Ne vjerujem da ce ga IBB pustiti, narocito jer su skoro osigurali EL, a bilo bi dobro i pravo je vrijeme da ode u neki jaci klub ili ligu.dubrovnik je napisao/la:Ne bi bili losi ni Turski velikani.
Edin Višća
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
Re: Edin Višća
Feneru
od titule, Istanbulu najvjerovatnije put ka EL.
Ekipa koja je iz druge lige usla u prvu i ostavila iza sebe jace timove a posebnu draz tome daje da je Visca jedan od tri najvaznija kotacica u toj ekipi. Sta reci osim bravo majstore, nazalost ne cijenimo ovog momka dovoljno. Jedno je sigurno, iza njega stoje rezultati a iza nekih drugih samo prica.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
Ljudi ovo je stela ! Ovako prokockati sansu, pa fuliti penal, pa onda ovako opet sansu... 

dubrovnik je napisao/la:Ne bi bili losi ni Turski velikani.
Nisam simpatizer turskih klubova cak ni ovih vecih poput Galate jer cak i oni ponekad znaju imati amaterski i neprofesionalan pristup.A i za nase igrace nije dobro da se duze vrijeme zadrze u Turskoj.
Slabo se prati ta liga a osim toga samo su se Medunjanin i Hajrovic uspjeli iscupati iz turske, imamo dosta primjera gdje je ta liga nase igrace unazadila.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Po meni je bolji Hajrovic protiv jacih timova od Visce. Visca je dobar za Turske liga ali se nesto vise od toga teze. Pitanje je i dali bio bio standardan u tri najveca Turska kluba. U svakom slucaju teska odluka za Mesu. Ja bih izabrao Hajrovica u prvih 11.soko je napisao/la:On mora kod nas da igra u prvih 11. Ove sezone je dosta napredovao. Nadam se da ce preci u bolju ligu.
Mislim da je Edin sad stvarno zasluzio prvih jedanaest prije Hajrovica.Svaka cast Izetu ali Edin je u odlicnoj formi i mislim da se to ni u kojem slucaju ne bi smjelo ignorisati .
#15.10.2013 !!!
-
Gdje se to Hajrovic pokazao protiv jacih timova? Jedva da je i igrao u Turskoj i Njemackoj!Ajax je napisao/la:Po meni je bolji Hajrovic protiv jacih timova od Visce. Visca je dobar za Turske liga ali se nesto vise od toga teze. Pitanje je i dali bio bio standardan u tri najveca Turska kluba. U svakom slucaju teska odluka za Mesu. Ja bih izabrao Hajrovica u prvih 11.soko je napisao/la:On mora kod nas da igra u prvih 11. Ove sezone je dosta napredovao. Nadam se da ce preci u bolju ligu.
Sto je Visca pokazao protiv Fenera veceras, Hajrovic je uspio pokazati dok je bio u Svici i nikada poslije.
Nadam se da ne mislis na nastupe u reprezentaciji , jer je to druga prica?
Kada treba da se pokaze i prelomi utakmicu nema puno od njega. Ne stvara kvalitet vise na terenu. Eto igrao je svijez zadnjih 20 minuta protiv Argentine nigdje ga nije bilo. A Hajrovic je odigrao sasvim solidno protiv njih od pocetka da ne pricam sta bi uradio da je usao svijez zadnjih 20 minuta. Bar pi pokusao nesto pa makar nebi uspio u tome i sigurno nebi bio statist. Visca jeste dobar klubski igrac kada su sve linije uigrane. Samo za reprezentaciju protiv tezih protivnika nije bas nesto. Hajrovic je nepredvidljiviji i jos ima jak udarac sa 20,30 metara. Pitanje je koliko bi se Visca naigrao u Galatasarayu ili Werderu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 maj 2015, 21:19, ukupno mijenjano 1 put.
@ajax druze teze je sa slabijim timom biti taj koji cini razliku i briljira protiv top tri turska kluba nego igrati npr. u pobjedama Galate od 3-0 10-ak minuta u asistirati za 4-0. Ja sam za Viscu, vidjecemo sta ce Mesa odluciti.
