FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

BlueIsTheColor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la BlueIsTheColor » 20 apr 2010, 12:35

bad_boy je napisao/la:Samo da ne bude nereda,to je najbitnije sutra,a sto se tice igre,mislim da ce biti dobra,jer Sloboda i Zeljo imaju dobre igrace,mada su se Željini vise pokazali dosad,valjda i nasa jednom proradi,imamo jaku odbranu,sredina sa Gavaricem,Okanovicem moze puno pruzit,i napad Smajlovic i Mostarlic bi trebao doci do izrazaja,Smajlovic brz,prodoran,Mostarlic jak u duelima,Mujic mozda dobije sansu sa klupe,jer i on moze dosta pokazati u sutrasnjem mecu,sve u svemu,ocekujem vrlo zanimljiv mec.
Tako je govorio i jedan navijac Borca, pa su primili 4 komada i to sva cetiri zbog odbrane... :) ustvari on je rekao da imaju NAJJACU odbranu... :)
Ma ne vjerujem da ce biti nereda... bili smo u poprilicnom i u Sirokom i u Mostaru i u Prijedoru i sve je proslo bez incidenata...
Ovaj vas Smajlovic mi je izgledao kao dobar igrac... igrao je dobro u Zvijezdi... Mujic je Senad? on je vec stariji igrac, jel? Kad smo kod Mujica, onaj vas Muhamed se po meni dobro z.a.j.e.b....o... nije los igrac.. trebao je doci kod nas, ali mu valjda ovi iz Olimpika oprali mozak, pa... on bi se bas uklopio u ovu nasu mladu ekipu sa Viscom, Stanicem, Bekricem i kompanijom... Nije mi jasno kako ne razmislja da iz Olimpika ne moze daleko, jer to je ipak klub bez tradicije, bez navijaca, dok da je dosao u Dolinu sada bi imao sansu da igra u Evropi i da se eventualno proda...
Ma tekma ce biti siguno dobra i bice golova... nadam se samo bez sudijske lakrdije i ostrih startova, jer nikome ne bi valjalo da mu se povrijedi neki bitan igrac...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Strumph_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Strumph_tm87 » 20 apr 2010, 12:39

BlueIsTheColor je napisao/la:
bad_boy je napisao/la:Samo da ne bude nereda,to je najbitnije sutra,a sto se tice igre,mislim da ce biti dobra,jer Sloboda i Zeljo imaju dobre igrace,mada su se Željini vise pokazali dosad,valjda i nasa jednom proradi,imamo jaku odbranu,sredina sa Gavaricem,Okanovicem moze puno pruzit,i napad Smajlovic i Mostarlic bi trebao doci do izrazaja,Smajlovic brz,prodoran,Mostarlic jak u duelima,Mujic mozda dobije sansu sa klupe,jer i on moze dosta pokazati u sutrasnjem mecu,sve u svemu,ocekujem vrlo zanimljiv mec.
Tako je govorio i jedan navijac Borca, pa su primili 4 komada i to sva cetiri zbog odbrane... :) ustvari on je rekao da imaju NAJJACU odbranu... :)
Ma ne vjerujem da ce biti nereda... bili smo u poprilicnom i u Sirokom i u Mostaru i u Prijedoru i sve je proslo bez incidenata...
Ovaj vas Smajlovic mi je izgledao kao dobar igrac... igrao je dobro u Zvijezdi... Mujic je Senad? on je vec stariji igrac, jel? Kad smo kod Mujica, onaj vas Muhamed se po meni dobro z.a.j.e.b....o... nije los igrac.. trebao je doci kod nas, ali mu valjda ovi iz Olimpika oprali mozak, pa... on bi se bas uklopio u ovu nasu mladu ekipu sa Viscom, Stanicem, Bekricem i kompanijom... Nije mi jasno kako ne razmislja da iz Olimpika ne moze daleko, jer to je ipak klub bez tradicije, bez navijaca, dok da je dosao u Dolinu sada bi imao sansu da igra u Evropi i da se eventualno proda...
Ma tekma ce biti siguno dobra i bice golova... nadam se samo bez sudijske lakrdije i ostrih startova, jer nikome ne bi valjalo da mu se povrijedi neki bitan igrac...
Dok je jos igrao u Slobodi jedan momak iz Tuzle (ili okoline ) je rekao na nasem forumu da je to igrac koji bi supka dao za pare... Sve ti je jasno...
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 13:06

