FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 12:43

Admiral_TM87 je napisao/la:Bilo je prije raje i sa partizanovim dresovima, mi smo gradska raja, nismo provincijalci, al sad toga rijetko mozes vidjeti, u tome je razlika izmedju nas VELIKIH i ostalih malih...
Dobro je to, samo nek nema onih u vunenim carapama i sandalama.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 20 apr 2010, 12:44

Cuj vlak ili voz isti djavo,a kao sto se zna nismo mi nacionalisticni nastrojena grupa ;)
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

Strumph_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Strumph_tm87 » 20 apr 2010, 12:47

Pa zato su ultrasi toliko ljubomorni na nas, bolje navijamo za dinamo od njih :lol:
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 20 apr 2010, 12:52

suntu jeu je napisao/la:Prije svega glupo je pitanje. Niko od nas nije opterećen tim stvarima.
ma nisam ni ja opterećen sa tim, pitao sam informativno iz nekih praktičnih razloga...

"Budeš li u Rimu, živi na rimski način, budeš li drugdje, živi kako se živi tamo."

Kad idem u neki drugi grad ili državu volim da se ponašam u skladu sa određenim društveno-socijalnim i kultirnim načelima koji tu postoje. zato sam i pitao ;) nikakva provokacija
"" ПУТ ""

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 apr 2010, 12:55

" je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:Prije svega glupo je pitanje. Niko od nas nije opterećen tim stvarima.
ma nisam ni ja opterećen sa tim, pitao sam informativno iz nekih praktičnih razloga...

"Budeš li u Rimu, živi na rimski način, budeš li drugdje, živi kako se živi tamo."

Kad idem u neki drugi grad ili državu volim da se ponašam u skladu sa određenim društveno-socijalnim i kultirnim načelima koji tu postoje. zato sam i pitao ;) nikakva provokacija
Ma nikakav problem,kad dodjes ovde mozes da se ponasas i kao sarajlija i kao banjalucanin,sasvim je svejedno,samo nek je gradski :mrgreen: i normalno :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

adi_bosanac
Kontakt:

Post Postao/la adi_bosanac » 20 apr 2010, 12:58

Ide voz, ide voz a u njemu manijak... Ne ide brate nikako

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 apr 2010, 13:02

adi_bosanac je napisao/la:Ide voz, ide voz a u njemu manijak... Ne ide brate nikako
:mrgreen: upravo tako :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 13:03

" je napisao/la:

Tebi ako nije jasno do sada bilo šta je Sarajevo,teško da će ti i od sada. Naravno,došla je kamara papaka,međutim ne da se duh sarajevski :mrgreen:

edit ; al' hajd, neka barem naši gradovi imaju jednu zajedničku stvar,a to su ćevapi !
Zadnja izmjena: suntu jeu, dana/u 20 apr 2010, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 20 apr 2010, 13:06

" je napisao/la:

Prvi put čujem da neko u Sarajevu govori vlak, osim naravno na utakmicama ŽELJE gdje je to savršeno ukomponovano u pjesmi :mrgreen: 8-)
I evo ti ovaj izvještaj, sve što vrijedi je tu. Postavljen je prije 20 stranica.
http://hotfile.com/dl/38604331/4d9e69e/ ... A.mpg.html
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 20 apr 2010, 13:09

" je napisao/la:Aj evo i jedan post na latinici :)

Imam 2 pitanja, nisu nikakve provokacije, čisto me zanima informativno ;)
1.na utakmici je na istoku bio klinac koji ima dres Dinama :roll: nešto nam pokazivao srednjaka sa još nekoliko ljudi nije gledao utakmicu bio okrenut prema busevima, nebitno... ali dres Dinama.... to mi nije normalno....

2.znam da Hrvati kažu vlak, ali kod vas jedni govore voz, a jedni vlak, pa me zanima kako se kaže u Sarajevu, vlak ili voz?
za razliku od BL, u Sarajevu nema nacionalizma eto ti odgovor na oba pitanja.
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 13:12

Željovac je napisao/la:
" je napisao/la:

Prvi put čujem da neko u Sarajevu govori vlak, osim naravno na utakmicama ŽELJE gdje je to savršeno ukomponovano u pjesmi :mrgreen: 8-)
I evo ti ovaj izvještaj, sve što vrijedi je tu. Postavljen je prije 20 stranica.
http://hotfile.com/dl/38604331/4d9e69e/ ... A.mpg.html

Pa sve zavisi s kime se družiš :lol: :lol:

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 20 apr 2010, 13:14

A ima i ona: ide voz dobar skroz ili plavi voz dobar skroz
Imamo mi pjesama za sve varijante
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 apr 2010, 13:14

" je napisao/la:Aj evo i jedan post na latinici :)

Imam 2 pitanja, nisu nikakve provokacije, čisto me zanima informativno ;)
1.na utakmici je na istoku bio klinac koji ima dres Dinama :roll: nešto nam pokazivao srednjaka sa još nekoliko ljudi nije gledao utakmicu bio okrenut prema busevima, nebitno... ali dres Dinama.... to mi nije normalno....

