BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ponos Torina
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Ponos Torina » 13 apr 2010, 07:43

Jesu dosadni sa ovim grupama na FB samo se sebi kao neki autori skupljaju(kao) popularnost 1000000 nekakvih nebuloznih grupa kao da to neko gleda sto se neko prijavljuje u te grupe i kao da ima neke koristi,boli savez ona stvar za grupe i apele da skupis 4 milijarde potpisa nece te ni pogledati,tuzno je sve to da se nesto trazi preko foruma i fb..

Manite se forumskih i fb apela,nego ako ce se sta raditi treba drugim putem ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 apr 2010, 20:44

Evo naletio sam na tekmu izmedju rezervnih ekipa Liverpoola i Uniteda, i igra Nikola Saric. Dosad nista nije pokazo, osim sto je simuliro dva puta...Ali izgleda da je dosta jak fizicki.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 13 apr 2010, 22:06

Nama on ne treba... Jer je nedokazan :oops:

Da je Jasmin Sudić veoma cijenjen u Švedskoj dobili smo potvrdu ovih dana kada se tamošnja javnost „digla na noge“.
Naime, selektorski tandem njihove U-21 reprezentacije Jergen Lenartson (Jorgen Lennartson) planira obaviti razgovor sa stoperom Malmea i našim potencijalnim reprezentativcem.

Kako javlja švedski portal „fotbollskanalen.se“, Lenartson se pribojava Sušićevog poziva Sudiću.

- Moram razgovarati sa Sudićem. Čuo sam da ga žele iz Bosne i Hercegovine, ali ne vjerujem previše onome šta piše u novinama - rekao je Lenartson za ovaj švedski portal.

- Jasmin je jedan od najvećih talenata švedskog fudbala i normalno je da računamo na njega za budućnost Švedske „A“ re-
prezentacije jer je on već sada ključni igrač U-21 tima rekao je Lenartson.

Nećemo ga pustiti

Na pitanje da li ima načina da se stopira promjena sportskog državljanstva, Lenartson je rekao:

- Najprije trebam vidjeti iz prve ruke, od Sudića, kakva je situacija i o čemu se ustvari radi. Nakon razgovora ćemo vidjeti šta ćemo uraditi. Sigurno je da ga nećemo pustiti tek tako - rekao je Lenartson.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 15 apr 2010, 14:51

Devetnaestogodišnji stoper Malmea Jasmin Sudić neće debitirati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u jednom od naredna dva prijateljska meča, sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu.

Iako je postojala mogućnost da ga selektor Safet Sušić pozove u državni tim, Sudić je molio čelnike Nogometnog saveza BiH da ga izostave u ovoj akciji.

- Sudić je izrazio želju da zaigra za BiH, ali je zamolio da to ne bude ovom prilikom - kazao nam je sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH Munib Ušanović.

Sudić je, naime, povremeni U-21 reprezentativac Švedske, ali je i tamošnji Savez zamolio da ga ne zove za naredne reprezentativne akcije.

Još nema ni bh. pasoš, a ako se odluči za BiH, morat će dobiti dozvolu FIFA-e.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 apr 2010, 15:01

seha je napisao/la:Devetnaestogodišnji stoper Malmea Jasmin Sudić neće debitirati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u jednom od naredna dva prijateljska meča, sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu.

Iako je postojala mogućnost da ga selektor Safet Sušić pozove u državni tim, Sudić je molio čelnike Nogometnog saveza BiH da ga izostave u ovoj akciji.

- Sudić je izrazio želju da zaigra za BiH, ali je zamolio da to ne bude ovom prilikom - kazao nam je sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH Munib Ušanović.

Sudić je, naime, povremeni U-21 reprezentativac Švedske, ali je i tamošnji Savez zamolio da ga ne zove za naredne reprezentativne akcije.

Nema tu hljeba,dok Munib ''glasnogovorira''.
Mada i ovo Sudicevo rastezanje je bas bezveze.
Hocu,predat cu za pasos i dozvolu FIFE pa kad bude gotova.
Jel tu neki problem.Problem je izgleda samo kod Sudica.
A i kod nas kad pustamo onog degenerika od Uslje da kobajagi ''urgira''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 15 apr 2010, 17:34

harishp je napisao/la:
seha je napisao/la:Devetnaestogodišnji stoper Malmea Jasmin Sudić neće debitirati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u jednom od naredna dva prijateljska meča, sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu.

