FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 23 maj 2015, 22:31

Varea ima jednu od najboljih plata u klubu a ništa nije pokazao. Kad vidim kako svi igrači ginu na terenu i na treninzima a on se povlaci ko slina :roll:
Ušao je na velika vrata, Argentinac, najbolji strijelac lige dok je igrao za Široki, ocekivalo se od njega da bude dobar kao što je bio u Širokom. Sjever ga je od prvog momenta posebno podržavao, na svakoj tekmi zastava Argentine okacena na mreži, ali on takvu podršku nije zaslužio. Kad se sjetim Laze Popovića, momak ne zna, al se trudi, bori se, jede teren , ni u jednoj utakmici se nije desilo da nije poginuo na terenu za svaku loptu. Navijači ga voljeli imao sam osjecaj više nego pic.ku :lol: ali on je to zaslužio svojom borbom. Kasnije dolazi Adilović, ima sve kao i Lazo samo ovaj zna, i zabija ko lud, a znamo kako je na pocetku Adil bio docekan od dijela navijaca, kako je morao krv propisati da bi poceli da mu daju kakvu takvu podrsku. Ovdje sam nabrojao "strane" napadace a ne one koji su ponikli u Želji. Upravu je bio Amar svaki igrač koji dođe je prinova a ne pojačanje, na terenu treba da dokaže da je pojacanje..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 maj 2015, 22:32

Beganović može adekvatno zamijeniti Baju ako ode.. Ja bih volio da svi omladinci ostanu jer bi volio da na Grbavici još neko vrijeme uživam u njihovom napretku ali kako sam čuo Baja ima najkonkretnije ponude koje možda nećemo moći odbiti..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 maj 2015, 22:33

ja mislim da je bajićeva budućnost i najveći potencijal na polušpicu. on meni i dalje nije devetka i nije ubjedljiv kad mi napadamo, a igra sam napadača. na tom mjestu baš najbliže golu ja od dženisa već vidim neke stvari koje od bajića nisam nikad, kao npr. onaj gol glavom u vitezu. a bajić bi najopasniji bio iza nekoga velikog ko nešto i umije, k'o što je bio eldin u formi.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 23 maj 2015, 22:41

tmtmtmtm je napisao/la:
bablaz1 je napisao/la:Dobro je.
Moje viđenje stvari:
Zahvalnica: Zeljković, Bučan, Varea, Turković, E. Sadiković, Tomić
Pustiti uz minimalno obeštećenje: Kvesić, Kokot (ako ima ugovor), Čolić, Stanić, Nuhspahić
Prodati za dobre pare: Bajić, Hadžiahmetović (ne ispod 1.000.000 Eura); Beganović, Memija (750.000 Eura), sadiković D. (500.000 Eura) MAX. dvojicu
Potpisati ugovor: Žerić.
Napraviti Istok, prodati Džeku, afirmisati još 2 juniora, dovesti: Zadnji vezni kavaliteta Nyeme, Napadač kvaliteta Armina Hodžića, Afirmisati Uzelca, Dovesti Subića iz Borca BL, Postaviti reflektore na pomoćne,Popraviti marketing, naći generalnog sponzora.
I to je to.
Legendo...citavu ekipu tjeras...imaj respekta prema benji i kvesi koji su ti najvecu radost donijeli ako imalo volis klub...tjeras Seju isto tako kad je najjaci bio plazio si za njim....Nedu treba otjerat sad kad se povrijedio ???? Kad mu je najteze a glavu na kopacku je bacao za ovaj klub...vareu na kojeg si prvi drkao vjerovatno itd itd...sram te bilo...ovo momci su drugi sa bodom zaostatka majstore ako se ne ponosis tim onda si zatucani idiot nazalost....a ti u banja luku pa dovedi subica dovedi kajkuta stokica i ostale a odmah se zah ali kokotu i djelmicu za koje si garant prvi govorio da su losi...sramno kako se nazivas navijacem zelje...
Ne kontam.
Br. 1 : Zeljković je sam već otišao, br.2: Varea :facepalm: Br.3: Turković???? Br. 4 Bučan - Nije dodao 2 lopte kako treba za polusezonu. br.5 E Sadiković (smatram da nije za Želje). Br.6: Tomić (treba li šta reći??) Što se tiče Kvese, Benje, SAtane, Nuspahića, Kokota, - Prema ovim likovima treba biti pošten, pa zato što su dosta dali želji, omogućiti im da zarade. Što se tče omladine, vjeruj mi da će ako dođe ovakva ponuda za bilo koga od ovih naših kraljeva, ista biti realizovana. (NAPISAO SAM DA NE TREBA PRODAVATI VIŠE OD 2 IGRAČA):
Mislim da je Subić jedini koji bi se uklopio u naš sistem odmah (teško da ga možemo dovesti), Kajkuta i Stokića nisam pominjao.
U narednu sezonu ući sa sljedećim igračima:
GOLMANI: Antolović, Kjosevski, Ćutahija
ODBRANA: Memija (?) Kosorić, Bogdanović, Uzelac, Kvesić (?) + 2 perspektivna ili provjerena pojačanja
VEZA: Đelmić, Hadžiahmetović, Sadiković D., Hasanović, Žerić, + Jedan zadnji vezni (Tip Nyema), + 2 perspektivna
NAPAD: Beganović, Bajić + 2 perspektivna ili provjerena igrača
++++++ Priključiti najperspektivnije juniore (Minimalno 4,5.. Kašić,Behram...)