2.znam da Hrvati kažu vlak, ali kod vas jedni govore voz, a jedni vlak, pa me zanima kako se kaže u Sarajevu, vlak ili voz?

Pokazuješ veoma visok stepen inteligencije.
Jao bota majko moja :shock: :o inace manijak se može rimovati sa Voz :lol: :lol:

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 13:19

U bosanskim govorima, pa kako god ih nazivali:srpski,bosanski ili hrvatski jezik, od Sarajeva prema Doboju, zatim u visokoj bosanskoj Krajini, u zapadnoj Bosni, dolinom Neretve, riječ kruh je uobičajena među Bošnjacima i Srbima, skoro u istoj mjeri kao i među Hrvatima. Čut ćete i varijantu kruv,kod Srba i Hrvata. Također ovo važi za vlak.

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 20 apr 2010, 13:20

dobro de više, da sam znao da nakon onog "ide vlak" ima i nastavak odmah bi shvatio da se pjeva vlak zbog rimovanja ;) uopšte nisam čuo da ima i taj nastavak sa manijak ;) nije baš da poznajem željine navijačke pjesme...
i bot ti je u gaćama

kinone, kao prvo da razjasnimo neke pojmove. nacionalizma ima i u BL i u Sa. umjereni nacionalizam je ljubav prema svojima, ali nikad mržnja prema drugima. dok je šovinizam ekstremna vrsta nacionalizma gdje se mrze svi koji nisu pripadnici sopstvene društvene, kulturne ili socijalne grupe.

I otkud ti to da je BL drugačija od Sarajeva? Ja sam ubjeđen da je situacija identična. Uvijek se nađu neki šabani koji će provocirati (kao što su i na utakmici pokušali određeni navijači Želje ali nisu naišli na podršku ostatka tribine).
I takvih šabana i seljačina koji ne vide dalje od svog nosa, ima svugdje i kod nas i kod vas. Dok je većina normalni ljudi koji gledaju svoj život i svoje probleme. Baš njih briga koje je neko vjere, glavno je da je dobar čovjek! jer je danas sve teže naletiti na ljude visokih moralnih osobina, bez obzira kojem narodu pripadaju.
Zadnja izmjena: Шајин, dana/u 20 apr 2010, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
"" ПУТ ""

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 20 apr 2010, 13:22

Šajine pitaj malo starije..i nije sportski forum mjesto gdje možeš pitati ove stvari(jer uglavnom dolazi 70% klinaca od 15 god.). Druga stvar, 'ide vlak' je pjesma iz mira.

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 apr 2010, 13:25

Ide vlak a u njemu manijak :!: :!: jel to toliko teško shvatiti :o :shock:
Moraju se crtati neke stvari izgleda.
Dobro srbima je vlak strana rijec pošto oni furaju samo Vukova nacela i propise i koriste samo Voz...ali brate Voz se ne može rimovati sa Manijak....malo poslušaj pjesmu prije nego što pocneš lupati takva pitanja javno po forumu.

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 20 apr 2010, 13:26

suntu jeu je napisao/la:Šajine pitaj malo starije..i nije sportski forum mjesto gdje možeš pitati ove stvari(jer uglavnom dolazi 70% klinaca od 15 god.). Druga stvar, 'ide vlak' je pjesma iz mira.
ma ok, sad mi je sve jasno, ja sam pitao informativno i lijepo sam gore iznad naveo i zašto? ali ima nekih koji se odmah pale ko hepo kocke. mada vidim da ima i kulturnih momaka... prava gradska raja

a neko je spomenuo ćevape, po tome su BL i Sa veoma poznati, i ja polako skupljam materijal i tražim recepte za BL ćevape tako da ću na ljeto kad sve skupim, da otvorim jednu temu o ove dvije vrste ćevapa i da malo razmjenimo mišljenja :D

EDIT: Mandrak aj ohladi malo, molim te. gledao sam kratke isječke iz utakmice u čuo sam samo ono ide vlak, po drugi put ti kažem ,da sam čuo za manijak, sve bi mi bilo jasno. postavio sam fino pitanje bez provokaciej a ti odmah vrijeđaš. ovo je moj zadnji post koji tebi pišem. od sad te preskačem pa i da mi *ebeš sve po spisku. sa takvim poput tebe se ne vrijedi raspravljati. ugledaj se malo na neke druge željovce sa ove teme koji su mi fino odgovorili!

zar se od svega mora praviti rasprava? postavim pitanje vi mi odgovorite i gotova priča!
Zadnja izmjena: Шајин, dana/u 20 apr 2010, 13:30, ukupno mijenjano 3 puta.
"" ПУТ ""

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 20 apr 2010, 13:28

da zavrsimo sa raspravom oko voza i vlaka jer imaju isto znacenje i za kraj
slika
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 13:30

kinone je napisao/la:da zavrsimo sa raspravom oko voza i vlaka jer imaju isto znacenje i za kraj
slika
Auuu vidi se da je u formi, neka jaka masina! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA i 7 gostiju.