Edin Višća

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Edin Višća

Post Postao/la dubrovnik » 25 maj 2015, 22:15

edoo3 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ne bi bili losi ni Turski velikani.

Nisam simpatizer turskih klubova cak ni ovih vecih poput Galate jer cak i oni ponekad znaju imati amaterski i neprofesionalan pristup.A i za nase igrace nije dobro da se duze vrijeme zadrze u Turskoj.
Slabo se prati ta liga a osim toga samo su se Medunjanin i Hajrovic uspjeli iscupati iz turske, imamo dosta primjera gdje je ta liga nase igrace unazadila.
A Baljic zar se nije i on iscupao. Treba imati kvalitet za iscupati se od nekud. Ocito je vecini ona bila krajnji domet. E da pa zaboravili smo i Spahu i on je igrao u Turskoj.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 22:19

Jedini los faktor u Turskoj je ogranicenje po pitanju broja stranaca u pocetnih 11. Ostalo je bez ikakve greske objasnio ovaj iznad sa kojim sam na ratnoj nozi zadnjih par dana.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 maj 2015, 22:24

Sabinho je napisao/la:Jedini los faktor u Turskoj je ogranicenje po pitanju broja stranaca u pocetnih 11. Ostalo je bez ikakve greske objasnio ovaj iznad sa kojim sam na ratnoj nozi zadnjih par dana.
Tko Sabinho nisam zar ja?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2015, 22:29

dubrovnik je napisao/la:Tko Sabinho nisam zar ja?
Eto, pa ga ti brani
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 22:29

dubrovnik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Jedini los faktor u Turskoj je ogranicenje po pitanju broja stranaca u pocetnih 11. Ostalo je bez ikakve greske objasnio ovaj iznad sa kojim sam na ratnoj nozi zadnjih par dana.
Tko Sabinho nisam zar ja?
:nene: Evo ga javio se. :evil:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 maj 2015, 22:32

Ajax je napisao/la:
soko je napisao/la:On mora kod nas da igra u prvih 11. Ove sezone je dosta napredovao. Nadam se da ce preci u bolju ligu.
Po meni je bolji Hajrovic protiv jacih timova od Visce. Visca je dobar za Turske liga ali se nesto vise od toga teze. Pitanje je i dali bio bio standardan u tri najveca Turska kluba. U svakom slucaju teska odluka za Mesu. Ja bih izabrao Hajrovica u prvih 11.
Protiv Argentine u St.Louisu je bio veoma dobar. Seo i Visca na toj lijevoj strani.
Protiv Belgije je Kompanija fino okrenu, ovaj dobio zuti.
Moze sredina i ovako izgledati. Lulic, Besic, Pjanic, Hajrovic i Visca. Dzeko sam naprijed.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 22:35

Da fakat ni Izetu nije strana desetka, kako bi imali brz napad jbt. Jedini fazon sto niko od njih nema nikakve lucidnosti ali sigurno bi i za Miralema bilo prostora da se on pobrine za to.
Prodor protiv Latvije- skolski primjer kako to pravo krilo radi. Bas Pjanic cekao povratnu i realizirao.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 maj 2015, 22:37

Virtu4l je napisao/la:
Eto, pa ga ti brani
Auuuuu nesreco sto ubacivas kost.Naravno da cu braniti svoga priku. Nekad se bas nismo slagali a sada udaramo zajednickim snagama.
Sabinho prijatelju ignoriraj ovu nesrecu. :salut:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 maj 2015, 22:39

Virtu4l je napisao/la:Višći samo malo nedostaje da se nametne u reprezentaciji i bude nezamjenjiv član prve postave. Nikad mi nismo iskoristili njegove prednosti, prije svega brzinu, vjerovatno jer nema tu slobodu. Višća je oduvijek pod pritiskom, jer evo i danas ima onih koji sumnjaju u njegov kvalitet, koji je zaista neosporan. Pa čovjek prekucava ligu koja je uništila sve naše igrače, vjerovatno sad može preći u neki od Turskih velikana, ali kod nas nije cijenjen.

Poređenja sa Hajrovićem nisu na mjestu, jer su to dva totalno različita igrača. Izet kad dobije priliku pokušava na sve načine da se nametne i nekad pretjera, to je dobro onoliko koliko je i loše. Višća igra po instrukcijama selektora i ne daje sebi tu slobodu da bude sebičan.

Sa Lulićem i Višćom po krilima mi možemo činiti čuda, raširiti igru, rasteretiti Pjanića i dati mu više prostora, oba krila su opasna iz drugog plana i nadam se da će Meša to iskoristiti.
Nek si i ti jednom dobar post napisao!
slazem se 100% :thumbup:

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 25 maj 2015, 22:40

Sabinho je napisao/la:Da fakat ni Izetu nije strana desetka, kako bi imali brz napad jbt. Jedini fazon sto niko od njih nema nikakve lucidnosti ali sigurno bi i za Miralema bilo prostora da se on pobrine za to.
Prodor protiv Latvije- skolski primjer kako to pravo krilo radi. Bas Pjanic cekao povratnu i realizirao.
Pa zar nije pametnije onda staviti Stilica na desetku kojem je to za razliku od Hajrovica prirodna pozicija i koji je uz to jos i u formi opet za razliku od Hajrovica?
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 maj 2015, 22:41

