Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Prvi zadatak uvijek bude kvadratna jednačina. Četvrti bude geometrija. Meni je npr. bio trapez i nešto se moralo računati..
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona
Volim 'vako, kad istina zaboli. 
A i ove koji se petljaju gdje im ni'e mjesto, bez argumenata.

A i ove koji se petljaju gdje im ni'e mjesto, bez argumenata.

LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
- legenda reala
- Kontakt:
Pa eto ti si završila fax pa opet sjediš kod kuće, nije to nikako mjerilo 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ti si se legendo, bezbeli, pronasao u ovoj drugoj recenici.
Koji andrak trazis ti na temi studiranje?
I da, jos nisam zavrsila faks, za tvoju informaciju.

Koji andrak trazis ti na temi studiranje?

I da, jos nisam zavrsila faks, za tvoju informaciju.

LANET OLSUN!
- legenda reala
- Kontakt:
Ma nisam, znaš da mene to ne pogađa, a samo se petljam kad si ti i u pitanju
Pa vidim ti komentarisala pa da te malo provociram
Još nisi, vala si trebala do sad, pa jel to ti svaku godinu obnavljaš

Pa vidim ti komentarisala pa da te malo provociram
Još nisi, vala si trebala do sad, pa jel to ti svaku godinu obnavljaš

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Jeste, obnavljam, po peti put, evo ulazim u cetvrtu deceniju zivota. 

LANET OLSUN!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kad bih se ja mogao pohvaliti da sam bogataš, dabogdorNajda je napisao/la:problem je samo što je globa za ove uslove, a ne nudi ništa spektakularno u odnosu na neki drugi fakultet, koji možeš platiti.. jeftinije je studij u Grazu, a mnogo je napredniji. Kod nas samo napuhano. Isto kao i onaj novi studentski dom Emiran.QUARESMA 18<<< je napisao/la:u čemu je problem sa IUSovim fakultetom? porediti ga sa travničkim nema smisla
svi zapeli nesto za privatne fakultete, i svima ista spika
Usput, zanima me zašto u većini slučajeva djeca bogataša (a znam ih bruku) biraju da studiraju na tako tim fakultetima koji su "privatne" prirode, pa čak i ako nemaju veze s usmjerenjem koje su odabrali tj. uopće ih to ne zanima??
Jel to stvar prestiža dati 10k za godinu ili??
ja koga poznajem na iusu, svi su sa stipendijom, rijetko ko da placa punu cijenu tog fakluteta, mada ne kazem da ih sad nema
ali vecina ko se odluci na za ius jeste zbog stipendije, ostvaris 100% stipendiju i ne plaćaš ništa, i sa svojim prosjekom moras odrzati tu stipendiju
i ako ostvaris 70ak posto stipendije to je odlicno
a ne moze svako u gratz, kad bi to tako jednostavno bilo, ne zna svako njemacki, ja kad bih sad htio ici morao bih godinu izgubiti samo zbog ucenja njemackog, sto mi se realno ne da trenutno
onda sem fakulteta treba jos finansirati za ostale stvari, nekome je austrija daleko, meni i nije jer sam iz krajine, neko ne moze bez roditelja, prijatelja.
- legenda reala
- Kontakt:
Pa tvoja generacija je već završila faxuschtipak je napisao/la:Jeste, obnavljam, po peti put, evo ulazim u cetvrtu deceniju zivota.

- theboss_RD07
- Kontakt:
Otkad to? U mene rodjak obnavlja drugu godinu masinstva u TZ cetvrti put zbog gazdica. Prve tri normalno placao kao redovni, a cetvrti placa 750KM semestar kao vanredni studentR32 je napisao/la:Ne, onaj ko je redovan nema sanse da pređe u vanredne studente. Nit moze obrnuto.
⭐
- JoseMourinho
- Kontakt:
u sarajevu bgm može kod vecine fakulteta, prelazak vanredni-rsf i obrnuto 