Muhamed Mujic po meni nije nikakav talenat da jest,otisao bi u Želju,Sarajevo ili ostao u SLobodi,jer bi lako mogao otici u Dinamo,bio je jedno vrijeme za njega zagrijan Mamić,al ode Mesanovic(hvala Bogu) i propade sve :D od Olimpika nece biti nista,jedino ako ga ne posalju u Sarajevo naredne sezone da igra ?
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 20 apr 2010, 13:25

cena je napisao/la: Stole ja nezelim da tebi ovde prebacujem sva moljaknja , a kao primjer sam ti naveo samo jednoga,jer nemislim da zatrpam stranicu Fk.Slobode koja sa ovim nema veze! :idea:
Hajde sad molim te zatrpaj, pa nađi više od tog jednog "moljakanja", koje je vrlo vjerovatno bilo šala, jer rijetki su intelektualci poput tebe što misle da će se ovdje na forumu odlučiti o rezultatima tih utakmica.
Isto tako s druge strane imamo tebe i Giganta koji se ofirno lomite da dokažate Tuzlacima da im je druga liga ako nas ne pobijede, samo da bi više zapeli :lol: :lol: :lol:
Otvori sebi neku dječiju temu na "Druženje", pa tamo s vršnjacima lupaj. Bezveze zatrpavaš ove ostale odraslima.
Što se utakmice sutra tiče, mislim da je i važnija ŽELJI nego Slobodi i naravno da mislim da su sva 3 znaka u opticaju. Sa bodom bih bio vrlo zadovoljan. Iako bi naročito lijepo bilo ušutkati Glavaša k'o i Karoglana, Gavrana...
Pogotovo jer je halalio bodove kod direktnog konkurenta u Lukavici, samo da bi bio što spremniji za ŽELJU. Nadam se da će taj dodatni pritisak koji je sebi stvorio imati uticaj i na sutrašnji rezultat.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 20 apr 2010, 13:34

Željovac je napisao/la:
cena je napisao/la: Stole ja nezelim da tebi ovde prebacujem sva moljaknja , a kao primjer sam ti naveo samo jednoga,jer nemislim da zatrpam stranicu Fk.Slobode koja sa ovim nema veze! :idea:
Hajde sad molim te zatrpaj, pa nađi više od tog jednog "moljakanja", koje je vrlo vjerovatno bilo šala, jer rijetki su intelektualci poput tebe što misle da će se ovdje na forumu odlučiti o rezultatima tih utakmica.
Isto tako s druge strane imamo tebe i Giganta koji se ofirno lomite da dokažate Tuzlacima da im je druga liga ako nas ne pobijede, samo da bi više zapeli :lol: :lol: :lol:
Otvori sebi neku dječiju temu na "Druženje", pa tamo s vršnjacima lupaj. Bezveze zatrpavaš ove ostale odraslima.
Što se utakmice sutra tiče, mislim da je i važnija ŽELJI nego Slobodi i naravno da mislim da su sva 3 znaka u opticaju. Sa bodom bih bio vrlo zadovoljan. Iako bi naročito lijepo bilo ušutkati Glavaša k'o i Karoglana, Gavrana...
Pogotovo jer je halalio bodove kod direktnog konkurenta u Lukavici, samo da bi bio što spremniji za ŽELJU. Nadam se da će taj dodatni pritisak koji je sebi stvorio imati uticaj i na sutrašnji rezultat.

