvojiti titulu. Za titulu je potrebno da rade svi segmenti kluba.
Sjećam se nekad 2002 ili 2003 naša mlada repka je na Grbavici igrala sa mladom reprezentacijom Španije i tada nas je ubio Iniesta i baš mi je drago da sam ga gledao. Nadam se da smo sada imali priliku gledati naše buduće reprezentativce Bajića, Beganovića, Memiju, Hadžiahmetovića, ali i Kvesića.
Nicija, ovakvu ocekujem od glavonje
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ako se trampi igrac za igraca onda nema nikakvih procenata.ChWilla je napisao/la:bilo bi, preračunava se vrijednost.terabajt je napisao/la:Ako bi dzeko otiso kao neka zamjena ili u nekom paketu sto se spominje onda ne bi bilo procenata za nas ili se varam ??
Recimo Dzeko u Juventus Morata u City.
Ako City posalje Dzeku u Juventus i doplati X miliona eura onda opet krompir.
Ok sve to, ali kako kontas da ce obicni ljudi primjetiti napredak ? Nisu svi upuceni kao sto smo mi. Sjeti se utakmice sa Travnikom prije par sezona kada smo mi navijaci organizovali tkzv karausel kroz grad, plakate i sve i na jednu obicnu tekmu privukli oko 7 hiljada.. Ne treba navijacima puno, samo malo da se inat probudi u njima.. Jel inat pitanje marketinga ? I jeste i nije. Zivimo u drustvu, kakvom zivimo, gdje ce mnogi petaka dati za dvije kafe tiket, bingo nego da Zelju gledaju. Zato sam pisao i post prije, daj da nafuramo raju pred Evropske tekme. Jer ako ja mogu nafurat dajdzu da kupi clansku sebi i sinu koji je tad imao 15 dana, mogu svi nafurat bilo koga od raje. Al moramo od sebe prvo krenuti. I dan danas drhtim kad gledam tekmu protiv Serifa,, kako moj Zeljo gazi jednu vrhunsku ekipu.. Treba nam opsta mobilizacija po pitanju svega.. Ziv bio i ne osjeti se uvrijedzenim jer sam na tvoj post odgovorioChWilla je napisao/la:opet ću reći, mislim da za bolju posjetu prvenstveno treba da obični ljudi pomisle da stvari u klubu generalno idu na bolje. pa makar i ne bili u pravu. to nije marketing u užem smislu, ali onako u širem jeste.

Re: RE: Re: FK Željezničar
Zna Orton, "trampili" oni SaidaOrton je napisao/la:Ako se trampi igrac za igraca onda nema nikakvih procenata.ChWilla je napisao/la:bilo bi, preračunava se vrijednost.terabajt je napisao/la:Ako bi dzeko otiso kao neka zamjena ili u nekom paketu sto se spominje onda ne bi bilo procenata za nas ili se varam ??
Recimo Dzeko u Juventus Morata u City.
Ako City posalje Dzeku u Juventus i doplati X miliona eura onda opet krompir.

- advanced1921
- Kontakt:
upravo o upućenosti i pričam... mnogi se vode politikom da neće da daju pare mutljivcima jer mutljivo sve i izgleda jer nikakvog marketinga nema...
nije to bolest rijetka...
E **** ga ti Minjore sad.Momku fino odgovorim ti me zahebavas.
Samo u slicaju prodaje igraca se dobije procenat.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Bgm nije fulio siOrton je napisao/la:E **** ga ti Minjore sad.Momku fino odgovorim ti me zahebavas.

plaća se,Orton je napisao/la:E **** ga ti Minjore sad.Momku fino odgovorim ti me zahebavas.
npr. mi pošaljemo 2 juniora za ordagića u zvijezdu i napravimo trampu,da ne platimo gradini i zvijezdi naknadu,nema fore
Einigkeit und Recht und Freiheit
- advanced1921
- Kontakt:
Igrački kadar sljedeće sezone:
GOLMAN: Vrte se priče da Antolović ode, ali bi red bio i Kjosevskom vise dati sansu jer je perspektivan golman!
ŠTOPERI: Bogdanović-Kosorić, mislim da ovdje neće biti odlazaka, iako bih ja doveo ovdje još jednog KVALITETNOG štopera.
LIJEVI BEK: Bilo bi lijepo da Kvesić ode, vjerovatno se i zasitio, a i dao je puno Želji, nek zaradi... Znači dovesti lijevog beka.
DESNI BEK: Memija, Čolić, ako obojica ostanu ne bi trebalo nikog dovoditi.
ZADNJI VEZNI: dići kredit, zadužit se u tri banke ako treba samo dovesti pravog zadnjeg veznog, ne može ovo Hasanović igrati
CENTRALNI VEZNI: Ako ostane Amir, a trebao bi, pored njega još jednog igrača koji je radilica, a zna i igrat, imaš tu i Dadu Sadikovića, Hasanovića (s klupe)
KRILA: Zadržati Kokota i Đelmića, ipak, priča se da Diatta dolazi, bilo bi lijepo da još nekog brzog igrača dovedemo
NAPAD: Bajić će otići vjerovatno, tu imaš Beganovića, treba mu pružiti šansu, ali treba još nekog iskusnog špica dovesti koji će koristiti sve što mu se da...
Ustvari, sve u skladu sa odlascima, dolascima...
GOLMAN: Vrte se priče da Antolović ode, ali bi red bio i Kjosevskom vise dati sansu jer je perspektivan golman!
ŠTOPERI: Bogdanović-Kosorić, mislim da ovdje neće biti odlazaka, iako bih ja doveo ovdje još jednog KVALITETNOG štopera.
LIJEVI BEK: Bilo bi lijepo da Kvesić ode, vjerovatno se i zasitio, a i dao je puno Želji, nek zaradi... Znači dovesti lijevog beka.
DESNI BEK: Memija, Čolić, ako obojica ostanu ne bi trebalo nikog dovoditi.
ZADNJI VEZNI: dići kredit, zadužit se u tri banke ako treba samo dovesti pravog zadnjeg veznog, ne može ovo Hasanović igrati
CENTRALNI VEZNI: Ako ostane Amir, a trebao bi, pored njega još jednog igrača koji je radilica, a zna i igrat, imaš tu i Dadu Sadikovića, Hasanovića (s klupe)
KRILA: Zadržati Kokota i Đelmića, ipak, priča se da Diatta dolazi, bilo bi lijepo da još nekog brzog igrača dovedemo
NAPAD: Bajić će otići vjerovatno, tu imaš Beganovića, treba mu pružiti šansu, ali treba još nekog iskusnog špica dovesti koji će koristiti sve što mu se da...
Ustvari, sve u skladu sa odlascima, dolascima...
nije to bolest rijetka...