Jesi siguran da je on vanredan? Ja mislim da je on redovan i dalje, ali sa samo placa puni iznos.theboss_RD07 je napisao/la:Otkad to? U mene rodjak obnavlja drugu godinu masinstva u TZ cetvrti put zbog gazdica. Prve tri normalno placao kao redovni, a cetvrti placa 750KM semestar kao vanredni studentR32 je napisao/la:Ne, onaj ko je redovan nema sanse da pređe u vanredne studente. Nit moze obrnuto.
Ja dobro znam a i imao sam kao neki zakon sto se tice untz i jasno je pisalo da redovan student nebitno jel ide na budzet vlade tk ili vlastiti budzet. Ne moze biti vanredan, moze samo izgubiti pravo na skolovanje.
Mia San Mia
Mnogi mijesaju redovan ( koji se skoluje na racun vlade tk ) i redovan ( koji se skoluje na vlastiti budzet )... A vanredan je nesto potpuno trece.
I kod mene poznanik ide prvu godinu cetvrti put idalje je redovan, samo je mislim platio puni iznos.
I kod mene poznanik ide prvu godinu cetvrti put idalje je redovan, samo je mislim platio puni iznos.
Mia San Mia
- samo_lijevo
- Kontakt:
Meni se cini da se to zove redovan samofinansirajuci, sve isto samo nisi na budzetu kantona.R32 je napisao/la:Mnogi mijesaju redovan ( koji se skoluje na racun vlade tk ) i redovan ( koji se skoluje na vlastiti budzet )... A vanredan je nesto potpuno trece.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Samofinansirajuci i vanredan su totalno razliciti pojmovi.
Upravo to i govorim, samofinansirajuci ( koji se skoluje na vlastiti budzet ) i vanredan poistovjecuju.
Mia San Mia
Na Univerzitetu u Bihacu moze, za druge nisam siguran.
Zakon o Visokom obrazovanju
OKVIRNI ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU U BOSNI I HERCEGOVINI
Zakon o Visokom obrazovanju
Statut Univerziteta u BihacuČlan . 69,
(4) Student koji se financira iz budžeta u toku školovanja može redovno obnoviti godinu samo jedan put.
Član 168.
(2) Status redovnog studenta, osim slučajeva iz prethodnog stava, prestaje redovnom studentu koji 2 (dva) puta obnovi istu studijsku godinu i ne stekne uslov za upis u narednu godinu studija.
OKVIRNI ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU U BOSNI I HERCEGOVINI
Znaci ako obnavljas godinu po drugi put imat ces status redovnog samofinansirajuceg studenta. Ako ni tad ne steknes uslov za visu godinu, imat ces status vanrednog studenta.Član 41.
Status redovnog studenta prestaje i kada redovni student dva puta obnovi istu studijsku godinu i ne stekne uslove za upis u višu godinu studija.
100% sportski i krajnje opušten potpis
Ja sam kao samofinansirajuci obnovio 2 puta godinu, i presao u narednu i postao redovan
I po zakonu kad sam upisao bilo je, da je student samosfinandirajuci samo prvu godinu, kada god da uslov on postaje redovan na budzet tk. I ne moze vise preci u samofinansirajuce.
Sto znaci da se zakon mijenja u zavisnosti od regije.
Ali isto tako vazi, da zakon pod kojim si upisan na fakultet ako se mijenja poslije on ne obuhvata tebe, vec samo generacije koje su upisane pod tim zakonom. Moja generacija nikad ne moze postati samofinansirajuca, dok sad nove genneracije ako jednom obnove kao redovan automatski slj. godinu postaju redovan samofinansirajuci.
Tj, svaka obnova i prelazak u narednu godinu placaju puni iznos.
Sranje tesko, samo grabe pare.

I po zakonu kad sam upisao bilo je, da je student samosfinandirajuci samo prvu godinu, kada god da uslov on postaje redovan na budzet tk. I ne moze vise preci u samofinansirajuce.
Sto znaci da se zakon mijenja u zavisnosti od regije.
Ali isto tako vazi, da zakon pod kojim si upisan na fakultet ako se mijenja poslije on ne obuhvata tebe, vec samo generacije koje su upisane pod tim zakonom. Moja generacija nikad ne moze postati samofinansirajuca, dok sad nove genneracije ako jednom obnove kao redovan automatski slj. godinu postaju redovan samofinansirajuci.
Tj, svaka obnova i prelazak u narednu godinu placaju puni iznos.
Sranje tesko, samo grabe pare.
Mia San Mia
Svugdje je drugacije. Eto u Bihacu jedan sistem, u TK drugi u Sarajevu treci...
Nego **** to, kako ide faks narode? Hocel' bit kakvog hajra?
Nego **** to, kako ide faks narode? Hocel' bit kakvog hajra?
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Studiranje
Može se preci u vanredne lahko na svakom faxu, podneses molbu da si našao zaposlenje da bi plaćao studij i izdržavao porodicu bla bla bla i prebacit ce te 
Svi se ti statusi lahko mjenjaju kada im ti plaćaš jedino je yebeno upast u redovne na budžet države

Svi se ti statusi lahko mjenjaju kada im ti plaćaš jedino je yebeno upast u redovne na budžet države

Imam 20ak dana do ispita (4 ispita) i nešto me fura pravo da učim, ne znam koji mi je

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: VolimBiH96 i 12 gostiju.