Hajrovic je dosta sebicniji igrac od Visce i to mu zamjerim.Protiv Austrije smo da nije bilo njegove sebicnosti mogli zabiti jos barem jedan al otom potom.Trenutno je Visca u boljoj formi i to treba nagraditi .
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Fener 4 crvena

Treba napraviti tim sa najvecim koncentratom kvaliteta to je recept. Znaci cim vise individualno nepredvidljivih igraca ali naravno niko ne smije biti sebican. Visca jeste u boljoj formi samo sto je jaci protivnik to je po meni bolji izbor Hajrovic jer on moze svima zabiti ili asistirati i ne gubi se a Visca se protiv jacih protivnika kada ih treba probijat jedan na jedan izgubi i ne pokaze nista posebno. Sjeti se Hajrovicevog gola protiv Slovaka i imao je par dobrih rola protiv Argentine, Meksika. Ne mogu zamisliti VIscu protiv Argentine od pocetka. Po meni nebi napravio nista na terenu. To je jedan od rijetkih dobrih poteza Papeta.adoo11 je napisao/la:Trenutno je Visca u boljoj formi i to treba nagraditi .
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 maj 2015, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
NIsam odavno ovako ludu utakmicu gledao!Sheyi je napisao/la:Fener 4 crvena![]()
![]()
![]()
![]()

''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)
@Ajax Izrael se ne smije smatrati i posmatrati kao jak protivnik.Respektovati treba svakog ali mi smo dosta bolja reprezentacija i trebali bi nametnuti tu ulogu favorita u ovoj utakmici.U situaciji kada nam igraci stvarno nisu u zavidnoj formi od golmana, preko veznog reda , o napadu necu ni pricati svaki igrac koji je u iole boljoj formi treba da se nadje u startnoj postavi.Stvarno nista protiv hajrovica ali trenutno je Visca u prednosti sto se prvih jedanaest tice.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma u ovoj se situaciji najvise moze kroz treninge procjeniti da li treba startati Hajrovic i Visca. Svaki od njih ima svoje prednosti, smatram i dalje da je Hajrovic kvalitetniji i kompletniji od Visce, ali u ovom momentu Edin je ispred njega.
Imali smo ove dvije utakmice protiv Andore/Austrije, te je i Hajrovic proigrao u Werderu, a najvise ce Mesa da ima uvid na treninzima koji od njih dvojice treba da pocne.
Velika dilema, ja se licno ne mogu opredjeliti za jednog od njih dvojice, ali ako cemo iskljucivo po formi, i po nijednom drugom parametru, Visca treba da pocne protiv Izraela.
Imali smo ove dvije utakmice protiv Andore/Austrije, te je i Hajrovic proigrao u Werderu, a najvise ce Mesa da ima uvid na treninzima koji od njih dvojice treba da pocne.
Velika dilema, ja se licno ne mogu opredjeliti za jednog od njih dvojice, ali ako cemo iskljucivo po formi, i po nijednom drugom parametru, Visca treba da pocne protiv Izraela.
-
Nije realno porediti igraca koji je odigrao 3-4 utakmice u sezoni sa igracem koji je odigrao 30+ utakmica i dao 7 golova. Nije Hajrovic rezerva u Barceloni i nema Ibisevicevo iskustvo i zasluge, niti je dokazao kvalitet,pa da mu se daje mjesto u prvih 11.
Hajrovic godinu i po nije sastavio 2 utakmice , jedva da je odigrao desetak, Visca je standardan i efikasan u kvalitetnoj ligi.
Naravno da Mesa moze izabrati Hajrovica, ovisno o strategiji, formaciji, mozda iskoristi Hajrovicev motiv, drskost...ali je Visca ,po realnim parametrima, u prednosti.
Hajrovic godinu i po nije sastavio 2 utakmice , jedva da je odigrao desetak, Visca je standardan i efikasan u kvalitetnoj ligi.