Ja sine ti mogu otac biti!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 13:43

cena
Najaktivniji/a u temi:
FK Sloboda Tuzla
(86 post(ov)a / 36.13% od postova korisnika/ce)

Ja salabajzera majko moja :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 13:47

Probisvjet je napisao/la:cena
Najaktivniji/a u temi:
FK Sloboda Tuzla
(86 post(ov)a / 36.13% od postova korisnika/ce)

Ja salabajzera majko moja :lol:
a veliki navijac Sarajeva :lol: :lol: cena je nas covjek :D
Moja leđa su već plava,i ne dostaje mi snaga.Čekam kad ću se probudit,al`ovo je već java.Još koja godina,pa ću se počet gušit,nemam više sta izgubit` idem ih rušit.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 20 apr 2010, 13:51

Ja zaist zelim da sloboda ostane u ligi, jer mislim da slub kao sloboda i na kraju krajeva grad kao tuzla to vise nego zasluzuje.
Isto tako mislim da je željezničar u takvoj euforiji da ga sloboda ništa ne mora šuštati da bi on uzeo bod ili tri.

Ali zaista ne mogu da shvatim momke kao što je Probisvjet, kojeg čitam i na temi slobode i više na temi željezničara, koji se u odnosu na željezničar tako snishodljivo ponaša i piše , da tačno mene bude sramota.

Te ja bi vama dao bod ili tri samo da udete šampioni te ovo te ono. Željo ako je zaslužio da bude šampion biće šampion bez da mu sloboda bilo šta poklanja, bez da mu se bilo ko uvlači na ovaj način kao probisvjet.
Jer tuzla je veliki grad a sloboda je veliki klub, i nema razloga da bilo ko ko je navijač slobode bude tako snishodljiv prema bilo kome kom drugom klubu u bih.
TREĆI PUT ČASTIMO !

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 14:14

Sloboda dočekuje Željezničar na Tušnju

U okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu ekipa tuzlanske Slobode u srijedu 21. aprila na Tušnju dočekuje prvoplasiranu ekipu na tabeli Željezničar. S obzirom da se Željezničar bori za prvaka države, a Sloboda za opstanak u društvu najboljih, niti jedna ekipa ne smije dopustiti gubitak važnih bodova.

U zadnjih pet utakmica koje su se igrale na stadionu ”Tušanj” između Slobode i Željezničara, Sloboda je dobila tri utakmice, a dvije je igrala neriješeno. U proljetnom dijelu Premijer lige Sloboda ne zna za poraz, dok fudbaleri Amara Osima igraju u izvrsnoj formi. Prema riječima Vlatka Glavaša svaka utakmica Slobode do kraja prvenstva BiH je finale, tako da će i sutra biti jedna velika utakmica. ”Vjerujem u moju ekipu i moje momke, oni su to pokazali. Vjerujem da ću sutra pobjediti novog prvaka države. Svi igrači su spremni, osim Krasića koji bi trebao biti spreman danas. Igrat ćemo napadački sa dva napadača.”, kazao je šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš i dodao: ”Nadam se rekordnoj posjeti sutra, da će gledaoci doći i podržati nas. Mislim da su ovi momci zaslužili i zadužili u ovom dijelu prvenstva, jer kad nam niko nije vjerovao, vratili smo se i sutrašnjom pobjedom smo vrlo blizu našem cilju”.

Pred sutrašnju utakmicu igrač Slobode Gradimir Crnogorac smatra da će utakmica biti veoma zanimljiva i da će se tradicija nastaviti kada je u pitanju nepobjedivost Slobode na domaćem terenu. ”Mislim da nas sutra očekuje vrlo teška utakmica, dolazi nam lider na tabeli i prvi pretendent na titulu. Ali isto tako mi ove polusezone igramo veoma dobro kući, pobjedili smo sve utakmice bez primljenog gola. Sutra trebamo nastaviti tu tradiciju i uz maksimalno zalaganje svih igrača doći do tri boda. Pozvao bi sve navijače da sutra prisustvuju jednom spektaklu i mislim da ih nećemo razočarati”, kazao je igrač Slobode Gradimir Crnogorac.

Prema riječima Vlatka Glavaša, Željezničar ima jaku i sigurno najbolju ekipu. Uspjeli su ono što Sarajevo i mnoge druge ekipe nisu, da na početku proljetnog dijela prvenstva se ustroje i zato su lideri i imaju 20.000 gledalaca na Grbavici. Glavaš je pohvalio i omladinski pogon Slobode koji rade sa trenerom Malkočevićem, jer Sloboda trenutno u svom igračkom kadru imaju četiri juniora, što do sada nije bio slučaj. Susret između Slobode i Željezničara počinje sutra u 16.30 sati. Oko 150 navijača Željezničara najavili su dolazak na sutrašnju utakmicu.