I to bi bilo to.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 maj 2015, 22:43

Sacekajte ljeto i da vidimo hoce li sta biti od generlnog sponozora i odlazaka, ako se neki igrac dobro proda.

A onda cemo o ekipi za sljedecu sezonu i europu. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 23 maj 2015, 22:46

Ja bih najsretniji bio kad bi zadrzali stopere Acu i Bogdanovica i da Antolovic ostane na golu jer su se konacno uigrali i to stvarno odlicno izgleda u vecem dijelu ove polusezone.Ta njihova neuigranost nas je u prvoj polusezoni dosta i kostala, a sada kada su se bas uigrali i odlicno saradjuju steta bi bilo da nas neko od njih napusti.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 maj 2015, 22:50

prve utakmice evropa lige su 02.07. vremena nema, nije naša čuvena zimska pauza.

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 23 maj 2015, 22:50

Odlaze Varea, Bucan, Zeljkovic (najverovatnije ce ga pustiti) Turkovic (ali mislim da ce ostati s obzirom na povredu), E. Sadikovicu istice ugovor i on ce biti pusten. Trenutno se odlucuje sta ce biti sa Nuspahicem, momak nije postenu sansu dobio od Metalruga.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 23 maj 2015, 22:54

DzoleZeljo je napisao/la:@MrRiccoli - Cuj kakav snimak? Pa stani, ti dakle opravdavas ove desavanja? To je to, zar ne...

Ako ih toliko volis, idi sa njima i slavi sa njima...

Nije problem, osvoji titulu ali osvojije je posteno. Po cemo su je oni to zasluzili? Ni po cemu, jedino ako cemo brojati to ulaganje njihovo.
Zato, prosle godine kad svi su na nas navaljivali kako mi kupujemo i ta sranja, niste se toliko bunili kao sto se danas bunite kada oni jasno kupu sudenje...

Ja opet kazem, mi svakako nemamo kapacitet za te lige prvaka i iskreno nije mi titule toliko zao, koliko sto je osvojila ekipa koja nista nije uradila.
Kao sto sam rece covjek iznad, titulu smo prosuli na Kosevu i niko nam nije kriv sto zadnje tri godine ih ne znamo uzeti iako ih imamo u saci. Ali podrzavati ovi smijuriji od fudbala gdje igrac pravi **** a sudija svi penal je zaista zalosno...

Gdje su sada gromoglasni Velezovci, gdje su sada ovi iz Banja Luke a gdje smo sada mi momci?
Svi sutimo i spustamo glavu, kao eto nas vrhunac. Uredu neka je, ali nemojte smustati glavu ispred otimacine.
Niti opravdavam niti ih volim jednostavno me ne interesuju. Moj Željo je ostvario ono što mi je obećao pred početak i slavim to, a ne želim da kukam sto neko kupuje utakmice ili šta već to me ne zanima kosto me nije zanimalo ni kad su oni pričali isto tako da ta priča nema smisla šta sad trebam da trabunjam o tome ili da pricam o svom Želji

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 23 maj 2015, 22:57

Po koji put ove sezone otisao punog srca iz Doline... Pa hvala vam za sve Sarajevski Plavi. Ova sezona ce ostati duboko urezana u moje srce.. Od Ćatine smrti, pa do Mirzine.. Od fantasticnih rezultata ove polusezone.. Ma zaista hvala vam od srca !!! Da nije ovakvih rezultata, dragog Boga pitaj sta bi bilo i od Manijaka.. A sad u Zenicu idemo podrzati ove momke do kraja !!!!! Obavezno ! Što se tiče Evrope, probati Baju zadrzat do tih tekmi. Pa onda, sretno mu i sve najbolje. Ako se nadje generalni sponzor do sljedeće sezone, proda se Džeko, proda se Baja, dovedu se kakva fina pojačanja. Ma ne želim još o tome razmišljati.. Želim još tih 90 minuta uživati u ovoj rapsodiji.