Nema tu hljeba,dok Munib ''glasnogovorira''.
Mada i ovo Sudicevo rastezanje je bas bezveze.
Hocu,predat cu za pasos i dozvolu FIFE pa kad bude gotova.
Jel tu neki problem.Problem je izgleda samo kod Sudica.
A i kod nas kad pustamo onog degenerika od Uslje da kobajagi ''urgira''
Ma i razumiti je momka sto odugovlaci sa debitovanjem,jasno je da ne zeli igrati protiv drzave koja ga je primila odhranila i dala mu sve i siguran sam da je to i jedini razlog odugovlacenja...
Igrace on za nas u to netreba sumnjati ipak smo mi sada neka repka koja se ne zaobilazi tako lako...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 apr 2010, 22:16

Denni Avdic 2 gola danas za njegov Elfsborg

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 16 apr 2010, 02:38

soko je napisao/la:Denni Avdic 2 gola danas za njegov Elfsborg
Po wikipediji nema vise potrebe da se pise o njemu... :x

Kod: Označi sve

http://en.wikipedia.org/wiki/Denni_Avdi%C4%87
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 19 apr 2010, 11:51

Mladi Bosanac krči put do Serie A
Sportin.ba nastavlja sa predstavljanjem mladih bh. fudbalera, koji su u ranom djetinjstvu napustili rodnu zemlju, a sada svojim igrama oduševljavaju skaute širom Evrope.

S obzirom da naše nogometne zvijezde u zadnje vrijeme pružaju odlične partije, sve više mladih bh. fudbalera svoje uzore pronalaze u našim Zmajevima.

Uzor fudbaleru o kojem danas pišemo je Vedad Ibišević, napadač Hoffenheima i momak kojega je teška povreda spriječila da u ovoj sezoni ima bolji učinak.

Njegovo ime je Kenan Kruško, mladić rođen 5. juna 1993. godine u Tešnju. Kenan je već sa tri godine preselio u Italiju, gdje se i počeo baviti fudbalom, dvije godine kasnije. AS Centro Storico, ime je kluba u kojem je Kenan napravio svoje prve nogometne korake.

Karijeru je počeo kao veznjak, ali je prešavši u napad, otkrio svoju pravu poziciju. U pet provedenih sezona u ovom klubu, Kenanov prosjek golova po sezoni iznosio je 14 pogodaka, a treba napomenuti da je sa svojim klubom osvojio i dva jaka turnira.

Poslije toga, prelazi u AS Koala Calcio, gdje provodi četiri godine. Prosjek golova bio je daleko veći, čak 42 gola po sezoni, računajući ligaške, ali i druge tipove utakmica. U zadnjoj sezoni se igrao Campionato regionale, gdje je po završetku ovog kupa izabran za najboljeg napadača kantona Piemonte.

Kako njegove igre nisu prošle nezapaženo, slavni Juventus je bacio oko na ovog mladića te ga odlučio pozvati na probu. Nažalost, zbog više faktora, Kenan je propustio priliku za odlazak u jedan od najslavnijih klubova Italije.

Trenutno nastupa za AS Roero Calcio, redovno torpedira protivničke mreže u juniorskoj kategoriji, a ove sezone je nekoliko pogodaka postigao i za prvi tim. Kao i mnogi drugi fudbaleri, Kenan ima želju da nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a kako nam kaže, nedavno je kontaktiran od pomoćnog trenera naše U19 reprezentacije, Irfana Demirovića.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 19 apr 2010, 14:27

Jackie_Chan je napisao/la:Mladi Bosanac krči put do Serie A
Kao i mnogi drugi fudbaleri, Kenan ima želju da nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a kako nam kaže, nedavno je kontaktiran od pomoćnog trenera naše U19 reprezentacije, Irfana Demirovića.
:D

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 apr 2010, 15:15

Ovaj nije u Europi al je talent

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 20 apr 2010, 08:43

Ne znam je li neko već ovo objavio ali ovog momka bi stvarno trebalo po svaku cijenu kaparisati, jer je već imao nastupa za mladu sloven. rep. Evo šta piše u Dayli Mailu:

Manchester Untied are chasing Newcastle wonderkid Haris Vučkić.
The 17-year-old Slovenian midfielder, who has made just three first team appearances for Chris Hughton, almost joined the Barclays Premier League champions a year ago and also had a trial with AC Milan before moving to Tyneside from NK Domzale.