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 15:07

Na danasnji dan u Tuzli je odigran mec Slobode i Hajduka,koji je zavrsio 0:0 .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 apr 2010, 16:34

AYAN je napisao/la:Bez veze je razmišljati o tome da će Sloboda nekoga pustit da joj uzme 3 boda.

Ali logično je da Željo može vrlo lako doći do punog plijena, jer igra na vrhunskom nivou i bez kompleksa gostujućeg terena.

Slobodi respekt, a Želji Bodovi!
Obrnuto. :D ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 20 apr 2010, 17:27

Gledam sada vas raspored do kraja, pa imate mozda i najbolji moguci raspored i siguran sam u vas opstanak u drustvu najboljih !
Sloboda - Zeljeznicar
Rudar - Sloboda
Sloboda - Borac
Sloboda - Travnik
Modrica - Sloboda
Sloboda - Velez
Olimpik - Sloboda
( Hladno mozete donijeti bodove iz Prijedora, Modrice, i Sarajeva kao gost kod Olimpika, jer oni igraju toplo hladno, a Borac, Travnik, Velez pobjedite a ovu sutrasnju utakmicu sa Zeljom necemo komentarisati :D )
4 kuci i tri u gostima, dobar raspored u odnosu na direktne konkurente za opstanak a to jeste Laktase koji imaju isto 4 kuci i 3 u gostima stim da im vi bjezite 5 bodova...

Laktasi - Celik Zenica
Siroki Brijeg - Laktasi
Laktasi - Zvijezda Gradacac
Zrinjski Mostar - Laktasi
Laktasi - Slavija Sarajevo
Zeljeznicar Sarajevo - Laktasi
Laktasi - Rudar Prijedor
( Poredjenje njihovih i vasih gostovanja daje nam neku jasniju sliku ko ima vise a ko manje sansi za opstanak ) Mislim da se uopste o tome nebi trebalo ni rasproavaljati, da li ce Sloboda ostati u ligi ili ne... Ja kazem da HOCE :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 17:28

borcev_navijac je napisao/la:Ja zaist zelim da sloboda ostane u ligi, jer mislim da slub kao sloboda i na kraju krajeva grad kao tuzla to vise nego zasluzuje.
Isto tako mislim da je željezničar u takvoj euforiji da ga sloboda ništa ne mora šuštati da bi on uzeo bod ili tri.

Ali zaista ne mogu da shvatim momke kao što je Probisvjet, kojeg čitam i na temi slobode i više na temi željezničara, koji se u odnosu na željezničar tako snishodljivo ponaša i piše , da tačno mene bude sramota.

Te ja bi vama dao bod ili tri samo da udete šampioni te ovo te ono. Željo ako je zaslužio da bude šampion biće šampion bez da mu sloboda bilo šta poklanja, bez da mu se bilo ko uvlači na ovaj način kao probisvjet.
Jer tuzla je veliki grad a sloboda je veliki klub, i nema razloga da bilo ko ko je navijač slobode bude tako snishodljiv prema bilo kome kom drugom klubu u bih.
Nekad sam radio i zivio u Sarajevu odatle i simpatije naspram Zelje. Isao na utakmice. Gledao Videoton. FK Sarajevo gledao samo kada je gostovala Sloboda.
Nikad nisam volio rezimske klubove. Ono "radnicki" mi uvijek bili drazi.
Al uvijek mi Sloboda bila prva. :mrgreen: :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 17:31

Pirke_TM87 je napisao/la:Gledam sada vas raspored do kraja, pa imate mozda i najbolji moguci raspored i siguran sam u vas opstanak u drustvu najboljih !
Sloboda - Zeljeznicar
Rudar - Sloboda
Sloboda - Borac
Sloboda - Travnik
Modrica - Sloboda
Sloboda - Velez
Olimpik - Sloboda
( Hladno mozete donijeti bodove iz Prijedora, Modrice, i Sarajeva kao gost kod Olimpika, jer oni igraju toplo hladno, a Borac, Travnik, Velez pobjedite a ovu sutrasnju utakmicu sa Zeljom necemo komentarisati :D )
4 kuci i tri u gostima, dobar raspored u odnosu na direktne konkurente za opstanak a to jeste Laktase koji imaju isto 4 kuci i 3 u gostima stim da im vi bjezite 5 bodova...