Naravno da Mesa moze izabrati Hajrovica, ovisno o strategiji, formaciji, mozda iskoristi Hajrovicev motiv, drskost...ali je Visca ,po realnim parametrima, u prednosti.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 25 maj 2015, 21:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Drug igrao je prijateljsku protiv Argentine od prve minute i bio je mozda jedini koji je nesto pokusavao i najvise je uz Kolasinca pokazao na toj utakmici.Ajax je napisao/la:Treba napraviti tim sa najvecim koncentratom kvaliteta to je recept. Znaci cim vise individualno nepredvidljivih igraca ali naravno niko ne smije biti sebican. Visca jeste u boljoj formi samo sto je jaci protivnik to je po meni bolji izbor Hajrovic jer on moze svima zabiti ili asistirati i ne gubi se a Visca se protiv jacih protivnika kada ih treba probijat jedan na jedan izgubi i ne pokaze nista posebno. Sjeti se Hajrovicevog gola protiv Slovaka i imao je par dobrih rola protiv Argentine, Meksika. Ne mogu zamisliti VIscu protiv Argentine od pocetka. Po meni nebi napravio nista na terenu. To je jedan od rijetkih dobrih poteza Papeta.adoo11 je napisao/la:Trenutno je Visca u boljoj formi i to treba nagraditi .
Tako je Mesa neka odluci na treningu koji je bolji izbor od njih dvojice. Neznam Sabinho ne sjecam se nijedne bas dobre utakmice Visce u reprezentaciji. Klub je nesto sasvim drugo posebno kad nema imperativa ili neka prijateljska. I mislim da je Hajrovic kvalitetniji a Visca je naravno u boljoj formi. Valjda Mesa zna najbolje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 25 maj 2015, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.
Amin BozeSjeverniVjetar je napisao/la:Nije realno porediti igraca koji je odigrao 3-4 utakmice u sezoni sa igracem koji je odigrao 30+ utakmica i dao 7 golova. Nije Hajrovic rezerva u Barceloni i nema Ibisevicevo iskustvo i zasluge, niti je dokazao kvalitet,pa da mu se daje mjesto u prvih 11.
naravno da mesa moze izabrati hajrovica, ovisno o strategiji, formaciji, mozda iskoristi Hajrovicev motiv, drskost...ali je Visca ,po realnim parametrima, u prednosti.

Nije ovo poređenje igrača Mujdza-Vrsajevic gdje bih ja licno Mujdzu bez obzira na formu stavio prije Avdije nego se radi po kvalitetu slicnim igračima i onda ne vidim logiku da Izet koji je sezonu presjedio na klupi ima prednost nad najstandardnijim igračem reprezentacije.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Višći samo malo nedostaje da se nametne u reprezentaciji i bude nezamjenjiv član prve postave. Nikad mi nismo iskoristili njegove prednosti, prije svega brzinu, vjerovatno jer nema tu slobodu. Višća je oduvijek pod pritiskom, jer evo i danas ima onih koji sumnjaju u njegov kvalitet, koji je zaista neosporan. Pa čovjek prekucava ligu koja je uništila sve naše igrače, vjerovatno sad može preći u neki od Turskih velikana, ali kod nas nije cijenjen.
Poređenja sa Hajrovićem nisu na mjestu, jer su to dva totalno različita igrača. Izet kad dobije priliku pokušava na sve načine da se nametne i nekad pretjera, to je dobro onoliko koliko je i loše. Višća igra po instrukcijama selektora i ne daje sebi tu slobodu da bude sebičan.
Sa Lulićem i Višćom po krilima mi možemo činiti čuda, raširiti igru, rasteretiti Pjanića i dati mu više prostora, oba krila su opasna iz drugog plana i nadam se da će Meša to iskoristiti.
Poređenja sa Hajrovićem nisu na mjestu, jer su to dva totalno različita igrača. Izet kad dobije priliku pokušava na sve načine da se nametne i nekad pretjera, to je dobro onoliko koliko je i loše. Višća igra po instrukcijama selektora i ne daje sebi tu slobodu da bude sebičan.
Sa Lulićem i Višćom po krilima mi možemo činiti čuda, raširiti igru, rasteretiti Pjanića i dati mu više prostora, oba krila su opasna iz drugog plana i nadam se da će Meša to iskoristiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.