Sabinho je napisao/la:Da fakat ni Izetu nije strana desetka, kako bi imali brz napad jbt. Jedini fazon sto niko od njih nema nikakve lucidnosti ali sigurno bi i za Miralema bilo prostora da se on pobrine za to.
soko je napisao/la:Moze sredina i ovako izgledati. Lulic, Besic, Pjanic, Hajrovic i Visca. Dzeko sam naprijed.
:hmmmmm: :hmmmmm: :kafa: :kafa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 22:43

dubrovnik je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Eto, pa ga ti brani
Auuuuu nesreco sto ubacivas kost.Naravno da cu braniti svoga priku. Nekad se bas nismo slagali a sada udaramo zajednickim snagama.
Sabinho prijatelju ignoriraj ovu nesrecu. :salut:
:bow: :salut:
Ma dobar je on nego je zadnjih 15-ak dana neshvatljivo pao pod uticaj likova sa kojima se sigurno ni sam ranije nije slagao. :nedam:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 25 maj 2015, 22:43

Trenutno najzdravija formacija naprijed je

....Pjanic...Besic...Lulic
Visca........................Zec
............Dzeko

Naravno da Ibisevic i Medunjanin nisu za odbaciti, u dusu se poznaju sa Dzekom i Pjanicem, toliko su golova dali i pobjedjivali. Ni Hajrovic, koji ima veliku zelju i drskost, mozda je to skriveni adut... tesko je to procijeniti, ali sto se tice forme, ovo gore je najjace, naravno s Besicem i Dzekom koji su sigurni.
Opet, ako bi igrali na posjed, tehniku i kombinatoriku
................Besic
.....Pjanic...Medunjanin...Lulic
.............Dzeko...Zec
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 25 maj 2015, 22:49, ukupno mijenjano 2 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 maj 2015, 22:45

adoo11 je napisao/la:Pa zar nije pametnije onda staviti Stilica na desetku kojem je to za razliku od Hajrovica prirodna pozicija i koji je uz to jos i u formi opet za razliku od Hajrovica?
Nije pametnije. Štilić je eksperiment, a u ovim kvalifikacijama više nema mjesta eksperimentima, svaka greška nas baca u očaj. Trenutno nemamo desetku i ne treba se igrati sa njom.

U trenutnoj situaciji nam trebaju Džeko i Zec u prvoj postavi, a Lulić, Pjanić, Bešić i Višća (Izet) iza njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 maj 2015, 22:45

adoo11 je napisao/la:
Pa zar nije pametnije onda staviti Stilica na desetku kojem je to za razliku od Hajrovica prirodna pozicija i koji je uz to jos i u formi opet za razliku od Hajrovica?
Ne znam drug vise ni sam, svaka varijanta ima prednosti i nedostatke. Vecina taktickih zamisli se i lomi na tome da li se odreci brzine ili tehnike i lucidnosti a ko to uskladi na konju je.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 maj 2015, 22:50

Sabinho je napisao/la:Ne znam drug vise ni sam, svaka varijanta ima prednosti i nedostatke. Vecina taktickih zamisli se i lomi na tome da li se odreci brzine ili tehnike i lucidnosti a ko to uskladi na konju je.
Ne zna se sta je veci eksperiment. Stilic, Zec ili Hajrovic na desetki. Mesa ce se morati odluciti za najbolju varijantu prema onome sto vidi na treningu. Steta da nije imao vise prilika da isproba neke igrace i varijante. Sad je jos i Vrancic otpao koji je trebao da bude po meni bas ta desetka :facepalm: :facepalm:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 25 maj 2015, 22:52

adoo11 je napisao/la:
Nebi on igrao desetku. Treba nam Izet radi njegovog suta. Visca zna ubaciti sa desne strane. Lulic sa lijeve bas i ne zna. A on voli ulaziti u sredinu pa se on i Izet mogu mjenjati.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 maj 2015, 14:43

Virtu4l je napisao/la:Višći samo malo nedostaje da se nametne u reprezentaciji i bude nezamjenjiv član prve postave. Nikad mi nismo iskoristili njegove prednosti, prije svega brzinu, vjerovatno jer nema tu slobodu. Višća je oduvijek pod pritiskom, jer evo i danas ima onih koji sumnjaju u njegov kvalitet, koji je zaista neosporan. Pa čovjek prekucava ligu koja je uništila sve naše igrače, vjerovatno sad može preći u neki od Turskih velikana, ali kod nas nije cijenjen.

Poređenja sa Hajrovićem nisu na mjestu, jer su to dva totalno različita igrača. Izet kad dobije priliku pokušava na sve načine da se nametne i nekad pretjera, to je dobro onoliko koliko je i loše. Višća igra po instrukcijama selektora i ne daje sebi tu slobodu da bude sebičan.

Sa Lulićem i Višćom po krilima mi možemo činiti čuda, raširiti igru, rasteretiti Pjanića i dati mu više prostora, oba krila su opasna iz drugog plana i nadam se da će Meša to iskoristiti.
Cuda ne mozemo, ali mogu odradit ok posao protiv prosjecnog Izraela. Formacija 4-2-3-1 je u svakom slucaju jedina solucija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 30 maj 2015, 19:56

Visca zabio u zadnjoj utakmici i spasio svom timu 4 mjestu u turskoj ligi iza 3 velika turska kluba. EL sledece godine.

Pivopija
Kontakt:

Re: RE: Re: Edin Višća

Post Postao/la Pivopija » 30 maj 2015, 20:19

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Visca zabio u zadnjoj utakmici i spasio svom timu 4 mjestu u turskoj ligi iza 3 velika turska kluba. EL sledece godine.
8 golova ove sezone, jako dobar ucinak.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DzemoVoliMarmeladu, Google Adsense [Bot], hurem, jasmin10, Vaya i 60 gostiju.