Laktasi - Celik Zenica
Siroki Brijeg - Laktasi
Laktasi - Rudar Prijedor
( Poredjenje njihovih i vasih gostovanja daje nam neku jasniju sliku ko ima vise a ko manje sansi za opstanak ) Mislim da se uopste o tome nebi trebalo ni rasproavaljati, da li ce Sloboda ostati u ligi ili ne... Ja kazem da HOCE :)
E da sam ja u upravi znao bi sta da naredim al ovako. Jednostavno dao bih vama bodove, a da vi vratite Slobodi kada nam bude trebalo za titule :mrgreen: :o

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 17:34

Kad se sjatim Ante Raosa kada je bio predsjednik Slobode. Dingospo! Ode i kaze nama trebaju bodovi i to je zavrseno! :mrgreen: Ovi sada tuljumbe da bog sacuva! :evil:

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 20 apr 2010, 17:40

Probisvjet je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la:Gledam sada vas raspored do kraja, pa imate mozda i najbolji moguci raspored i siguran sam u vas opstanak u drustvu najboljih !
Sloboda - Zeljeznicar
Rudar - Sloboda
Sloboda - Borac
Sloboda - Travnik
Modrica - Sloboda
Sloboda - Velez
Olimpik - Sloboda

Laktasi - Celik Zenica
Siroki Brijeg - Laktasi
Laktasi - Rudar Prijedor
E da sam ja u upravi znao bi sta da naredim al ovako. Jednostavno dao bih vama bodove, a da vi vratite Slobodi kada nam bude trebalo za titule :mrgreen: :o
Ma ponavljam opet nije Zeljo klub takvih interesa, da bodove dobije unutar kancelarija, moljakanjem i podmicivanjem. U prethodnim postovima sam napisao to, ako se ispostavi na zelenom terenu da je Sloboda zasluzila pobjedu neka pobjedi i neka bodovi ostanu na Tusnju, a ima jos dosta da se igra, tako da je jos mnogo bodova u opticaju za Titulu a i vama za opstanak... tako da opet ponavljam, niti je Zeljo klub koji tradicionalno igra za zelenim stolom, a nije ni Sloboda ta koja ce da poklanja bodove a i sama svjesna svoje situacje, tako neka pobjedi bolji i neka bude sve fer i korektno, pocevsi od sudjenja, pa do samih aktera na terenu, sudija i igraca :) Pozdrav

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 apr 2010, 17:52

Ma ja ba! Problem je kada neko ne zna za salu. Jedino nije sala da ne volim RFK Torpedo ( RFK rezimski fudbalski klub) i to samo ono zbog "rezimski".
Sigurno je da nece niko dogovoriti rezultat izmedju Slobode i Zelje. Ko zna mozda ipak neko zna! :mrgreen:
samo jedno upozorenje neka se Fukare i Manijaci ne pale previse ;)

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 17:59

Sutra nadam se dolazimo do 3 boda protiv Želje,mada ce biti tesko protiv sada jaceg tima od naseg .

bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la bad_boy » 20 apr 2010, 20:27

Delegacija Željezničara posjetila spomen obilježje Ervinu Čejvanoviću

Bez alarmiranja medija i protoklorne najave domaćinu, delegacija Željezničara je po dolasku u Tuzlu, pred sutrašnji derbi sa Slobodom, posjetila grob i spomen obilježje preminulog Ervina Čejvanovića, nekadašnjeg igrača kluba sa Tušnja.