Although he has struggled with a persistent ankle injury since, United and Milan have kept an eye on his progress and could make an offer the newly promoted Championship club cannot refuse.
Vučkić has two years left on his contract and Hughton knows he may struggle to keep hold of him.
SAMO ŽELJO

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 20 apr 2010, 12:22

SINE je napisao/la:Ne znam je li neko već ovo objavio ali ovog momka bi stvarno trebalo po svaku cijenu kaparisati, jer je već imao nastupa za mladu sloven. rep. Evo šta piše u Dayli Mailu:

The 17-year-old Slovenian midfielder, who has made just three first team appearances for Chris Hughton, almost joined the Barclays Premier League champions a year ago and also had a trial with AC Milan before moving to Tyneside from NK Domzale.

Although he has struggled with a persistent ankle injury since, United and Milan have kept an eye on his progress and could make an offer the newly promoted Championship club cannot refuse.
Vučkić has two years left on his contract and Hughton knows he may struggle to keep hold of him.
Pisano je 1400 puta do sada i on je igrac Slovenske repke 100% i to je to ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 21 apr 2010, 01:06

Ima ovih djecaka po Njemackoj sto igraju za U19. Muhamed Besic, 17 godina igra za Hamburg U19 desni bek.
Dino Fazlic, Moris Fikic, Denis Mrkaljevic. Svi su standardni u svojim timovima.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 21 apr 2010, 18:32

Ponos Torina je napisao/la:
SINE je napisao/la:Ne znam je li neko već ovo objavio ali ovog momka bi stvarno trebalo po svaku cijenu kaparisati, jer je već imao nastupa za mladu sloven. rep. Evo šta piše u Dayli Mailu:

Pisano je 1400 puta do sada i on je igrac Slovenske repke 100% i to je to ;)
Ni blizu da je to to. Pisalo je vec prije nekoliko mjeseci da su nasi pricali s njim, i da je covjek zainteresovan. Jos se nije odlucio. Sto da prepustamo bosnjake slovencima? Ima da se borimo za talente poput ovog. Ovo se zove talenat, a ne neki Kapidzic i Ubiparip.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 22 apr 2010, 10:54

Evo kako vole Svedzani Sudica.
[youtube][/youtube]
Mislim da ce biti veoma tesko da mi njeg "otmemo " od "plavusa"...
"No God is Good God "

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 22 apr 2010, 11:22

Kako znas da su to Svedjani, mozda su se Bosanci skupili pa otisli navijati za Džazmina :)
100% sportski i krajnje opušten potpis

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 22 apr 2010, 11:26

RiNo je napisao/la:Kako znas da su to Svedjani, mozda su se Bosanci skupili pa otisli navijati za Džazmina :)
Znam zato sto imam ciste usi ;)
I zbog tog sto ovo nije koncert nekog narodnjaka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"No God is Good God "

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 apr 2010, 13:43

Za_raju je napisao/la:Evo kako vole Svedzani Sudica.
[youtube][/youtube]
Mislim da ce biti veoma tesko da mi njeg "otmemo " od "plavusa"...

Ovo su nasi garant Suda suda suda suda haha :lol: :lol:

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 22 apr 2010, 16:04

Nista cudno ako Jasmin ,Haris ..i ostali talenti ,BOSNJACI ,Bosanci i Hercegovci ,zaigraju za neke druge drzave..pa ,kod nas ,jos malo ,pa ratno stanje ,sto im treba da se je.baju po balkanskim vukojebinama ..ovako ,u svakom smislu mogu bolje napredovati kroz druge organizirane repke.
Mene tuga uhvati kad veliki MANUTD trazi igraca iz Slovenije ,kontam ...o'kle slovenaca sa loptom ,nikad nisu znali..kad imam sta vidit ,HARIS ,hahaha,HARIS ,bosnjak ,slovenski mladac..ubio bi se odmah kad to vidim..fuj!
Sto je najgolemije gledacemo te iste Slovence kako igraju na Svjetskom ,sa dosta Bosnjaka ,i stvaraju kult dobre reprezentacije ,koja ce jos vise privlaciti te iste Bosnjake.
Ja sam jako razocaran ,nemam rijeci na sve ovo ,osim da nismo ni zasluzili bolje kakva nam je "drzava".

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Cwirek, Google Adsense [Bot], guillermo, Quartararo, s4mke, Zglavkar i 94 gosta.