I zapamtite, ako se ostvari ovo što sam gore napisao, mi smo novi Dinamo u BiH !! Mislim na dominaciju. Svi ce da nas se plase !! Mada nas se i ovako plase haha. Uživajmo Željovci u ovome što imamo.
I za kraj.... BIT' ĆE ŽELJO OPET ŠAMPION !
Željezničar živimo !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 maj 2015, 23:06

kad bi se poklopili bajić i džeko to bi bio sjajan temelj za dalje. a nije na dugom štapu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 maj 2015, 23:19

Kako je Kosoric danas 2 puta bezveze prodao loptu. Oda im mora izbiti onu nonsalantnost iz glave.
A i smetaju mi oni pasovi na ivici presjecanja lopte, svaki bolji napadac u Europi ce ono iskoristiti u stopostotnu priliku.
Sport je lijek za tijelo i duh.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 23 maj 2015, 23:20

ChWilla je napisao/la:kad bi se poklopili bajić i džeko to bi bio sjajan temelj za dalje. a nije na dugom štapu.
E kad skontamo kako je bilo teško što se tiče finansija evo hvala Bogu sad je ko malo bolje al ništa aman pa kako će tek biti kad ako Bog da ovo malo krene, ja i slijedeću sezonu neću ništa aman očekivati mada nakon ove polusezone mogu i imam pravo ali neka samo dok krenu neke stvari nama ne treba puno to se vidi. Ogromno pojačanje bi bilo da se sredi situacija oko manijaka da budemo na nivou

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 23 maj 2015, 23:26

Ako je istina da ce Mulalic preuzeti ekipu, a da ce Odovica otjerati. Onda nek se poubijaju svi koji to odlucuju..
KHAJ PRICE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 maj 2015, 23:26

najveći dobitak je što je jasno da "djeca" nisu priča za neku neodređenu budućnost, za godinu, dvije ili tri, već da oni svi sad mogu igrati na visokom nivou bar u našoj ligi. sa njima na ključnim pozicijama mi smo osvojili najviše bodova u ovoj polusezoni. svi su mislili, prvi ja, da amir ne može već sad nositi sredinu. sad znamo da može, i to ne lošije od svrake, jamaka, tomića i zole. i struka se kad bude planirala mora dobro, dobro zamisliti - ko je ustvari pojačanje u odnosu na njih? hoćemo li nekome dati više para a dobiti isto ili manje?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 maj 2015, 23:30

Pustiti Baju uz finu svotu novca, treba momku dati priliku da ode u Europu i postane još bolji igrač. Zaslužio je to definitivno svojim ponašanjem i na terenu i van terena, jedino ga pokušati zadržati za Europu i onda neka ide :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 23 maj 2015, 23:31

slika
Željezničar živimo !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 maj 2015, 23:35

Ja bih volio da ovog ljeta unovčimo Baju i Kvesu. Mislim da Riad ne može više ovdje napredovati a i postavlja se pitanje motivacije. Plus što onako djeluje psihički da kažem čudan, šta treba cura da ga ostavi pa da grohne psihički totalno. Možda nekome bezveze zvuči, ali sigurno da svašta nešto igra ulogu. I za njega je bolje da pređe na veći nivo, a i za nas da se oparimo.
A što se tiče Kvesića, i njemu je vakat da ode ako išta misli zaraditi a i napraviti u svojoj karijeri. Ovdje je sve osvojio, došao do reprezentacije, sigurno da i on traži veći izazov. Dok mi tražimo neke pare za njega.
Ostali nosioci igre bih volio da ostanu, osim možda Antolovića, jer tu imamo Vecu. Ali otom potom.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 maj 2015, 23:38

za riada je pravi čas, u svakom pogledu. nema tu puno pameti.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 23 maj 2015, 23:45

Ima jos neko da napise da trebamo prodati Bajica :lol: loading...
KHAJ PRICE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.