Amar Osim tim menadžer, njegov saradnik Rusmir Cviko i nekadašnji igrač Slobode, a sada Željezničara Alen Mešanović, položili su cvijeće i šal FK Željezničar na mjesto gdje vječno počiva Ervin Čejvanović, te proveli nekoliko minuta u razgovoru sa Ervinovim roditeljima.

- Znamo za cijelu priču i kamo sreće da danas nismo ovdje. Ovo je naš gest kojim želimo odati počast mladiću koji nije do kraja uspio ostvariti svoje snove, te pokušati ublažiti vašu bol – istakao je Osim u razgovoru sa roditeljima dječaka, koji je na terenu u dresu kadetske ekipe Slobode dobio epileptični napad, od kojeg se nikada nije oporavio.

Današnjim gestom predstavnici Željezničara su dokazali da su dio velikog kluba, koji i na ovaj način želi uspostaviti prijateljske odnose sa starim sportskim rivalom, koji im je posljednjih godina često kvario planove.

Stoga, plavi sa Grbavice sutra zaslužuju aplauz i prijateljski doček, a poruku većine navijača Slobode im je prenio Ervinov otac Mido: "Budite prvaci, to ove sezone i zaslužujete, ali bodovi neka ostanu u Tuzli. Slobodi su potrebniji u borbi za opstanak".

Igrači Željezničara večeras će trenirati na stadionu Jošik u Lukavcu, dok će domaći trening odraditi na Tušnju. Obje ekipe će prenoćiti u gradu na obalama jezera Modrac, te se nastojati što bolje psihički spremiti za sutrašnji susret. Kome su bodovi potrebniji teško je reći, kao i prognozirati ko će sutra na uzavrelom i prepunom Tušnju do njih i doći.

SVAKA CAST

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 20 apr 2010, 21:41

bad_boy je napisao/la:Delegacija Željezničara posjetila spomen obilježje Ervinu Čejvanoviću

Bez alarmiranja medija i protoklorne najave domaćinu, delegacija Željezničara je po dolasku u Tuzlu, pred sutrašnji derbi sa Slobodom, posjetila grob i spomen obilježje preminulog Ervina Čejvanovića, nekadašnjeg igrača kluba sa Tušnja.

Amar Osim tim menadžer, njegov saradnik Rusmir Cviko i nekadašnji igrač Slobode, a sada Željezničara Alen Mešanović, položili su cvijeće i šal FK Željezničar na mjesto gdje vječno počiva Ervin Čejvanović, te proveli nekoliko minuta u razgovoru sa Ervinovim roditeljima.

- Znamo za cijelu priču i kamo sreće da danas nismo ovdje. Ovo je naš gest kojim želimo odati počast mladiću koji nije do kraja uspio ostvariti svoje snove, te pokušati ublažiti vašu bol – istakao je Osim u razgovoru sa roditeljima dječaka, koji je na terenu u dresu kadetske ekipe Slobode dobio epileptični napad, od kojeg se nikada nije oporavio.

Današnjim gestom predstavnici Željezničara su dokazali da su dio velikog kluba, koji i na ovaj način želi uspostaviti prijateljske odnose sa starim sportskim rivalom, koji im je posljednjih godina često kvario planove.

Stoga, plavi sa Grbavice sutra zaslužuju aplauz i prijateljski doček, a poruku većine navijača Slobode im je prenio Ervinov otac Mido: "Budite prvaci, to ove sezone i zaslužujete, ali bodovi neka ostanu u Tuzli. Slobodi su potrebniji u borbi za opstanak".

Igrači Željezničara večeras će trenirati na stadionu Jošik u Lukavcu, dok će domaći trening odraditi na Tušnju. Obje ekipe će prenoćiti u gradu na obalama jezera Modrac, te se nastojati što bolje psihički spremiti za sutrašnji susret. Kome su bodovi potrebniji teško je reći, kao i prognozirati ko će sutra na uzavrelom i prepunom Tušnju do njih i doći.

SVAKA CAST
Lijep gest svakako naseg sefa, te clana uprave i naseg a i nekad vaseg ljubimca Mesanovica! Neka je Ervinu vjecni Rahmet dusi, i da mu dragi Allah podari Dzenetske ljepote!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.